מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלב מבוגררוית18/04/2013
הכלב שלי בן 12 תערובת של גולדן סמוייד וכנעני הוא כלב מאוד פעיל ומלא שמחת חיים. בימים האחרונים הוא איבד את החשק למשחק אינו קם לקבל אף אחד מבני הבית איבד את החשק להליכות וכשיוצאים איתו לסיבוב הוא הולך לאט אך עושה את צרכיו כרגיל הוא נובח על ילדי הקטנים אם רצים או יותר מחדי רועשים בבית ובכלל נובח פתאום ללא סיבה הנראית לעיין הוא שוכב רוב היום ונראה אפתי לחלוטין אך אוכל ושותה כרגיל האם זה הגיל או שיש סיבה רפואית כלשהי
בתודה מראש,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מבוגר - תגובה
ד''ר שירה ישפה18/04/2013רוית שלום,
האם שמת לב לשינויים נוספים אצל הכלב? ירידה במשקל? צליעה? קשיים בשינויי תנוחה (קימה משכיבה לעמידה וכו')? האם יש סימנים קליניים נוספים (שתייה או השתנה מרובים? אכילה מרובה/פחותה? הקאות/ שלשולים?). האם שמת לב לשינויים התנהגותיים אחרים (בלבול, אובדן אוריאנטציה, עמידה מול קירות, תוקפנות, דכאון)?
חשוב להבין שזיקנה בפני עצמה איננה מחלה. רק מאחר ובעל חיים עבר גיל מסויים אין זה תקין שיפסיק ללכת לטיולים ויהיה מדוכא וחלש. חשוב למצוא את הגורם לסימנים אלה. זה נכון שעם ההתקדמות בגיל התפקוד של האיברים השונים יכול לרדת או להשתנות, אך חשוב לבצע בכל בעל חיים שמופיעים בו סימנים כמו אלה שאת מתארת בדיקה גופנית מלאה ובדיקות נוספות לפי הצורך (סביר ביותר שיהיה צורך בבדיקות דם מלאות (לבדיקת ספירת הדם ותפקודי האיברים השונים) ואולי הדמיות/ ייעוצים אחרים).
אני מבינה שאת וודאי דואגת ולכן המלצצתי לך להביאו לבדיקה רפואית בהקדם האפשרי כדי שהווטרינר יוכל לבדוק אותו לראות כיצד יוכל לעזור.
רפואה שלמה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהודעה קודמת
רוית27/04/2013שלום שירה ותודה לך על התשובה.
בהמשך לתשובתך לקחתי את הכלב שלי למרפאה (אנחנו גרים בקנדה) עשו לו בדיקות דם וגילו בעיה בבלוטת התריס וגם כשל כלייתי מתקדם נתנו לו כדור שנקרא דרמקס והמצב רק החמיר, חזרנו למרפאה עשו לו בדיקת שתן כדי לוודא את המצב בכליות ונתנו לנו כדורים וכן נוזלים מתחת לעור באותו יום והמצב לא השתנה, חזרנו למרפאה לעירוי נוזלים ליום שלם והמצב נשאר כמו שהוא הכלב אינו מגיב לכלום. הוא פשוט שוכב כל היום מסרב לאכול אבל שותה ועושה צרכים בחוץ. אמרו לנו שצריך להגיע להחלטה. חשובה לי דעתך
שוב תודה רוית וטומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהודעה קודמת - תגובה
ד''ר שירה ישפה30/04/2013רוית שלום,
אני מבינה שמצבו של כלבך התדרדר מאז ההודעה הקודמת שלך. אני מצטערת לשמוע על כך. אם אני מבינה אותן נכון את בעצם מתייעצת איתי לגבי האפשרות של המתת חסד. מאוד קשה לי לתת את דעתי מאחר ואין בידי את כל הנתונים הרפואיים - ממצאי בדיקה פיזיקלית, ממצאי בדיקות דם ושתן / הדמיות שנערכו (אם נערכו).
בכל מקרה, ההחלטה על המתת חסד הינה החלטה סבוכה וקשה לכל אדם. אף בן אדם לא יכול לומר לכם, בתור הבעלים של הכלב, מה לעשות, גם לא הרופא הכי טוב. רופא יכול רק להבהיר את המצב הרפואי ולדבר על פרוגנוזה (הצפי לשיפור או ריפוי מהמחלה). לפני שנדבר על דרכים להגיע להחלטה זו, אשמח לדעת יותר מידע על מצבו הרפואי - כל מידע רפואי שתוכלי להעלות פה יתקבל בברכה.
תודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטומי
רוית06/05/2013שוב שלום שירה
הכלב סבל מכשל כליות וגם הכבד לא תפקד כלכך טוב לפי בדיקות דם נוספות שנערכו החזרנו אותו לטיפול בנוזלים לתוך הוריד כמעט כל יום אבל הוא לא התאושש הוא פשוט שכב כל היום לא אכל ולא שתה האכלנו אותו במזרק וקיבל תרופות לכבד,לבלוטת התריס, חומר נגד הקאות ושום דבר לא עבד עד שביום חמישי הוא התחיל לפרכס בהפסקות וביניהן ילל מכאבים לקחנו אותו למרפאה ושם הרדימו אותו כי אמרו שאין ברירה.
אני יודעת שעכשיו זה מאוחר וכבר אי אפשר לשנות דבר אבל רציתי לדעת אם לא היה עוד משהו שהיינו יכולים לעשות ומה זה בדיוק הפרכוסים האלה וממה הם נובעים? אני מרגישה שהיה כאן פספוס וטומי היה יכול להיות עוד איתנו.
תודה רבה מראש על כל התשובות המהירות ועל העזרה הרבה.
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטומי - תגובה
ד''ר שירה ישפה16/05/2013רוית שלום,
דבר ראשון אני מאוד מצטערת לשמוע שמצבו של כלבך לא השתפר ונאלצתם להמיתו. נשמע שאכן חלה התדרדרות רצינית במצבו והוא לא הגיב לטיפולים שקיבל.
קשה לי מאוד לומר מכאן, מבלי להעריך רפואית את הכלב, לדעת את תוצאות הבדיקות ורמת התגובה שלו לטיפולים האם היה ניתן לעשות דבר מה נוסף, אך אני בטוחה ומשוכנעת שטיפלו בו ווטרינרים מסורים יודעי דבר וכי הם ניסו הכל כדי לעזור לו.
לפי השתלשלות האירועים שאת תיארת נראה שלא היה הרבה מה לעשות ולעתים, לא משנה כמה חזק אנחנו נלחמים, אנחנו לא מצליחים להציל איברים שכשלו.
לגבי הפרכוסים, היו לו מספר סיבות לפרכס (שוב, לא יודעת בדיוק מה היו תוצאות בדיקות הדם, אך ממה שתיארת..) - בכשל כליה מצטברים רעלנים (טוקסינים אורמים) שיכולים להשפיע שלילית על המוח (uremic encephalopathy) ולהוביל לתופעות נוירולוגיות. גם בכשל כבד ידועים חומרים שמצטברים (שהכבד אמור לדעת לטפל בהם באופן תקין) שגורמים לפרכוסים (hepatic encephalopathy). כך, שזה לא מאוד מפתיע שהוא פיתח פרכוסים ונראה שאכן האיברים כשלו ובשלב זה הטיפול התומך פשוט כבר לא הספיק.
אני מאוד מאוד מצטערת לשמוע על אובדנכם, לצערנו הרפואה מוגבלת לעתים ביכולות שלה, הלוואי והיינו יכולים להציל את כולם תמיד.
אנחנו תמיד פה בשבילכם,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שירה
רוית20/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מבושלים לכלב מבוגר בן 15?שרית17/04/2013
שלום רב, האם זה בריא לכלב מבוגר לאכול ירקות מבושלים כדוגמת תפוח אדמה, בטטה, גזר וסלק ללא כל תוספת תבלין? האם ניתן לתת לו זאת כל יום בנוסף לבונזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות מבושלים לכלב מבוגר בן 15? - תגובה
ד''ר שירה ישפה18/04/2013שרית שלום,
האם לכלבך יש בעיות בריאותיות ידועות? בעיות כליה/ כבד/ מעי/ אחרות?
כעקרון, ההמלצה התזונתית לבעלי חיים היא לתת להם מזון ייעודי לחיות מחמד שעבר מבדקים ובחינה של ההרכב שלו כך שמותאם לצרכים התזונתיים של בעלי חיים - לפי גזע, מין, גיל ובעיות בריאותיות אם קיימות. ההרכב של המזונות המסחריים הטובים (אלה שעברו את המבדקים הנ"ל ומתחייבים לתכולה מתאימה של מזונם) מתבסס על מחקרים שנערכו בתחום תזונת חיות המחמד ולכן נותן את המענה הבריאותי הטוב ביותר עבור בעל החיים.
ניתן לתת תוספות מזוניות שאינן מזון מסחרי איכותי אך יש להקפיד שכמותן אינה עולה על 10% מכמות המזון שמקבל. עם זאת, באם יש לכלב שלך בעיות בריאותיות ספציפיות יש להתאים עבורו את התזונה הנכונה ואז בד"כ ההמלצה היא לא להוסיף תוספות מעבר לה (יש להיוועץ עם ווטרינר).
באשר לירקות: ישנם ירקות שאסורים להאכלה לכלבים וחתולים כגון בצל, שום, ברוקולי (הדיעות חלוקות לגביו), כל ירק רקוב או שצמחו עליו פטריות/עובשים (תפוחי אדמה לא מבושלים או רקובים עם בסכנה להכיל טוקסינים מסוכנים)
עם זאת, תשמחי לשמוע שחלק מהירקות בריאים לחיות המחמד כפי שהם בריאים לנו - הם מכילים סיבים שיכולים לעזור ביצירת נפח תקין של צואה ולאחרונה נתקלתי במחקר שהראה כי האכלה בירקות כתומים ועלים ירוקים 3 פעמים בשבוע עוזרים במניעת חלק מסוגי הסרטן בחיות מחמד (!).
לסיכום,
כל עוד הכלב מקבל בעיקר (מעל 90%) את המזון המסחרי המותאם לגילו ומצבו הבריאותי ויש הקפדה על מזון מסחרי מאיכות טובה, ניתן לתת תוספות של ירקות (כל עוד הם לא מהרשימה של הירקות האסורים).
מקווה שעזרתי
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
שרית21/04/2013הכלב במצב בריאותי טוב מאוד, האם הכלב יכול לקבל כל יום מעט מהירקות הללו? והאם הוא יכול לאכול שעועית ירוקה (ארוכה עדינה) גם? תודה רבה על התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהשי17/04/2013
רציתי לדעת עם משחה נגד כדורי שיער אצל חתול זה פיתרון יעיל ?או שצריכים לקנות חטיף מיוחד ואם לקנות משחה כמה פעמים ביון ואיך שמים אותה לחתול תודה רבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד''ר שירה ישפה18/04/2013שי שלום,
מניסיוני שימוש במשחה נגד כדורי שיער בחתולים אכן עוזרת בכך שמשמנת את מערכת העיכול ומאפשרת מעבר חלק של השיער והפרשתו בצואה.
המשחה בה אני משתמשת נקראת לקססטט LAXA-Stat וההמלצה היא להשתמש בה כך:
- למניעת כדורי שיער - רבע עד חצי כפית מהמשחה בין פעמיים ל-3 בשבוע - ניתן למרוח על כף היד או על האף כדי שהחתול ילקק את המשחה בזמן שמנקה עצמוץ
- לטיפול בכדורי שיער כע: להתחיל עם חצי עד כפית אחת ל-2-3 ימים ואז לעבור למינון המניעתי.
מקווה שעזרתי
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרדים את הכלבה?גלי16/04/2013
שלום שמי גלי, יש לי כלבה מסוג זאב לבן בת כ7 שנים בשנה האחרונה לכלבה שלי יש פצעים מחרידים על כל גופה והיא מתקרחת במקום של הפצעים וירד מהם גם דם בכל אזור המקום. יש לה ריח לא נעים (מסריח) אפילו שאנחנו משתדלים לקלח אותה כל יום. והעין שלה נפוחה עם פצעים מסביב ואפילו יורד לה דם מהעין ומסביב לו . בנוסף היא גם צולעת .
אין לנו כסף לקחת אותה לווטרינר ולקנות לה את כל התרופות הזקוקות לה.
אנחנו במצב כללי קשה אז בנוסף גם הכלבה...
האם את יודעת להגיד לי לפי מצבה אם להרדים אותה? או מה ניתן לעשות איתה שתרגיש כמו שהיא הייתה פעם שמחת חיים ובלי כל המחלות האלה.. האם תרופות באמת יעזרו?
אשמח אם תשדלי לענות לי ולא לשלוח אותי לווטרינר.
תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרדים את הכלבה? - תגובה
ד''ר שירה ישפה18/04/2013גלי שלום,
אני מצטערת לשמוע הן על הקשיים הכלכליים שלכם והן על בעיות הבריאות של הכלבה. נשמע שהכלבה אכן סובלת וכי ללא טיפול היא לא תשתפר.
מתי הופיעו הלקויות העוריות של הכלבה? האם את יכולה לצלם אותן ושים את התמונות כאן בפורום? האם היא מתגרדת? א כן - האם הגירוד הופיע לפני או אחרי הלקויות העוריות? האם יש תקופות של שיפור בלקויות העוריות? האם חלה החמרה בהן מלפני שנה? האם סבלה בעברה מבעיות עוריות או אלרגיות? האם מטופלת באופן סדיר נגד טפילים חיצוניים - פרעושים, קרציות?
האם היא סובלת מעוד בעיות בריאותיות/ מחלות ידועות? מה מצבה הכללי - אוכלת? שותה? תאבון תקין? צרכים תקינים? שותה או משתינה יותר מהרגיל? הקאות/שלשולים?
האם היא קיבלה כבר איזשהו טיפול לבעיות העוריות/ לבעיות בריאותיות אחרות שיש לה? אני מאוד מודאגת ממצב העין - האם תוכלי לצלם לי אותה? האם הדם יורד ממש מתוך העין או מסביב? האם היא עוצמת את העין? דומעת? האם יש הפרשות מוגלתיות מהעין?
כמה זמן היא כבר צולעת? האם יש היסטוריה של טראומה? האם יש החמרה בצליעה?
לקויות עוריות יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים: אלרגיות (לפרעושים, מזון, גורמים סביבתיים), טפילים עוריים (פרעושים, קרציות, דמודקס, סקביאס ואחרים), זיהומים חיידקיים עוריים (יכולים להיות משניים לגירוד וזיהום של הפצע לעתים), תגובות לחומרים בסביבה (תרופות, חומרי ניקוי, רעלים), מחלות אוטואימוניות וגורמים רבים אחרים.
לאור מצבך הכלכלי הקשה אני מבינה שקשה לך לשלם על טיפול ווטרינרי. ההערכה שלי, מבלי לראות את הכלבה היא שאין פה סיבה רפואית להמתת חסד - הרפואה הווטרינרית כיום מאוד מתקדמת ואנו יודעים לטפל במחלות עור רבות ולעתים הטיפול פשוט בהרבה ממה שנראה לבעלים (ייתכן כי יש זיהום שאנטיביוטיקה תעזור או טפיל עורי כגון דמודקס שטיפול בחומר מתאים יפתור את הבעיה). כמובן שהמעורבות של העין איננה מוצאת חן בעיני ומדאיגה אותי.
שתי נקודות חשובות: לקלח אותה כל יום לא מומלץ ויכול אף להזיק מאחר והמקלחת מורידה את ההפרשות הטבעיות של העור, המגנות מפני זיהומים - דבר שיכול להועיד אותה לדלקות עור. נקודה נוספת, בתשובה לשאלתך - כן, לדעתי יש תרופות בנמצא שיוכלו לעזור למצבה העורי והן לא בהכרח יקרות ולכן שווה לבדוק את העניין.
המלצתי החד משמעית היא לפנות לווטרינר, אך אני מבינה את הבעיה הכלכלית ולכן בואי ננסה יחד להתקדם באבחנה ככל שניתן באינטרנט - תשלחי לי תמונות ואת התשובות לשאלות שלי ונראה מה נעשה בהמשך..
רפואה שלמה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
גלי19/04/2013היא לוקחת תרופות מוקסיטין פורטה..
לפני כשנה התחילו אצלה כל הפצעים והגירודים עקב הפצעים נראה לי
הצליעה גם התחיל לפני כ שנה ועד כמה שידוע לי לא נראה לי שהיה לה טראומה אנחנו לקחנו אותה מהכלביה בגיל שנה בידיוק מתי שלקחו להרדים אותה
הדם הוא מסביב לעין והעין נעשה לה קטנה ונפוחה..
אבל עדין יש ממנה ריח בלתי נסבל שאפילו אנשים שנכנסים הביתה לא נעים לנו מהריח שלה..!
העלתי תמונה מקווה שהיא תעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה
גלי19/04/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה
גלי19/04/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת ומבינה את המצב הבעייתי הזה
שרית21/04/2013את יכולה לפתוח לו דף בפייסבוק ולבקש שיתרמו אך ורק לטיפוליו הוטרינרים אני לא וטרינרית אבל לדעתי אפשר בהחלט למנוע ולפחות חלק מהסבל ולאפשר לכלב חיים נורמלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי
ג23/04/2013תנסי\ה לדבר עם תנו לחיות לחיות
ו\או עם וטרינרים פעילים למען בעלי חיים ללא בעלים
יתכן ותמצאו וטרינר שיטפל בה בעלות סמלית או ללא עלות
הכלבה בסה"כ לא מבוגרת מאוד והמחלות שתארת לא מצדיקות המתה
אפשר אולי לחפש לה בית אחר במקום לעשות המתת חסד
לגבי המקלחות, דווקא לא טוב לרחוץ כל יום כי זה יכול לגרום לכל הבעיות עור שתיארת למרות שזה נשמע מנוגד אבל כלב שונה מבני אדם יש להם שכבת שומן בעור טבעית שאמורה להיות וברגע שכל הזמן היא יורדת הפרווה לא גדלה כמו שצריך וזה יוצר גירודים ובעיות עור וגם אלרגיות לתכשירים וכו...
לגבי מזון, היא צריכה מזון כלבים איכותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה - תגובה
ד''ר שירה ישפה30/04/2013גלי שלום,
הלקויות העוריות, כפי שהן נראות בתמונות, אכן דורשות טיפול רפואי. אך בטח שאינן מצדיקות המתת חסד. ההמלצה החמה שלי היא למצוא ווטרינר בסביבתך שיוכל לעזור באבחון וטיפול בכלבה, אפשרויות לפתורונות כלכליים כוללים פנייה לצער בעל חיים (יש שם ווטרינרים), לעמותות שאולי יוכלו לעזור לך לגייס כספים, גיוס כספים בפייסבוק או פנייה לווטרינר באיזורך שיוכל אולי לעזור בפריסת תשלומים.
באיזה איזור בארץ את גרה?
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה מחרחרת.14/04/2013
שלום,
מדי פעם הכלבה שלי מחרחרת.
רוב הפעמים זה קורה באמצע הלילה, ואז החירחורים קורים בתדירות גבוהה. אחרי כמה שעות התדירות יורדת, ובמהלך היום-יומיים הבאים זה נפסק לגמרי (בנוסף, כשהיא הולכת או ישנה היא נוחרת ביומיים האלה אחרי ההתקף הרציני).
ההתקפים האלה קורים בממוצע פעם בשבועיים (לפעמים זה יקרה פעם בחודש ולפעמים פעם בשבוע).
הכלבה בת בערך 3 שנים.
החירחורים מאד מאד מפחידים- זה נראה כאילו היא לא מצליחה לנשום כלל. היא גם די מבוהלת מכל המצב.
צירפתי סרטון. מה שמצולם זה סוף החירחור. בד"כ הוא ארוך יותר.
הווטרינר שלנו אמר פעם שאולי זה עיטוש הפוך, אבל הוא לא לגמרי סיפק אבחנה חד משמעית וטיפול.
אשמח את חוות דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה מחרחרת - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי15/04/2013שלום,
הקטע שניתן לראות מתוך הסרטון הקצר, אכן מתאים לעיטוש הפוך.
בת כמה הכלבה? האם התופעה הזו תמיד הייתה? האם התדירות שלה גברה או פחתה? האם היא מופיעה יותר בתקופות או עונות מסויימות? האם היא חשופה לאבק בצורה מוגברת? או לאנשים מעשנים?
כשם שהתעטשות היא רפלקס לניקוי מעברי האף, כך גם עיטוש הפוך. למעשה זהו רפלקס הנגרם כתוצאה מגירוי בחללי האף האחוריים, יחד עם זאת הגורם לעיטוש הפוך לא תמיד מוסבר וידוע, ולעיתים הוא מוגדר כאדיופטי (כלומר ללא סיבה ידועה).
חלק מהגורמים הידועים היכולים לגרום לעיטוש הפוך הם אלרגיה, עשן סיגריות ועשן בכלל, גופים זרים, דלקת של חללי האף (רייניטיס), הפרשות מרובות בדרכי האוויר העליונות או התחתונות (כתוצאה מדלקות או אלרגיה), בעיות מבניות כגון חיך רך מוארך (יותר בגזעים הברכיוצפליים = פחוסים), פוליפים וגידולים בחללי האף האחוריים.
במידה והתופעה מופיעה לעיתים תכופות ומעולם לא היתה בעבר, יש מקום לבצע אבחון מקיף ולחפש את הסיבה לה.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול עם אסתמהתותי14/04/2013
הי,
החתול שלי משתעל כמעט כל יום וזה קורה לעיתים אחרי שהוא רץ ומשחק אבל חוץ מזה הוא מתפקד כרגיל. כשסיפרתי את זה לווטרינרית היא לא בדקה אותו כלל ואמרה שאם זה לא מפריע לו לתפקד איןם צורך לעשות דבר בנידון- חוץ מלהמנע מחשיפה לאלרגנים כגון עשן ואבק.
אני מעוניינת בחוות דעת נוספת כיוון שקראתי שאם האסתמה לא מטופלת היא עלולה להחמיר. האם יש טעם להתעקש על אבחנה מדוקדקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול עם אסתמה - תגובה
ד''ר סמדר טל14/04/2013שלום,
האם החתול חי בבית בלבד? איזה גזע הוא? האם יש היסטוריה של טראומה? כמה זמן נמשך השיעול? האם הוא עונתי? האם החלפת לחתול חול בארגז צרכים? האם הוחלף מזון? האם ייתכן ויש עליה בחשיפה לאבק ( שיפוצים) ,עשן או תרסיס כלשהו? האם הוא סובל מגושי פרווה? האם החתול מראה שינוי בסבילות למאמץ( מתעייף מהר), האם יש שינוי באופן הנשימה( נשימה עם פה פתוח, נשימה קולנית)?
שיעול בחתולים צעירים יכול לנבוע ממספר גורמים, החל מגורם זיהומי ( כגורם חיידקי ,פטרייתי לרוב נראה גם הפרשות מהאף והרגשה כללית ירודה), תגובת רגישות יתר ( אסתמה ) , תגובה לגורם מכאני כגון לגוף זר ( במצב זה נצפה לחוסר סימטריות בין הנחירים והפרשה מנחיר אחד) וכלה במחלת לב שגרמה לבצקת ריאות( במצב זה נצפה לקושי נשימתי וירידה בסבילות למאמץ). בשל גילו הצעיר הסבירות לגידול כגורם לשיעול נמוכה.
על מנת לאבחן בין הגורמים יש לבצע בדיקה כללית תוך יישום דגש על חללי האף והפה ומערכת הלב והנשימה. בנוסף מומלץ לבצע צילום בית חזה שיאפשר, על סמך דפוס הריאות , להבדיל בין אסתמה לדלקת/ בצקת ריאות. אבחנה סופית של אסתמה מתקבלת לאחר שאיבת נוזל ברונכיאלי וזיהוי התאים כאאוזינופילים ( תאים המאפיינים תגובת רגישות יתר) אך תהליך זה עלול לסכן את החיה ולכן לרוב אסתמה מאובחנת על ידי היסטוריה וממצאי בדיקה פיזיקלית וצילום בית חזה אופייניים.
אסתמה בחתולים היא מחלה נפוצה בה יש דלקת עקב חשיפה לגורם אלרגני, שמחריפה לכיווציות מוגברת של השריר המקיף את דרכי הנשימה התחתונות והפרשה מוגברת. כל אלו מביאים להיצרות בקוטר דרכי הנשימה.
אסתמה יכולה להיות מחלה מסכנת חיים (כאשר החתול במשבר status asthmaticus) ולכן דורשת אבחון וטיפול ( עם תרופות אנטי דלקתיות ומרחיבי ברונכים) . כאשר נמצא הגורם למשבר הטיפול יכול להיות קצר טווח אך ישנם מקרים בהם הטיפול הוא ארוך טווח ואף לכל החיים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול עם אסתמה
תותי15/04/2013ראשית, תודה על המענה המהיר והאינפורמטיבי!
החתול בן שנה ותשעה חודשים והוא משתעל בערך מגיל שנה, השיעול לא מופיע בעונה מסויימת, הוא משתעל כמעט כל יום. הוא חתול בית מחוסן ומסורס. הוא קצר פרווה לא מגזע ספציפי. הוא גם לא מקיא כדורי פרווה. החול מוחלף כל כמה זמן ואנו חיים באזור שבו תמיד נכנס אבל לבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בגודל של חומוס מתחת ללסת בצדמירי13/04/2013
שלום, יש לי חתולה בת שנתיים וחצי בערך
שמתי לב שבימים האחרונים היא די מתחבאת ונעלמת לנו
היום הכנסתי אותה הביתה ועכשיו כשליטפתי לה את הלחי שמתי לב שמתחת ללסת יש לה גולה קשה בצד שמאל, משהו בגודל של גרגיר חומוס.
משהו יכול להציע לי מה זה יכול להיות??
היא אוכלת, אבל פחות ודיי נעלמת רוב היום אם אני פותחת לה חלון
תודה מראש לכל תגובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בגודל של חומוס מתחת ללסת בצד - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי15/04/2013שלום מירי,
האם החתולה חיה בבית בלבד או שהיא יוצאת החוצה/לחצר? האם ישנם עוד חתולים או בע"ח אחרים בבית? האם היא מסכימה לאכול מזון רטוב? האם נראה לך שאיננה אוכלת כיוון שאין לה תאבון או שהיא רעבה אך איננה מסוגלת לאכול (למשל מיילת ומבקשת אוכל, ניגשת למזון ומרחרחת אך לא אוכלת, מנסה לאכול אך נרתעת וכד') ההבדל בין השניים חשוב כיוון שיתכן ומדובר בבעיה מקומית בפה, במקרים כאלה לעיתים חתולים דווקא כן מנסים או לפחות מבקשים לאכול והתאבון נשמר, אך הכאב בפה מונע מהם מלאכול.
נפיחות באזור שתארת יכולה להיות קשר לימפה מוגדל (בשל דלקת מקומית בפה למשל), אבסס (עקב גוף זר כגון קוץ, דלקת של שורשי השיניים, נשיכה או שריטה ע"י בע"ח אחר - בד"כ עקב מריבות חתולים ועוד), עקיצת חרק או גידול ממקור אחת הרקמות באזור (אך האחרון פחות סביר בחתולה כה צעירה).
ע"מ לאבחן מומלץ למשש היטב את המסה ולקחת ממנה דגימה. יתכן ויהיה צורך גם בצילומי רנטגן של האזור (בעיקר אם החשד הוא כי יש מעורבות של שורשי השיניים ו/או הלסת). במידה ונראה כי הבעיה איננה מקומית בלבד יש מקום לבצע גם בדיקות דם והמשך אבחון עפ"י הממצאים.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטת בגודל של חומוס - חתולה
מירי16/04/2013ד"ר נוית , תודה רבה על תשובתך!!
אתמול התפוצץ הפצע שמסתבר היה מוגלתי וגם דמי, התקשרתי למוקד חירום והם תארו אבסס כאחת מהאפשרויות, בדיוק כמו שתיארת.
היא חתולת בית שיוצאת לחצר ומסתובבת בחוץ , ולפני כמה ימים מצאתי קוצים שהיו נעוצים לה בגב (2) שהיא לא הצליחה להוציא בעצמה בשל המיקום שלהם, והוצאתי לה אותם, אתמול בערב גם שמתי לב לשריטה קטנה שיתכן וקיבלה במריבה עם חתול רחוב אחר שלא ראיתי עד עכשיו.
לגבי אוכל, היא אכלה אוכל יבש (אומנם מעט מהרגיל), ומחר אקח אותה לווטרינר לקבלת אנטיביוטיקה ולהמשך בדיקת הפצע.
תודה רבה לך על תשובתך המפורטת :) ויום עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורה בת חודש- חתולהמיכאל12/04/2013
שלום רב,
אימצתי חתולה כבת חודש, סקוטית, ורציתי לברר מה עליי לתת לה לאכול וכיצד.
האם חלב רגיל זה בסדר או עדיף לקנות אבקת חלב מחנות לחיות?
מתי היא יכולה להתחיל לאכול מאכלים סמיכים יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורה בת חודש- חתולה - תגובה
ד''ר סמדר טל13/04/2013מיכאל שלום,
מזל טוב על האימוץ!!!
חשוב לדעת שחתול היא חיה קרניבורית מוחלטת ( חייבת לקבל חומצות אמינו מסויימות ממקור חיצוני) ולכן מומלץ שתזונתה תתבסס על מזון מסחרי לחתולים ( לא מזון לכלבים או בני אדם).
גיל חודש הוא אכן גיל צעיר להאכלה עם מזון מסחרי יבש אך יש חתלתולים שבגיל זה כבר אוכלים אוכל רטוב עצמאית ולכן כדאי לנסות להציג מזון שימורים לגורי חתולים ולראות אם היא אוכלת. במידה ולא יש לרכוש תחליף חלב לגורי חתולים ( ולא לתת חלב רגיל) ולהאכילה כל 4-6 שעות במקביל להגשת מזון רטוב כך הגמילה מחלב תהיה הדרגתית בקצב שלה. באותו אופן יש לעבור ממזון רך למזון היבש.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אנחנו בדיוק אימצנו גורה בת חודש
ירון14/04/2013וחצי. נותנים מיד אוכל יבש (פרו פלאן בהמלצת כמה אנשים וגם הוט') זה חשוב להתפתחות.
גם נותנים בכמויות זעירות פינוקים של אוכל רטוב שנקרא פנסי פיסט. כשתגדל בטח תקבל יותר.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורה בת חודש-חתולה
מיכאל14/04/2013כל הכבוד!
שאלה נוספת, לקחתי את הגורה לוטרינר וקניתי ממנו תרסיס נגד פרעושים וקרציות (פרונטליין 100 מ"ל).
רשום שם שרק אחרי 48 שעות ניתן לנקות את החיה...אך היא עדיין גורה ולפי מיטב ידיעתי אסור לקלח אותה....מה אני עושה?!
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפרווה של חתולה מעל לשבועייםדנית11/04/2013
שלום,
יש לי חתולה בת שבע, ולראשונה היא פצועה. יש לה שני פצעים כבר שבועיים שהופיעו יחדיו: אחד בסנטר שכל הזמן מדמם (אבל לא ראיתי אותה מגרדת אותו אפילו פעם, אולי היא עושה את זה כשאני לא בבית?)
השני בזנב, נראה כאילו כל הפרווה ננשרה/נתלשה והיא כל הזמן מלקקת ומתעסקת עם המקום.
מעולם לא הייתה פצועה, ולא ראיתי איך זה קרה. היא רק בבית. היא חווה את הביקור אצל הוטרינר באופן מאוד טראומתי ולכן אני רוצה לחסוך ממנה ביקור ואשמח אם תוכלו להסביר לי ממה זה נגגרם ויותר חשוב- איך לטפל, האם לשים משחה, לתת לה להמשיך להתעסק'' עם האיזור?
מאוד מודאגת, תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפצע מתחת לסנטר
דנית11/04/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בפרווה של חתולה מעל לשבועיים - תגובה
ד''ר סמדר טל13/04/2013דנית שלום,
האם החתולה חיה בבית בלבד? האם יש עוד חתולים? האם הוחלף מזון לחתולה? האם היא מטופלת נגד פרעושים אחת לחודש? האם בני המשפחה בבית מגרדים גם כן? מה מצבה הכללי מבחינת תאבון, מצב רוח וצרכים? האם יש שינוי בשתיה והשתנה?
גירוד וקרחות בחתולים יכולים לנבוע ממספר גורמים, החל מתגובה אלרגית ( אלרגיות הנפוצות בחתולים הן אלרגיה לפרעושים, למזון ולגורמים סביבתיים לפי סדר שכיחותן), נגיעות בטפילי עור ( כגון סקאביאס), פטריה ( פחות סביר) וכאשר נשללו יתר הגורמים תגובה מוגברת כנגד אנטיגן עצמי.לפעמים גירוד בסנטר נובע מבעיות בפה ( דלקת חניכיים או אבן שן רבה) או אקנה של חתולים אך כיוון שאת מתארת ששני הפצעים ( בזנב והסנטר) הופיעו יחד סביר כי שניהם נובעים מאותו גורם.
חשוב לדעת שגירוד (ללא קשר לגורם) עלול להוביל לפציעת העור ולזיהום חיידקי משני שבפני עצמו יכול להגביר גירוד ולכן כאשר מטפלים בבעיה עורית חשוב לטפל בגורם הראשוני שהוביל לגירוד ובהשלכות המשניות .
במידה והחתולה לא מטופלת נגד פרעושים יש להתחיל בטיפול סדיר ובמידה והוחלף מזון לפני הופעת הפצעים מומלץ להחזירה למזון הרגיל. כיוון שהפצע בסנטר מדמם סביר כי הוא כבר מזוהם לכן מומלץ לגשת לווטרינר מטפל לבדיקה כללית ועורית ( משטח/ מגרד עורי יעשה בהתאם להיסטוריה). טיפול יינתן בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים עם דם שהנמשכים חודשיםלאקי08/04/2013
הכלב שלי בן 11, מאוד שמח עם תיאבון בריא, אבל זה כמה חודשים יש לו שלשולים חריפים מאוד כמה פעמים ביום, חלקם עם דם לפעמים זה רק דם, לקחנו אותו ל4 ווטרינרים שונים כולם נתנו זריקות אנטיביוטיקות,IMURAN, כלום לא עוזר, אמרו שגם אם נעשה אולטרסאונד זה לא יראה כלום כי זה תהליכים פנימיים (עוד לא עשו לא בדיקות כימיות, או אולטרסאונד), חשוב לציין שלא החלפנו לו את התזונה לפני שהכל התחיל וכבר ניסינו לתת לו מזון דיאטטי, עשינו דיאטות בהמלצת ונטרינר והוא כבר רזה המון (אכל 100 גרם ליום) חשוב לציין שיש לו תיאבון טוב והוא אנרגטי, אנחנו לא נותנים לו לאכול הרבה כי הכל פשוט נוזל לו אחרי זה כולל מים, וצריך להוציא אותו המון לטיולים אחרת הוא לא יכול להתאפק, מה עלינו לעשות, איזה בדיקות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים עם דם שהנמשכים חודשים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי09/04/2013שלום,
מאיזה גזע כלבך? אם הבנתי נכון מתוך דבריך, הכלב משלשל כבר מספר חודשים (כמה?) שלשול נוזלי דמי. חשוב לי לציין כי שלשולים יכולים להגרם מסיבות רבות מאוד (מייד אפרט חלק מהן) אך מעבר לחשיבות אבחון הסיבה שגרמה לשלשולים, שלשול דמי במשך תקופה כה ארוכה יכול להוביל בעצמו לאנמיה, אובדן של נוזלים ומלחים שיכולים אף להיות מסכני חיים אם המצב חמור מספיק או נמשך תקופה ארוכה ללא טיפול הולם.
כמה פעמים ביום הכלב משלשל? האם הוא שולט בצרכים? האם נפח השלשול גדול או שמא מדובר בכמויות קטנות כל פעם? האם מדובר בדם טרי (אדום) או מעוכל (שחור)? האם היו גם הקאות באיזה שהוא שלב? האם נעשה שינוי במזון לפני הופעת השלשולים? מדוע קיבל אימוראן? כמה פעמים ניתנה תרופה זו? האם השלשולים ו/או הדם בשלשול הופיעו לפני או אחרי תרופה זו? האם קיבל תרופות נוספות מלבד זאת? האם הכלב טופל נגד תולעי מעיים ואם כן מתי?
שלשול הנמשך מספר חודשים מוגדר כשלשול כרוני ומקורו יכול להיות במעי הדק, המעי הגס או בשניהם. תשובות לשאלות לעיל יכולות לכוון למקור השלשול והגורם לו.
הגורמים לשלשול כרוני הם רבים ומגוונים ויכולים לנבוע מבעיות במעי עצמו או מבעיות סיסטמיות. בין בעיות המעי ניתן למצוא דלקת כרונית של המעי, רגישות למזון, זיהומים שאינם מטופלים או גדילת יתר של חיידקים מסויימים/חוסר איזון של חיידקי מעיים, טפילי מעיים, בעיות ספיגה, חסימה חלקית, גידולים, כיבים ועוד. בעיות סיסטמיות שיכולות לגרום לשלשולים הן מחלות כבד ומרה, מחלות כליה כרוניות, מחלת אדיסון (תת פעילות של בלוטת יתרת הכליה) חוסר סבילות או רגישות למזון או לאחד ממרכיביו (גם גלוטן), תרופות מסויימות ועוד.
אבחון הגורם לשלשול כרוני יכול להיות תהליך ארוך, ויש לשלול גורמים רבים. אך ראשית יש להתחיל בבדיקות בסיסיות הכוללות ספירת דם וביוכימיה של הדם, גם ע"מ לבחון את המצב הסיסטמי ולוודא שלא מתפתחים חסרים בעקבות השלשול עצמו. בדיקת צואה ואולטראסאונד בטן הם בהחלט השלב הבא.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על המענה, תשובות
לאקי09/04/2013אנחנו כבר נורא מיואשים המענה שלך מאוד חשוב לנו, אענה על השאלות:
מאיזה גזע כלבך? מעורב, משהו עם פינצ'ר ודלמטי גודל של פינצ'ר
הכלב משלשל כבר מספר חודשים (כמה?) חצי שנה
כמה פעמים ביום הכלב משלשל? אחרי כל ארוחה יכול לשלשל לפחות 4 פעמים (גם ממים)
האם הוא שולט בצרכים?מנסה אך ברוב המקרים לא מצליח
האם נפח השלשול גדול או שמא מדובר בכמויות קטנות כל פעם? כמויות קטנות כל פעם, רוב הפעמים זה אפילו לא צואה, אלא מים מעורבבים עם דם או רק דם
האם מדובר בדם טרי (אדום) או מעוכל (שחור)? מדובר בדם טרי, תמיד
האם היו גם הקאות באיזה שהוא שלב? לא
האם נעשה שינוי במזון לפני הופעת השלשולים? לא
מדוע קיבל אימוראן? כיוון שאנטיביוטיקה לא עוזרת הוטרינר אמר לנו שזה השלב הבא של הטיפול
כמה פעמים ניתנה תרופה זו? חצי כדור ביום, 20 ימים
האם השלשולים ו/או הדם בשלשול הופיעו לפני או אחרי תרופה זו? לפני ואחרי, ללא שינוי.
האם קיבל תרופות נוספות מלבד זאת? כן, מטרונידוזול, ביסיפטול וזריקות של ווטרינרים
האם הכלב טופל נגד תולעי מעיים ואם כן מתי? כן, כל ווטרינר שהיינו אצלו, פעם אחרונה לפני חודשיים
יש לציין כי רוב הזמן הנוזלים פשוט נוזלים ממנו, אנחנו שמים לו מן טיטול של כלבים כדי להתמודד עם התופעה. אף רופא לא נתן לנו תרופה נגד שלשולים עצמם אפילו.
ביוזמתינו אנו חושבים אולי לתת לו טיפול עם אנטיביוטיקת "מוקסיפן", ותוהים עם מה עלינו להאכיל אותו
תאמרי לי בבקשה מרפאה של ד"ר שניידר ברמת גן מספקת את כל הבדיקות הללו? מה הסכום שעלינו לצפות עבור הבדיקות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב שלי בשבוע האחרון יושב מוזרבק08/04/2013
יש לי בישון פריזה, בן 7 חודשים. בשבוע האחרון הוא יושב בצורה מוזרה, עם רגליים מפוסקות, או פתוחות. גם כשהוא סתם יושב לרגע או לזמן ארוך יותר. זה תקין? אולי יש לו בעיה בגפיים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
בק08/04/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי09/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי זה בגלל החום
א10/04/2013הכלבה שלי משתטחת כך על הרצפה כשחם לה
אבל תמשיכו לברר ולבדוק שלא מדובר בבעיה רפואית
האם יש תופעות אחרות שהן אינן אופייניות לו?
האם הוא רגיש למגע באיזור הזה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולת רחוב חולהdanit08/04/2013
שלום,אשמח להתייעץ בקשר לחתולת רחוב שאני מאכילה, מעוקרת כיום בערך כבת שנה, מאז שהייתה גורה הייתה מעט חלשה יותר משאר החתולים ורזה מאד.
לפני מס' חודשים התקררה והייתה עם מוגלה ירוקה מהאף+ שיעול והפסיקה לאכול, הוטרינר איבחן לה דלקת ראות והיא טופלה כחודש וחצי עם אנטיביוטיקה ,וקיבלה חיסונים גם להתקררות..
היא חזרה במצב טוב, העלתה במשקל, אך הרופא אמר שהיא עם מערכת חיסונית חלשה .אני נותנת לה בעיקרון אוכל יבש+רטוב פעם ביום /ומשתדלת גם לתת פעמיים. היא אוכלת עם עוד 5 חתולים שהם חזקים ממנה ולפעמים מפריעים לה.
שאלתי היא : כבר מס' ימים שהיא עם הפרשה ירוקה מועטה מהאף ,עם עיטושים ,משירה הרבה שיער, ההתנהגות שלה כשאני מביאה אוכל חסרת מנוח ,מייללת , עצבנית- מכה את החתולים האחרים ((נוספו עוד חתולים חדשים לקבוצה) ומסרבת לאכול, רק כשאני מתרחקת היא אוכלת מעט. מה הסיבה להתנהגות חסרת המנוח? יכול להיות שהחתולים החדשים מלחיצים אותה ,או שאינה מרגישה טוב?איך אדע אם יש צורך לקחת אותה לוטרינר?
בפעם הקודמת שחלתה לפני מס' חודשים לקחתי אותה מכיון שלא אכלה בכלל. היום המצב שהיא אוכלת מעט מאוד ומתנהגת בחוסר מנוחה ובייללות....אודה לייעוצכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולת רחוב חולה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי09/04/2013שלום דנית,
אכילה מעטה בחתולים בהחלט יכולה להעיד על מצב מחלה. גם ההפרשה מהאף, העיטושים ונשירת השיער שאת מתארת מעידים כי היא ככל הנראה חולה.
התנהגותה חסרת המנוחה יכולה לנבוע מהיותה חולה אם כי לרב חתולים יראו חלשים יותר כאשר הם חולים וסביר שזו נובעת מלחץ, סטרס ומריבות בין חתולים.
אם יש באפשרותך להביא אותה לטיפול רפואי הייתי ממליצה זאת בהחלט!
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנית10/04/2013תודה על התשובה , אנסה לקחת אותה לבדיקה, שאלה נוספת באופן כללי : על איזה מזון את ממליצה לתת לחתולה כזו (שכללית חלשה ) ,
והאם צריך להוסיף תוספי תזונה למזון?
(אציין רק שהיא תמיד נוטה לאוכל רטוב מקופסאת שימורים,והיבש לא כ"כ אוכלת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בגיל חצי שנהשני08/04/2013
היי רציתי לדעת כמה גור בן חצי שנה צריך לשקול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לגור חתולים
שני08/04/2013שלום שני,
גור חתולים בן חצי שנה אמור לשקול כ- 2 ק"ג בממוצע, אך המשקל תלוי כמובן בגודל החתול (ישנם חתולים גדולים יותר וישנם חתולים קטנים).
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לגור חתולים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי09/04/2013שלום שני,
גור חתולים בן חצי שנה אמור לשקול כ- 2 ק"ג בממוצע, אך המשקל תלוי כמובן בגודל החתול (ישנם חתולים גדולים יותר וישנם חתולים קטנים).
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מחלה אצל תרנגולתדוד07/04/2013
שלום רב
יש ברשותי זוג תרנגולים זכר ונקבה את הנקבה אני מגדל חצי שנה ולאחרונה צירפתי לה זכר בוגר בקצת ממנה והכל בסדר, הם נמצאים כל היום בגינה ענקית עם שמש ועצים ואספקה תמידית של תערובת ותוספות ורק בלילה אני מפחד עליהם אז אני סוגר אותם בכלוב (מרווח מאוד)
לאחרונה שמתי לב שהתרנגולת (צירפתי תמונה) פיתחה מין אדמומיות מדאיגה באיזור העין בהשוואה לאיך שהיא נראתה לפניי שזה היה ממש לבן זה מדאיג אותי מאוד, אני לא יודע אם היא חולה ואשמח לקבל ייעוץ.
אם כבר אני כותב, אז ארצה בבקשה להוסיף שאלה אחת אחרונה, אני רוצה לשחרר אותם לחלוטין בגינה ולא רק בלילה,ושישנו על העץ זית שלי שממילא הם שם המון אבל מישו פעם אמר לי שחתולים יבואו לטרוף אותם, ושסגרתי בכלוב באמת כל הלילה ישבו שם חתולים וניסו להגיע ולא הצליחו, והיום שיצאתי אליהם כשהיו בחוץ ראיתי חתול מסתובב לידם והם נינוחים כולם ונהנים מהשמש, אז מה טיב היחסים בין חתולים לתרנגולות?
תודה רבה, וסליחה על האריכות
דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברים חשובים שיעזרו במתן תשובה
דוד07/04/2013התרנגולת אוכלת רגיל, רצה, שותה ונהנית מהחיים, אבל נהיית מאוד תוקפנית שמנסים להרים אותה היא הייתה מאוד רגועה לפני שבא הזכר , פעם היא הייתה רצה ישר לידיים ומאז שהגיע הזכר היא דיי השתנתה התנהגותית ( הוא פצע אותה בשבוע הראשון כשהוא הגיע והפרדנו בינהם והפצע התאחה והם צמודים כל הזמן ביחד והולכים אחד אחרי השני לכל מקום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתלתול יונקנני06/04/2013
ביום רביעי האחרון מצאתי 4 גורי חתולים באותו מקום, על שביל חשוף. שלושה מהם ככל הנראה אחים, מחוברים עדייך לחבל הטבור ועושה רושם שאף לא לוקקו כראוי מההמלטה ויחד איתם, גור נוסף בן 7-10 ימים (עיניו פקוחות, אוזניו שמוטות). שמתי אותם בקרטון מבלי לגעת בהם בידיים, בקרטון שמתי מזון חתולים ומים וחיכיתי שהאם תחזור, על אף שהיה די ברור שלא היתה שמה אותם שם בעצמה ונוכחותו של גור בוגר יותר יחד איתם סימן כי מישהו אסף אותם ושם אותם שם יחד. האם לא שבה ולקחתי אותם תחת חסותי. ביום הראשון האכלתי אותם בסימילאק (לא צמחי) של בתי,אחרי כן קניתי תמ"ל גורים ובקבוק. למחרת מת הגדול,(כנראה כבר היה ממש מיובש אולי אף חולה) אחרי כן מת אחד הקטנים והיום בבוקר, על אף שבניגוד לקודמים שנפטרו והייתי עדה לדעיכתם, אצלו היה נדמה שיש שיפור-מחתול חלשלוש נראה שהתחזק הוא ינק טוב, עשה צרכים, ילל (כשלפני יללותיו היו חלושות) והצליח להזיז עצמו למקור חום (כרית חימום).נשאר לי אחד. אני מנחשת שהוא בן5 ימים כעת. מלבד הנקה,חימום,'ליקוק',חום וליטופים, מה עוד אוכל לעשות על מנת להשאירו בחיים? כמו כן- על אף גילו, חבל הטבור עדיין מחובר. קראתי שאמור ליפול מעצמו כעבור 2-3 ימים,אני תוהה אם חבל הטבור מחובר אליו,אם זו תופעה נורמאלית. אשמח למענה. שבת שלום ושיהיה שבוע חדש נפלא ומלא חיוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתלתול יונק - תגובה
ד''ר סמדר טל13/04/2013נני שלום,
ראשית כל הכבוד על המאמץ לעזור לגורים!!!
שנית חשוב לדעת שחתולים שלא ינקו מאימם מהיום הראשון בעלי סיכוי נמוך לשרוד... גורים אלו דורשים טיפול אינטנסיבי צמוד הכולל האכלה ( עם תחליף חלב לחתולים) כל 2-3 שעות בימים הראשונים ( לאחר כשבוע ניתן להניק כל 4 שעות ובגיל חודש ניתן להציג מזון שימורים לגורי חתולים ולראות אם הוא אוכל) , עידוד מתן צרכים( על ידי הרטבת האזור עם צמר גפן ), חימום מתמיד ( עם שמיכות יש להיזהר מחימום יתר).
לגבי חבל הטבור ניתן לקחת חוט דנטלי ולקשור תוך השארת 1-2 ס״מ אורך של חבל טבור ( לקשור את החוט רק 1-2 ס״ מ מיציאת חבל הטבור מהטבור).
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם מתו כולם.
נני21/04/2013תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)