מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ושבעה חודשיםשני19/12/2009
שלום רב,
בני בן שנה ושבעה חודשים (נולד בשבוע 32). הוא היפוטוני ובעל גמישות יתר. כל ההתפתחות המוטורית היתה מאוחרת (התהפך בגיל 8 חודשים, התחיל לזחות על גחון בגיל שנה). מזה מס' חודשים הוא הולך בעזרת חפצים, אך עדיין לא הולך בכוחות עצמו. לעיתים, בלי ששם לב, הוא עוזב את החפץ התומך ועושה 2-3 צעדים ואז יורד לרצפה וממשיך לזחול. הבעיה היא שנראה לי שהוא ממש לא יציב, ולכן לא נראה לי שהוא בשל להליכה עצמית. כמו כן, לי יש את הרושם שהוא חסר בטחון ולכן מתעכב עם ההליכה העצמית. חשוב לי לציין ש הוא לא מסוגל לעמוד לבד, אלא תמיד בתמיכה של חפץ.
הוא ילד חכם, חברותי, ומבין את הנעשה סביבו.
האם אתם מזהים בעייה כלשהי? האם סביר שילד בגילו לא יעמוד לבד? האם יש מקום לבדיקה של אורטופד?
אשמח לעצתכם המקצועית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטוניה
ד''ר אודי לבל19/12/2009ענבר שלום. קשה להביע דעה מלומדת מבלי לבדוק את התינוק, ואני בטוח שכך עשיתם. כמה מילום הרגעה: שנה וחצי אינה גיל חריג להליכה, עד גיל שנתיים רוב רובם שך התינוקות משיגים הליכה ללא תמיכה ואני מניח שבנכם יגיע לכך. אין מקום להאיץ!!! הליכה ללא אחיזת חפץ יציב מצריכה שווי משקל מפותח מאוד ושליטת שרירי שלד טובה. בני האדם חריגים מאוד מבין היונקים והולכים ככה. לעיתים התהליך הזה של רכישת היכולת ללכת על שתיים קצת יותר איטי מאשר שאר הילדים ולרוב אין קשר לשום בעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך. שבוע טוב ונעים.
שני19/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא אוכלליאת17/12/2009
שלום רב,
בתי בת 9 חוד'. טופלה בספייקה עקב DDH ולכן מתעכבת עם הישיבה, זחילה וכו'.
נכון לכרגע לא יושבת יציב בכוחות עצמה (יכולה לשבת עם תמיכת כריות, כמובן בהשגחה).
האם לצורכי האכלה, ניתן לשים אותה בכיסא אוכל או שהדבר עלול להזיק לה?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
ד''ר אודי לבל17/12/2009לילך שלום. אפשר, אם תינוקות שאינם יושבים - לרוב אינם יציבים מספיק בכדי לשבת בכיסא אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדוקציה ברגל שמאל לילדה בת 4 חודשיםשרון16/12/2009
ד"ר שלום,
לילדתי אובחנה אדוקציה בכף רגל שמאל (כף רגל שמאל נוטה מעט פנימה, לא כל הרגל רק כף הרגל), נבדקנו לפני שבוע בבי"ח נהריה והרופא המליץ לגבס את הרגל מעל הברך וכך עשינו. אתמול בביקור החוזר נבדקה שוב ע"י רופא אחר שהמליץ על נעלי "אלפא פלקס" עם מוט דניס בראון באמצע כאשר כפות הרגליים יהיו מכוונות (שמאל 70 מעלות וימין 40 מעלות).
אני לא ממש מבין בתחום אך שתי ההבחנות נראות שונות לחלוטין, למה צריך לקבע גם את הרגל השנייה שלפי כל הסימנים לא קיימת בה כל סטיה?
האם באמת ההבחנות כ"כ שונות, אם כן במה לבחור?
בברכה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר מרק אידלמן17/12/2009שרון שלום,
אם אצל ילדתך כף רגל באדדוקציה נוקשה -אכן הטיפול בד"כ סדרת גבסים.
טיפול בנעליים לא נירא לי סביר לבעייה שאת מתארת ( אך אני לא ראיתי ילדה).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון17/12/2009הרופא הדגיש שהאדוקציה גמישה לא נוקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימדי גבאלי16/12/2009
שלום,
אני סטודנט ומחפש מידע על מימדי גב
לגילאי כיתות א'-ב' (6-8), לצורך הכנת עבודה.
לא מצאתי מידע על כך באתר משרד הבריאות, באתר טיפת חלב ושאר אתרים.
אשמח אם תוכל להפנות אותי לטבלאות גיל/מימדי גב, או כל חומר אחר בנושא.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר מרק אידלמן16/12/2009אנני יודע , אולי ד"ר לבל כן יוכל לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסוקליאת15/12/2009
שלום רב,
בצאתי את בית החולים נמסר לי כי עלי לגשת לרופא אורתופד בגין הגבלה בפיסוק.
בגיל 6 שבועות הלכתי, הרופא ביצע אולטראסאונד ואמר: "גבולי , תבואי עוד חודש" באתי לאחר כחודש ושוב אות סיפור. כאשר באתי פעם נוספת אמר לי הרופא יש שיפור - מה את רוצה צילום או לבוא שוב רק כדי להיות בטוחים- אמרתי אני יבוא שוב. באתי היום ונשלחתי לצילום משחזרתי והתהפך עלי עולמי- עכשיו כשהיא כבר בת 4 חודשים וחצי - לא רצועות אלא מכשיר בשם ג'ורדן- מיטת סדום למשך 4 חודשים.
האם זה יתכן? האם עלי לפנות לחוות דעת נוספת? מה הסיכוי שזה יסתדר לבד? הילדה בוכה ולא מצליחה לישון עם המכשיר הזה.....
תודה על התשובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר מרק אידלמן16/12/2009אינני יודע מי האורטופד ילדים שהיית אצלו.קחי חו"ד שנייה אצל אוטופד ילדים מוכר וידוע לפני שאת מתחילה טיפול.משהו בסיפור שלך אם הוא נכון לא מסתדר לי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת16/12/2009האורתופד הוא ד"ר יוסף קינןעפ"י הבנתי מומחה ורופא בבי"ח אלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא "קליקים" בידיים ובצוואר.שיר14/12/2009
היי,
אני מכורה להוצאת "קליקים" באצבעות הידיים ובצוואר... אמרו לי שזה מסוכן וישפיע על העתיד, זה נכון? [אני בת 14]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר מרק אידלמן16/12/2009שיהיה לך לבריאות.לא מסוכן , תמשיכי חופשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה =]
שיר16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת השנה ותשעה חודשיםדנה14/12/2009
בתי בת השנה ותשעה חודשים החלה ללכת לפני שלושה חודשים, מרכז כובד המשקל שלה הינו על החלק הפנימי של כף הרגל כך שבשני כפות הרגליים נראה עיוות בכף הרג, אפילו הנעליים שהיא נועלת מקבלות עכשו את צורת כף הרגל כך שהחצי הפנימי של הנעל מעוות. האם יש מקום לפנות לאורטופד? האם יש מה לעשות? האם זה אמור להסתדר בעצמו עם הגיל והיציבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר מרק אידלמן14/12/2009שלום , נירא ש"עיוות" עקב גמישות יתר ,לא לדאוג, זה בטוח יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות קשה לגבי טיפול בספייקהאוהד13/12/2009
שלום רב,
אני ואשתי מצויים בדילמה קשה לאחר ביקור אצל 3 רופאים.
2 רופאים ממליצים על טיפול בגבס לאחר שבמשך ארבעה וחצי חודשים עם רצועות לא הושגו התוצאות הרצויות.
דעת הרופא השלישי פרופסור גנאל מבית החולים תל השומר כי עקב גמישות יתר חריגה אצל הילדה גיבוס לא יעזור, יש להמתין מס' חודשים בתקווה שהירך תתמקם במקומה, ואם לא תמוקם בעזרת ניתוח.
ביתי בת 9 חודשים וטרם החלה בזחילה לכן פרופ' גנאל טוען שיש זמן לאפשר למפרק להתקבע בעצמו מכיוון שגם ככה הילדה לא מתחילה ללכת בזמן הקרוב.
עוד חשוב לי לציין כי שני הרופאים הנותרים לא התייחסו לרמת הגמישות של הילדה ואמרו כי זה לא משנה, אך מעיון שלי בפורום ראיתי יותר ממקרה אחד של ילד/ה שאף נותחו בניתוח סגור והבעיה לא נפתרה עקב גמישות חריגה.
אנא דעתך לגבי טיפול בגבס לילדים גמישים במיוחד, האם יש הבדל?
בברכה ובתודה מראש,
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגבס ספיקה
ד''ר מרק אידלמן13/12/2009שלום אוהד,
באופן כללי דעתי היא שאם פרק לא משוחזר ב100 % , צריך לשחזר את הפרק.אם רצועות לא עזרו, כן יש אינדיקציה לגבס ספיקה.אני מכבד מאוד את פרופ גאנל,והוא גם במצב טוב ממני כי אני לא בדקתי את ילדה וגם לא ראיתי צילומיה.היה לי יותר קל להגיד לך דעתי אם לא הייתי יודע את מעורבים .
מצתער על חוסר יעלות בתשובתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
אוהד15/12/2009אך אנסה ואוסיף שאלה,
בצילום רנטגן התקבלו התוצאות הבאות:
צילום אגן דיספלזיה אצטבולרית משמעותית מימין עם זווית אצטולרית של 45 מעלות יחסית ל-25 מעלות משמאל ללא הופעה של גרעין התגרמות עם לטראליזציה של הראש הפמור.
שאלתי היא האם בבחירת אופי הטיפול (לגבס או לחכות ואם לא יתמקם אז לנתח) יש משקל לגמישותה של הילדה? שכן החשש הגדול שלנו הוא לגבס אותה למשך 3 חודשים שבהמשך יתגלו כמיותרים עקב גמישות היתר.
אני יודע כי אני מקשה עליך עם השאלה אך הייתי יותר משמח לשמוע את דעתך.
בברכה ובתודה מראש,
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוהד
ד''ר מרק אידלמן16/12/200945 מעלות זה הרבה, כן הייתי מנסה את גבס ספיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצוואר וברגל ימיןגיא10/12/2009
ביתי בת 5, ילדה פעילה גופנית ללא מומים או בעיות מולדות
אתמול בערב התלוננה על כאבים בצוואר
במהלך הלילה היה לה חום, נתנו לה תרופה להרדת חום והיא ישנה עד הבוקר ללא בעיות
בבוקר התלוננה כי אינה יכולה לישר את רגל ימין וכואב לה מאחורי הברך.
בהמשך היום עדיין מתלוננת על כאבים בצואר ומאחורי הברך, אך יכולה לישר את הרגל.
בהליכה, רואים צליעה ברגל ימין.
הסיבה לשאלה היא שאנו נמצאים בחו"ל ורצינו לקבל מידע לפני שנלך לרופא המקומי, כך שנוכל לכוון אותו לבדיקות רצויות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שונים
ד''ר אודי לבל10/12/2009גיא שלום. אני מניח שהכל קשור בשפעת כלשהי. בעת מחלות חום בהחלט יכולים להופיע כאבי שלד מסוגים שונים ואצל ילדים במיוחד נפוצים כאביםן במפרק הירך (שמקרינים לברך) אני חושב שאפשר להשגיח ואם זה מחמיר - מלווה חום גבוה, צמרמורת, או ממצא ממוקד - לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב לילד בן 7.5 שניםאמא08/12/2009
הבן שלי בן 7.5 משחק בחוג כדורגל,רץ,עושה גילגולים,פעיל.מידי פעם שמתכופף לתיק ואחר כך מתרומם מתלונן שכואב לו הגב.מה לעשות?האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר אודי לבל10/12/2009אמא שלום. אם הכאב מופיע רק מידי פעם ולא מפריע בפעילות הספורט המאוד נמרצת שלו - נראה לי שאפשר להמתין, תוך עירנות. אם יהיה כאב בלילה, או כאב קבוע - לפנות לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב לילד בן 12
אורלי21/04/2013שלום - בני בן 12 משחק כדורגל מהיותו בן 9 - בני פעיל מאוד - מזה כשבועיים הפסיק להתאמן - כי התלונן על כאבי גב תחתון המקרין למפשעה בצד שמאל - בכאבים הולכים ובאים - בעיקר בלילה הכאבים מתגברים ובבוקר שהוא קם - ממש קשה לו לקום לאחר שמתיישב - טרם לקחתי אותו לרופא - האם אני צריכה לחכות מללכת לרופא - או יש סיבה אחרת שאני צריכה לבדוק ולדאוג. בני נמצא במשקל מתאים לגופו וגם משקלו.
אודה לקבלת יעוץ - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב לילד בן 12 - תגובה
ד''ר אודי לבל22/04/2013אורלי שלום - בודאי לקחת אותו להיבדק. לא צריך חדר מיון אבל לא צריך לדחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל קטנה לתינוקתמי לשם06/12/2009
שלום, בננו נולד לפני שלושה חודשים בשבוע 34+4 עקב ירידת מים מוקדמת. מצבו היה טוב הוא שקל 2.5 ק"ג ולא נזקק לכל עזרה רפואית. הוא עולה יפה מאוד במשקל אולם כפות רגליו קטנות מאוד. כאילו לא גדלו מאז הלידה.(רק השמינו). הן נראות לא פרופורציונליות לגודלו. רציתי לדעת ממה זה יכול להיות ומה עלי לעשות עם זה אם בכלל? יש לציין שכשנולד לא היתה דיספרופרציה כזו לכפות רגליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים קטנות
ד''ר מרק אידלמן07/12/2009שלום תמי,
אינני ידוע למה קיימת דיספרופורציה, אך אם היא באמת קיימת, כל מה שצריך לעשות זה להמתין וליראות איך כפות רגליים מתפתחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי ביורןחוני המעגל06/12/2009
1. האם יש הגבלה על משך זמן רצוף של נשיאת התינוק במנשא הנ"ל ?
2. כיצד יודעים עם התינוק מחזיק לבד את ראשו מספיק טוב ע"מ להפוך אותו במנשא (עם הפנים כלפי חוץ) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשא
ד''ר אודי לבל10/12/2009חוני שלום. לגבי שתי השאלות אין לי תשובה טובה. שתיהן עוסקות בעצם ביכולתו של תינוק קטן להיות במצב זקוף זמן רב - בכדי לייצב את הגו, או את הראש. אני מניח שרוב ההורים מרגישים מתי הילד כבר עייף מכדי להחזיק את הגוף והוא קורס במנשא. לגבי הראש לפנים - אני מציע לעבור לתנוחה זו כאשר הילד כבר מתעניין בסביבה ומנסה להסתכל לפנים - זה יהיה סימן ברור לכך שהוא יכול לייצב ראש מן ממושך ושיש לתנוחה כזו תועלת עבורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף הרגל של בת 6 חודשים מופנית החוצהדנה06/12/2009
לבתי בת ה 6 חודשים, אחת מכפות הרגליים פונות כלפי חוץ ביחס לרגל השניה, כמו תנוחת פלייה בבלט. באולטרסאונד פרקי ירכיים בגיל חודשיים הכל יצא תקין. האם זה משהו לדאוג בגללו? האם זה יכול לעבור מעצמו? האם היא תצטרך נעל הפוכה - כך שמעתי מאנשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר outtoeing
ד''ר מרק אידלמן07/12/2009שלום דנה,
בגיל 6 חודשים מוקדם מאוד לדבר על מה יהיה .קרוב לוודאי אצל בתך סיבוב שוקיים ה חוצה,בד"כ התופעה נעלמת בהדרגה עד גיל 4 שנים.טוב שעשית US פרקי ירכיים,אם בדיקת \US תקינה כל מה שצריך זה פשוט להמתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים ראשונות- לקנות או להמתיןאפרת05/12/2009
אנחנו מתלבטים בשאלה מסויימת ורציתי להתייעץ עם המומחים שכאן
ילדתנו בת 11 חודשים , עומדת כבר חודשיים
לאחרונה עקב מזג האויר אנחנו מלבישים אותה במספר שכבות: גרביים, על זה מכנס ורגלית ואם ממש קר אז עוד מכנס ללא רגלית
היא עומדת ומנסה לצעוד, אך מחליקה בגלל הגרביים/המכנס ועל כן אנו מתלבטים האם כדאי לקנות לה נעל טרם הליכתה הראשונה אך שתאפשר לה תזוזה יותר יציבה ולא חלקלקה
אך, האם שימוש בנעליים ראשונות מגיל כל כך צעיר לא יגרור אחריו בעיות ארגונומיות ופגיעה במבנה כף הרגל?
יש בכך תועלת ליציבה או לשיווי משקל? האם אנחנו עלולים לגרום לנזק כלשהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים לילד
ד''ר מרק אידלמן07/12/2009שלום ופאפרת, באופן כללי: כמה שפחות נעליים עד גיל 3 שנים .
אצל כושים בארפיקה לפי הספרות כפות רגליים הטובות ביותר.ואם את כן קונה נעליים תדאגי רק לדבר אחד:סולייה גמישה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שיבעה חודשיםיונית מטרסו04/12/2009
שלום\\\ אי סימטריה ברגליים ,וזה לא די די ... י ש לביתי ברך אחת בהקף יותר גדול כמו איזה 5 ס''מ ,למה זה האורטופד רשם שיש הקפים אי סמטרים ,ביקשתי מימנו אולטואסאונד יריכיים ,מה אתה אומר ? ולמה זה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה ברגלים
ד''ר אודי לבל04/12/2009יונית שלום. אני ממש לא מצליח להבין את שאלתך. בכל מקרה, במצב של אסימטריה ברגליים מומלץ לבצע בדיקה ל- DDH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)