מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת סוכריעל04/04/2008
שלום רב,
עברתי בדיקת דם לפני מס' ימים באישפוז מתוכנן (ולא נאמר לי להיות בצום). בבדיקה ערך הסוכר היה 100 (חשוב לציין ששעה-שעתיים לפני הבדיקה שתיתי חצי כוס קפה, ואכלתי בורקס קטן).
בהסתכלות בבדיקות הסוכר מלפני שנתיים הערכים נעו בין 95-105, (בגלל שזה היה ממזמן וגם הבדיקות הללו נערכו באשפוזים אינני זוכרת אם הייתי בצום או לא).
סבא של אבי ז"ל וסבתא שלי (שתבדה לחיים ארוכים) סובלים מסכרת.
מכיוון שאני טבעונית (וממעיטה באכילת ירקות) עיקר התזונה שלי היא פחממות: לחם, אורז, פסטה וכו.
האם אני נמצאת בסכנה לסכרת?
האם ערכים אלו מהווים נורה אדומה, לעתיד?
בנוסף חשוב לציין שאני סובלת מעודף משקל (7 ק"ג) וגילי 23.
תודה רבה ושבת שלום,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בדם
פרופ` צבי ביסטריצר06/04/2008ערך של 100 מג סוכר בדם 1-2 שעות אחרי האוכל הוא ערך תקין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לדאגה?ארי02/04/2008
שלום
בתי בת 12 והיא קטנה לגילה, זו הסיבה היחידה בגללה הלכנו לעשות בדיקות דם.
בבדיקה HgA1C התוצאה יצאה 5.9 כשתווך הנורמה עד 6
האם זה יכול להעיד על סוכרת? צריך עוד בדיקות? או בסדר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה: סיבה לדאגה
ד``ר מריאנה רחמיאל02/04/2008לא ברר לי למה לקחו בכלל המוגלובין מסוכרר. אך כל ערך בין 4 ל- 6 הוא תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומה נמוכה וסוכרת
פרופ` צבי ביסטריצר03/04/2008קומה נמוכה איננה ביטוי של סוכרת המוגלובין A1C של 5.9 הינו תקין
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם הגננתרחל30/03/2008
שלום, לבתי נבת ה-4 תגלתה סוכרת לפני חודש, ומאז אנו מגיעים בכל יום לגן כדי לעשות לה בדיקת רמת סוכר, האם קיימת שיטה אחרת לכך, האם עד שתהיה עצמאית נצטרך בכל יום להגיע ולבדוק אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם הגננת: רחל
ד``ר מריאנה רחמיאל31/03/2008יש חשיבות מרובה למדידות סוכר ולאיזון הסוכרת. שעות המדידה והתאמתם למסגרת המשפחתית מבוצעת על ידי הצוות המטפל בכל ילד.
מאחר שיש סוגי אינסולין שונים בשוק ניתן לנסות להתאים המדידות לקראת המשפחות.
לפעמים מתאפשר ולפעמים לא. בדיקת סוכר לני ארוחת צהרים חיונית תמיד אך אפשרויות מדידתה מועלים על ידי יצירתיות ונסיון הצוות המטפל.
אני לא מכירה את המקרה הספציפי שלך, את אופי הטיפול ואת אופי האיזון ואת המאפיינים של התא המשפחתי ושל הסוכרת של ביתך לכן לא אוכל לענות לך תשובה ספציפית.
אפשרויות פתרון יעלו בהתאם לדיון עם הצוות המטפל של בתך ( הרופא, העובדת הסוציאלית, הדיאטנית והאחות כצוות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנדב26/03/2008
יש לי שאלה תיאורתית: מה יש יותר בישראל, חולי סוכרת 1 או חולי סוכרת 2?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדב: שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל31/03/2008בישראל ובכל העולם יש הרבה יותר חולי סוכרת מסוג 2 מאשר מסוג 1 בסך הכל.
בילדים סוכרת מסוג 1 היא שכיחה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר תקינות לילדים?ענת ק.23/03/2008
ביתי בת 4 מטילה שתן מספר רב מאוד של פעמים ביום אך לא בלילה.
רמת הסוכר שלה היא 98.בדיקת השתן תקינה.
האם יתכן שיש לה סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת ק.
ד``ר מריאנה רחמיאל23/03/2008לפי ההגדרה של סוכרת: ערך מקרי של מעל 200 פעמיים. לכן אין לה סוכרת. אךיש סיבות רבות ברפואת ילדים העשויות להסביר השתנה תכופה או מרובה. אני מציעה שתגשי לרופא הילדים עם תלונה זו לשם ברור מעמיק.
במידה והשתנה מחמירה, צמא רב וירידה במשקל או עייפות הייתה ממליצה לבדוק שוב סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למשתמשי מכשיר ה-Optium Exceedשואלת20/03/2008
• למשתמשי מכשיר Optium Xceed - זהירות!ו שובבה29 ו 10:04 | 20/03/08
היי כולם - מספרת לכם סיפור שקרה לי, וזעזע אותי עד עמקי נפשי, עד שהייתי חייבת לשתף כדי להזהיר...
אני חברה בקופ"ח כללית, שהחליטה להחליף למבוטחיה בעלי מכשיר ה-Elite (ואולי מכשירים נוספים) את המכשיר למכשיר מדגם Optium Xceed - שלטענתה ולטענת החברה המשווקת הוא מכשיר מדהים וחדיש שמשתמשים בו בבתי חולים ברחבי הארץ והוא מספק תוצאות מהימנות במיוחד.הייתי ילד טובה והחלפתי את המכשיר. אמנם נהניתי מזה שהוא מספק תוצאות אחרי 5 שניות ולא אחרי 30, אבל שאיבת הדם של הסטיקים שלו שואפת ל-0 וזו היתה התלונה הראשונה שלי לגבי המכשיר. הייתי מקבלת את זה וממשיכה להשתמש בו, לולא קרה המקרה הבא, נכון יותר לומר - המקרים הבאים:
לפני כחודש הזרקתי הרבה יותר מדי לפני ארוחת הערב. לפני שהלכתי לישון הכול עוד היה בסדר, אבל באמצע הלילה בעלי מצא אותי יושבת במיטה, ממלמלת ומבולבלת - בהיפוגליקמיה חריפה.הוא מייד בדק לי סוכר, והיה המום לקרוא את התוצאה: 443! (ועוד המכשיר החדיש הזה מציע לבדוק אם יש קטונים... אני מפרפרת בין איבוד הכרה להכרה, והמכשיר אומר שכדאי לבדוק קטונים.. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק...). מזל שבעלי מכיר אותי וסומך מספיק על התחושות שלו, והוא החליט לא לתת למכשיר לקבוע. הוא ניסה לתת לי אוכל ולא רציתי - הייתי כבר בשלב ההתנגדות החריפה, ולא היתה לו ברירה אלא להזריק לי גלוקגון. אחרי 15 דקות בערך הוא מדד לי שוב, והמכשיר הראה 60 - הגיוני לגמרי אחרי זריקת גלוקגון.המכשיר פשוט לא הצליח למדוד רמת סוכר כ"כ נמוכה, ובמקום לרשום LOW כמו שהוא אמור - השתגע לגמרי.דיברתי עם החברה והחליפו לי מכשיר, כי חשבו שהמכשיר הספציפי לא תקין (אני כבר אז חשדתי שמדובר במשהו גדול יותר, אבל הסכמתי לנסות - ילדה טובה).
בשבוע שעבר קרה אותו מקרה - אמצע הלילה, אני בהיפוגליקמיה רצינית, והמכשיר מראה 229. אכלתי טיפה - מראה 299. אכלתי עוד טיפה וכעבור 10 דקות המכשיר מראה 111.
משמע - זה לא היה המכשיר המסוים, אלא כל מכשירי ה-Optium Xceed (אולי "רק" כאלה שיוצרו בפס ייצור מסוים, אבל זה עדיין מסכן חיים של הרבה אנשים).
אני יוצאת בקריאה נרגשת לכל בעלי המכשיר לקחת את התוצאות שלו, בעיקר המאוד גבוהות,בערבון מוגבל, ואני ממליצה לבוא בדרישה לקופה להחליף את המכשיר ולא להמשיך לספק אותו, כי זו סכנת חיים של ממש. חשבו על קשישים שיש להם היפוגליקמיה קשה, הם בודקים ורואים תוצאה כזאת גבוהה - ומזריקים עוד אינסולין... אני לא רוצה לחשוב לאן זה יכול להגיע.
אשמח לשמוע תגובות מבעלי המכשיר ובכלל - אולי נתאגד יחד ויהיה לנו יותר כוח. אני יודעת שאני מחליפה את המכשיר ויהי מה.
רק בריאות לכולנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד``ר מריאנה רחמיאל23/03/2008תודה על המידע. חשוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסמדר17/03/2008
שלום,
אנ בת 13 ולא חולת סוכרת. רציתי לדעת במה הילדים שחולים בסוכרת שונים ממני? האם ילדים לא רוצים להיות חברים שלהם? אך הם מרגישים עם המחלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר
ד``ר מריאנה רחמיאל19/03/2008יש לך שאלות יפות מאוד. אך זה אינו המקום לעהנות עליהן כי זו שאלה מאוד מורכבת.
אם את מתעניינת את יכולה להכנס לאתר מתוקים באינטרנט או לאתר של האגודה לסוכרת נעורים ותקבל את התשובות בפרוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ?אווילן14/03/2008
מגיל 24 שנה אני סובלת מ hypoglycemia שאובחנה פונקציונלית בברורים שבוצעו בבי"ח הדסה עין כרם ובלינסון במחלקה אנדוקרינית. היו ויש ירכים מאד נמוכים של גלוקוז עד 25mg סוכר בדם ללא אבוד הכרה.
בעבר ביו שתי אפיזודות של אבוד הכרה עד 30 דקות ושבתי להכרה באחת מהן באופן ספונטני.הבדיקות באישפוזים היו קשים ומתישים כולל צום של 72 שעות.
לא נמצאה שום אפשרות לטיפול מלבד כלכלה עם מעוט פחממות זמינות ורבת חלבון עם ארוחות קטנות .
בשנה האחרונה אני מרגישה רע אחרי ארוחות עטירות פחממות כאילו אני עומדת להתעלף.
בזמנו אמרו לי שבמשך השנים מצבבי יהפוך לסכרתי.
מה עושים למקרה כזה שאמרו לי שהוא יחסית נדיר מאד.
בתודה אוולין כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוולין. סוכרת?
ד``ר מריאנה רחמיאל15/03/2008קשה ללהגיב כאשר שם האבחנה לא צויין. כנראה מדובר במחלה נדירה ששמה GSD0. אך זו רק השערה.
במחלה זו לא מומלץ, כפי שכבר הסבירו לך לאכול ארוחות עשירות פחמימות כי גורמות לעליות מיידיות ובנמשך ירידות משמעותיות בערכי הסוככר כפי שקורה לך.
אנא הקפידי על המלצות הרופא לגבי התזונה ואז תמנעי תחושה רעה זו.
לא ידוע לי שתסמונת GSD 0 מתפתחת לסוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל12/03/2008
מה המכשיר שקיים בשוק לבדיקת רמת הסוכרת, שהכי פחות מכאיב לבדיקת הילד. אני מוכן לקנות פרטי ולא דרך הקופה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה:טל
ד``ר מריאנה רחמיאל15/03/2008נכון להיום. מהמכשירים המאושרים יש רק דוקרנים. אתה יכול לבדוק את כל הדוקרנים של החברות השונוות. כדאי ליצור קשר עם נציג חברת גפן מדיקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה טל.
ד``ר מריאנה רחמיאל15/03/2008יש כמובן גם את הסנסור של חברת אגנטק במודד סוכר באופן מתמשך 24 שעות ביממה עם יכולת התראה לגבי עליות וירידות סוכר אך עדיין יש לאמת השיניים דרך דקירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת אצל ילדיםתרצה09/03/2008
שלום, בני סובל מהשמנה, אני מנסה להכנסו למשטר דיאטה ולהרגילו לאורח חיים בריא אך ללא הצלחה, אני חוששת שיחלה בסוכרת. מהם הסימנים לכך ומה עלי למנוע ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרצה. סוכרת של ילדים
ד``ר מריאנה רחמיאל10/03/2008אם לבנך יש השמנה הטיפול אינו "משטר" - רק תגרמי שהשמנה.
הטיפול הינו הדכרה מדטדקת על ידי צוות רופא ילדים, דיאטנית ילדים, ופעילות גופניתצ יום-יומית של שעה ביום . המטרה בד"כ בילדים אינה לרדת במשקל כי אם לשמור על המשקל ועל ידי הצמיחה לגובה לאפשר ירידה ב- BMI.
כמובן אם הילד בן 16 שנים - כבר לא רלוונטי.
מלחמה - אינה פתרון.
סימני סוכרת הם: שתיה מרובה, השתנה מרובה , עייפות .
בבדיקת שתן פשוטה או דם פשוטה ניתן לבצע אבחחנה של סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית05/03/2008
האם מותר לחולי סוכרת לאכול תותים?
אם כן, מהי הכמות שמותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
ד``ר מריאנה רחמיאל10/03/2008מצטערת שרית שאיני יכולה לענות תשובה ברורה - כי השאלה אינה ברורה.
איזו סוכרת?
אם סוכרת מסוג 1 - כמובן. אך יחד עם הארוחות ותכנון הארוחות בהתאם לאינסולין לפי הדרכת הצוות המטפל.
אם סוכרת מסוג 2 - וכעת בשלבי ירידה במשקל - כמובן שלא מומלץ. מכיל פחמימות. אך למעשה - הכל תלוי בכמות שאוכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהחלי02/03/2008
שלום האם סוכרת ילדים אופיינית לאלו הסובלים ממשקל עודף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: חלי
ד``ר מריאנה רחמיאל03/03/2008חשוב מאוד לבצע הפרדה הין סוכרת תלויית אינסולין (סוכרת מסוג 1) שאינה תלויה במשקל או בתזונה של הילד ויכולה להופיע פתאום. והסיבה לה היא חסר אינסולין. לבין סוכרת שאינה תלויה באינסולין וקרויה סוכרת מסוג 2.
בסוכרת זו יש אינסולין אך עבודתו בגוף לקויה בגלל עודף משקל. 2 הסוגים יכולים להופיע בכל גיל. כלומר, סוכרת מסוג 1 בילידים אינה תלויה במשקל אולם בילדים עם עןדף משקל יכולה להופיע סוכרת מסוג 2, בד"כ לאחר גיל ההתבגרות ובגיל ההתבגרו ולא לפני כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת?איזה אחד26/02/2008
שלום לפני כמה זמן עשיתי בדיקות דם בקופת חולים לפני איזה כמה חודשים רציתי לדעת עם יש לי סוכרת אז עשיתי בדיקת דם עם סוכר ויצא שיש לי סוכר 87 רציתי לדעת עם זה תקין?ומתי אני יכול לחזור על הבדיקת דם לדעת שלא עלה לי הסוכר ליותר גובה ולדעת שהכול בסדר עם עבר 5 חודישם כדיאי לחזור על הבדיקה שוב מה אתם חושבים למה יש לי שפתים יבשים ואני אוכל הרבה יש לי ממש תאבון ואני רזה מאוד לא יודע למה זה כככה אצלי מה אתם חושבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת?
פרופ` צבי ביסטריצר26/02/2008סוכר של 87מ"ג אינו מצביע על סוכרת . תאבון בריא ורזון אינם בהכרך סימנים של סוכרת. גם שפתיים יבשות אינם חייבים לנבוע מסוכרת.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבות אינסולין לילדה בת 8.דניאלה24/02/2008
אני אמא לילדה בת 8 עם סכרת נעורים מגיל 2 וחצי שאובחן אצלה חוסר ספיגה (ספיגה לא טובה) של האינסולין שניתן לה עד עכשו על ידי זריקות..
האים אם אעבור למשאבה הבעיה הזו תיפתר?..
מה החסרונות והיתרונות של משאבה לעומת זריקה ..וגם צמיצד הילדה מה זה אומר..האים תהיה מוגבלת במשהו (טכני)?
וואם כן משאבה איזה הכי מומלצת ועם האיכות והנוחות הכי מומלצים..
ההתלבטות היא בין:
מדטרוניק (מיני מד) לבין קוזמו.
אודה לתשובת המומחים ואשמח גם לתגובה של אנשים עם נסיון בעניין..
תודה רבה על הפורום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבת אינסולין בילדה בת 8
פרופ` צבי ביסטריצר24/02/2008בשנים אחרונות יש עלייה במספר הילדים שחולה סוכרת המטופלים במשאבת אינסולין.
חוסר הספיגה של אינסולין שאת מציינת יכול לנבוע עקב חוסר תחלופה במקומות ההזרקה היתרון של משאבה לעומת מספר רב של זריקות היא כמובן חיסכון בזריקות ולעיתים שיפור באיזון.
למרות זאת חייביפם לבדוק 4 עד6 פעמים בדיקות דם ביום וזה לא חוסך מעקב קפדני
הילדה כמעט ולא מוגבלת עם המשאבה מבחינה פיזית רצוי שהילדה וההורים יבדקו את הסוגים השונים של משאבות ויבחרו את המתאימה ביותר לילדה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי פרופ'..כל המקומות האפשריים
דניאלה24/02/2008כבר בחוסר ספיגת אנסולין..
האים ניתן להזריק במוקמות אחרים לדוג' השוק?
וכמובן תודה על התגובה הקודמת..
אך איך ניתן לבדוק איזה משאבה אכן טובה עבור הילדה ושזה אכן ישפר את מצב הספיגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר אצל פעוטותאמא של עידו20/02/2008
הרקע לשאלה הוא שאני חולת סכרת נעורים כבר הרבה שנים (16), יש לי ילד בן שנה וחודשיים שלאחרונה מתעורר רטוב משתן, מתוך לחץ עשיתי לו בדיקה בצום ויצא41, התוצאה הרגיעה אותי לגביי הימצאות של סכרת אבל, האם הערך הזה לא נמוך מדי? הוא היה ערני ואקטיבי במהלך הבדיקה ולא נראה כלל בהיפוגליקמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך נמוך של סוכר
פרופ` צבי ביסטריצר21/02/2008ערך של 41 מ"ג סוכר הינו נמוך אך אין התאמה טובה בין הערך שנמדד באצבע ובין דם וריד יכול להיות שהערך האמיתי גבוה יותר.
אני ממליץ להפסיק לבדוק דם אצל הילד
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)