מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידבקות בכלבתדיןיד09/09/2013
שלום.אני כרגע בחופשה בתאילנד והערב קצה זנב של כל כלב לא מוכר נגע בבוהן הרגל שלי לשנייה.אציין שמה שנגע בבוהן שלי זה קצוות שיער ושהבוהן שלי לא פצועה.הכלב אני לא יודע אם הוא חולה או לא.אך בהנחה שהכלב חולה כלבת האם יש מקום לחשוש להידבקות או שאי אפשר להידבק כך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בכלבת - תגובה
ד''ר סמדר טל23/09/2013שלום דויד,
נגיף הכלבת עובר ע"י מגע עם רוק של בעל חיים נגוע וחולה במחלה בפצע פתוח/שריטה. על הרוק לעבור את מחסום העור בכדי להגיע לקצוות העצבים ולנדוד דרכם למוח.
על פי תיאורך לא נראה שחל מגע היכול לסכן אותך לחלות במחלה. במידה ואתה עדיין מודאג- כדאי לפנות לרופא המשפחה שלך ולהציג בפניו את האזור שבא במגע עם הכלב ואת חששותייך.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מבוגר וכאבי פרקיםנחמה03/09/2013
שלום יש לי כלב מעורב מעל גיל 10 יש לו כאבי פרקים מדי פעם חמורים עד כדי שהוא צולע. הוא מקבל יוקנובה סניור שם יש גלוקוזאמין לגזע קטן- בינוני למרות ששוקל 29-30 ק"ג יש לו דלקת חניכיים כרונית קשה לו לאכול אבל הוא מסתדר ע"י הרטבה של האוכל ושיטות שונות..(יש לי עוד כלבה קטנה מאוד בת 8-9 לכן המזון לשניהם) האם יש מזון מומלץ אחר בגלל הבעיות בפרקים? יותר טוב? לכלב הגדול יש כנראה אלרגיה לעוף (למרות שהיוקנובה על בסיס עוף זה כנראה מוצר איכותי והוא בקושי מתגרד) הוטרינר המליץ על כדורי רימדיל או פרביקוקס אציין שעם שניהם חלה הטבה ניכרת בכאבים שלו (ולי כואב "בכיס...") וגם מסייע לדלקת חניכיים, אך הבנתי שהם פוגעים בכבד. כיצד ניתן להימנע מהפגיעה העתידית בכבד? האם במקום התרופות הללו ניתן לתת אטופן 400 או 600 של בני אדם? זה הרי אנטי דלקתי ולא סטרואידי...מנסיון שלי אני עם פיברומיאלגיה ודסקים פרוצים (אני נוטלת סימבלתה וליריקה ולעתים גם אטופן- אני והכלב באותו מצב רק שהוא מבוגר ואני רק בת 40....) תודה ובברכת שנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון....
שירי03/09/2013הי,
לאחרונה הרדמנו גולדן בן 17............
נתנו לו כ-7 שנים רימידיל וגלוקוז אמין.
הוא התחיל לקבל בגיל 10 כמו שלך וזה אכן עוזר. זה עזר ממש עד גיל 15 בערך . כמובן שהמשכנו גם אחר כך אך זה כבר פחות עזר.
גם אני פחדתי מבעיות בכבד שמקושרות לעניין... אך בסופו של דבר נאלצנו להרדים דווקא בגלל סיבוכים שנבעו מחוסר יכולתו ללכת.
כמובן שעדיף שתתיעצי עם הוטרינר המטפל אבל מניסיוננו דעי שרימידיל אכן עוזר וכן העלות הכספית אכן גבוהה אך בגילאי הכלב שלך עושה את ההבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכלבתאיתי02/09/2013
לפני כ5-6 חודשים פלוס מינוס נשרטתי ע"י חתול רחוב.
במעבר חד,השבוע במקרה לגמרי, קראתי כתבה על כלבת ועל כמה שמסוכנת המחלה ברגע שהיא מתפרצת.
לפי הבנתי, תקופת הדגירה של המחלה יכולה להימשך גם כשנה.
למען הכנות, אני דיי בלחץ מהמקרה שקרה לי אז ולא ממש יודע מה לעשות...
אשמח לדעת מהם הסימנים שצריכים להדליק לי נורה אדומה, והאם עלי ללכת להיבדק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כלבתי האהובה נפטרהאורי01/09/2013
שלום רב ד"ר.לפני שבועיים הבאתי את כלבת הפינצ'ר שלי בת ה14.5 למרפאת הוטרינר בגלל נפיחות בגרון כאשר היו במרפאה וטרינריות מחליפות.הן ניסו לקחת לה דם אבל לא הצליחו ממש.הן בדקו אותה בסטטוסקופ לא זיהו משהו מיוחד ואמרו שאין מדובר במקרה חרום ושאחזור עוד כמה ימים כשהוטרינר הראשי יגיע מחו"ל.
בינתיים התחילו לה בבית גם מעין קשיי נשימה וקשיי בליעה(בולעת וישר פולטת) והנפיחות בגרון התגברה.יום ראשון בבוקר לפני שבוע הבאנו אותה לוטרינר והוא אמר שכדאי שנחשוב על תהליך של היפרדות.הוא הביא וטרינר וותיק ומבוגר ומוכר כדי להתייעץ.
היא נבדקה שוב בסטטוסקופ,והפעם נתגלו בעיות בלב ובנשימה.הוטרינרית המחליפה אמרה שלפני שבוע כל זה לא היה.
היא קיבלה תרופות כמו פוסיד וסירופ טרובלין.הווטרינר המבוגר ציין שהבעיה בגרון היא סקודנרית ואמר שיש לה קשיי נשימה קשים שנראה אם עוד שבוע אם לא יהיה שיפור כדאי להרדים אותה ושבכל מקרה אי אפשר לרפא את המצב.
אחרי יומיים הנפיחות ירדה מעט וקשיי הנשימה פחתו אבל היא הפסיקה לאכול.היא גם התקשתה לשתות ונראה שזה כואב לה ואפילו חונק אותה .היא הייתה אדישה וישנה רוב היום ובכתה שהרמתי אותה לצאת לטייל.
אני ואמא שלי נאלצנו להזריק לה אוכל במזרק.לאור המצב הזה אחרי 3 ימים הרדמנו אותה כי לא היה מגיע לה לסבול.
מאז אני מתיייסר על כך.שאלתי היא:איך זה שכלבה שלפני שבועיים שלושה עוד הייתה בסדר מגיעה למצב כזה כ"כ מהר?האם זה בגלל הגיל?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבתי האהובה נפטרה - תגובה
ד''ר סמדר טל10/09/2013היי אורי,
אנו מצטערים מאוד לשמוע על כלבתך, אך לצערנו לעיתים בעיות רפואיות שונות יכולות להחמיר תוך מספר שבועות ואף ימים בודדים. לא ברור לי מדבריך מה הייתה האבחנה הרפואית לבעיה ממנה סבלה, אך יתכן גם כי גילה המבוגר ואולי אף בעיות רקע נוספות תרמו להחמרת הבעיה והובילו להתדרדרות המהירה.
נקרא כי דאגת לה מאוד והשקעת רבות בטיפול ובאבחון בה, ועל כן אל לך להתייסר! נסה לזכור את השנים הטובות שלכם ביחד- ולהמשיך הלאה...
רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקיתשיר31/08/2013
החתולה שלי תפסה זיקית אבל היא לא רוצה לאכול אותה והזיקית פצועה אבל עדיין חיה אני רוצה לטפל בה עד שתחלים ולאחר מכן אשחרר אותה אבל מה לעשות? יש לה פצע עמוק ודק של ציפורן של חתול והיא בקושי הולכת איך לטפל בה? (היא נושמה מעת זזה ומזיזה את העיניים) מה לתת לה לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקית - תגובה
ד''ר סמדר טל09/09/2013שלום שיר,
במידה והזיקית עדיין חיה- אנו ממליצים לך להעבירה לבית החולים לחיות בר הנמצא בספארי שברמת גן, שם יטפל בה צוות מקצועי ומיומן שיוכל גם לשקמה ולהחזירה לטבע, או למרפאה וטרינרית המתמחה בטיפול בזוחלים (ניתן לחפש ברחבי הרשת).
בינתיים יש לבודדה מחיות העלולות לפגוע בה- לשים אותה בקופסה עם פתחי איוורור, במידה והיא קרה- לחשוף אותה לשמש לצורך חימום.
טיפול בזיקית פצועה אינו פשוט ודורש מיומנות רבה, ולכן עדיף להעבירה בהקדם לידיים מקצועיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחגית29/08/2013
שלום , הוטרינרית נתנה לנו היום לכלבה מאד מבוגרת תרופה בשם מירטזפין על מנת לעורר לה את התאבון , הכלבה בניגוד לימים אחרים שבהם הייתה יושבת לא מפסיקה לזוז ומסתובבת בבית ללא הרף , האם זוהי תופעת לוואי שתחלוף או עליי לדאוג? בתודה חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר סמדר טל09/09/2013שלום חגית,
כמעט לכל תרופה הניתנת כיום ישנן תופעות לוואי העלולות להתבטא במצבים מסויימים כמו- אינטרקציה בין תרופות שונות, מינון לא מתאים, רגישות ספציפית לתרופה, מחלות נוספות בגוף הגורמות לתרופה לפעול באופן לא צפוי ועוד.
בכל מקרה בו תרופה מסויימת גורמת לתגובות חריגות (כמו שתארת), יש לפנות לרופא המטפל, לדווח לא על שינויי ההתנהגות ולפעול על פי שיקולו- הפסקת התרופה במידת הצורך, שינוי המינון או המשך לקיחתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ברגל קדמית של חתולהזהר28/08/2013
שלום,
החתולה שלנו צלעה במשך מספר ימים ורגלה הקדמית הייתה נפוחה.
הנפיחות ירדה והיא הפסיקה לצלוע אבל אז הופיע פצע גדול באותה רגל. האם מדובר בסוף של זיהום שיעבור מעצמו או שיש צורך לקחת אותה לוטרינר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע ברגל קדמית של חתולה - תגובה
ד''ר סמדר טל09/09/2013שלום זוהר,
האם החתולה יוצאת החוצה או חיה רק בבית? בת כמה היא? האם יש בעלי חיים נוספים בבית? מתי הבחנתם לראשונה בפצע?
פצע שכזה יכול להופיע עקב פציעה כלשהי- נשיכה ברגל, מכה חזקה, גוף זר שנכנס פנימה ויצר אבסס שהתפוצץ (גם קוצים יודעים לעשות זאת).
הסכנות בפצע כזה הוא בהחלט זיהום שעלול להתפשט ולא לעבור מעצמו, ותכן ויש צורך בטיפול אנטיביוטי. בכדי לבדוק כמו שצריך את הרגל ולהבין מהו התהליך שהוביל לפצע שכזה- מומלץ להביא את החתולה לבדיקה אצל וטרינר.
רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיית צרכים גם על פד וגם בחוץמיאל שני28/08/2013
שלום!
לפני שבוע הבאנו לבית גור מלטז בן 3 חודשים, בשבוע הזה שיחררנו אותו חופשי בבית והוא עשה צרכים בכל מקום, אנחנו גרים בקומה שלישית בלי מעלית ועם מרפסת גדולה,
אנחנו מנסים ללמד אותו לצרכים,
קניתי לו כלוב תיחום ושמתי לו שם את המקום שלו, כלי אוכל ומים, צעצועים ופד לצרכים,
בגלל ששנינו עובדים ולומדים לא נוכל תמיד להוציא איתו לטיולים בשעות קבועות והאידיאל מבחינתינו הוא שיילמד לעשות צרכים גם על הפד וגם בחוץ בטיול,
תוכל להסביר לי מה השימוש הנכון בכלוב? אם מותר להוציא אותו משם כדי לשחק איתו קצת? לכמה זמן לשים אותו? איך ללמד אותו שגם בחוץ וגם על פד מותר לעשות צרכים?
שאנחנו יורדים איתו לטיול הוא עושה צרכים ומקבל על כך צ׳ופר,
גם לציין שהכלוב נמצא במרפסת, ואין לנו אפשרות לשים אותו בסלון או במקום מרכזי כמו שמומלץ, ככה שחלק גדול מהזמן הוא לא בשדה הראייה שלנו ובוכה המון, איך להתמודד נכון עם זה?
המון המון תודה,
יש לציין שהכלב מתוק ואנחנו אוהבים אותו מאוד אבל רוצים שיהיה קצת יותר ממושמע ורגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיית צרכים גם על פד וגם בחוץ - תגובה
ד''ר סמדר טל09/09/2013שלום שני,
ברכות על הגור החדש, אני בטוחה שהוא חמוד ומכניס אושר רב לבית :)
אני ממליצה לכם בחום רב לפנות למאלף כלבים מקצועי ולהיעזר בו למספר שיעורי אילוף בסיסיים לגורים, יחד איתכם ועם הכלב- בו יוסברו לכם עקרונות ההתנהלות עם גור שעדיין אינו מחונך לצרכים וכיצד יש לעשות זאת בשלבים ועל הצד הטוב ביותר...
אנו כוטרינרים מתמחים בטיפול בבריאותו של הכלב, ולמרות שיש לנו עצות לא מעטות כיצד להתמודד עם התנהגויות שונות, הדרך הטובה והנכונה ביותר לעשות זאת היא בהדרכתו של מאלף כלבים מקצועי!
בברכה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הגוף אצל פאג סיניעדי27/08/2013
לפני כחודש הפאג שלי התחיל לגרד את עצמו ללא כל סיבה נראית לעין וייצר לעצמו פצעים (הווטרינר קרא לזה הוט ספוטס). ניסינו טיפול אנטיביוטי שלא ממש עזר וטיפול סטרואידים אשר אכן הרגע את העור הפצוע ואת הגירודים.
בגלל הפצעים הפתוחים הללו לא יכולנו לשים ל הכלב שום חומר מדביר נגד פרעושים/קרציות וכו'.
כעת הגוף שלו מלא בצורה קיצונית בעקיצות, ככל הנראה מפרעושים ויומיים האחרונים הוא שוב החל להתגרד וליצור לעצמו הוט ספוטס נוספים.
יש לי מספר שאלות בעניין:
מה גורם לגירודים ומדוע הם לא פוסקים?
האם אני יכולה לשים לו אמפולות/קפסולות נגד פרעושים וקרציות למרות העקיצות?
האם כדאי לחזור לווטרינר לקחת שוב סטרואידים?
אודה מאוד לתשובה מהירה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על הגוף אצל פאג סיני - תגובה
ד''ר סמדר טל09/09/2013שלום עדי,
בן כמה הפאג? האם הגירודים שהחלו לפני חודש הן אפיזודת הגירודים הראשונה שלו, או שהיו נוספות לפני כן? איזה מזון הוא אוכל, והאם הוחלף סוג המזון בתקופה זו? האם אתם נוהגים להאכילו במזון ביתי מכל סוג שהוא? האם טופל באופן סדיר עם אמפולות נגד פרעושים לפני הגירודים? האם ישנן חיות נוספות בבית (כלבים/חתולים), והאם גם הן מגרדות? האם ריססתם את הבית לאחרונה כנגד חרקים?
ישנן סיבות רבות לגרוד בקרב כלבים, שהנפוצה בהן היא אכן אלרגיה לפרעושים. גם אם אינכם רואים פרעוש על פרוותו של הכלב, אין זה אומר שהוא אינו סובל מאלרגיה זו- מאחר ומספיקה עקיצה אחת מפרעוש שכבר אינו נמצא שם- בכדי ליצור את מעגל הגירוד. לכן הטיפול ההתחלתי אכן כולל מיגור הפרעושים ע"י תכשירים רבים הקיימים בשוק. ניתן לשים אמפולות נגד פרעושים אם החומר הפעיל שבאמפולה נוגע בעור הבריא ולא בעור פצוע- אותו הוא עלול לגרות. פני לוטרינר בכדי שיראה לך כיצד לשים את האמפולה באופן בטוח.
מוצר נוסף הקיים בשוק הוטרינרי הוא כדורים הניתנים דרך הפה- המשמשים להרג הפרעושים באופן מידי ומיועדים בין היתר לכלבים עם נגיעות פרעושים גבוהה וכאלה שלא ניתן לשים להם אמפולות מסיבות שונות (הכדורים ניתנים במרשם רופא בלבד ולא ניתנים לקנייה בחנויות חיות).
סיבות נוספות לגירוד בכלבים הן אלרגיה למזון, אלרגיה אטופית (למרכיבים המצויים בסביבה- אבקנים, דשא וכו'), טפילים עוריים (כמו סקביאס או דמודקס), פטרות, זיהום עורי ושמרים. בכדי להבחין בין הסיבות הנ"ל, נעשות אצל הוטרינר בדיקות שונות לעור (מגרדים, ציטולוגיה, בדיקת פטרות) ונשללות חלק מהסיבות ע"י תחילת טיפול סימפטומטי כמו מעבר למזון היפואלרגני.
במידה ולא נעשו הבדיקות הנ"ל אצל הוטרינר והגירוד עדיין ממשיך- מומלץ לחזור אליו ולבקש אותן.
טיפול בסטרואידים תמיד ישפר את הרגשתו של הכלב ויפחית את רמת הגירוד- אך הוא אינו מטפל בסיבה לגירוד ולכן יש להמשיך לחקור ולמצוא את הסיבה הראשונית שהובילה לגירוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלין26/08/2013
שלום,
לפני יומיים שיחקתי עם כלב של בתה של חברה של אמי.
הכלב מסוג דוג דה בורדו הוא גור מקסים בן 4 חודשים, בדיוק בשלב שרוצה לנשוך כל דבר. שיחקתי איתו והוא נשך לי קצת את הידיים והאצבעות בעדינות אבל בלי כוונה משכתי את האצבע מהפה שלו ונפצעתי מעט. ראיתי שירד לי מעט דם מהאצבע. כמובן ששטפתי ידיים עם סבון והכל. שאלתי את בעלת הכלב אם הוא מחוסן והיא אמרה שיש לו את כל החיסונים חוץ מכלבת שהיא מתכוונת לבצע שבוע הבא ונלחצתי מעט.
הכלב נראה בריא חיוני ומלא שמחת חיים אבל בכל זאת אני חוששת.
מה הסיכוי לכלבת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צעצועים לגולדןשירי25/08/2013
שלום,
מחפש צעצועים לגולדן בן 9 שצריך להשאר לבדו מספר שעות ביום ומעוניין שיהיה לו במה לשחק.
מה מומלץ?
דואג שלא יפרק את הצעצוע ויאכל אותו כמובן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעצועים לגולדן - תגובה
ד''ר סמדר טל27/08/2013שלום מתעניין,
הצעצוע הראשון שעולה לי לראש הוא הקונג- צעצוע מגומי קשיח שאינו מתפרק ובתוכו ניתן להסתיר מזון כך שהכלב מבלה את רוב זמנו בניסיון להגיע אל ה"פרס".
תוכל לפנות לכל חנות לממכר ציוד לחיות מחמד בכדי לקבל הסבר על הקונגים השונים והדרך להשתמש בהם :)
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהדליה24/08/2013
שלום לכם
הכלב שלי כבן שנה,הוא זאב מעורב עם רועי גרמני.
הכלב לועס את הגג של המלונה,הגג של המלונה עשוי מפלסטיק.
הוא לא רעב ולא צמא מה עושים?
בנוסף יש לידו צנור של מיים,אני פוחדת שגם את הצנור הוא ילעס,יש לך המלצה מה לשים על הצנור? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה - תגובה
ד''ר סמדר טל27/08/2013שלום דליה,
מה לגבי צעצועי לעיסה מיוחדים לכלבים? ישנם מוצרים רבים בשוק חיות המחמד המיועדים בדיוק למטרה זו.
נשמע כי כלבך הוא כלב צעיר ומלא אנרגיות, ויתכן כי לעיסת המלונה באה למלא צורך של שיעמום ורצון למשחק. נסו להפעיל ולשחק איתו במהלך היום, טיולים ארוכים ומתן צעצועים ייעודיים (כמו קונגים למיניהם) כהתחלה, וחישבו אולי אפילו לעבוד עם מאלף במידה ואכן קיים פן התנהגותי שניתן לתקן.
לגבי הצינור- את זה כדאי לשאול את דודו מהום סנטר :)
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילוףדניאל24/08/2013
שלום , אני רוצה לאלף את החתול שלי לבוא אלי כשאני קורא בשם שלו ואולי תיתנו לי כמה עצות איך לעשות את זה. נ.ב:אני כבר שלחתי הודעה לגבי אילוף לפני חודש ועוד לא עניתם לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילוף - תגובה
ד''ר סמדר טל27/08/2013שלום דניאל,
חתולים הם חיה שהרבה יותר קשה לאלף מאשר כלבים, ולכן אנו ממליצים לך לפנות ליועצי התנהגות/מאלפי חתולים אותם תוכל למצוא בחיפוש ברשת.
באופן כללי- חתולים מזהים את השם שלהם ויכולים להגיב אליו- אך לא תמיד הם רוצים לעשות זאת :)
נסה להתחיל בלקרוא בשמו תוך כדי החזקת חטיף חתולים שהוא אוהב במיוחד, ומדי פעם תנסה לקרוא לו ללא מתן החטיף- וכך תוכל לבדוק אם הוא מבין את ההתניה ומגיב אליה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל רפואימיכל24/08/2013
שלום,
הכלב שלי (בן 16) עבר לאחרונה ניתוח בעין + ניקוי שיניים. לפני הניתוח ערכנו לו בדיקות דם ושם גילינו שתפקוד הכליות שלו הוא גבול (1.5). עקב כך הוטרינר המצליץ לעבור לאכול רפואי. מבין שתי האפשרויות בין Renal ל K/D העדפנו ללכת על K/D כי את ה Renal הוא בכלל לא אהב אפילו בפחיות...
לקח לו בערך שבועיים להתאושש מהניתוח הראשון שהיה בעין, והוא התחיל לאכול את האוכל הרפואי, לאחר שבועיים הכנסנו אותו לניקוי שיניים כאשר עבר שבוע ויומיים מאז. הכלב מסרב לאכול בכל תוקף את האוכל הרפואי שלו.
יש לציין שזאת לא בעיה של חוסר תאבון כי אם אני נותנת לו אוכל שלי או את האוכל הישן שלו שנשאר לי קצת הוא טורף את הקערה. בנוסף, אם אני נותנת לו את ה K/D מהפחית הוא גם אוכל. באופן לא מובן הבעיה היא כנראה באוכל היבש הרפואי. מכיוון שכלכלית זה בלתי אפשרי מבחינתי לתת לו רק את האוכל הרטוב מהפחיות, רציתי לדעת אם יש משהו שניתן לעשות?
הוטרינר שלנו המליץ להתעקש ולא לתת לו שומדבר אחר לאכול אפילו לא פירור ומתישהו הכלב יתחיל לאכול. זה כבר היום השלישי שאנחנו לא נותנים לו שומדבר מלבד האוכל הרפואי היבש שיש לו בצלחת. חוץ ממס' גרגירים בודדים הוא לא אוכל יותר מדי. עדיין יש לו מצב רוח והוא מתנהג כרגיל, לא נראה שיש משהו שמפריע לו.
האם יש משהו נוסף שניתן לעשות או פשוט לחכות שהוא יתחיל לאכול את האוכל הרפואי באופן סדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל רפואי - תגובה
ד''ר סמדר טל27/08/2013שלום מיכל,
אפשר לנסות לערבב בין האוכל הרפואי הרטוב והיבש, כך שיתן טעימות גבוהה יותר לאוכל היבש ויעודד אותו לאכול אותו.
אפשרות נוספת היא להרטיב את האוכל היבש עם מים חמימים- יש כלבים שמעדיפים את האוכל כשהוא מוגש בצורה זו וישנן עדויות כי זה מגביר את טעימות המזון.
לא מומלץ להרעיב את הכלב, במידה והוא ממשיך לא לאכול, התייעצו עם הוטרינר שלכם לגבי המשך טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזנבגל24/08/2013
הכלבה שלי בת שנה וחצי, לפני חודש וחצי שמתי לב שהיא רודפת אחר זנבה ונהיה לה פצע בקצה הזנב בצבע שחור, היא ממשיכה לגרד, הלכתי ל4 רופאים שנתנו כדורים וזה לא עוזר אני לא רואה התקדמות מה זה יכול להיות וכיצד מטפלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בזנב - תגובה
ד''ר סמדר טל24/08/2013גל שלום,
פציעה בקצה הזנב , מכל גורם שהוא הינה בעייתית בשל התנועתיות של המקום והנטייה להיתקע בקירות אשר מקשה על החלמה האזור.
האם הפצע פתוח, האם היא מלקקת את האזור? האם היא עם קולר אליזבתני?
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לשטיפה של האזור, גילוח וחבישת הזנב עם חבישה רכה על מנת לאפשר לפצע להחלים. בנוסף יש לשים קולר אליזבתני על הצוואר (קונוס) בכדי למנוע התעסקות שלה עם החבישה והפצע ולהקפיד על מנוחה ככל הניתן. פציעה זו היא בעייתית ולרוב דורשת מספר החלפות חבישה. חשוב לדעת שבמצבים קיצוניים , שהטיפול השמרני מוצה, פונים לטיפול כירורגי הכולל קטיעת של האזור הפצוע.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע בזנב
גל24/08/2013סמדר שלום
הפצע אינו פתוח אך הכלבה מלקקת את האיזור לעיתים, היא לא עם קולר אליזבתני כי אני מרחמת עליה בגלל החום וגם עם הקולר היא מגיעה לקצה הזנב ומצליחה ללקק , רציתי לדעת מה זאת אומרת שטיפה של האזור? כי אני גילחתי את האזור עם מכונה מיוחדת של כלבים אך לגבי חבישה גם רופא וטרינר חבש לה את האיזור וכאשר הגענו הביתה החבישה נפלה. כל האיזור מדובר על ס"מ אחד של שחור למעלה ותו לא.
וטרינר מסוים נתן לה פנטוקסיפלן לזרימת הדם רבע כדור פעמים ביום וקלומיפרמין חצי כדור פעמים ביום אך נראה לי שהכלבה הופכת להיות שקטה (כבר שבוע וחצי שהיא מקבלת את הכדורים) ואני חושבת להפסיק לה את הטיפול כי נראה לי שאולי היא באמת קיבלה מכה ומכאן הכל החל להציק ...
במידה ואחליט על קטיעה האם ביצעת ניתוח כזה בעבר? האם כואב לכלב? כמה ס"מ קוטעים לכלב?
תודה על העצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)