פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכרון ילדות
    לילי
    23/10/2007

יש לי זכרון ילדות כדלקמן: כשהייתי בת 10 בדרכי לחברה עצר לידי גבר ברכב והתחיל לשאול אותי איך להגיע למקום מסויים.הוא התחיל לפתח שיחה ומכיוון שהייתי ילדה מאוד חברותית (וכנראה גם לא זהירה) עניתי לו בסבר פנים ולא ברחתי מהמקום. לפתע פתאום הוא שלף את איבר מינו והחל לגעת בו. הבנתי (כילדה) שמשהו לא בסדר וברחתי.
    כבוגרת - אני זוכרת את כל הפרטים: איך הוא נראה, סוג וצבע הרכב, המיקום של אותה סיטואציה וכו'.

האם את חושבת ש"חוויה" זו שעברתי מפריעה לי בטווח הארוך נניח ביחסים עם גברים, בפתיחות מינית וכדומה? כי הרי ילדה בת 10 לא אמורה להיחשף למחזה כזה או לראות איבר מין גברי של זר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכרון ילדות

הוספת תגובה

• זכרון ילדות

רונית סדגר
    25/10/2007

שלום רב,
    אין ספק שכאשר מפגש מיני מפתיע כל כך קורה לילדה בת 10, תחושת הבהלה וחוסר האונים מתלוות להתנסות כזו ויכולות להשליך לטווח ארוך.
    באופן תיאורטי, יכולות להיות לאירוע כזה השלכות לעתיד, והדבר תלוי במספר גורמים: האם שיתפת מישהו במפגש זה? מהי התגובה שקיבלת? מה היה החוסן הנפשי שלך בגיל 10 ומה היתה מערכת התמיכה שלך?
    הזכרון החזותי של הסיטואציה, מראה שנותרה השפעה מסוימת עליך. במידה ואכן אלה פני הדברים, ייתכן שטיפול שיאפשר פתיחות ועיבוד של מקרה זה, יאפשר שינוי וימתן את השפעת האירוע עליך.

שלך,

רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה