מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התגלתה אצלי סכרת בגיל 29 ואני לא..רינת10/11/2008
גילו לי את המחלה לפני כחצי שנה והרופא אמר לי שזו סכרת נעורים (בגילי המופלג???!) לאחר שהפנמתי את העניין , התחלתי בטיפול עם משאבה. אני לא חשה בנוח בכלל עם המשאבה ורוצה להחליף טיפול להזרקות אינסולין האם זה נותן אותה תוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התגלתה אצלי סוכרת..
ד``ר מריאנה רחמיאל11/11/2008לרינת שלום רב,
משאבת האינסולין הוכחה כמשפרת איכות חיים, מוריד ערכי המוגלובין מוכרר ב- 0.8 ופחות היפוגליקמיה אך לא אצל כולם. יש רבים שדווקא הזריקות מתאימות להם יותר.
עלייך לטפל בדרל הנוחה לך ובהחלט אפשר לחזור לזריקות משולבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה מדוע המשאבה נחשבת למשפרת איכ
יפית11/11/2008איכות חיים? אם אפשר להגיע לאותה תוצאה בעזרת זריקות אינסולין? הבנתי שיש טיפולים חד יומיים שהם נוחים לא פחות ומביאים לתוצאות איזון טובות, לא כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אינסולין חד יומי
שרון23/11/2008יש סוג אחד כזה, מסוג שנקרא "אינסולין ארוך טווח" - לנטוס,שגם אני מטופל בו,כתבתי עליו פה בדיוק לפני כמה ימים. יש כאלו שעוברים ממשאבה וזה באמת משפר את מצבם, את יכולה לברר עם הרופא שלך אם זה באמת מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה מדוע המשאבה נחשבת
ד``ר מריאנה רחמיאל23/11/2008ליפית שלום רב,
המשאבה במחקרים נמצאה כזו המשפרת ביותר איכות חיים באופן המובהק ביותר אולם אלה מחקרים סטאטיסטיים וכל אדם יכול לומר בעצמו אם אכן היה שיפור באיכות חייו או לא.
הטיפול החד יומי הוא יותרבסוכרת מסוג 2 , בסוכרת תלויית אינסולין יש צורך במתן אינסולין מהיר פעולה לפני ארוחות בכל מקרה. אך אכן ישררביןם המוצאים טיפול זה כנוח יותר משאבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המזון המומלץ - והם הילד /ה מוגבליםפיני09/11/2008
שלום ילדה בת 6 חולה בסכרת נעורים . אבקש לדעת מי יממן לה את תרופות האינסולין , ובאיזה טכנולוגיה יש לנקוט כדיי לאפשר חיים נורמליים . הזרקות וכו"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המזון המומלץ - והם הילד מוגבלים
ד``ר מריאנה רחמיאל11/11/2008לפיני שלום רב, אלה הן שאלות רבות.
שאלה ראשונה: האינסוין ממומן 85% כמו כל תרופה אלא תרופות הנמצאות בסל. מאחר שזו מחלה כרונית כל ההוצאות הקשןרןת לסוכרת מעבר לסכום מסויים אינן על חשבונך.
מבחינת טכנולוגיה: בגלל שיש סוגי אינסולין רבים ויכולת מתן על ידי מזרקים, עטים ומשאבת אינסולין לכל מטופל ולכל תא משפחתי בוחרים את הסוג של הטיפול ואת סוגי האינסולין המתאימים לו לפי שיקולים של כל הצוות הרפואי. לכן איני יכולה לייעץ את הסוג המתאים לבתך כי אינה מטופלת שלי.
אני בטוחה שהרופאא בצוות יסביר לך מה הטכנולוגיה המומלצת והמתאימה ביותא לבתך באופן אינדיבידואלי כולל שיקולי בעד ונגד. אשמח לענות עלשאלה כללית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת וקעקועיםעדי07/11/2008
אני חולת סוכרת מטופלת במשאבת אינסולין מעוניינת לעשות קעקוע באוזן- מקום עם כלי דם מועטים אם בכלל ברצוני לדעת האם יש סיכון כלשהו או בעייה העללה להתפתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת וקעקועים
ד``ר מריאנה רחמיאל11/11/2008קעקועים אינם תהליך ללא סיבוכים: תופעות אלרגיות, זיהומים אצל בריאים.
איני יודעת מה דרגת האיזון שלך אולם לא מומלץ להסתכן באופן מיותר. זהום אצל חולה סוכרת יכול להיות מאתגר טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת שהתגלתה אצל נערה בת 13דבורה05/11/2008
בתי אובחנה כחולת סכרת טייפ1 והומלץ לה להתחיל בזריקות ארינסולין מלבד הדאגה למצבה וההתמודדות שלה ושלנו עם המצב עולה לי השאלה האם הזרקת אינסולין שאני יודעת שהוא הורמון עלול לפגוע לה בתהליך ההתפתחות שעכשיו בדיוק היא בגיל ההתבגרות ומערכות המין מתפתחות? קיימים אינסולינים שהם "מוחלשים" ויפגעו בה פחות? תודה דבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמח גי'מנמה לסוכרת נעורים
אור05/11/2008שלום אני אמא לילד עם סוכרת נעורים (בן 13) שמחובר למשאבה, בנוסף אמי סכרתית סוג 2 ולאחרונה נחשפתי לפירסומים על צמח הג'ימנמה שיכול לאזן סוכרת ולאזן את ההמוגלובין המסוכרר, רציתי לברר האם אכן יש אמת בדבר וניתן להוסיף לטיפול הקיים תוסף שמכיל את הג'ימנמה? האם זה יכול להזיק? חשוב לי לציין שאצל בני רמות הסוכר בתקופה האחרונה נוטות לגבוהות וזאת למרות הקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית שהוא עושה, ההמוגלובין המסוכרר שלו הוא בסביבות 9 (הוא סכרתי קרוב ל-4 שנים), ואצל אמי שמטופלת ע"י תרופות גם יש משחק של ערכי הסוכר. ושאלה נוספת היא לגביי רופאת המשפחה המליצה לי לקחת כדורי מטפורמין וזאת למרות שאיני סכרתית, היא טוענת שכיוון ששני הוריי סכרתיים יש סיכוי שאפתח גם סוכרת סוג 2 ואני דיי בדילמה האם זה נכון, גם לאור העובדה ששמנתי המון בשנתיים האחרונות וקשה לי מאוד לרדת ואני בכמיהה כל הזמן לפחמימות וסוכרים. אשמח לתשובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמח הגינגה לסטכרת נועורים
ד``ר מריאנה רחמיאל05/11/2008לאור שלום רב:
שאלת מספר שאלות.
שאלה מספר 1: אם צמח הגינגה היה מוריד ערכי סוכר באופן מוכח אצל ילדים עם סוכרת נעורים היו מטפלים בו אצל כולם. לא מוכרים לי מחקרים כפולי סצמיות או מוכחים מבחינה מעבדתית שצמח הגינגה מועיל או מזיק לסוכרת.
שאלה מספר 2: ישנן סיבות רבות לחור איזון. המוגלובין מסוכרר 9 אינו תקען ויש צורך לטפל על ידי הצוות בהקדם לאזן אותו. דורש הכרות עם המשפחה, בדיקת גלוקומטר, בדיקה גופנית וכו ולא ייעוץ באינטרנט.
שאלה מספר 3: לא ידוןע לי על טיפול מונע במטפורמין אלא אם ישלך מצב של לפני-סוכרת שרופאת המשפחה איבחנה ולכן בחרה לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו מצב טרום סכרת?
אור06/11/2008תודה על התשובה המפורטת. כתבת שאולי אובחנה אצלי טרום סכרת ואיני יודעת במה מדובר, ערכי הסוכר שלי תקינים לחלוטין עד לרגע זה. האם סיפור משפחתי של סוכרת (שני ההורים) יכול להיות מצב טרום סכרתי? לפי הבנתי הרופאה הציעה לי זאת על מנת למנוע סכרת וציינה שזה יכול להוריד לי במידת מה בכמיהה לסוכרים ופחמימות שלצערי זה לא עובד למרות שאני מאוד משתדלת לשמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת שהתגלתה אצל נעקה בת 13 שנים
ד``ר מריאנה רחמיאל05/11/2008סוכרת מסוג 1 הינה בוגכרת בה חסר הורמון9 הדרשו לפעילות תקינה של הגוף ההורמון הוא אינסולין. לביתך חסר אינסולין הדרשו לשם גדילה והתפתחות. מבחינתה היא איטנה מקבלת תרופה אינסולין אלא הורמון חליפי אינסולין.
כל סוגי האינסולין הם אותו אינסולין בתצורות כימיות שונות ןמותאמות לגוף לשם איזון אופטיצלי על ידי הצוות המטפל. וקבלת האינסלוין בפני עצמה היא החשובה להתבגרות וגדילה תקינים אצלה ילדה עם חסר בגלל סוכרת מסוג 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי04/11/2008
שלום רב רציתי לדעת לפני שבוע עברתי בדיקת פסאג לצילום מעיים ולאחר כמה ימים נלקחו בדיקות דם לבלוטת התריס, הודגמה עליה בבלוטת התריס האם יכול להיות השפעה של חומר השתייה על הבלוטה והאם כדאי לבצע שוב בדיקת נוספת ואחרי כמה זמן? והאם זה מסוכן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל05/11/2008למירי שלום רב,
כן. יץכן וההפרעה בתפקוד קשורה לבדיקה עם חומר ניגוד. אם עברו שבועיים נמהבדיקה פני לרופא המטפל ובקשי שיחזור על הבדיקה אם גם אז לא תקין - יש להטפל ולברר בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסוכרתעידן01/11/2008
שלוםם... משו כמו שנתים שלוש בערך יש לי שפתים יבשות וזה לא יובש או משו כזה .. אני צריך לרטיב תשפתים כול רגע עם לא זה מציק ליייייייי ממה זה יכול לנבועע שפתים יבשות?זה לא עובר לי זה כבר כמה שנים כככה וזה מעצבן מאוד מה אתם אומרים בבקשה?חבר שלי פעם שלמד איתי בבצפר גילו לו סוכרת שאלתי איותו מה הרגשתה שהיה לך סוכרת הוא אמר לי היה לו שפתים יבשות אז יש מצב שיש לי סוכרת נעורים או משו?אני בן 17 ושמונה חודש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן מבאר שבע
ד``ר מריאנה רחמיאל02/11/2008לעידן שלום רב,
הסבירות שיש לך סוכרת נעורים שנתיים וכל מה שאתה מרגיש הוא שפתיים יבשות אינה סבירה לסוכרת יש תסמינים נוספים כגון צמא רב שתיה מרובה השתנה מרובה ירידה במשקל וחולשה שלא ציינת.
אני מציעה שתיגש לרופא המשפחה או הילדים שלך עם תלונה זו אם מפריע לך מאוד לגבי סיבה.
אם לעומת זאת יש אחד מהסימנים האחרים גש בהקדם לרופא לשם בדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי29/10/2008
האם ישנם בעיות או סיבוכים בזמן ההריון במידה והיולדת סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס (נוטלת אלקטרוקסין 100 מל ליום)מגיל 18 כיום בת28 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ובלוטת המגן
פרופ` צבי ביסטריצר30/10/2008חשוב לשמור על אזון בלוטת המגן בזמן ההריון . ואז הסיבוכים מהמחלה קטנים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלה26/10/2008
שלום האם לאנדוקרינולוגים יש תשובה להורמון זיכרי גבוה שגורם לנשירת שיער למעט אלדוספירון אנדרוקור ודיאנה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וטסטוסטרון גבוה
פרופ` צבי ביסטריצר30/10/2008חשוב להגיע לאבחנה נכונה ולטפל בהתאם. את לא מצינת בשאלה מה האבחנה שלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר וסוכרת נעוריםורד23/10/2008
שתי שאלות: 1. מה העם ערכי סוכר נורמליים לתינוק (שבעה חודשים) בצום ולא בצום 2. מהו הגיל המוקדם ביותר לחלות בסוכרת נעורים תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר וסוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל02/11/2008לורד שלום רב,
1. ערך הסוכר המעיד על סוכרת הוא מעל 200 (קשה לבדוק צום ולא צום אצל ילד כל כך קטן כי לא צם מעל 8 שעות) . אם ישן כל הלילה אז לאחר צום של לפחות 8 שעות ערך סוכר בדם צריך להיות מתחת ל- 100 ושעתיים לאחר ארוחה עם חמימות מתחת ל- 140.
2. סוכרת נעורים היא בדרך כלל בגיל מעל 4-5 שנים אולם יש סוגים אחרים של סוכרת תלויה באינסולין שיכולים להופיע כבר מליד ובשנה ראשונה לחיים. לכן תסמינים של שתיה מרוב והשתנה מרובה מצריכים פניה לרופא ובדיקת סוכר בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית22/10/2008
אני בת 23 ואני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מלידה אני לוקחת אלטרוקסין כל יום אך שאלתי בעיקרון שמעתי שהאלטרוקסין יכול בהמשך לגרום לאוזוטאופורוסיס אם אני רושמת נכון, בקשר לצפיפות העצם. האם אליי לעשות צילום לצפיפות עצם, זאת אומרת להתחיל מהגיל שלי או לחכות בנוסף לסבתא ולאמא שלי יש את הבעיה (אוזטאופרוסיס), האם יש נטייה גנטית? לבקש את כל הגוף? או רק את הידים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת-פעילות בלוטת המגן ואוסטאופורוסיס
פרופ` צבי ביסטריצר23/10/2008אלטרוקסין אינו גורם ירידה בצפיפות העצם , אלא המחלה עצמה. עקב הסיפור המשפחתי , רצוי שתעשי בדיקת צפיפות עצם שבודקת את כל הגוף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי19/10/2008
לפני כשנתיים התחלתי לסבול מהתקפי סטרס נוראיים וממושכים. זמן קצר לאחר מכן הפנים שלי התנפחו, התקמטו נעשו אדמומיו ושיער החל צמוח על הפנים בצורה לא סדירה. בנוסף החלו בעיות בריכוז ובזכרון והדופק ולחץ הדם עלו למצב בו אני נזקק לכדורים להורדתם. האם מצב כרוני של סטרס יכול לגרום לשינוי במאזן ההורמונלי? איך פותרים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרס והפרעה הורמונלית
פרופ` צבי ביסטריצר23/10/2008סטרס עלול להיות זרז להופעת מחלה הורמונלית. עלך להבדק כדי לברר אמ ישנה מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדגנית15/10/2008
ברצוני לדעת כמה זמן לאחר נטילת כדור רדיואקטיבי,כבר מותר להתקלח?(שעה?יום?יומיים אחרי?) פשוט אני אמורה לעבור חודש הבא את החוויה הנוראית הנ"ל וזה דיי מסקרן... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתקלח אחרי יוד
פרופ` צבי ביסטריצר23/10/2008מותר להתקלח מיד אחרי טיפול ביוד רדיואקטיבי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת משקלשלומי11/10/2008
שאלה - האם שימוש בעט אינסולין יכול גם לסייע בהורדת היקף המתניים? הדבר חשוב לי שכן אני כנראה מתחיל בהזרקות יומיות, אם כבר, אז אוכל לבחור בתרופה שמסייעת יותר, וככה "לתפוס שתי ציפורים במכה אחת". תודה וחגים שמחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומי
שלומי18/10/2008השימוש באנסולין מוזרק לא עוזר להוריד משקל ולא מסייע להוריד מהיקף המותניים, להפך - הזרקות אינסולין לעיתים גורמות לעלייה במשקל, אך ישנם סוגי אינסולין כאלה ואחרים שחלק מהתכונות שלהם נועדו לשמר את משקלך. למיטב ידיעתי, אינסולין לנטוס לא גורם לעלייה במשקל, אך אני ממליץ לך לשאאל את הרופא שלך על לנטוס - בעיקר כי אני לא רופא ולכן לא רוצה להמליץ לך על שימוש בתרופה ללא רקע מקצועי. רק בריאות - תמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדה במשקל
פרופ` צבי ביסטריצר23/10/2008שמוש באנסולין אינו גורם ירידה במשקל. אזון טוב של הסוכרת ופעילות גופנית יגרמו להורדה בהקף המותניים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדה במשקל
פרופ` צבי ביסטריצר23/10/2008שמוש באנסולין אינו גורם ירידה במשקל. אזון טוב של הסוכרת ופעילות גופנית יגרמו להורדה בהקף המותניים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהורוניקה10/10/2008
שלום אני בת 17 עם סכרת נעורים מגיל 7. לאחרונה אני ממש ממש לא מאוזנת ה A1C שלי גבוה בסביבות ה 10+ אני מודאגת אך הטיפול שמציעים לי לא עוזר לי. הרופאים רק מוסיפים קמות האינסולין אך היא לא עושה שינוי ואני ממשיכה לעלות ברמות הסוכר אני מפחדת שיהיו לי כל מיני בעיות בעתידד או אפילו עכשיו. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד``ר מריאנה רחמיאל02/11/2008לורוניקה שלום רב,
יש לך סוכרת ממושכת. המוגלובי מסוכרר מעל 10 במשך תקופה ארוכה מסוכן מאוד ויש סבירת גבוהה שתפתחי סיבוכים וחבל.
אני בטוחה שלצוות המטפל בך יש את הפתרונים והדרכים לטפל חשוב שץתביני מה הם ושתשתפי פעולה עם הצווות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין לנטוס בהזרקה או משאבה?דבורה07/10/2008
איזה טיפול מהשניים עדיף לנער בן 16?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטוס או משאבה
פרופ` צבי ביסטריצר23/10/2008לכל חולה יש להתאים את הטיפול המתאים לו. לנטוס נותן רק את האנסולין הבזלי , יש להוסיף גם אנסולין מהיר פעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)