מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימוץ כלב נחיה שסיים תפקידושירי21/08/2013
שלום,
לפני כשבועיים נאלצנו להרדים את הגולדן שלנו בן ה-17 שהיה אצלי מהיותו בן 6 שבועות.
הלב כואב וחסרונו קורע את הלב.
אנו מעוניינים לאמץ רטריברית (גולדנית או לברדורית) מבוגרת (באינרציה של טיפול במבוגר בתקווה למצב סביר עדיין בגיל 9...).
שמענו על בית עובד וקיבוץ ציבעון שנותנים כלבי נחיה שסיימו תפקידם עם העיוור מפאת גילם.
האם תוכלו לשתף אותנו בנסיונכם לגבי סוגיה זו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ כלב נחיה שסיים תפקידו - תגובה
ד''ר סמדר טל27/08/2013שלום למתעניין,
ראשית- כל הכבוד על הנכונות להעניק בית לכלב מבוגר שסיים את שירותו בעזרה לעיוורים.
אנו מציעים לך לפנות למקומות שהזכרת, הם מנוסים מאוד בטיפול בכלבים אלו ובוודאי יוכלו לעזור לך מניסיונם ואולי גם להפנותך לאנשים אחרים שאימצו כלבים מבוגרים באופן דומה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני אצל כלבלינה20/08/2013
ערב טוב.
הכלב שלי מהלילה משתעל ובכל "התקף" של שיעול, מוציא סוג של רוק סמיך. לא יכולה להגיד שזו הקאה כי זה לא מכיל אוכל שאכל לפני כן ואין לזה ריח של קיא, אבל סוג של ליחה-רוק..,הכלב אוכל ושותה,פעיל ולא מראה סימני מצוקה, פרט לשיעול הזה..שייכתי את זה ל"הצטננות" בגלל המזגן, אבל היום ראיתי חתול בחוץ ש"משתעל" בדיוק כך..האם מדובר בהתקררות או שזה יכול להיות סימן של איזה מחלה?התחיל רק הלילה ובמהלך היום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני אצל כלב - תגובה
ד''ר סמדר טל24/08/2013לינה שלום,
ראשית מספר שאלות קצרות:
בן כמה כלבך ואיזה גזע הוא? האם שהה לאחרונה בפנסיון/מכלאה/בקרב כלבים אחרים המשתעלים. האם השיעול מופיע בזמן מסויים כגון מחמיר עם פעילות או מופיע בבוקר לאחר שינה. האם הוא נחשף למשהו חדש שעלול היה להוביל לתגובה אלרגית כגון תרסיס ריח, שמיכה חדשה וכן הלאה? האם יש סימנים נוספים כגון הפרשות מהאף (נחיר אחד או שניים), מהעינים, גירוד או ירידה בסבילות למאמץ?
שיעול יכול לנבוע ממספר רב של גורמים החל ממחלה של דרכי הנשימה העליונות, כגון דלקת זיהומית כ"שעלת מכלאות", ודלקת שאינה זיהומית כעל רקע תגובת רגישות יתר, גוף זר, מסה, בעיה מבנית כקריסת קנה וכלה במחלה של דרכי הנשימה התחתונות כדלקת ריאות, בצקת ריאות, תגובה אלרגית, שינויים כרוניים בריאה (פיברוזיס כרוני שמופיע בכלבים מבוגרים), מסה בריאות וכן הלאה. בנסוף לאלו מחלת לב ופתולוגיה אחרת בבית החזה (כנוזלים חופשיים) עלולות גם כן להתבטא בשיעול. כיוון שאת מתארת כי כלבך משתעל אך שמח הסבירות למחלה ריאתית, לבבית או בבית חזה נמוכה יותר והכי סביר כי מדובר במחלה של דרכי הנשימה העליונות.
הטיפול משתנה דרמתית בין הגורמים השונים ולכן מומלץ לגשת לבדיקה וטרינרית מלאה, בדגש אחר בחינת האף, העיניים , קשבה לריאות וללב ומישוש הקנה לאיבחון רגישות. צילום בית חזה יעשה במידת הצורך וטיפול ינתן בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל רפואי לכלבה עם כשל כליותדליה20/08/2013
לכלבה שלי יש כשל כליות. הוטרינר המליץ על אוכל רפואי: או k/d של hills או renal של רויאל קנין או n/f של פוקינק. קניתי קופסת שימורים של hills והיא מאד אהבה ואכלה אחדי הרבה זמן שלא אכלה בסדירות. הבעיה היא שאצל הוטרינר כל פחית עולה 14 שקל ואני לא יכטולה לעמוד בעלויות. השאלות שלי:
היכן אפשר להשיג את האוכל הזה בחנויות בעלויות יותר נמוכות?
האם לשלב אוכל יבש?
האם אני יכולה לבשל לה גם אוכל ולהוסיף לאוכל הקנוי? מה למשל?
תודה רבה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל רפואי לכלבה עם כשל כליות - תגובה
ד''ר סמדר טל24/08/2013דליה שלום,
מזון רפואי למחלת כליה הינו מותאם מבחינת מלחים (בעיקר אשלגן ופוספט) והינו דל חלבון. במחלה כלייתית, הכליה אשר תפקידה, בין היתר, בשמירה על איזון המלחים, לא מתפקדת כראוי וחלבון המופרש בשתן מחמיר את הנזק לרקמה הכלייתי ולכן המזון משמש למניעת המשך הידרדרות המחלה.טיפול נוסף כולל לרוב נוזלים תת עורית (שכן הכליה לא מתפקדת בספיגה חוזרת של מים) ומגני מערכת עיכול במידה ויש סימני בחילה, הקאה וכן הלאה. בנוסף מומלץ לחפש את הגורם למחלת הכליה (מחלה כליה כורנית, גידול, אבן באגן הכליה או באורטרים, זיהום באגן הכליה, חשיפה לתרופות וכן הלאה )ו כאשר הגורם למחלת כליה נמצא יש להתייחס גם אליו.
ישנם מספר מזונות רפואיים למחלת כליה ביניהם RENAL של רויאל קנין, K/D של הילס אלו מגיעים כמזון יבש או רטוב. ניתן להעזר במזון הרטוב לעירבוב עם המזון הרפואי היבש או לנסות לשפר את טעימות המזון היבש ע"י הרטבתו עם מים פושרים (עד להפיכתו לדייסה) וחימום לטמפ החדר. לא מומלץ לתת מזון שאינו מותאם למחלת כליה, למרות העדפת הכלבה, שכן זה עלול להוביל לעליה במלחים והתקדמות המחלה הכלייתית.
איני יודעת על עלויות של המזון הרופאי בשימורים בחנויות אך תבררי שכן זהו חלק מהטיפול שהיא תצטרך לקבל לכל חייה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בנושא רועה גרמנילינוי20/08/2013
היי שמי לינוי ויש לי כלבה מסוג רועה גרמני, הכלבה בת 8 והיא החלה לסבול בזמן האחרון מכאבים באגן, כאשר היא הולכת היא נוטה ליפול הרבה.
הטיפולים שהיא עברה הם כאלו: תרופות וזריקה שהייתה אמורה לעזור אך כלום לעזר.
האם הפתרון האחרון הוא באמת להרדים אותה?
חוץ מההליכה הלא הכי טובה שלי היא מתפקדת.. היא אוכלת בצורה תקינה הראייה שלה עדין לא נפגעה.
אשמח לקבל תשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בנושא רועה גרמני - תגובה
ד''ר סמדר טל24/08/2013לינוי שלום,
האם הכלבה מעוקרת? האם הקושי בהליכה מופיע בהקשר מסויים, כגון לאחר מנוחה או דווקא לאחר פעילות? האם יש היסטוריה של טראומה כתאונת דרכים? אלו תרופות היא קיבלה?
כאב אגן ברועים גרמנים הינו בעיה נפוצה אשר לרוב נובעת משינויים כורניים במפרק האגן (DJD).אך ישנם גורמים נוספים שעלולים להתבטא באותו אופן כגון גידול, פריצת דיסק באזור וכן הלאה ולכן מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית, אורטופדית מקיפה וביצוע צילומי אגן. לעיתים כאשר יש קושי באיבחון הגורם ניתן אף לערב וטרינר מומחה לאורטופדיה וכירורגיה. במידה ואכן אובחנה מחלת פרקים כרונית יש מספר אופציות טיפול אשר כוללות תוספי תזונה (כקוזקווין שמטרתו בבנית הסחוס), טיפול אנטידלקתי (כרימדיל/פרוויקוק ואומגה 3 שלרוב מוסף למזון רפואי לבעיות פרקים) , שמירה על משקל תקין ואף פיסיותרפיה/הידרותרפיה לחיזוק השרירים. במידה ואלו לא עוזרים לעיתים פונים לטיפול כירורגי.
נשמע כי לכלבתך יש איכות חיים וכי אופציות הטיפול, הן הרפואי והן הכירורגי, לא מוצו ולכן היא אינה מועמדת להרדמה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתולה הפסיקה לעשות צרכים בחולמושי18/08/2013
שלום ד"ר יש לי חתולה פרסית כמעט בת 8, יש לה שני ארגזי חול בבית בקומה העליונה ובקומה התחתונה. לפני כחודש החלפנו לה ארגז מכיוון שהוא נשבר והחלפנו בו את החול לחול שהיא לא רגילה אליו, בתור התחלה היא פשוט סירבה להכנס לארגז החדש וכשהחלפנו את החול גם בארגז השני היא פשוט התחילה לעשות צרכים על הריצפה. ניסינו להעביר את החול למקום העיקרים שהיא עושה בו צרכים וגם זה לא צלח והיא פשוט עושה לידו. מה ניתן לעשות כדי להחזיר אותה לחול? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתולה הפסיקה לעשות צרכים בחול - תגובה
ד''ר סמדר טל22/08/2013שלום מושי,
ההתנהגות שתארת אופיינית מאוד לחתולים פרסים, הידועים כ"בעייתיים" בכל הקשור להתנהלות סביב ארגז החול שלהם.
מדוע החלפתם את החול אליו הייתה רגילה? האם יש אפשרות לחזור לחול הקודם ולבדוק אם הבעיה נפתרה? לעתים חתולים מתקבעים ומעדיפים חול במרקם/ריח/גודל מסויים, וכאשר מחליפים להם אותו- הם מסוגלים לעשות את צרכיהם מחוץ לארגז. לעתים הפתרון היחיד הוא חזרה לחול המועדף עליהם...
נשמח לעדכונים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא מדליון הגנה נגד פרעושיםאריאל17/08/2013
שלום רב שמי אריאל
רציתי לשאול לגבי תליון הפט פרוטקטור קודם כל אם אתם מכירים את זה ??? אם כן זה עובדבכלל ? מישהו ממליץ על זה ? אשמח שתשתפו אותי במה שאתה יודעים על הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא מדליון הגנה נגד פרעושים - תגובה
ד''ר סמדר טל22/08/2013שלום אריאל,
לצערי אני לא מכירה את המדליון הנ"ל ולכן לא אוכל לשתף אותך במסקנותיי לגביו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים שנפתחו לאחר עיקורגלית17/08/2013
שלום, עיקרנו היום את הכלב שלנו, ועכשיו אנחנו ואים שאחד התפרים נפתח...מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים שנפתחו לאחר עיקור - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי20/08/2013שלום גלית,
עליכם לגשת אל הוטרינר המטפל ע"מ שיעריך האם יש צורך בהנחת תפר/סיכה/הדבקה מחדש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה עם נשירה ברגל! דחוף!!!!diyavolenak14/08/2013
שלום!
החתולה שלי בת 6)מסורסת) ולא מזמן גילו אצלה מחלת לב שכתוצאה ממנה יש לה קרישת דם והיא קיבלה שיתוק של 2 רגליים אחוריות. לאחר טיפול ב- clexane/enaladex ו- clopidogrel הכל הסתדר והיא חזרה ללכת. לצערי אחרי כמה חודשים זה חזר אליה עוד פעם. הפעם רגל אחת חזרה ורגל שניה התנפחה ממש.. הוספתי לתרופות שלה Aspirin ולאחר כמה ימים הנפיחות ירדה. אך התחילה לנשור ולהקריח (רק ברגל) ועדיין קשה לה להזיז את הרגל הזאת. ההתקרחות מתפשטת והנשימות החלו להיות לא סדירות. יום אחד 30 יום שני 90... מזה יכול להיות וכיצד אני יכולה לעזור לה???
אני מעדיפה לא לקחת אותה לקליניקה היא חתולה ממש פחדנית וכל ביקור כזה עושה לה טראומה מכניס אותה ללחץ וגורם לה להרגיש יותר גרוע... (וגם הרבה רופאים פשוט אומרים שלא בשליטתם לעזור לה) אני ממשיכה לתת לה זריקות וכדורים באופן קבוע אך האם זה יעבור לבד או צריך טיפול נוסף?
אני רואה שהיא סובלת האם יש צורך להרדים אותה כדי למנוע ממנה את הסבל?? או כריתת רגל? אני כבר לא יודעת מה לעשות.. מאד מאד אוהבת אותה ולא רוצה שהיא תסבול וכמובן שלא רוצה להרדים אותה!!!! תעזרו לי להציל אותה!!! :(
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה עם נשירה ברגל! דחוף!!!! - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי20/08/2013שלום,
צר לי לשמוע על מצבה הקשה של חתולתך, לצערי קרישתיות יתר ופקקת (טרומבוזיס) בחתולים בייחוד כאשר הרקע הוא מחלת לב הוא מצב קשה מאוד לטיפול וברב המקרים סופני.
האם מחלת הלב של החתולה אובחנה (אצל קרדיולוג) והאם היא מטופלת? חשוב להבין שעד שלא מטפלים בגורם הרקע לבעיית הקרישה, קשה מאוד יהיה לשלוט בה.
מתי התרחשה האפיזודה האחרונה? האם החתולה נבדקה ע"י רופא באפיזודה הנוכחית של הקריש? והאם נעשה בוצע אולטראסאונד לרגל? (יש חשיבות רבה לכך ע"מ לדעת מה גודל הקריש והאם הוא חוסם באופן מלא או חלקי את כלי הדם).
האם היא מזיזה את הרגל באופן כלשהו? האם כף הרגל חמה או קרה?
סביר להניח שהנשירה היא תוצאה של חוסרת זרימת דם מלאה או חלקית לרגל.
הנשימות הלא סדירות שאת מתארת יכולות לנבוע מכאב או מקרישים בריאות שהינו סיבוך נפוץ נוסף במקרים של קרישתיות יתר.
המלצתי היא לקחת את החתולה לבדיקה וטרינרית מקיפה הכוללת הערכה קלינית כללית ושל הרגליים, צילומי בית חזה, אקו-לב ואולטראסאונד להערכת מצב הקרישים בכלי הדם המובילים לרגליים ע"מ להעריך את חומרת המצב ואת האופציות הטיפוליות.
אשמח להמשיך לעזור לאחר קבלת כל הפרטים,
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCM
diyavolenak20/08/2013שלום!
כן כאשר זה קרה לה בפעם הראשונה ישר לקחתי אותה למרפאה בבית דגן לקרדיולוג. עשו לה בדיקות דם , אולטראסאונד ואקו לב.... החתולה מטופלת אני עושה לה 3 פעמים ביום זריקה(CLEXANE) לדילול דם , פעמיים ביום כדור לסידור לחץ הדם (ENALADEX) ופעם ביום גם כדור CLOPIDOGREL. כאשר קרה לה המקרה הזה והתנפחה לה הרגל גם הוספתי לכדורים שלה ASPIRIN (יום כן יום לא). זה קרה לה לפני חודש... 2 רגליים אחוריות קיבלו שיתוק.. אחרי יומיים רגל אחת חזרה 100% ורגל שניה עדיין היתה צולעת.. אחרי זה הרגל הצולעת ממש התנפחה ואחרי שהנפיחות ירדה( ירדה אחרי שבוע) התחילה להקריח. בפעם האחרונה לא לקחתי אותה לרופא.. התייעצתי עם כמה רופאים ואמרו לי שאין ככ מה לעשות בנוסף לטיפול שהיא מקבלת.. היא מזיזה את הרגל והולכת אפילו קופצת לגובה(לא ממש גבוה) הרגל מתפקדת 80% בערך... רק הכף רגל לפעמים מתעקמת והיא לא שולטת עליה..(אבל היא לא קרה!)
לאחר שכתבתי את הפוסט הזה הנשימות שלה הסתדרו..(בין 32 ל39 בדקה) זה בסדר??? אני לא רואה שהיא סובלת מכאבים כי העישונים של העיניים קטנים והיא שמחה, משחקת ומגרגרת ואוכלת ממש טוב! אני מפחדת לקחת אותה לרופא כי היא עוברת את זה ממש קשה.. נכנסת ללחץ ואני חוששת שמצבה ידרדר בגלל זה.. האם הטיפול שהיא מקבלת הוא נכון הוא טוב? והאם אפשר לעשות עוד משהו?? יש אפשרות שהקריש דם איכשהו ייצא משם והכף רגל תחזור לתפקד והפרווה תצמח בחזרה??
תודה רבה לך על היעוץ, מקווה שתעני גם על זה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול קטן על הכלביעל14/08/2013
היי העלתי תמונה
כלב בן 12
בריא ושמח
היום בליטוף קלטתי את זה
זה בצבע העור, קשה מעט ולא כואב לו
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול קטן על הכלב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי20/08/2013שלום יעל,
האם המסה כאובה, מגרדת, חמה או מפרישה?
עפ"י הצילום ששלחת המסה נראית כפפילומה שהינה גידול עורי שפיר שאין צורך בהסרתו ברב המקרים, אלא אם הוא במיקום אשר מפריע לכלב או לבעליו.
יחד עם זאת כיוון שמדובר בצילום בלבד שיכול להטעות הייתי ממליצה שהמסה תבדק ע"י וטרינר. כמו כן מומלץ לעקוב אחר גדילתה, הופעת גירוד, הפרשה או התכייבות - כל אחד מאלה מחייב התייחסות וההמלצה המקרים אלה היא להסיר את המסה ושליחתה לביופסיה.
בברכה,
ורק בריאת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקנה + רזוןרעות13/08/2013
שלום! יש לי כלב מזדקן - בן 13, רואה-גרמני מעורב (כנראה עם בוקסר), כלב גדול וחזק (במיטבו היה 45 ק"ג). לאחרונה הרזה בבת אחת, עד כדי בליטות של עצמות האגן ועמוד השדרה, וחולשה וריפיון ברגליים האחוריות. בדיקה אצל וטרינר+בדיקות דם לא העלתה ממצאים מחשידים (מעבר לאוושה בלב). הוא לא נראה סובל אך בהחלט חלש ורוב שעות היום רובץ בשכיבה. ממעיט לאכול. אשמח לעצות והכוונה במידה ויש. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקנה + רזון - תגובה
ד''ר סמדר טל22/08/2013שלום רעות,
לעתים יש צורך ביותר מבדיקה אחת, ואף הפנייה לרופאים וטרינרים המומחים בתחומים מסוימים בכדי למקד את מקור הבעיה טוב יותר. לבחינה נוספת של עמוד השדרה וחולשת הרגליים האחוריות- מומלץ לפנות לבדיקה של נוירולוג מומחה (יש כאלו בבית החולים הוטרינרי בבית דגן ובמרכז המומחים חוות-דעת בבית ברל) לשלילת פתולוגיות הנפוצות מאוד ברועים גרמניים וגורמות למראה דומה.
האם נעשו צילומי אגן? רועים גרמניים וגם בוקסרים סובלים לעתים מבעיות במפרקי האגן, הניתנות לזיהוי הן בבדיקה פיזיקלית והן בצילומי רנטגן. לעיתים זיהוי וטיפול נכון ע"י משככי כאבים ומגני סחוס משפרים מאוד את אורח חייו של הכלב.
בנוסף- גם בעיות לב יכולות לגרום לרזון שכזה, וגם בעיות אלו יש צורך לאבחן ע"י ביצוע צילומי בית חזה ואקו-לב אצל קרדיולוג וטרינרי מומחה (בבית החולים הוטרינרי בבית דגן), שיוכל לאפיין את הבעיה וחומרתה ולהתאים לכלבך את התרופות המתאימות.
אילו בדיקות דם נעשו בדיוק? המטולוגיות? ביוכימיות? אנדוקריניות (הורמונליות)? לעיתים יש צורך להרחיב את בדיקות הדם לבדיקות מקיפות בכדי לשלול מחלות מטבוליות כמו בעיות תפקודיות של בלוטת התריס.
נשמח לעדכון לגבי מצבו והמשך הבדיקות שהחלטת לעשות, רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת חיי כלבאברהם רי13/08/2013
לכלבי מלאו 15 שנים הוא אינו מסוגל להתהלך אבל אוכל בשר עוף בלבד ושולט ביציאות הוא חולהאינני מסוגל לסיים את חייו כל האמצעים של הוטרינר לא עזרו מהי הנקודה שחייו הם סבל וחובה להפסיקם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת חיי כלב - תגובה
ד''ר סמדר טל22/08/2013שלום אברהם,
לצערנו, גם חיות המחמד שלנו מזדקנות ומגיע הרגע בו בעלים רבים מתלבטים לגבי פעולת המתת החסד. אנו, כוטרינרים, מחוייבים לקחת בחשבון מערכת שלמה של שיקולים- כולם למען טובתו של בעל החיים, שיעזרו לנו בקביעה הגורלית - "האם ניתן לשמור על איכות חיים סבירה של הכלב, או שסבלו לא ניתן להקלה יותר?"
אין בכוונתנו לפעול ככל האפשר להארכת חייו בלבד (כמו ברפואה ההומנית), אלא להארכת חייו בתנאים הולמים וללא כאב/סבל.
אין כאן תשובה של שחור-או-לבן, ולכל אחד יש את הקווים האדומים שלו ואת מערכת השיקולים הסובייקטיבית בעזרתה הוא מקבל את החלטותיו, אך הקווים המנחים העיקריים הם אלה-
1. האם מצב בריאותו תקין פרט לזיקנה? האם ישנם טיפולים רפואיים שיוכלו להקל על סבלו (משככי כאבים, נוגדי חרדה, אנטיביוטיקה לזיהומי מערכת השתן וכו'...)? האם מוצו כל האופציות הרפואיות ועדיין הכלב סובל?
2. האם מצבו המנטלי תקין/סביר? האם מסוגל לתקשר עם סביבתו (עם משפחתו או בעלי חיים אחרים)? האם מודע לסביבתו? האם מגיב לגירויים סביבתיים?
3. האם נראה כי הוא סובל מכאבים/מסטרס? מכך שאינו מסוגל להתהלך בחופשיות? מיילל בחלק/רוב שעות היום?
4. האם אתם מסוגלים לספק לו סדר יום סביר? להוציאו בתמיכה לטיולים קצרים (עם רתמה/מגבת)? להזיזו ממקום למקום בבית לאורך היום? לספק לו גירויים ותשומת לב? לנקות סביבו את צרכיו אם עושה במרבץ?
ואלו רק חלק מהשיקולים. ההמלצה היא לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר שלו, ולבדוק יחד איתו אם יש דרכים להקל עליו כרגע, ע"פ הפרמטרים שהוזכרו. בנוסף, תוכלו אתם לעבור על הנקודות שהוזכרו ולחשוב אם מיציתם את כל אפשרויות הטיפול ואם לדעתכם כלבכם סובל מאחד או יותר מהסימפטומים הנ"ל.
ההחלטה היא לא קלה גם לכם וגם לנו, הווטרינרים. מקווה שעזרתי לכם ולכלבכם בדברי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"רשלומי12/08/2013
יש לנו בשכונה חתולים ואחד ממש נקשר אלי וההיפך שמתי לב שבשבועות האחרונים יש לו עיוותי גוף כאלה של כאילו הוא בא להקיא והוא אכן היה מקיא אבל בימים האחרונים יש מלא עיוותי גוף קשים כל הזמן בלי קיא והלך לו הקול הוא לא מצליח לילל רק כל הזמן השיהוקים הקשים האלה האם את יודעת מה זה? הוא לא מחוסן וללא תעודות סתם חתול רחוב חמוד שלך שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ד"ר - תגובה
ד''ר סמדר טל13/08/2013היי שלומי,
האם החתול נראה לך צעיר/בוגר/מבוגר? האם תוכל לצלם את "עיוותי הגוף הקשים" ולהעלות אותם לפורום בכדי שנוכל להבין מהם בדיוק? האם אתה רואה את החתול אוכל ושותה? האם מצב רוחו השתנה מאז ההקאות? פחות מתקרב אליך/מתלטף?
קשה מאוד להבין ע"פ התיאור שמסרת ממה סובל החתול, אך הקאות תכופות בחתול אינן מצב תקין ויתכן והוא סובל מגוף זר שתקוע בדרכי העיכול שלו וגורם להקאות ואולי אף לשינוי הקול. במידה ויש באפשרותך את האמצעים- ההמלצה היא להביא אותו לבדיקה רפואית בכדי שהוטרינר ינסה להעריך את מצבו ולהבין מה הגורם לסימנים שתארת.
בינתיים נשמח לתשובותייך ולעדכון לגבי מצבו של החתול, בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
ד''ר סמדר טל14/08/2013שלום שלומי,
זה אכן נראה כמו ניסיונות הקאה. השינוי בקול יכול לנבוע ממחלת נשימה נלווית ממנה הוא סובל (מאוד נפוץ בחתולים צעירים) או מגוף זר שתקוע בושט ופוגע גם בתיבת הקול בגרון. בנוסף למצב רוחו הירוד והעובדה שהוא סלקטיבי במזון שהוא אוכל- אני בהחלט חושבת שבאטמן זקוק לבדיקה רפואית בכדי להבין מה בדיוק עובר עליו, ולטפל בו בהתאם...
אני מבינה את העובדה שהוא חתול/רחוב חצר ולא חתולך הפרטי, אך אם בכל זאת תהיה מוכן לקחת עליו אחריות ולהסכים להשקיע בטיפול בו- אני בטוחה שרוב המרפאות הוטרינריות יתחשבו בכך. תוכל גם לפנות לעמותות בע"ח בסביבת מגורייך ולבדוק את אופציות הטיפול בחתולי רחוב- דרכן.
אשמח לענות על שאלות נוספות ולעדכון על מצבו של באטמן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
שלומי14/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימצתי חתולה רחובאדיר בן12/08/2013
אימצתי חתולת רחוב מכיוון ושמתי לב שברחוב היא לא תשרוד כפי שאיבחנתי בצורה ברורה שהיא אינה רואה היטב ויש לה קושי בהליכה סגנון ההליכה שלה הוא כשהיא הולכת העגן נופל לה לצצדים האמת שהיא השתפרה ממש מעט מלפני חודש השאלה שאני רוצה לשאול מה היא המחלה? ואיך אוכל לסייע לה? והאם בעתיד כשהיא תיהיה בוגרת היא תיהיה יותר יציבה ואיכשו תתחיל לראות יותר טוב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימצתי חתולה רחוב - תגובה
ד''ר סמדר טל13/08/2013היי אדיר,
כל הכבוד על הרצון לעזור לחתולת הרחוב, האם היא צעירה או בוגרת? האם פרט לפגיעה זו- מצב רוחה תקין, התיאבון תקין והיא מצליחה להעביר צרכים כראוי?
יתכן כי הליכתה נובעת מפגיעה באגן- אולי עקב תאונת דרכים שעברה ברחוב או טראומה אחרת שהשפיעה על מבנה העצמות שלה (שבר/פריקה של האגן). בכדי להבין טוב יותר מה קורה לה והאם אפשר לעזור לה- יש להביאה לבדיקה וטרינרית, בה יוכל הוטרינר להעריך את מידת הנזק וסיכויי ההחלמה.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי כסף לבדיקת וטרינרית
אדיר בן14/08/2013היא גורה עדיין משאר שהיא בת ארבעה חודשים פלוס מינוס
מצב הרוח שלה טוב יש לה תאבון
היא רזה יחסית לאחותה
שמתי לב שהיא לא רואה טוב
והעגן שלה נופל לצדדים בעת הלילה ולפעמים סתם שהיא עומדת
וחשוב לציין שהיא מצליחה ללכת
היא לא לגמרי נכה
היא יכולה ללכת שתי מטר בלי ליפול אבל היא הולכת עקום
ואני חושב שחוש הריח שלה לא 100 אחוז
כי אני שם לה לאכול והיא מפספת את הצלחת לוקח לה זמן יותר ארוך מאחותה
השמיעה שלה מצויינת ריפלקסים שלה פועלים היטב קופצת במידה והיא נבהלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאינפוזיהשני12/08/2013
שלום
שאלת הבנה
הכלבה שלי סבלה ממחלת כליות והייתה עם אינפוזיה 24 שעות במשך יומיים + תרופות וכ'.
מה זה אומר שבמכשיר אינפוזיה היה מצויין בהתחלה 27 אח"כ 25 אח"כ הורידו ל 18
מה זה אומר? לקבל פחות נוזלים בדקה? ואם כן למה?
אשמח להבהרה
ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לאינפוזיה - תגובה
ד''ר סמדר טל13/08/2013שלום שני,
ראשית, אני מקווה שכלבתך מרגישה טוב יותר כעת! לגבי מכשיר הנוזלים- המספרים אותם ציינת הם ככל הנראה קצב מתן הנוזלים שניתן לכלבתך, קצב זה נמדד בד"כ ביחידות של טיפות/שעה או מ"ל/שעה.
הסיבות לשינוי קצב מתן הנוזלים יכולות להיות מגוונות- יתכן וכלבתך הגיעה למשקל היעד שהיה מצופה ממנה, לפי הערכת הרופא בתחילת הטיפול, כך שניתן היה להפחית בקצב הנוזלים הניתן לה בכדי לא "להציף" אותה בעודף נוזלים. יתכן גם ומדדי הכליה שלה השתפרו עם הזמן בעקבות הטיפול האינטנסיבי, כך שניתן היה להפחית את קצב הנוזלים כחלק מהטיפול הרפואי בבעיית הכליה.
סיבה נוספת להפחתת כמות הנוזלים היא גילוייה של איוושה בלב, אם בתחילת הטיפול ואם במהלכו, הדורשת את הפחתת קצב הנוזלים בכדי לא "להעמיס" יותר עבודה על הלב.
סיבה נוספת להפחתה הדרגתית שכזו היא ניסיון "לגמול" את כלבתך בהדרגה מהנוזלים שניתנו לה במשך מספר ימים, מאחר והפסקה פתאומית של מתן נוזלים לוריד- אינה מומלצת.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור בן פחות מחודשיים משלשליוליה10/08/2013
שלום . לקחתי גור שקיבל חיסון ראשוני בת שישה שבועות ואחרי ששמתי לו חומר נגד פרעושים באמפולות .וקולר נגד קרציות הגור התחיל לשלשל . כמובן הורדתי לו את הקולר ושתפתי אותה יום למחרת . והיא עדיין ממשיכה לשלשל .
מה אתה ממליץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור בן פחות מחודשיים משלשל - תגובה
ד''ר סמדר טל13/08/2013שלום יוליה,
בן כמה הגור היום? האם השלשול התחיל מיד לאחר החיסון? האם שמת את האמפולות והקולר מיד לאחר החיסון? בן כמה הוא היה כששמת לו את האמפולות, ומאיזה סוג האמפולות? מאיזה סוג הקולר? כמה ימים כבר הגור משלשל? כמה פעמים ביום משלשל? האם כמות השלשול רבה או מעטה בכל פעם? האם השלשול מכיל גם דם? האם פרט לשלשול הבחנת בבעיות נוספות כמו מצב רוח ירוד, תיאבון מופחת? הקאות? רעידות?
מהו משקלו של הגור? האם עדיין יונק או מקבל תחליפי חלב? מתי והאם כבר עבר למזון מוצק?
ישנן סיבות רבות היכולות לגרום לגור כה צעיר לשלשל, הנפוצות הן- שינויי תזונה (מעבר חד מחלב/תחליפי חלב- למזון מוצק), טפילי מעיים (תולעים או טפילים חד תאיים) ומחלות זיהומיות (כמו פרוו). לעתים נראה שלשול גם לאחר חיסון בתגובה למרכיבי החיסון, ויתכן גם כי שימוש לא נכון באמפולה (חומר שאינו מתאים לגורים צעירים או למשקלו של הכלב) או בקולר יגרום לסימנים אלו- אך אז נצפה גם לראות סימנים נוספים (בעיקר סימנים עצביים כמו רעידות, אפאטיות, הקאות, עוויתות ועוד).
ככלל- גור צעיר ומשלשל יכול להתדרדר למצב חירומי עקב התייבשות מהירה העלולה להוביל לפגיעה באיברים חיוניים. במידה והשלשול לא נפסק או שהגור מראה סימנים נוספים כמו ירידה במצב רוח/בחיוניות, ירידה בתיאבון, הקאות או כל סימן חריג אחר- יש להביאו לטיפול רפואי בהקדם.
נשמח לעדכון לגביו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)