מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים במפרק הירךרחלי30/12/2009
שלום רב,
ביתי בת 10 סובלת מזה כשנתיים מכאבים במפרק הירך(עד כדי אשפוז).ב-u/s נמצא
כמות מועטה של נוזל והתעבות של הסינוביום,בצילום הכל תקין,בבדיקות דם גם תקין,
אציין כי הכאבים יכולים להיות לתקופה ממושכת שבין כמה ימים לשבוע ואף יותר,אחר כך
יש הפוגה של חודש בערך ושוב כאב,עקב כך הילדה צולעת.בביקור אצל אורטופד נמסר כי
"הבעיה אינה אורטופדית" הופננו לראומטולוג לברור. האם גם לדעתך,על סמך נתונים אלה,
יש לשלול על הסף את הבעיה האורטופדית מבלי להמשיך בבדיקות מעמיקות יותר,לדעתי,
למשל m.r.i ?
אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ממושך במפרק ירך
ד''ר אודי לבל30/12/2009רחלי שלום. אכן תיאור מתסכל. דרוש בירור מעמיק!!, פנו לאורתופד ילדים, בררו איתו את כל הסיפור מהתחלה. איני יכול לקבוע מראש שהיא זקוקה דוקא ל- MRI אבל אין ספק שמשהו לא תקין במקום כלשהו סביב מפרק הירך (אולי לאו דוקא במפרק עצמו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הולכת כבר 4 ימיםמירב29/12/2009
שלום רב,
בתי הקטנה בת שנתיים ושלושה חודשים במוצאי שבת קבלה מכה בכף הרגל עיקמה את הכף רגל
בבוקר יום ראשון שהתעוררה היא לא יכלה לדרוך על הרגל
לקחנו אותה ליצילום ובצילום אמרו שאין שבר
צריך להמתין כמה ימים לתת נורופין וזה יעבור
היום יום שלישי היא עדיין לא הולכת בלילה היא התעוררה מכאבים והיה לה חום
לקחנו אותה לרופאת הילדים והיא הפנתה אותנו למיון
במיון עשו לה בדיקות דם צילום אגן צילום לכף הרגל הכל היה תקין
בבדיקת האולטרסאונד גילו קצת נוזלים באופן שווה מבין שניי הצדדים
כרגע הרופאים אמרו שצריך מיפויי עצמות וזה משהו שאני לא בטוחה לגביו
אשמח לשמוע את תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אודי לבל29/12/2009מירב שלום. את מספרת סיפור מורכב. הכל מתחיל ככל הנראה בחבלה כלשהי וממשיך בבירור לאפשרות שבכלל מדובר בזיהום...אכן במקרים רבים כשאנחנו בודקים ילדים קטנים יש נטייה לטעון שהכל החל לאחר מכה או נפילה, ובהמשך מתברר שמדובר בתהליך זיהומי בעצם או במפרק ולמעשה לא היתה חבלה משמעותית. אני מציע להצמד לרופא שנראה לכם רציני או רצינית וללכת איתם בתהליך הבירור עד שתתגלה סיבת הכאבים והחום. מנסיוני הדל במקרים רבים המתנה של יום או יומיים מבהירה דברים גם בלי להתקדם בעוד בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםבוסיה29/12/2009
אני קראתי שיכולה להיות גם סיבה ורידית לכאבי רגליים ולא רק אורטופדית. האם זה נכון?
בוסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבוסיה
ד''ר מרק אידלמן29/12/2009שלום ,
אכן יכול להיות, אך לא אצל ילדים.לדעתי את לא בפורם הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיית כף רגל שמאליתלי-לי28/12/2009
שלו
בתי בת שנה ו10 ודשים. הולכת מגיל שנה ו4 חודשים
בשבועות האחרונים נראה כי כף רגלה שמאלית נוטה כלפי פנים בזמן הליכה וגם בזמן הליכה מהירה מאוד. חשבנו בהתחלה שמדובר בנעליים שלא היו לה נוחות, קנינו נעליים מסוג שונה וגם שם ההליכה כזו.
האם זה משהו שעובר או יש צורך בבדיקה רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוב פנימי של כפות הרגליים
ד''ר אודי לבל28/12/2009לי-לי שלום. סבוב פנימי של כפות הרגליים נפוץ מאוד בגיל זה. לרוב המקור הוא פיתול של עצם הירך. המצב חולף עם צמיחת הילדים. ולמרות כל זה... אם המצב נראה לכם משמעותי כדאי לפנות לבדיקה אצל אורתופד ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גדילה?!!נטלי ס.ב26/12/2009
אני אם לילד בן 3 שנים ושלושה חודשים. מזה מספר חודשים שהוא סובל מכאבי רגליים וקרסוליים. הוא מתעורר בלילות (לסירוגין) ובוכה שכואב לו. עשינו לו בדיקת דם - למעט חוסר ברזל לא נמצא ממצא נוסף. הרופא טוענת, לפי נתוני הגובה שלו, שהוא גדל מהר יותר מהממוצע ולטענתה מדובר בכאבי גדילה בלבד. התעקשתי לפנות לאורטופד ילדים וקיבלתי הפנייה, הבדיקה הייתה שטחית לטעמי והותירה אותי מלאת ספקות. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר מרק אידלמן27/12/2009כאב במפרקים גדולים בשעות הלילה בין גיליים 2-6 שנים,אכן חשד לכאבי גדילה.ילד גודל בשעות הלילה.Growing pain זאות אבחנה לא ממש מדוייקת , אם אין תפיחות, אם כאב לא ממוקמם בגפה אחד , אם ילד מתפקד היטב בשאר היום ואין סימנים חשודים למחלות אחרות-קרוב לוודאי שמדובר בכאבי גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- clubfoot וחשד ל- arthrogryposisענת26/12/2009
שלום! בשבוע 30 להריון מצאו אצל העובר קלאבפוט יותר קשה ברגל אחת ופחות ברגל השנייה. יש לציין שכל הבדיקות הקודמות היו תקינות כולל סקירה מורחבת. כשבוע לאחר מכן גילו גם אזשהו ממצא בכפות הידיים. העובר פותח וסוגר אגרופים, רואים תנועות הידיים פרט לכופוף במפרק של כף היד. הופנתי ליעוץ גנטי, שהמליץ לי על הפסקת הריון בגלל חשד לארטרוגריפוזיס, שיכול להוביל לנכות קשה לדבריו. רציתי לדעת עד כמה הבעיה חמורה ועד כמה זה ניתן לטיפול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרוגריפוזיס
ד''ר מרק אידלמן27/12/2009שלום ענת,
את באמת נמצאת בדילמה לא פשוטה, ואין לי תשובה חד משמעית.
ארטרוגריפוזיס-זה בערך 300 ווריאנטים של נוקשות במפרקים שונים,אם כי יש דרגות קושי שונות.
אינטליגנציה תקינה בילדים אלה, אך הנוקשות גורמת לבעייות לא קטנות: חלק מהילדים ומהמבוגרים יושבים בכיסא גלגלים , וחלק אמבולטורים.
את צריכה לשאול שאלה עקרונית : מה הסבירות שזה באמת ארטרוגריפוזיס?
אם התשובה מעל 50% הייתי ממליץ על הפסקת הריון.
בהצלחה
מרק אידלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהclubfoot וחשד ל- arthrogryposis
N Doron12/01/2010hi Anat
I currently live in the USA and have simmilar issue I'm also 30 weeks pregnant. I was wondering if you'd like to speak on the phone (I can call you) please let me know if you are interested.
thanks N Doron* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- club footליאור24/12/2009
גילו לאישתי בתחילת חודש השישי בסקירה שלעובר יש CLUB FOOT השאלה שלי עם בעקבות זה יהי לעובר השלכות נוספות עם חוץ מקלאב פוט יכול להיות משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קלאב-פוט בעת ההריון
ד''ר אודי לבל24/12/2009ליאור שלום. נושא זה עולה הרבה בשיחות של בני זוג במרפאות קלאב-פוט. אתן רק הסבר קצר וכדאי שתפגשו עם מי שמרכז מרפאה כזו במקום מגוריכם. ראשית זיכרו שיתכן שאין כלל קלאבפוט. הדיוק באולטראסאונד אינו רב. שנית הקשר למומים אחרים - קיים אך לא גדול וכדאי לדון בכך עם הגינקולוג/ית שלכם ולשקול את הממצא הזה במתאם לממצאי סקרים אחרים שעשיתם. שלישית הטיפול בקלאבפוט בארץ מסודר היטב במרפאות מיוחדות לכך וכדאי לכם להיות בקשר עם המרפאה הקרובה אליכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר תפוס עקב ניתוח שקדיםאלה24/12/2009
ילדה בת 11 שיברה לפני כחודשיים ניתוח להסרת שקדים ואדנואיד ("שקד שלישי") סובלת מאז מצוואר מעוקם וכואב ותנוחה מוזרה של כל פלג גוף עליון. פיזיוטרפיה וכירופרקטיקה לא עזרו עד עתה. מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר תפוס
ד''ר אודי לבל24/12/2009אלה שלום - ראשית את מוזמנת לקרוא סקירה קצרה על הנושא באתר ביה"ח שערי צדק באורתופדיה ילדים. שנית - מצב כזה דורש הערכה זריזה, ייתכן שהתנוחה הביאה לתת-פריקה במפרקי חוליות הצואר וצריך לטפל בכך - פנו בהקדם לאורתופד ילדים להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הגדילה אצל ילד בן שנה ושלשאורן23/12/2009
בני בן שנה ותשעה חדשים נפל. במיון צילמו ואמרו לנו שיש שבר בעצם הגדילה. שמו גבס לשלשה שבועות.
הכאבים חלפו לאחר יום וחצי. לאחר שבוע הוא כבר הולך על הרגל הפגועה עם הגבס. (אנחנו מנסים לשדל אותו שימנע מכך).
שאלתי:
מהי עצם הגדילה?
מה המשמעות של שבר בעצם הזו דוקא?
האם נדרש טיפול או מעקב מיוחד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
אורן23/12/2009שכחתי לציין כי לא ניכרה נפיחות או שינוי צבע. הרגל היתה נראית, חיצונית, ממש כרגיל.
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן
ד''ר מרק אידלמן23/12/2009שחכתה לציין רק באיזו עצם יש שבר!
בכל מקרה לא נירא לי שלילד שלך יש בעייה רצינית .
לוחית הצמיחה נמצאת בקצה של כל עצם , במקרה קיצוני של שבר חודר לוחית הצמיחה -יש עצירת גדילה וקיצור הגפה, אך שוב-אני לא מאמין שבגיל כ"כ צעיר יש שבר מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בעצם שבין הברך לקרסול.
אורן24/12/2009בעצם שבין הברך לקרסול. קצת מעל הקרסול.
בכל אופן, תודה - ד"ר מארק.
הרגעת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם שוק אצל פעוט בן שנתייםקרן21/12/2009
שלום
לפני 4 ימים בני שבר עצם בשוק ימין והנו מגובס מכף הרגל כולל את הירך
הוא מתעקש לנסות לדרוך על הרגל
האם לאפשר לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרמת לי לחיוך...
ויקי21/12/2009הטרזן שלי בהיותו אחרי בניתוח עם מוט ברזל בכף הרגל, כאשר הרגל מגובסת מכף הרגל עד השוק, התעקש ללכת ולדרוך, ולא יכולי לעצור בעדו. הוא היה בן שנה ושבעה חודשים. הרופא אמר אז שזה מצב לא רצוי, אבל לא יכולתי לעשות כלום.
אולי החבר'ה הקטנים יודעים יותר טוב מאיתנו מה טוב בשבילם :-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בשוק
ד''ר אודי לבל21/12/2009קרן שלום. לא מסרת את גיל הילד. אני מניח שהוא דורך מיוון שלא כואב לו. אנחנו לרוב מעדיפים להמתין כשבועיים עד שמאפשרים דריכה (מתחיל חיבור של העצם ואין סיכון של התקצרות), אבל התינוק שלך מוכיח שמעטפת העצם מייצבת את השבר ולמעשה אין כל בעיה שיידרוך כרצונו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיית כף רגל כלפיי פניםאורית21/12/2009
שלום
ביתי בת שנה וארבעה חודשים והחלה ללכת בגיל שנה וחודש, אנו נמצאים במעקב אצל אורטופד כבר מגיל קטן עקב נטייה של כף רגל שמאל כלפיי פנים, הרופא אמר שהכל בסדר והרגל תסתדר מעצמה במשך הזמן ואין בעיה לקנות לה נעליים רגילות.
ההליכה שלה לא כל כך טובה ולעיתים היא נופלת בגלל הרגל, יש לציין שאני עדיין מודאגת ופוחדת שלא יהיה לה נזק בעתיד.
אודה לתגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב פנימי של הכפות
ד''ר אודי לבל21/12/2009אורית שלום. הנושא נדון פה המון. ראי בבקשה את החוברת להורים בנושא הזה, באתר ביה"ח שערי צדק בדף של אורתופדיה-ילדים. את אומרת "נופלת בגלל הרגל" בגיל כזה כל תינוק נופל המון. כל הורה דואג מסיבה אחרת (יש שמאשימים את שיווי המשקל ואחרים את תנוחת הרגל...). אני מניח שאם אורתופד עוקב אחרי מצב הרגליים שלה , אין שם בעיה שלא תחלוף כאשר היא תגדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה אצל תינוקת בת שנהליאת21/12/2009
ד"ר לבל תודה רבה על תשובתך
בהמשך לשאלתי : הצליעה שלה כבר נמשכת שבוע ללא שיפור אם אכן זהו זיהום כיצד אפשר לדעת אם בבדיקות הדם לא נמצא כלום ואיזה בירור עוד אפשר לעשות,כמו כן רציתי לדעת אם אתה מקבל מטופלים באופן פרטי ,והיכן ?תודה רבה על התיחסותך ,ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה
ד''ר אודי לבל21/12/2009ראשית לעניין ה"אישי" האתר אינו מפנה מטופלים אלי.
לעניין הצליעה קשה לפענח את תעלומת הצליעה בדיון בפורום - אני מניח שהבהרתי את המורכבות ואת העובדה שצליעה בגיל כל כך צעיר אמנם יכולה להיות קשורה למצב אחרי זיהום ויראלי אך בהחלט ייתכנו אפשרויות אחרות וצריך להעמיק את הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור באיזור עמוד השדרה לתינוקיוליה20/12/2009
שלום,
לאחר הלידה רופא הילדים מצא שיעור באיזור גב תחתון והמליץ על אולטרא- סאואנד סקראלי
האם ידוע לך מהו הממצא האנטומי אותו רוצים לשלול?
ידוע לי גם שכתם לידה עשוי להצביע על בעיה ואכן מצאתי כתמון קטנטן באזור
תודה,
אם מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם שיער על הגב התחתון
ד''ר אודי לבל21/12/2009יוליה שלום. כתמי שיער על פני הגב יכולים להצביע על מום במבנה עמוד השידרה ותעלת השידרה ולכן כאשר יש ממצא כזה צריך לודא שמבנה החוליות וחוט השידרה תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה פתאומית אצל תינוקתליאת20/12/2009
שלום רב,
בתי בת השנה ושלושה חודשים החלה לצלוע בשבוע האחרון .
הצליעה מתבטאת בגרירת רגל ימין ואף נטיית כף הרגל החוצה.
לאחר הפנייה למיון ילדים ולאחר בדיקות דם תקינות וצילומי רנטגן תקינים נאמר כי זהו עניין ויראלי שעלול לקחת זמן עד שיחלוף יש לציין כי שבוע לפני הצליעה היה לה חום לכמה שעות שירד עם נורופן ונעלם.
אני די חוששת כי המחזה הוא לא נעים במיוחד היא מתקשה ללכת ונופלת תמיד.
מה עליי לעשות ? האם לגשת ליעוץ מומחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה בגיל שנה
ד''ר אודי לבל20/12/2009ליאת שלום. אני תמיד קצת מודאג מאבחנה של צליעה בעקבות מחלה ויראלית בגיל כה צעיר. זו אן אבחנה נפוצה אבל לרוב בגילאים יותר מתקדמים (3 שנים ומעלה). בגיל שנה-שנתיים אני חרד מאוד לאפשרות שזהו תהליך זיהומי ומבקש מהורים לחזור למעקב בכל מקרה של החמרה או התמשכות התלונה. במקרים רבים אנחנו לא מצליחים למצוא את הסיבה לתופעה והיא חולפת עוד לפני שסיימנו לברר. חכי מספר ימים ואם זה לא חולף - לחזור לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDHבתיה19/12/2009
שלום,
בתי בת חודשיים וחצי, מגיל 6 שבועות מטופלת בפאבליק.
בגיל 6 שבועות הממצאים בUS היו 2C בשתי הרגליים, כעת (חודשיים וחצי) 2A בשתיהן.
האם תוכל להבהיר ממצאים אלו,, האם אני יכולה להתחיל לקוות שבעוד חודש בUS הבא נוכל להיפרד מהפבליק?
תודה,
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH עם טיפול
ד''ר אודי לבל19/12/2009בתיה שלום. התחלתם את התהליך עם מפרקי ירכיים מאוד "רדודים" = המכתש של האגן בקושי הכיל את הכדור של ראש הירך. כיום בדרגה 2A המכתש עמוק ומכיל היטב את הכדור ומה שמבדיל את המצב ממפרק תקין הוא רק שולי המכתש או זווית מסוימת שנמדדת ב- US. לגבי מועד הפסקת הטיפול בריתמה - איני רוצה להתערב בלוח הזמנים של מי שמטפל בכם אבל זה קרוב מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)