מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבמרינה28/09/2009
בתי,בת 4 וחודשיים הולכת על קצות האצבעות.. וזה מאז שהיא התחילה לעמוד. בגיל שנה (היא עוד לא הלכה)היינו איתה אצל אורטופד ילדים והוא אמר לנו שהדבר לא נורא ויסתדר בעתיד.....
כשהילדה התחילה ללכת לבדה בגיל שנה וחודשיים--הליכה שלה הייתה בסדר,אך לאחרונה שוב שמצי לב שהיא הולכת וגם רצה על קצות האצבעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות אצבעות tiptoe walking
ד''ר אודי לבל28/09/2009מרינה שלום. זה נושא מורכב. ראשית אני נוהג לברר אם זה חלק מתמונה נוירולוגית שלמה או משהו מבודד (ללכת להיבדק אצל נוירולוג ילדים). יש אורתופדים שעושים את ההערכה הזאת בעצם - זה בהחלט מספק אם אתה מרגיש מספיק מנוסה בתחום זה. אחר כך צריך לראות אם הנטיה הזאת לא להניח את העקב בהליכה או ריצה - היא ביטוי לקיצור אמיתי של גיד אכילס (זה שמחובר לעקב) או שזו הפעלה מוקדמת מידי של השריר בעת התנועה - את זה יעשה האורתופד. אם יש קיצור אמיתי (נדיר מאוד) צריך לעשות מתיחות ואולי אפילו הארכה של הגיד. אם זה חלק ממשהו נוירולוגי - לטפל ב"משהו" הזה, אם לא שניהם - לרוב רק להמתין (זה הכי נפוץ לפי התרשמותי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחודשדינה25/09/2009
בתי הולכת רק כשהיא מחזיקה במשהו בספה בשולחן או כאשר אנחנו מחזיקים אותה
בידיים מתי עדיף לקנות לה
נעליים בבית אין לי בעיה שתלך יחפה ומה כאשר היא רוצה ללכת בחוץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
ד''ר אודי לבל26/09/2009דינה שלום, אני לא מוצא יתרון בהליכה בנעליים למעט ההגנה מקוצים וכדומה. לכן אני ממליץ להורים לתת לילד נעל דקיקה (מבד) או גרב עם צפוי נגד החלקה. לטעמי חשוב בעיקר בתחילת ההליכה לתת לתינוק להרגיש את הקרקע. אבל אני לא בטוח שזה ממש משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוקס לבן שנה ו 5מיכלי27824/09/2009
יואבי שלי התחיל ללכת מגיל 11 ח'
3 ח' מתהלך בקרוקס
האם קרוקס תקניים מבחינה אורתופדית
ואיך מתאימים מידה מתאימה שכן הן די רחבות ויש מקום.
אשמח לתגובה "מדעית" בעניין
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים בגיל רך
ד''ר מרק אידלמן25/09/2009אינני יודע בקשר לקרוקסים,אך יש קונסנסטס לגבי נעליים אצל ילדים קטנים :1.קדמת כף רגל צריכה להיות רכבה מספיק
2.סוליית הנעל גמישה, כך שניתן בקלות לקפל נעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית פישוקמור23/09/2009
שלום רב,
אנחנו במעכב עקב בעייה במפרק הירך (כיום 9 חודשים) לפני חודש וחצי הובחנה הבעיה והאורטופד המליץ על כרית פישוק. הוא רשם כך:
ירך ימין: גג גרמי- טוב, גבול גרמי עליון- חד, גג סחוסי-צר, התגרמות ראש ירך- רמז
ירך שמאל: גג גרמי- טוב, גבול גרמי עליון-חד, גג סחוסי- צר, התגרמות ראש ירך- לא. דרגה לפי גרף IA
השבוע, לאחר חודש וחצי, חזרנו לביקורת. הממצאים:
ירך ימין: גג גרמי- טוב, גבול גמרי עליון- חד, גג סחוסי- צר, התגרמות ראש ירך- לא, דרגה לפי גרף- IA
ירך שמאל: גג גרמי-טוב, גבול גרמי עליון-מעוגל, גג סחוסי-צר, התגרמות ראש ירך-לא.דרגה לפי גרף IB או IIB לא ממש הבנתי מה הוא רשם שם...
בכל אופן, הבעיה אם אני זוכרת נכון בצד ימין...הוא הוסיף ואמר שהשיפור מאד קטן, כמעט כמו פעם שעברה ושיש לשים את הכרית עוד 3 חודשים ואפשר שתי הפסקות ביום- בבוקר ובערב, שעתיים כל פעם.
השאלה שלי היא האם באמת יש סיכוי לשיפור בשלושה חודשים הללו שלא קרה בחודש וחצי ששמנו את הכרית 97 אחוז מהזמן. האם בגיל 9 חודשים זה לא אבוד? ואם המצב לא טוב, הרי השיפור לא משמעותי כלל, לדבריו, למה איפשר להוריד את הכרית ל4 שעות במשך היום?
אודה מאד לתשובתך.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למליסה
ד''ר מרק אידלמן25/09/2009תגשי לארטופד ילדים אחר (שבעצמו מבצעה US פרקי ירכיים)ותקבלי חו"ד שנייה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בזרתנגה22/09/2009
בני בן ה-9 נחבל בזרת יד ימין ממכת כדורסל. הזרת הכחילה והתנפחה. הוא טופל בקומפרסים קרים בהמלצת רופא המשפחה ללא שיפור. אחרי יומיים צולם ונמצא סדק בזרת. האורתופד שראה אותו אז המליץ על קומפרסים חמים, טיפול במשחת טראומפלנט והימנעות מפעילות במשך 3 שבועות. הזרת לא קובעה ועדיין נפוחה (עבר שבוע). האם זה הטיפול הנכון?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק?
ד''ר אודי לבל22/09/2009נגה שלום. מבחינתי לרוב הביטוי "סדק" הוא "אני חושב שיש שבר אבל אני לא רואה כלום". יש סכוי גדול שהפגיעה היא ברצועה ולא בעצם. במקרה כזה חבישת אצבע לאצבע יכולה מעט להועיל. חבלות אלה מכדור כדורסל לרוב מחלימות לאט - לא כל כך ברור למה, ויש נפיחות ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדק בעצם - המשך
נגה22/09/2009דר' לבל,
תודה על תגובתך המהירה.
הסדק אובחן בצילום (הראו לנו אותו - הוא אורכי, בעצם הקרובה יותר לכף היד).
קצת התבלבלנו לגבי הקומפרסים - בהתחלה אמרו קרים, אחר כך אמרו חמים, אחר כך אמרו שאסור חמים.... מה עושים?.....
האם חוץ מסבלנות ומריחה של טראומפלסט נדרש משהו נוסף?
הרבה תודה,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדק בעצם - המשך
נגה23/09/2009דר' לבל,
תודה על תגובתך המהירה.
הסדק אובחן בצילום (הראו לנו אותו - הוא אורכי, בעצם הקרובה יותר לכף היד).
קצת התבלבלנו לגבי הקומפרסים - בהתחלה אמרו קרים, אחר כך אמרו חמים, אחר כך אמרו שאסור חמים.... מה עושים?.....
האם חוץ מסבלנות ומריחה של טראומפלסט נדרש משהו נוסף?
הרבה תודה,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדק
ד''ר אודי לבל25/09/2009קומפרסים עושים משהו לא ממש ברור ואין כנראה הרבה חשיבות אם זה חם או קר (יש מאמר נחמד מ"הרפואה" בעברית מלפני כ- 15 שנה על זה...). כפי שכתבתי אני לרוב ממלץ להצמיד אצבע לאצבע בשני פלסטרים מעל ומתחת למפרקים, עד שהכאב עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק הירךמורן22/09/2009
שלום. לפני כשבועיים חזר בני בן ה5 מהגן עם צליעה קלה אך עד הערב לא יכול היה כבר ללכת. במהלך הלילה צרח מכאבים גם מבלי שנגענו בו. רופא הילדים אבחן את הבעיה כTransient- Synovitis. צלום רנטגן שעשינו יצא תקין. שבועיים חלפו, הצליעה והכאב השתפרו אך לא נעלמו. בזמן קפיצה והליכה מהירה הרגל עדיין כואבת לו. רופא הילדים שלח אותנו לצילום US על מנת לבדוק האם ישנו נוזל במפרק הירך. בדיעבד נזכרנו כי לפני כמה חודשים בני צלע למשך כמה ימים אך בלי לדווח על כאב וזה חלף לבד. מה המשמעות של המצאות נוזל במפרק? האם יש בשליחה לבדיקה זו חשש לאבחנה אחרת? כמה הדבר דחוף? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה שמקורה במפרק הירך
ד''ר אודי לבל22/09/2009מוריה שלום. את מוזמנת להכנס לאתר ביה"ח שערי צדק- במחלקת אורתופדיה ילדים יש דיון על צליעה אצל ילדים ונדונות הסיבות השונות. באופן כללי אנחנו לרוב מאבחנים צליעה שמקורה כאב במפרק הירך כ- סינוביטיס תגובתי. אבל אם המצב מתמשך ייתכן שזו התחלה של בעיה אחרת. אני לא נוטה להסתמך על המצאות או היעדר נוזל ככלי איבחוני. תמיד יש נוזל.... הבירור והמעקב נמשכים לפי התלונות, הסימנים בבדיקה, בדיקות הדמיה, בדיקות דם ועוד. בהחלט כדאי להגיע למומחה באורתופדיה ילדים או ראומטולוג ילדים להעמקת הבירור. זה לא ממש דחוף אבל חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים לילד בן 3ליאת22/09/2009
בני בן ה 3 וחצי לדעתי ברגל אחת ע פלטפוס וההליכה אינה ישרה
לפני שנה ביקרתי אורטופד ולא נמצא משהו חריג
אני בכל מקרה מעונינת לקנות לו נעליים תומכות -בדרך כלל הוא אוהב נעלי ספורט של ניו-
באלאנס
האם זאת נעל טובה?
מדרסים בגיל זה?מומלץ?
קרוקס?
אפשר לקבל המלצה על נעל טובה ותומכת בבקשה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף שטוחה?
ד''ר אודי לבל22/09/2009ליאת שלום. התייחסנו כאן בעבר לעניין הכף השטוחה. אני לא מתייחס לכף שטוחה כבעיה אלא כממצא רגיל אצל ילדים (כמו צבע השיער או העיניים). יש מצבי השטחה שקשורים בבעיה אבל רובם לא. גם עניין הנעליים לא נראה לי קריטי, אני מעודד הורים לתת לילדים ללכת יחפים, או בנעל שנוחה להם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםליאת21/09/2009
שלום רב,
בני בן שנה ושמונה ולאחרונה הוא מתעסק המון בברכיים שלו, לפעמים תופס אותן בבכי באמצע הלילה ולפעמים סתם באמצע היום מחזיק בהם אבל לא בוכה אלא מלטף אותן
אני חוששת שהן כואבות לו, האם זה נפוץ בגיל כזה, האם יש סיבה לחשוש?
אני מנסה לשאול אותו אם כואב לו אך הוא עדיין לא כ"כ מבין
בתודה מראש
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר מרק אידלמן21/09/2009קשה לענות על שאלה שלך מבלי ליראות את הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנינה21/09/2009
שלום רב!
בני בן שנה וחצי, כשאני נוגעת לו בברך שמאל מדי פעם אני שומעת מעין קליקים.
מה זה יכול להיות?
האם זה דורש בירור וטיפול?
בתודה ובברכת שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנני
ד''ר מרק אידלמן21/09/2009שלום , לא לדאוג, זאות תופעה מאוד מוכרת , לא דורשת שום טיפול.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה במשחק כדורגלתומר20/09/2009
היי, נפצעתי במשחק כדורגל ביד אחרי שפגע לי כדור בכף היד.
זה קרה לי שלשום ומאז יש לי כאבים ביד ונהיה לי מן "חור" ביד.
שמתי תחבושת אלסטית וה"חור" נעלם.
איך אדע אם זה שבר או נקע? כמה זמן זה יכאב ואצטרך להיות עם תחבושת\גבס?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתומר
ד''ר מרק אידלמן20/09/2009במקום להתסק בספקולציות לך מהר למר"ם/מיון כדי לצלם את היד
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פרטס לידי בן חמש וחציביאטריס15/09/2009
בני בן חמש וחצי אובחן לפני שנתיים כסובל מפרטס. כיום מצבו התפקודי מצויין (בלי צליעה ובלי כאב עם גמישות יחסית טובה של המפרק) אך צילומים מראים כי המצב הקליני לא טוב. המפרק לא צמח אל תוך המכתש וחלק ניכר ממנו נמצא מבחוץ.
מספר רופאים המליצו על ניתוח. שאלותי:
1. מה הסכנה באי קיום הניתוח?
2. הבנתי שבעקבות הניתוח הרגל מתקצרת במספר סנטימטרים. האם מצב זה הפיך? ועד כמה צפויה צליעה בהמשך?
3. האם יש טיפולים חדשניים היכולים למנוע ניתוח?
4. האם יש סיכוי כלשהו להחלמה תקינה גם בלי ניתוח?
תודה מראש,
ביאטריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת פרטס
גילה26/11/2013הבן שלי חלה בתסמונת מאז גיל 3. היום הבן שלי בן 18.5 לא חלה שום הטבה במצבו, הרגל הפגועה קצרה יותר מהשנייה, כך שקיימת צליעה שבולטת מאוד גם למי שאינו מכיר אותו, הגבלה משמעותית בתנועה של הרגל וכאבים לאחר מאמץ. בלית ברירה, נשקלת האפשרות לגשת לאופציה של ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ניתוחי במחלת Perthes
ד''ר אודי לבל16/09/2009ביאטריס שלום. מחלת Legg-Calve-Perthes היא פגיעה בראש עצם הירך, כנראה שמקורה הוא באספקת דם לקויה לאיזור אבל לא ממש בטוח. בגיל מוקדם (עד גיל 6 שנים בערך) נראה שראש הירך מתאושש מהפגיעה כמעט תמיד היטב (חוזר להיות עגול ומוכל יפה בתוך המכתש של האגן) בגיל מבוגר יותר יש פחות ודאות מה יהיה בסוף. הראש עשוי להיות לא עגול או לא מכוסה היטב.
לגבי ראש ירך עם כסוי לקוי בגיל פחות משש שנים, גם אני נוטה להציע ניתוח מוקדם למרות הגיל הצעיר, ולמרות היעדר מידע מדעי שזה טוב יותר מאשר לחכות ולא להתערב.
הניתוח עשוי אכן לקצר לתקופה קצרה את הרגל המנותחת, אבל היא תצמח לאורך זהה בהמשך.
שאלותיך על טיפולים יותר חדשניים, ועל האפשרות להמתין ולא להתערב? כמובן שאפשר לחכות, אבל התוצאה לרוב גרועה: קיצור, איבוד טווחי תנועה, נזק קשה של הפרק בסיום הצמיחה.
ניתוח מסוג הטייה של צואר הירך הוא לא עניין מאוד מסובך, ההחלמה מהירה והחזרה לתפקוד מצוינת.
משהו יותר חדשני? כשיהיה אין לי ספק שננסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלביאטריס
רונן07/03/2011שלום אני אבא לילדה הסובלת מפרטס כיום מטופלת ע"י טיפול פיזיוטרפי באישפוז יום 3 פעמיים בשבוע והידרוטרפיה .שאלתי האם הילד עבר ניתוח ואם לא באיזה אופן טופל ומה מצבו כיום?תודה .רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלים פונות כלפי פניםורד14/09/2009
שלום,
בני בן השנתיים הולך כשהרגלים שלו נוטות מעט כלפי פנים, בביקור אצל אורטופד ילדים,
נאמר לי לנעול לו את הנעלים הפוך למשך כ4 חודשים, האם זה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים פונות פנימה
ד''ר אודי לבל15/09/2009ורד שלום, הטיה פנימה של כפות הרגלים נפוצה מאוד בגיל כזה. לרוב מקורה בסבוב שנובע ממפרקי הירכיים ודוקא לא מכף הרגל. אם הבעיה היא בכף עצמה - אזי נעל אולי (אולי...) תעזור. אני לא ממחבבי השיטה הזאת אבל כמו בכל תחום יש הבדלי גישות בין רופאים. לשמחתנו התופעה כמעט תמיד חולפת ולכן לא ממש משנה מה עושים או לא-עושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים נוטות פנימה בהליכהיפעת08/09/2009
בתי בת שנה וחודש, אחת משניים (תאומים בן ובת) שנולדה בניתוח קיסרי כיוון שהיתה בתנוחת עכוז. אולטראסאונד פרקי ירכיים היה תקין בגיל חודשיים (בערך). התחילה ללכת חופשי בגיל 9.5 חודשים, וכיום אני מבחינה שיש לה רגליים מתכנסות פנימה (ימין בעיקר) וקשה לה ללכת בעיקר עם סנדלים- מה עושים?
אפשר לקבל המלצה על אורטופד ילדים טוב באזור טבעון/יקנעם והסביבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
ד''ר מרק אידלמן10/09/2009קרןב לוואדי אין לבתך בעיות גדולות,בד"כ הסיבה לרגליים פונות פנימה בגילה בהליכה- עקב סיבוב שוקיים פנימה .
לגבי אורטופד: יש כמה טובים , אחד מתכתב איתך כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
יפעת10/09/2009לא הבנתי- האם זו בעיה שמצריכה טיפול רפואי או שזה מסתדר לבד?
ובקשר להמלצתך- האם אתה מקבל מטופלים גם באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפעת שוב
ד''ר מרק אידלמן12/09/20091.בד"כ אין צורך בטיפול (אם זה מה שאני חושב)
2.חיובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצווארהילה07/09/2009
ביתי בת שנה ושלושה חודשים. סובלת מכאבים בצוואר. שאלתי: האם בצילום ברנטגן יכולים לראות שיש דלקת בצוואר? או בבדיקת אמ.אר.איי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת או טורטוקוליס?
הילה08/09/2009אפרט יותר, אובחן אצלה טורטוקוליס ימין. לאחר בדיקות של צילומי רנטגן,עיניים,אוזניים,נוריולוג שיצאו תקינים לגמרי. הוחלט לשלוח אותה לבדיקת MRI. היום ראיתי לראשונה שזה כואב לה (חשבתי שהיא לא חשה שום כאב).כל זמן הבדיקות שעשו לה שאלו אותי אם היא כאובה ואמרתי שלא כי היא עושה את התנועה לצד הכואב.לכן חשבתי עכשיו שאולי זה בכלל דלקת ולא טרוטוקוליס שהגיע פתאום. שאלתי: האם בצילום ברנטגן יכולים לראות שיש גם דלקת בצוואר שהיא עשתה? או בבדיקת אמ.אר.איי שהיא צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
ד''ר מרק אידלמן10/09/2009שלום , בשום צילום אין לראות דלקת , בצילום ניתן ליראות פתולוגיה של עצם(חוליות), אך לא דלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשים שאינו יושביובל07/09/2009
שלום רב,
בני בן 8 וחצי חודשים (היה עם כרית פיסוק מגיל 4 עד שבעה חודשים).
בחודש וחצי האחרון עם הסרת כרית הפיסוק הוא זוחל זחילת גחון מהירה ובשבועיים האחרונים נעמד על רגליו לפרקי זמן ארוכים תוך השענות על עצמים גבוהים.
שאלותיי הן בנוגע לעובדה כי למרות שהוא עומד הוא אינו מתיישב או יושב (כלומר אם אני מושיב אותו על ישבנו ללא הישענות הוא אינו מחזיק את גופו ליותר מ2 שניות)
כמו-כן אינו זוחל על שש מלבד צעדים בודדים, פעם פעמיים ביום.
אני מוטרד בעיקר בקשר לנושא הישיבה.
בברכה,
יובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
ד''ר אודי לבל07/09/2009יובל שלום. קרוב לודאי מדובר בקושי שקשור בתקופת הקיבוע והכל יחלוף, יכולתו לעמוד מעידה שיש לו שווי משקל טוב. חכה קצת.... כדאי בכל מקרה להיות בקשר עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)