מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוצאת תפריםיסמין27/10/2013
הכלבה שלי עברה עיקור. האם מותר להשאיר את התפרים למשך שבועיים וחצי מיום הניתוח(הרופא בחופש)? בנתיים עברו 8 ימים והכל נראה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת תפרים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי27/10/2013שלום יסמין,
ההמלצה היא לא להשאיר את התפרים למשך זמן ממושך מדי כיוון שעלולה להיווצר נגדם תגובה מקומית.
14-16 יום זה עדיין בגדר זמן סביר אך תעקבי אחר האזור, במידה והעור סביב התפרים הופך להיות חם למגע ומופיעים אדמומיות, נפיחות או הפרשות יש להוציא את התפרים.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
יסמין28/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים איתו?? דחוף...מיכל24/10/2013
היי,זה הולך להיות ארוך אבל אין ברירה.... אני מיואשת...
בעיקרון יש לנו שני כלבים (קטנה,ובינוני) אבל כרגע אחי עבר לגור איתנו לתקופה וגם לו יש שני כלבים(גדול ובינונית), ההתייעצות היא על הכלב שלנו,הבינוני, הוא רגיל להיות הזכר השולט, מאוד אנרגטי ואוהב אנשים ותשומת לב,
יש לו טפיל עור שכל פעם שהמערכת החיסונית שלו נפגעת תוקף וגורם לפצעים וגירויי בעור ולכן הוא דיי הרבה עם קולר אליזבטוני בתקופות מסוימות כמו נגיד אחרי תספורת שעושים לו לקיץ וכאלה..(האם אפשר רסן במקום? זה מאוד מפריע לו לזוז בחצר...)
מאז שהכלבים הנוספים אצלנו הוא התחיל להתנהג קצת שונה(הם אינם תוקפניים,להיפך, אבל הם גדולים ממנו ולפעמים מנסים לגעת לו באוכל כי הוא אוכל לאט מהם והוא מתעצבן כמובן "ומעיף אותם") הפצעים הופיעו שוב ולא החלימו לגמרי כל הקיץ,שום אנטיביוטיקה או קורטיזון לא עזר...הוא נהיה ממש בדיכאון, הפסיק לבוא אלינו כמו שבעבר (איך שהיינו יוצאים לחצר הוא כבר היה קופץ ועליז ודורש ליטוף,) ואח"כ זה אפילו החמיר והוא לא בא גם כשרצינו... אז לקחנו אותו לוטרינר, שעשה לו ניקוי שיניים כי הם היו במצב רע, אמר שיש איזו פגיע בגב (הוא עשה לו צילום רנטגן) וסירוס כדי לעזור למערכת החיסונית... הוא נישאר לילה אצל הוטרינר ומאז שחזר (שבוע וחצי) הוא אוכל ושותה לוקח אנטיביוטיקה של אחרי ניתוח ומאושר לקראת טיולים אבל מעבר לזה הוא יושב עם הקולר הזה שמציק לו מאוד באותו המקום מאחורי עצים ולא זז ובקושי מסכים לנו ללטף אותו (לא תוקף רק מרחיק את הראש)... האזור של הסירוס מאוד נפוח אבל הוא לא מראה סימנים שזה כואב לו.... האם זה בסדר? ומה אפשר לעשות כדי לגרום לו לסמוך עלינו שוב? שיפסיק להיות בדיכאון?
(כשהבנו שהוא מתנהג שונה ליד הכלבים של אחי הפרדנו בניהם ככה שהוא נמצא באזור שהם לא מגיעים אליו ולא יכולים לגעת לו באוכל או לקפוץ עליו עם הצעצועים שלהם כמו לפני...לא הפרדנו אותו מהכלבה הקטנה שהוא רגיל אליה היא יכולה לעבור לאן שהיא רוצה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים איתו?? דחוף... - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי27/10/2013שלום מיכל,
בנוגע למצב הנוכחי של כלבך (הבינוני), יש להבין האם השינוי בהתנהגותו נובעת ממצב בריאותי, כאב או בעייה התנהגותית בשל השינויים שנעשו בסביבתו לאחרונה. לשם כך יש קודם כל לשלול גורמים רפואיים שונים.
מהי הבעייה הגבית שנמצאה אצלו וכיצד היא מטופלת? מהו הטפיל העורי שבו הוא נגוע (אני משערת שמדובר בדמודקס עפ"י התיאור שלך) והאם הוא טופל או מטופל עדיין כנגד הטפיל? האם עדיין סובל מלקויות עוריות? האם לפני הסירוס הוא עבר בדיקה גופנית מלאה ובדיקות דם? במידה וכן אשמח לדעת מה היו הממצאים.
כמה זמן עבר מאז הסירוס? האם הוא מקבל תרופות כלשהן כרגע (כגון אנטיביוטיקה, שיכוך כאבים וכד') מעט נפיחות ואודם באזור החתך הם ממצא סביר בימים הראשונים שלאחר הניתוח ותרופות מסויימות יכולות לגרום לחולשה.
אשמח לקבל יותר אינפורמציה ותשובות לשאלות הנ"ל ע"מ שאוכל לעזור לך ולכלבך יותר
בברכה, ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכלבה שלי נשבר הניבסער19/10/2013
שלום. הכלבה שלי היא רועה גרמני בת 4.5 חודשים ולפני שבועיים היא נתפסה לי על המכנס במהלך משחק והניב שלה נשבר. לדעתי מדובר בשן קבועה אבל אני הייתי רוצה לקבל חוות דעת מקצועית. התמונה המצורפת היא של הניב התקין. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלבה שלי נשבר הניב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי27/10/2013שלום סער,
לפי גילה של הכלבה ועפ"י התמונה של הניבים התקינים, מדובר בשן חלב שנשברה. האם היא יצאה במלואה? או שמא נשברה חלקית?
בעקרון אם לא נגרם נזק לרקמות היוצרות את השן לא אמורה להיות בעיה והניב הקבועה תצמח ללא בעיה בסביבות גיל חצי שנה.
בברכה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה בת חמשה חודשים כנראה לעסה אפרואנה16/10/2013
כלבה שלי בת חמשה חודשים כנראה לעסה אפרון. לפחות חצי מאפון אני מצאתי וזרקתי. מאז עברו 5 שעות. היא עשתה קקי בחוץ. אם בכל זאת היא אכלה חלק מאפרון, האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה בת חמשה חודשים כנראה לעסה אפרו - תגובה
ד''ר סמדר טל28/10/2013שלום אנה,
כמה שוקלת הכלבה? הסכנה העיקרית בלעיסת עיפרון שכזה היא פציעת המעיים וסכנה לחסימתם ע"י שבבי העיפרון. במידה והכלבה מתחילה להקיא, נראית מדוכאת, מפסיקה לאכול או כל התנהגות חריגה אחרת- יש לקחת אותה באופן מיידי לבדיקה רפואית.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתול עושה פיפי על הרצפהעדי14/10/2013
חתול מסוג הימאליה בן 3, עושה פיפי על הרצפה בכל מיני מקומות בבית כבר כמה חודשים, זה לא קבוע כי בערך חצי מהפעמים כן עושה פיפי בארגז, אבל לפחות פעמיים ביום עושה על הרצפה. שללנו בעיה רפואית על ידי בדיקת שתן אצל וטרינר. לא החלפנו חול או אוכל, וגם לא את הארגז. מנקים לו את הארגז פעמיים ביום מקקי ופעם בשבועיים שוטפים את הארגז. לא מנקים את הבית עם אקונומיקה.
אנחנו משחקים איתו הרבה אבל לאחרונה לא ממש רוצה לשחק. הוא הרבה פעמים עומד ליד הדלת ומבקש לצאת. בתקופה האחרונה כבר פותחים לו את הדלת אבל מפחדים לתת לו ממש לצאת כי הוא חתול ביתי שגדל שלוש שנים בבית, לא ראה חתולים אחרים ובנוסף, מפחדת שיגנבו אותו (הוא חתול יפה ומיוחד) והוא לא מסכים לשים קולר.
חסרת אונים ונמאס לי לנקות פיפי כל היום! אנא תתנו לי פיתרון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול עושה פיפי על הרצפה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי27/10/2013שלום עדי,
האם חתול מסורס? האם יש עוד חתולים בבית או חיות אחרות? האם מדובר במתן שתן או שמא בסימון (האם אתם רואים שלוליות גדולות? - אם כן, סביר יותר שמדובר במתן שתן. האם יש סימנים של שתן גם על משטחים אנכיים - במקרה כזה סביר יותר שמדובר בסימון) האם הבחנתם בשינויים נוספים במתן השתן מלבד ההשתנה מחוץ לארגז (האם הכמות גדולה יותר, האם עושה יותר פעמים פיפי ביום, האם יש טפטופים או דם בשתן) האם בנוסך לבדיקת שתן נעשו בדיקות נוספות כגון תרבית שתן ובדיקת דם? האם חל שינוי כלשהו בבית - נולד תינוק, מישהו עזב/חזר, שיפוץ, רהיט חדש, שינוי של מיקום הרהיטים בבית וכד'
חשוב להבין שלא רק דלקת בדרכי השתן יכולה לגרום למתן שתן מחוץ לארגז ולמעשה כל בעיה רפואית שתגרום לתכיפות במתן שתן או לייצור מוגבר של שתן עלולה לגרום לכך (למשך סכרת, מחלות כבד וכליה כרוניות, בעיות הורמונליות ועוד). לכן חשוב לבצע בדיקה רפואית ובדיקות דם מקיפות ולשלול כל בעיה אפשרית. במידה ואכן נשללה בעיה רפואית ככל הנראה מדובר בסימון או בבעיה התנהגותית. אם מדובר בבעיה התנהגותית יש למצוא את גורם הסטרס או הטריגר לבעיה ההתנהגותית ולטפל בו ובמקביל יש מספר אפשרויות להעשרת סביבת החתול והורדת רמת החרדה: ניקוי ארגז החול בתדירות גבוהה (לפחות פעם ביום), החלפת סוג החול (ייתכן והוא לא אוהב את סוג החול הספציפי שלו), שינוי מיקום ארגז החול (ייתכן והמיקום מקושר לסטרס כגון כאשר ממיקום הארגז הוא רואה חתולים אחרים), הוספת ארגז חול נוסף במקום אחר, הימנעות מסטרס ככל האפשר, שימוש בfeliway המכיל פרומונים שמרגיעים את החתול והעשרת הבית עם משחקים כגון משטחי גירוד או לייזר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה של גוש על העין של הכלבעדי לוי08/10/2013
שלום, לכלב שלי הופיע גוש על קו העין ממש איפה שהריסים התחתונות. ככל שהכלב שלי התבגר הגוש הלך וגדל. מה זה יכול להיות? האם יש סכנה או שייתכן שזה משהו מולד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעה של גוש על העין של הכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל26/10/2013היי עדי,
בן כמה הכלב? לאורך כמה זמן ראיתם את ה"גוש" הזה גדל? חודשים? שנים? האם הכלב סובל בנוסף מכאב בעין, הפרשות, כיבים?
בכדי לדעת באופן ודאי מהו הגוש הזה, יש להסירו ולשלוח אותו לביופסיה, שתבחין בין מסה שפירה לממאירה. בהנחה והמסה גדלה לאורך זמן רב, סבירות גבוהה שזהו גידול עורי שפיר, אך לא ניתן להגיד זאת באופן ודאי ללא ביופסיה.
הבעיה העיקרית שאני מזהה כרגע- היא העובדה שהמסה הזו עלולה לשרוט את הקרנית של כלבך (אם עדיין לא עשתה זאת...), ליצור בהמשך כיב קרנית שיכול להסתבך ולגרום אי נוחות רבה לכלב. לכן ההמלצה הנוכחית היא להסירה (תחת הרדמה מלאה).
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקור חתולה ותפרים פנימייםג'נט גלנטי08/10/2013
שלום
יש לי 2 חתולות בנות 5 חודשים לערך.
יש להן תור עיקורים ביום חמישי הקרוב.
שאלתי היא לגבי תפרים פנימיים , במה מדובר .
הבנתי מהוטרינרית שיש כמה חתכים שעושים , והתפרים הם פנימיים ולא חיצוניים .
לא הבנתי מה קורה עם החתך החיצוני , האם נשאר פתוח ?
תודה
ג'נט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקור חתולה ותפרים פנימיים - תגובה
ד''ר סמדר טל26/10/2013שלום ג'נט,
אני מקווה שהעיקור כבר עבר בשלום ושהחתולות בסדר :)
בכל מקרה, תפרים פנימיים הם תפרים הנעשים בשכבה בעור שהיא מספיק חזקה בכדי לא לאפשר פתיחתו של החתך ובנוסף אינם חשופים לעולם החיצון כך שהחתולה לא "תתעסק" איתם ולא יהיה צורך בהסרתם כמו תפרי עור רגילים. החתך סגור לחלוטין, פשוט לא רואים את חוטי התפירה שסגרו אותו :)
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהנעמה06/10/2013
אני חייבת את עזרתכם! כל מי שמבין כל מי שיש לו ניסיון.
יש לי כלבה מסוג קוקר ספניאל מעורב. מהממת עם נשמה קסומה.
היא סובלת כבר זמן רב מגירוד כרוני בגוף המתלווה בפצעים ואף דימום...
לאחר כל הטיפולים האפשריים (לפי חוות דעת של וטרינר) נאמר לי שניסנו כל טיפול אפשרי שלא צלח.
הוטרינר החליט על המתת חסד..
אני פשוט לא מסוגלת להחליט את ההחלטה!
אני חייבת חוות דעת נוספת...
מה אפשר לעשות בשביל להפסיק את זה?
שלא יגרד לה יותר!
קשה לי המחשבה בהמתת חסד.
ולפני שאני מחליטה את ההחלטה הכל כך קשה אני רוצה לדעת שבאמת באמת באמת עשיתי הכל בשבילה!
פליזזזז תעזרו לי כי אני כבר נואשת! הכלבה מתגרדת ללא סוף וזה לא עונתי זה כל הזמן ככה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד''ר סמדר טל28/10/2013נעמה שלום,
בת כמה הכלבה? כמה זמן סובלת מגרוד? מהן הבדיקות שנעשו בכדי לאבחן את הגרוד? האם שיניתם מזון? האם נעשה שימוש בתרופות שונות? מהי אבחנת הרופא המטפל לגבי הסיבה לגרוד?
לפני שמחליטים החלטה כה גורלית הנוגעת להפסקת חייה של הכלבה, ומאחר ואת מבקשת חוות דעת נוספת- יש לעשות זאת באופן שאינו וירטואלי בכדי לאפשר לווטרינר המייעץ לבדוק בעצמו את הכלבה, לעבור על ההיסטוריה הרפואית שלה ברצינות ותוך הפעלת שיקול דעת- ולהעביר לידייך את ההמלצות.
ישנן סיבות רבות לגרודים בקרב כלבים (אלרגיות, טפילי עור ועוד), ובכדי לפתור את הבעיה כראוי- יש לאבחן אותה מן היסוד, רוב אם לא כל בעיות הגרוד בכלבים- ניתנות לפתרון ו/או להקלה בגרוד וזוהי, לדעתי, אינה סיבה מספקת להמתת הכלבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת לפה באיזור שמאל של חתולעדי05/10/2013
היי. מזה כמה ימים החתול שלי מגרד באיזור הלחי השמאלי שלו והיום מיששתי את האיזור והוא קצת נפוח..מה זה יכול להיות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מתחת לפה באיזור שמאל של חתול - תגובה
ד''ר סמדר טל26/10/2013היי עדי,
בן כמה החתול? האם יוצא החוצה? מסורס? האם יש חיות נוספות בבית? חוץ מהנפיחות- האם אוכל ושותה כרגיל? מתנהג כרגיל? האם האזור רק נפוח או גם חם/אדום? מפריש?
האם החתול מטופל נגד פרעושים? האם מגרד באזורים נוספים בגוף?
נפיחות שכזו יכולה לנבוע מפציעה (ריב עם חתול אחר), עקיצת חרק, באופן נדיר יותר- הכשת נחש, או אלרגייה מקומית.
אם ישנה החמרה בנפיחות או שהיא משפיעה על תיאבונו והתנהגותו הנורמלית של החתול, הייתי ממליצה על בדיקה ווטרינרית בהקדם. אם הנגע משתפר ולא מפריע לחתול- אפשר להמשיך לעקוב ובהמשך לפנות לבדיקה רפואית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל מסובבת בגורת כלב אקיטהאילן29/09/2013
שלום
יש לי גורת אקיטה אמריקאית גזעית בת חודשיים וחצי.
הרגל הימנית האחורית שלה מסובבת קצת כלפי חוץ, הבנתי שזה קורה לפעמים בגורי אקיטה ולפעמים זה עובר ומסתדר ולפעמים זה נשאר לתמיד.
רציתי לשאול האם ניתן לעשות משהו כדי לתקן את הבעיה?
כשבתי נולדה האורטופד זהה שיש לה כפות רגלים שפונות החוצה, ואמר לנו לעשות לה תרגילים של סיבוב כפות הרגלים כלפי פנימה כל יום במשך שנה, לשמחתי התרגילים עזרו ועכשיו הרגליים שלה תקינות.
האם ניתן לעשות תרגילים כאלו גם לגורה? כלומר אם אני יסובב לה בעדינות את הרגל כלפי פנימה כל יום, הבעיה תסתדר?
האם יש איזשהו התקן ליישור הרגל?
תודה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל מסובבת בגורת כלב אקיטה - תגובה
ד''ר סמדר טל26/10/2013היי אילן,
אני ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ ובדיקה אצל אורטופד ווטרינרי מומחה, שיוכל לאבחן את מצבה של הגורה על הצד הטוב ביותר ולהציע לך את הטיפול המתאים, אם יש אחד כזה.
לא מומלץ לבצע פעולות בעצמך, הדבר עלול להזיק לה. היא עדיין צעירה והרבה פעמים בעיות אורטופדיות בגורים יכולות להסתדר ע"י אבחון בזמן וטיפול מתאים.
אורטופדים ווטרינרים מומחים ניתן למצוא בבתי החולים הווטרינרים- בית החולים הווטרינרי בבית דגן, מרכז המומחים בבית ברל "חוות דעת", בית החולים הווטרינרי בכפר הירוק ובמרפאות ווטרינריות העובדות עם המומחים השונים (גם אצלנו במרפאה).
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה דומעתסיגלית29/09/2013
לכלבה שלי, לברדור מעורב בזאב, בת 12 יש הפרשה מעין אחת. מדובר לא בהפרשה מוגלתית אלא דמעות. חשבתי שיש לה דלקת בעין והזמנתי וטרינר הביתה שבדק לה את העין ואמר שהוא לא רואה משהו חריג. נתן לה טיפות עיניים אנטיביוטיות, ואמר לטפטף לה חמישה ימים. טיפטפנו לה, אבל זה לא עזר. העין נראית בסדר, אבל זוית העין תמיד עם נזילת דמעה, מה שיוצר מעין פס בזוית העין. הוטרינר אמר שיש מצב שזו אלרגיה למשהו.(עברנו דירה).
לאחר חודש דיברתי שוב עם הוטרינר, הפעם טלפונית ואמרתי שהדבר נמשך, הוא לא גורם לה גירוי והיא לא מתעסקת עם זה אבל מה שמפריע זה הפס שנוצר כתוצאה מהדמעות וזה ממש מכוער מאחר ומדובר בכלבה לבנה. הוטרינר אמר שכנרה יש בעיית ניקוז הדמעות, אבל לא הציע טיפול, רק אמר שניתן לנקות את הפס בחמצן 3%, אני אכן מנקה אבל לא נראה שזה עוזר.
מה דעתכם?
אני שולחת צילום מצורף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה דומעת - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי31/10/2013סיגלית שלום,
המופע שאת מתארת והנראה בתמונה הוא דימוע יתר (epiphora) היצר כתמי דמעות בזוית העין. דימוע יתר יכול להיות אקוטי או כרוני והוא נובע מייצור יתר של דמעות, פגיעה בניקוז הדמעות או שילוב שלהם. כאשר יש דימוע יתר ממושך מופיעים כתמי דמעות הנוצרים עקב הצטברות הפיגמנט המצוי בדמעות במסלול זליגת הדמעה.
הגורמים היכולים להביא לייצור יתר של דמעות הם דלקות עיניים (דלקת לחמית, דלקת קרנית וכד'), כיבי קרנית, לחץ תוך עיני גבוה, גוף זר בעין, בעיות במנח העפעפיים ובמנח הריסים, ריסים שצמחו בזוית שונה או במקום לקוי ומגרים את העין(למשך בחלק הפנימי של לחמית העין), גירוי אלרגני של העין.
הגורמים היכולים להביא לירידה בניקוז הדמעות הם סתימה של פתחי הניקוז או צינוריות ניקוז הדמעות (באופן נורמלי, עודף הדמעות בעין מתנקז דרך פתח קטן בזוית העין המוביל לצינורית המתנקזת אל חלל האף). סתימה כזו יכולה להתרחש באופן זמני או קבוע עקב אלרגיה, רייניטיס (דלקת של חללי האף) או סינוסיטיס הגורמים להתנפחות של הרקמות סביב צינוריות הניקוז. גם טראומה בפנים יכולה לפגוע בצינוריות. וישנם כלבים (בעיקר מגזעים קטנים כגון הפודל) הנולדים עם פתחי ניקוז סגורים, אגן דמעות קטן או צינוריות לא שלמות ולכן אצלם רואים דימוע יתר מהרגע הראשון.
מתוך דברייך אני מבינה כי ההפרשה מהעין וכתם הדמעות הם עניין חדש יחסית ולא היו במשך כל חיי הכלבה, ולכן גורמים מולדים אינם סבירים. חשוב מאוד לשלול בוודאות כל גורם המגרה את העין (כגון ריסים במנח/מיקום לקוי, גוף זר ודלקת) כיוון שאלה עלולים לגרום בסופו של דבר לנזקים נוספים כגון כיב קרנית. מומלץ לשם כך להפוך היטב את העפעפיים כולל העפעף השלישי ולהסתכל עם זכוכית מגדלת על כל חלקי העין, יש לשלול כיבי קרנית ע"י צביעת פלורסין (צבע פלורסנטי מיוחד הצובע רק כיבים ולא את הקרנית השלמה), תוך מספר דקות הצבע אמור להתנקז לחלל האף ולכן צביעה זו יעילה גם לבדיקת הניקוז.
בברכה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעין של ארנבשרון29/09/2013
שלום רב
לארנב שלי הופיע מעין כתם אדום בעין כמו שטף דם...
(תמונה מצורפת)
מה זה יכול להיות?
אשמח לעזרתכם.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
שרון29/09/2013תמונה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקים לחתולאלונה28/09/2013
הנדריקס שלי בן שנה וקצת חתול מהמם לבן עם כתמים שחורים מין פרה קטנה וארוכת שיער.
בזמן האחרון שמתי לב שהחתול פתאום מתחיל להתלקק הטירוף בעיקר בחלק התחתון של הגב בחיבור עם הזנב ולפעמים גם מכרסם את המקום, בזמן שהוא עושה את זה הוא ממש לא רגוע קופץ על כל מיני דברים רץ בבית מיילל כל הזמן.
בדקתי את האיזור וראיתי שיש קשקשים לבנים (החלק בתחתון שחור כך שאני יכולה לראות רק שםבכתמים האחרים לא ראיתי). אמרתי לוטרינרית שלי והיא אמרה שאין מה לדאוג, אבל החתול ממש מתחרפן מזה, כמובן שמקלחת לא בא בחשבון, אני משתדלת לסרק אותו כמה שיותר למרות שהוא גם על זה לא מת...אני לא חושבת שזו בעיית אוכל כי הוא מקבל אך ורק רויאל קנין, ואני לא רואה שור גירוי בעור חוץ מה הקשקשים על הפרווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקים לחתול - תגובה
ד''ר סמדר טל26/10/2013היי אלונה,
האם החתול מטופל כנגד פרעושים באופן סדיר? האם חוץ מהקשקשים הלבנים- את רואה גם פרעושים או צואת פרעושים (כמו אבקה שחורה על העור)? האם יש בעלי חיים נוספים בבית? האם יוצא גם החוצה או חי רק בבית? האם את רואה את הצואה שלו ויכולה לבדוק אם יש בה תולעים?
ישנן סיבות רבות לגרוד וקשקשים, ישנו טפיל נפוץ בחתולים הנראה כמו קשקש (ונקרא "הקשקש המהלך") שיכול לגרום לגרוד שכזה. חוץ מזה, יש לשלול קודם סיבה נפוצה בהרבה והיא פרעושים, ע"י טיפול סדיר בחומר המתאים לגילו ומשקלו. ע"י בדיקת פרוות החתול אצל הווטרינרית שלך ניתן לשלול חלק מהסיבות לגרוד ולהמשיך באבחון מתאים.
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרעושים? על בוקסר בן 9ניר27/09/2013
היום לאחר שחזרתי מהגינה שמתי לב שאני מתגרד ברגליים וראיתי כמות של חרקים קטנים (אך לא זעירים, נניח בגודל של כינה בוגרת) על הרגל.
הכלב התגרד תמיד אך לאחרונה נראו קרחות גדולות על הפרווה שלו, אז קישרתי ובדקתי את הגוף של הכלב וראיתי שאכן הוא מלא בחרקים האלה.
הם בכל הגוף, אך יש ריכוז מאוד גבוה באיזור הרקטום.
מאחר ואין לי שמפו נגד פשפשים, אמפולות נגד פשפשים או קולר (מה גם שהכלב שונא את הקולר הזה) שטפתי את הכלב במים זורמים.
במהלך השטיפה יצאו המון חרקים מפרוותו של הכלב והתחילו לטייל על השכבה העליונה של הפרווה, מה שיכלתי הוצאתי אבל יש שם עוד כמויות.
איך אדע אם זה אכן פרעושים? מה לעשות אם זה אכן המקרה?
חשבתי לשטוף אותו בשמפו נגד פשפשים אחת לשבוע ובנוסף לשים לו את האמפולות נגד הפשפשים.
חשוב לציין שאני לא רוצה להוציא אותו לגינה שוב מחשש שיעלו עליו שוב הפרעושים.
תודה מראש,
ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרעושים? על בוקסר בן 9 - תגובה
ד''ר סמדר טל26/10/2013שלום ניר,
יתכן שהחרקים שאתה מתאר הם אכן פרעושים- ניתן לזהותם ע"י תמונות באינטרנט ולראותם מקפצים ברגע שהם מוצאים מפרוות הכלב. אלרגיה לפרעושים היא הסיבה הנפוצה ביותר לגרוד ובעיות עור בקרב כלבים בארץ, ולכן מיגורם חשוב מאוד כטיפול שגרתי בכלב שלך.
בנוסף- פרעושים הם נשאים של תולעים מסויימות, ולכן סביר מאוד שכלבך סובל בנוסף מתולעים במערכת העיכול שלו- אותן ניתן לראות בצואה (לבנות שטוחות).
שטיפה במים לבדה לא תעזור למגר את הפרעושים, יש לגשת לוטרינר שלך ולהתייעץ איתו על דרכים אפקטיביות יותר כמו כדורים, אמפולות נגד פרעושים, קולרים ושמפו. בנוסף- יש לטפל בכלב עם כדור נגד תולעים.
במידה ובגינת הבית שלך יש נגיעות גבוהה של פרעושים- יש לרסס גם את הבית והגינה (להתייעץ עם מרסס מוסמך בכדי להשתמש בחומר המתאים ולא לגרום להרעלה של הכלב).
אם ישנם בעלי חיים נוספים בבית (חתולים או כלבים)- גם בהם יש לטפל נגד פרעושים (עם חומר מתאים בהמלצת וטרינר).
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולדנית חולהדב27/09/2013
שלום רב!
יש לי כלבת גולדן בת כשנה לפני כשלושה ימים התאבון שלה ירד.אתמול היא ממש לא זזה והייתה מאוד עיפה.היא נושמת בכבדות עם קצת צפצופים ויש לה הפרשות בעניים.לקחתי אותה היום לווטרינרית שלא ניראה לי מבינה יותר מידי.אחרי שהיא האמרה כול מחלה שיכולה להיות לכלב,היא נתנה לה זריקה אנטיביוטית וכן ציידה אותי בכדורים-דקסלין ומוקסיויט.נציין כי לפני כשבועיים וחצי הייתה מיוחמת והייתה עם גולדן שהגיע אלינו למטרת זיווג.יש עוד משהו שאני יכול לעשות?אני דואג שהווטרינרית לא כול כך יודעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולדנית חולה - תגובה
ד''ר סמדר טל26/10/2013דב שלום,
ראשית, אני מקווה שמצבה של כלבתך לא התדרדר מאז כתיבת ההודעה, הפורום הנ"ל לא משמש למענה רפואי חירומי ולא תמיד יש ביכולתנו לענות על שאלות דחופות.
האם כלבתך מחוסנת באופן מלא? האם יתכן ונחשפה לרעלים שונים (רעל עכברים שפוזר בגינה)? האם מסתובבת חופשי או רק עם רצועה? האם יש הפרשות מאיבר המין שלה? יש לה חום?
המצב שתארת נשמע חמור למדי, וללא בדיקה של הכלבה לא נוכל לחוות דעתנו ולתת המלצות להמשך טיפול. אם אינך סומך על הווטרינרית שלך, יש לך אפשרות לפנות לווטרינר אחר עם ההיסטוריה הרפואית שלה, אך בכל מקרה נשמע שהיא צריכה אבחון מסודר וטיפול מתאים.
נשמח לעדכון לגבי מצבה היום!
רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)