מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגל הנוטה פנימהאתי ונטורה09/10/2009
בני בן חצי שנה,נולד בניתוח קיסרי (עכוז).רגלו השמאלית נוטה פנימה מהלידה וחל שיפור מה אך יעץ לי האורטופד לגבס לו את הרגל ל4 שבועות.לאחר מדידה בסרגל יצא אצבע שלישית.אשמח לייעוץ.רציתי גם לדעת אם לאחר הורדת הגבס יצטרך הילד לעבור פיזיטרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה של כף הרגל
ד''ר אודי לבל10/10/2009אתי שלום. נטיה כזו מכנים לרוב אדוקציה של כף הרגל או בקיצור FFA - זו נטיה לכוון פנימה של קדמת כף הרגל שיוצרת כף מעוגלת אם מסתכלים על הגבול החיצוני שלה. אם זו הבעיה - אכן אפשר לטפל בגבסים סידרתיים או במכשיר דניס-בראון, הצלחה לא גדולה. להערכתי פזיותרפיה לא תועיל, אם כי לעיתים עיסוי של ההורים עוזר למתיחה ויישור הכף. להערכתי רוב תינוקות עם בעיה כזו עוברים ריפוי עצמי לאט עם הצמיחה ואצל מיעוטם נותר משהו לכל החים ולא מפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בן שנהמאיה09/10/2009
שבני בן שנה וחודשיים ועדין לא הולך, הוא עומד ומתחיל לעשות צעדים ראשונים. על פניו ההתפתחות שלו בסדר גמור אבל שמתי לב שאת הקרסול הוא יכול לסובב כמעט 90 מעלות כלפי פנימה. האם זה נשמע הגיוני? האם זאת בעיה של גמישות יתר או שמשהו לא במקום? אודה על תשובתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת הקרסול
ד''ר אודי לבל10/10/2009מאיה שלום. בתחילת הליכה ובגיל מוקדם בכלל התינוקות גמישים מאוד. הנחת כף הרגל לעיתים קצת מוזרה- עד שהם מייצבים דריכה תקינה. אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, הרגעת אותי...
מאיה13/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בברך ימיןמיכאל07/10/2009
הנבדקת בת 11.5 נפלה מאופניים.
בצילום רנטגן אין שבר אך נמצא חשד לממצא בטיביה העליונה הימנית בברך ימין.
תשובת CT
מודגם נגע ליטי בחלק המדיאלי העליון של הטיביה הימנית. הקורטקס שמעליו דקיק ובחלקו פרוץ.
הקורטקס הפונה מידאלית שלם ותקין.
אין עדות לתגובה פריאוסטלית. לא רואים בבירור מעורבות של הרקמות הרכות סביב התהליך מדובר כנראה ב-C.B.D .
יש צורך לבצע מיפוי עצמות על מנת לשקול ביצוע ביופסיה.
שאר המבנה הגרמי והמפרקי הודגמו בגדר התקין.
אין עדות לשברים. לא רואים נגעם בלסטים.
אין עדות לפריקות.
הרקמות הרקות הודגמו בגדר התקין.
מדוע יש צורך לבצע מיפוי עצם ו/או ביופסיה????
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בעצם השוק
ד''ר אודי לבל10/10/2009מיכאל שלום. אתה מתאר כנראה ממצא מקרי שהתגלה בעקבות הדמיות בגלל חבלה בברך. כמובן שזה לא מצב שאוכל להביע לגביו דעה. צריך לפגוש את הילדה, לשוחח איתה, לבדוק, להסתכל על ההדמיות ורק אח"כ לדון בצורך להמשיך בירור (למשל עם מפוי או ביופסיה) או רק לעקוב. פנו לאורתופד ילדים או מומחה לגידולי עצם (לא צריך להבהל, רוב העבודה שלהם היא עם ממצאים שפירים) - ובצעו בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרקי ירכיים לתינוקתזזז07/10/2009
שלום
התינוקת שלי עשתה בדיקת מפרק הירך בגיל 3 שבועות ונאמר שיש לה הגבלה בפיסוק משמאל וצריכה רצועות פבליק, מכיוון שרצינו דעה נוספת הלכנו לרופא אחר בגיל 7 שבועות ובה נאמר לנו שאין לה כלום..., האם זה הגיוני??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר שמעתי על מקרה כזה
מאיה09/10/2009לזוג חברים שלנו קרה אותו דבר בדיוק. לכי דחוף לשמוע חוות דעת שלישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי US מפרקי ירכיים
ד''ר אודי לבל10/10/2009שלום. אכן יש לעיתים הבדלי פענוח בבדיקה סונוגרפית. וגם הגיל משפיע ומרפא את רוב הדיספלזיות. אני מציע בכל מקרה לבדוק פעם נוספת כחודש אחרי הבדיקה ששללה את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים לאחר נפילה מהעגלהדפנה07/10/2009
בני שבר את הירך מעל הברך לאחר נפילה מהעגלה ביום כיפור.
הרגל טופלה בספייקה למשך שלושה שבועות (בינתיים עבר שבוע).
מישהו אמר לנו כי השבר קרוב מאוד (ואולי מגיע) לדיסקית הגדילה.
מה המשמעות של אימרה זו?
מצ"ב צילום השבר.
תודה, דפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם הירך
ד''ר אודי לבל10/10/2009דפנה שלום, השבר לא מערב את לוחית הצמיחה ואין בכלל מקום לדאגה התינוק יחלים ולא צפוי כל סיבוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למומחה ע"שמוטי כהן04/10/2009
דר" שלום,
קודם כל תודה רבה . בהמשך לתשובתך כתבת שיש כמה רופאים המתמכים בע"ש ילדים
אודה לך מאוד אם תמליץ לי על כמה מהם שאוכל להגיע אליהם.
ושוב תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה בתחום עמוד השידרה
ד''ר אודי לבל05/10/2009מטוי שלום. אני לא נוהג להמליץ. כולם חברים טובים ואין סיבה להעדיף אחד על פני השני. חפש באתרי קופות החולים או בתי החולים ותמצא את מומחי עמוד השידרה לילדים או בכלל. פנה למי שמתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחי עמוד השידרה
ד''ר אודי לבל10/10/2009מוטי שלום, עניתי שאני לא נוהג להמליץ על עמיתי למקצוע - ברר דרך קופ"ח או בתי חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגלים "שוקעות" פנימהמאיה04/10/2009
שלום, ביתי בת 3 ויש לה ככול הנראה לי רגלי X וכפות הרגליים שלה "שוקעות" פנימה וכן פלטפוס. בנעלים מסוימות ממש יש הרגשה שלא תופסות את הרגל כמו שצריך וכן בנעלי ספורט לאחר זמן מה מקבלות א הצורה העקומה הזו.
האם יש מהשהוא שניתן לעזור לה בגיל זה כדי שלא יחמיר המצב בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלי X (גנו-ולגוס) וכפות שטוחות
ד''ר אודי לבל04/10/2009מאיה שלום. התופעות הלאה לרוב משולבות. קשה לי להעריך כמה המנח הזה חריג. כדאי להביאה לבדיקה אצל אורתופד ילדים. צריך לבדוק כמה חמורה ההטיה של הברכיים וממה היא נובעת. ייתכן שצריך יהיה לחפש מצבי רקע שהובילו לכך. ובמידת הצורך ייתכן שיידרש טיפול. אם כי ברוב המקרים המצב חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקולת לילד בן 14מודאג03/10/2009
שלום
רציתי לדעת האם אימון משקולות לילד בן 14 בחדר כושר יכול לפגוע בצמיחה לגובה ?
ואם יש דרך לתקן את זה ?ושזה לא עשה נזק בלתי הפיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקולות
ד''ר אודי לבל04/10/2009למודאג שלום. לרוב מומלץ להרים משקולות על ספסל בלבד כל עוד עמוד השדרה צומח. (שכיבה על הגב ודחיקה למעלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
מודאג05/10/2009שלום
האם מותר שהספה תהיה בזייות?
ואם נגרם נזק האם הפסקת האימון בגיל מאחור יותר (שנה וחצי -שנתיםאחרי )
יכולה לתקן זאת ??
אני שואל וזאת מאחר והילד התאמן שנה וחצי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקולות
ד''ר אודי לבל05/10/2009מודאג שלום. אין לי דרך להעריך אם נגרם נזק, הטיית הספסל לא בעיתית. בתקופת הצמיחה רוב הבעיות שיכולות להגרם, יכולות גם להשתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצוואר ורעד בידייםיעל03/10/2009
שלום רב,
ביתי בת כמעט 9 סובלת מזה יותר מחודשיים מכאבים בצוואר אשר גורמים לה מדי פעם לעשות מן תנועה סיבובית של הראש. בתחילה חשבתי שהגורם הוא קורס שחיה אינטנסיבי שעברה בקיץ, אך התופעה לא עברה ואף החמירה בימים האחרונים. בנוסף לכך התחיל רעד בלתי רצוני בשתי הזרועות לעיתים תכופות (כל דקה בערך, קשה למדוד). הרעד מפסיק כשהיא ישנה.
תוצאות צילום הצוואר: "ללא ממצא פתולוגי גרמי".
אנחנו מודאגים מאוד ותור לנוירולוג ילדים נקבע לעוד שלושה שבועות. תור לאורטופד ילדים מומלץ, גם הוא ליותר מחודש. האם יש הסבר לתופעה? האם יש קשר בין הכאבים בצוואר לרעד בזרועות? מה ניתן לעשות?
אודה לעזרתך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה מוזרה בצואר
ד''ר אודי לבל04/10/2009יעל שלום. אכן תיאור חריג. קשה לקבוע אם "זה שום דבר" או שזה מבטא למשל פעילות פירכוסית. אני מציע לא להילחץ ולהגיע כמתוכנן לנוירולוג. זאת לדעתי נקודת התחלה מתאימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליסיעל02/10/2009
בתי בת 4 חודשים, אובחנה ע"י פיזיותרפטיסית עם טורטיקוליס ימני מתון, שמתי לב כי החלה לנסות להתהפך, היא מסתובבת לכיוון צדימין שלה לאחוז בצעצוע ומפעילה יפה את יד שמאל בהושטת יד לצעצוע המונח מימינה, ובכך מסתובבת על צדה הימני. לעומת זאת, בצד שמאל היא אינה פועלת כך. יד ימין אינה מושטת לצעצוע באותה עוצמה וכן היא מתנגדת לשכיבה על צד שמאל. האם יש לכך קשר לטורטיקוליס? מה אפשר לעשות? התור הבא שלי לפיזיותרפיסטית הוא רק עוד שבועיים והייתי רוצה לעבוד איתה על זה עד אז, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס
ד''ר אודי לבל04/10/2009יעל שלום. לגבי הצואר - אם מה שאובחן הוא טורטיקוליס מתון אני מניח שאין לכך קשר להתחלת נסיונות התהפכות. אני מציע לא לעזור, אלא לתת לתינוקת לפתח את יכולותיה לאט. כלהתינוקות מתחילים עם צד אחד קודם ואח"כ לומדים להשתמש באותו התרגיל לצד השני, תני לה זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תופעת שוירמןיואב02/10/2009
שלום לכולם אמרו לי שיש לי כיפוזיס מסוג שוירמן ורציתי לדעת על אלו מומחים תוכלו להמליץ לי
2) אילו סוגיטיפולים קיימים כדי לטפל בבעייה (אני כרגע לובש מחוך בוסטון) (האם זה הטיפול היחידי)
(אני יודע שפיזותרפיה עוזרת אבל האם קיימים סוגים נוספים של טיפולים)
האם תופעת שורימן זה אומר שנוצרו בעות בין החוליות שלי ולכן הגב שלי היתעקם?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת שוירמן
ד''ר אודי לבל04/10/2009יואב שלום. קודם קצת רקע - בתופעה זה נוצר כיפוף לפנים של עמוד השידרה, לרוב עיקרו בחוליות הגביות והן מקבלות מבנה יתד. התופעה לרוב לא מכאיבה אך היא מפריעה מבחינה קוסמטית ולעיתים תפקודית. סיבת התופעה לא ידועה. הטיפולים לאור זאת הם לחיזוק הגב, ושמירת יציבה. או טיפול ניתוחי במקרים חריגים - שמטרתו איחוי החוליות במעדה מתוקנת. ייתכן שכיום אם עדיין הינך צומח יש טעם בלבישת מחוך למניעת התקדמות הכיפוף. באופן כללי הטיפול משתייך לקבוצת רופאי עמוד השידרה. בחלק מהמוסדות הרפואיים יש רופאי עמוד שידרה לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עצהאורית01/10/2009
שלום, אני פיזיותרפיסטית במכון אורטופדי . בין השאר אני מטפלת בילדה בת שנתיים שהופנתה ע"י אורטופד ילדים לצורך הנעת מפרקי כף הרגל הימנית. מגיל חצי שנה ההורים הבחינו שכף הרגל הימנית שונה במראה מכף הרגל הנגדית ואינה רפויה. הענין לא טופל.
בבדיקת הליכה - רוטציה חיצונית של ירך ימין , אטרופיה של גסטרוקנמיוס ימני , קלקנאוס ב-eversion.נשיאת משקל מופחתת ברגל ימין וכף הרגל נראית דפורמטיבית ( למרות שלפי מכתב מהאורטופד אין עדות לבעיה גרמית )- מעין נפיחות באספקט מדיאלי של הקרסול .
בטיפול - הנעת המפרק TALO-CALCANEAL , קפיצות על כדור תוך כדי נשיאת משקל ברגל ימין, הדרכת האב לנסות בבית משחקים שיגרמו ליותר נשיאת משקל על הרגל .
יש לציין כי הילדה אינה משתפת פעולה וכמעט אינה מרפה את רגלה לצורך הטיפול.
בינתיים קיבלה רק שני טיפולים אך האב מרגיש ש'זה לא זה' ושואל האם קיימים סוגי טיפול אחרים .
יש תחושה שהאב חסר סבלנות ורוצה כבר שיתנו לביתו את הטיפול הנכון ללא בזבוז זמן כדי למנוע החמרה של המצב.
מה עליי לעשות ? אשמח לדעת על אפשרויות הטיפול השונות בבעיה זו .
תודה מקרב לב,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
ד''ר אודי לבל04/10/2009אורית שלום, לפחות בשבילי התיאור מסובך מידי. אם את מעוניינת לדון בעניין התקשרי אלי דרך בי"ח שערי צדק ובקשי להעביר את השיחה אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה כתפיים לא שווהמוטי כהן29/09/2009
שלום לכם דר'
היום הייתי אצל אורטפד בעקבות חוסר שיוויון בגובה הכתפיים אצל בתי ( בת 7)
נשלחנו לצילום בהפניה כתב: "עקמת גבי מותני משמעותי". - לא הסביר לי מה המשמועות.
אני בלחץ אטומי.
לתשובתכם המהירה אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטי
ד''ר מרק אידלמן30/09/2009קרוב לוודאי לילדה שלך עקמת דורשת טיפול(חגורה בד"כ).אין סיבה להיות בלחץ אטומי , בתך לא קבלה את העקמת אתמולת ולא מדובר בסכנת חיים.תחזור לאורטופד ילדים ועוד יותר טוב לאורטופד מבין בבעיות ע"ש אצל ידלים( יש כמה בארץ ).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר המלצה לרופאים
מוטי כהן30/09/2009דר" שלום,
קודם כל תודה רבה . בהמשך לתשובתך כתבת שיש כמה רופאים המתמכים בע"ש ילדים
אודה לך מאוד אם תמליץ לי על כמה מהם שאוכל להגיע אליהם.
ושוב תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגזוסטוזיסזיוה29/09/2009
נכדתי בת 3 הולכת עם כפות רגליים לכיוון החוצה {רגלי o}בגיל שנה עשתה צילום אגן שהיה תקין .עשינו לה צילום ובצילום נכתב שהיא סובלת מסימני אגזוסטוזיס בעצמות מבינה חיצונית לא נראה על הילדה כלום. שאלתי היא אם רגלי o זה כתוצאה בהאקזוסטוזיס? ומה זה בדיוק אקזוסטוזיס וכיצד משפיע על הגדילה. המון תודה סבתא מודאגת. את האגזוסטוזיס גילו רק בצילום שעשינו לפני חודש ושוב תודה סבתא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזויוה
ד''ר מרק אידלמן30/09/2009שלום , לה הבנתי איפו בדיאוק בעצמות האקזוסטוזיס.
בכל מקרה אין לך ממה להיות כ"כ מודאגת , בד"כ הפרעות מאקזוסטוזיס מינמיליות , יש צורך בטיפול במקרים בודדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHH של ירך ימיןנעמי28/09/2009
שלום, לביתי בת ה- 3 חודשים גילו כי יש לה DHH מימין . הרופא המליץ על רצועות פאבליק ל- 6 שבועותץ התחלנו את הטיפול ברצועות, אך הילדה מאוד לא שקטה. היא לא מצליחה לישון ובוכה המון (בדר"כ ילדה שקטה במיוחד). אני לא יודעת מה לעשות. מה ההבדל בין הרצועות לחגורות פיסוק? ומה ההבדל בין מכשיר ג'ורדן לרצועות? מה הכי נוח לילדה? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר מרק אידלמן30/09/2009רצועות פבליק נחשבות לטיפול סטנדרטי בכל העולם בגיל 6 שבועות (ולדעתי הטוב ביותר).אכן בימים ראשונים ילדים עצבנים, אך בסוף כולם מתרגלים למצבץהמלצתי לגשת לאורטופד ילדים שתבדוק אם רצועות מונחות נכון.כרית פיסוק -אןפציה אכרת לטיפול ( פחות יעילה לדעתי ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)