פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוח - סתם מחשבה
    אלין
    02/12/2007

אני לפעמים חושבת שהכוח שיש לגברים הוא לא הוגן. לא שהותקפתי, אבל אני אשה, קוראת כא דברים, רוהא חדשות - זה בלתי נתפס כמה המין החלש הוא באמת חלש. דרווין עשה עבודה רעה. גם כוח, גםם בלי שכל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כוח - סתם מחשבה

הוספת תגובה

• לא חסר נשים חזקות(גם בהשוואה לגברים

במבה
    02/12/2007

לרוב גברים נותים להיוולד אם יתרון כוח על נשים אבל אימונים אינטנסיבים יכולים לחפות על זה,
    לא חסר אונסים שמיתבצעים באמצעות איומים אם סכין והרבה נשים הצליחו להיתגבר על האנס וניצלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפוגעים מינית
    אאאא
    02/12/2007

רציתי להתייעץ היכן אפשר למצוא מטפלים המתמחים בטיפול (מבוגרים) של פוגעים מינית...

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפוגעים מינית

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    11/12/2007

לצערי, אין מקומות רבים כאלה. באזור הצפון ישנו טיפול בפוגעים במכון איתן, וכן קיים טיפול בשירות מבחן למבוגרים. לגבי הפניות נוספות, ניתן לברר בעל"מ. הם מטפלים בנוער, אך יש להם מידע גם על טיפול במבוגרים.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו
    רינת
    01/12/2007

שלום לכם
    זו היא הפעם הראשונה שאני נכנסת לאתר זה אני לא יודעת אם זה נכון שנכנסתי ואם הסיפור שלי מתאים לפה . וזו היא הפעם הראשונה שאני מספרת את זה למרות שהיום אני אישה נשואה בת 29 +2 ועדיין שלב זה בחיי מטריד ורוצה לשכוח אותו .
    הסיפור שלי מחולק לשניים בילדות שלי כשהייתי בת 12-13 היה לי דוד שכל הזמן היה שיכור ותמיד היהכ אוהב לחבק אותי והיה פעמים שלא הרגיש והבחין שאני אחיינית שלו היה נוגע בי אם זה בשדיים או באיבר המין אבל הבעיה שאז הייתי שמחה אף פעם לא התנגדתי והיו פעמים שאני התחלתי בזה .
    - זה הסיפור עם הדוד שקרה כמה פעמים .
    אבל הבעיה שדבר כזה קרה גם עם הבן דודה שלי שהיה יותר קטן ממני שלפעמים כשישנו אצל סבתא היינו נאלצים לישון כל שניים ביחד וקרה פעמיים או 3 שהייתי בלי שירגיש בהתחלה שיכניס את היד לכיוון החזה .
    סיפור אחר גם עם בן דודה שיותר גדול ממני שאיתו הוא התחיל בזה אבל אני לא התנגדתי .
    ופעם סיפור עם בעלה של דודה שזה קרה רק פעם אחת שהוא הכניס את היד לכיוון איבר המין .
    כל הסיפור שסיפרתי אני לא יכולה להוציא מהזיכרון אני נגעלת כל פעם שאני נזכרת בזה כי מרגישה שזה קרה בגללי שאני רציתי את זה אף פעם לא התנגדתי ,כל זה קארה בערך בגיל שציינתי 11-13.
    אבל ישנ סיפור שקרה איתי בגיל יותר מבוגר בת 15 אני חשבת שאח שלי שהיינו ביחד ולבד בבית ניסה לנגוע בשדיים שלי ופה אני רצתי והתחלתי לבכות ההורים שלי ידעו על זה (האימא) ודיברה איתו והוא בא והתנצל ובאמת אני ידעת שזה קרה בלי שיתכוון לזה כי אני מכירה אותו אבל הבעיה שהוא עכשיו מחוץ לארץ יותר מ 10 שנים ואני עדיין חושבת על זה .
    האם אני אשמה למה זה קרה איתי, אני אף פעם לא התנגדתי, איך אני יכולה לשכוח , מה עליי לעשות
    אנא תעזרו לי .
    הסיפור השני הוא על הפחדים והסיוטים שאני עוברת כשאני חושבת על האנשים שאני אוהבת למשל אם ביום מסויים בני קרה איתו משהו (הוא בן 3.5 ) כל הלילה אני חושבת על זה ומתחילה להיות לי מין סרט של סיוטים שאם זה קרה או זה ומתחילה לבכות ... זה קורה לי המון .
    וגם למשל על אימא שלי שבגלל שהיא מעשנת אני כל הזמן פוחדת לאבד אותו וגם כן מין סרטים של סיוטים שלא עוזביןם אותי לשנייה בכי חזק .
    האם ישנו טיפול כלשהו , מה אפשר לעשות
    תודה וסליחבה על אורך ההודעה

לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו

הוספת תגובה

• תגובה

רונית סדגר
    03/12/2007

שלום רב, מדבריך עולה כי בשנים מאוד משמעותיות בחייך, עברת מקרים רבים של חציית גבולות מיניים, על ידי אנשים שונים בתוך המשפחה. מצב כזה יוצא תחושת חוסר אונים למול מציאות לא מגנה, וכנראה שההשפעה ממשיכה ללוות אותך עד לשלב זה בחייך. על רקע זה ניתן להבין את החרדות שמשהו יקרה לאנשים קרובים לך, כי מנסיונך את מבינה שהעולם אינו בטוח ודברים יכולים לקרות, גם כשלא רוצים בהם. אין ספק שאינך אשמה ואין לך אחריות לגבי הפגיעות שניגרמו לך. יחד עם זה בהחלט מגיעה לך לקבל טיפול שיאפשר לך להשתחרר מהחשיבה שהעולם אינו מקום בטוח ודברים קשים יכולים לקרות כל הזמן. אני מציעה לך לנסות לקבל טיפול במקום מגורייך - בהחלט מגיעה לך להרגיש טוב יותר, רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    29/11/2007

לפני יומיים יצאתי עם בחור. אח"כ הלכנו אליו. נכנסנו למיטה ואני לא כל כך רציתי, אבל הוא ממש רצה והתנהג מעט באלימות אז הייתי שקטה ונתתי לו לעשות מה שהוא רוצה. אני לא יודעת אם זה היה אונס או לא, מה דעתכם?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• את הסכמת לישכב זה לא אונס

משה
    29/11/2007

מה זה אלימות אפשר לדעת למה את מיתכוונת?,אם את לא רוצה אל תעשי סקס אם כן אז תעשי אם עשית סקס למרות שלא רצית(למה לא מבין) אז זאת בעיה שלך ואף אחד לא אנס אותך מיצתער אבל ככה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה פשוט גבר ממוצע

ארין
    29/11/2007

אין לך מושג כמה לחץ נשים יכולות להרגיש כדי לקיים יחסי מיין. לפעמים אלימות יכולה לבוא בכל מיני צורות, אבל זה לא משהוש נאי מצפה שאתה תבין. שוביניסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קשור שוביניסט אם היא הסכימה

משה
    29/11/2007

לעשות סקס למרות שלא רצתה זאת בעיה שלה,גם נשים מפעילות ליפעמים לחץ אם הגבר לא ממש רוצה (הייתה לי חברה היו פעמים שלא היה באלי והיא לחצה לא קצת ועדיין לא שכבתי איתה)
    לחץ או לא אם היא מסכימה ומוותרת למרות שהיא לא רוצה זאת בעיה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד זה הבעיה שלנו

ארין
    30/11/2007

אתה גבר אז לא תבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מה להבין לא קשור גבר זה היגיון

משה
    30/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמודה בתור בחורה אני אומרת לך..

לילי
    04/12/2007

את הלכת אליו הביתה... אחרי יומיים של היכרות... לא הכרת אותו לעומק. למי את באה בטענות? מישהו הכריח אותך לבוא אליו? את ילדה בת 10? מה ציפית לעשות אצלו בבית? לשחק דוקים? מספיק כבר עם הבכיינות הזו. רציתי לא רציתי.

ותאמיני לי אני בחורה. לא גבר מתחזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונס עצמי

פרופ' רחל לב-ויזל
    29/11/2007

זה קורה לעתים קרובות לנשים רבות. מתוך חשש, אי נעימות ולעתים פחד נמנעים מלהגיב ומחכים שהכל יגמר. זה כאילו שתפת פעולה באונס עצמך. הבחור לא באמת מבין שלא רצית ומבחינתו על פי הקודים שלו חושב שהכל בסדר. חשוב שתזהי את הסימנים מהתחלה ותחליטי מה את רוצה.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רונית סדגר
    03/12/2007

שלום לך, אין ספק שעברת ארוע קשה. קצת חסרים לי פרטים כדי להחליט אם היה כאן מקרה אונס. האם זוהי פגישה ראשונה? מהו טיב הקשר? כיצד נכפו עלייך היחסים המיניים? יחד עם זאת, אני בהחלט סומכת על התחושה הסובייקטיבית שלך ולכן נראה לי הגיוני לפנות למרכז סיוע במקום מגורייך, ולבקש התייעצות עם מתנדבת מפרויקט לווי בהליך הפלילי. היא תוכל לסייע לך בתהליך קבלת ההחלטה כיצד להתנהל. בהצלחה רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לחשוב מה קרה עשתה סקס למרות

ג
    03/12/2007

שלא הכי רצתה זה היה בהסכמה שלה אל תנסו לסלף את זה לאונס כי זה לא,בסך הכל עשתה סקס מי מת בישביל מה כל זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג' צודק - מה פתאום אונס?

לילי
    04/12/2007

היא רק תעשה בושות לעצמה...

לפני שאת הולכת לבית של גבר - תחשבי פעמיים. את רוצה לצאת איתו? יש מקומות ניטרליים. לא בבית שלו. רצית ללכת אליו הביתה? קחי בחשבון שהוא ירצה שתפסקי רגליים מותק. אין מה לעשות. על איזה אונס אתן מדברות. מספיק כבר עם הפמיניזם הרדיקלי הזה. נמאס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו בסדר אז שכבת איתו אז מה קרה

במבה
    05/12/2007

מה כל כך כואב לך ששכבת איתו למה לעשות סצנות?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונס יכול להיות גם בין בעל ואשה

יואב
    09/12/2007

התגובות כאן מזעזעות.

גם אם לא אמרה לא מפורשות, אבל הגבר יודע שהיא לא רוצה, והוא תמידדדד יודע. כשהיא באמת באמת לא רוצה. אז הוא יודע שהוא אונס אותה, כי היא משותקת, כי היא מפחדת, כי בסופו של דבר אולי היא בכלל הגיעה אליו הביתה כי הוא לחץ עליה ואין לה כח להתנגד ללחץ. מאלף סיבות. לא חשוב מה הבעיה שלה. אבל אם היה כאן אונס הוא יודע. בזה אני בטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף אחד לא יכול להיכנס לתוך המוח של

ר
    09/12/2007

מישהו אחר וליקרוא לו את המחשבות לרוב אדם שמסכים לעשות משהו בדרך כלל רוצה,ואין פה שום אונס היא עשתה את זה בהסכמה שלה אם אין לה כל כך רצון להיתנגד זאת באמת הבעיה שלה אין מה לעשות מה הוא ידע לא ידע (מה שסביר להניח שלא ידע) זה לא משנה ביכלל,לדעתי את צריכה לשנות גישה בנוגע למין טיפה להישתחרר לא הזיק לאף אחד אם היית מנסה להינות לשם שינוי מהסקס בימקום "להיכנע" ו"לעשות טובה" היית מרגישה הרבה יותר טוב אם עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממ..
    little piggy
    27/11/2007

טוב קודם כל מזל טוב על פתיחת הפורום, אני חושבת שזה יכול לעזור מאוד להרבה אנשים.
    זה תמיד מפתיע אותי כמות האנשים שעברו התעללות ברמה כזאת או אחרת.

ולענייני, אני היום בת 18, אחרי שעברתי התעללויות מיניות מגברים שונים מגיל 12 לערך, בגיל 16 נכנסתי לאשפוז פסיכיאטרי ויצאתי ממנו לפני מספר חודשים.
    היום יש לי חבר שתומך בי, ואני בתחילת העלייה הארוכה שעוד מצפה לי, אבל יש לי בעיות רבות בעניין מגע מיני.
    זה רק התגבר ב3 חודשים האחרונים, אבל אני נורא נורא נרתעת, ונגעלת מכל מגע מיני שהוא. דבר שהיה לי גם לפני כן, אך לא ברמה הזאת.
    אני מתארת לעצמי שזה קשור למה שעברתי, אבל רציתי לשאול על מה אתן ממליצות? טיפול עם פסיכולוג או סקסולוג, או שניהם באותו הזמן? או אולי כל הצעה אחרת.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ממ..

הוספת תגובה

• תגובה

רונית סדגר
    29/11/2007

שלום רב,

נשמע שאכן בגיל מאוד משמעותי, עברת פגיעות לא פשוטות. יחד עם זאת טוב לקרוא על העובדה שאת ממשיכה לפתח את חייך.
    מנקודת ראותי, הקושי המיני נובע מהפגיעות שעברת, ולא מבעיות "טכניות" סביב נושא המיניות. נראה לי שעיבוד נכון של הפגיעות, ועבודה סביב נושא של אינטימיות, אמון ומיניות, בטיפול עם פסיכולוג, יעשו את העבודה.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות מינית בילדות
    קתי
    27/11/2007

היי
    יש לי שאלה.
    סיפרתי לאימי שאחד השכנים שלנו היה מחדיר לי אצבעות לאיבר מין כשהייתי בת 5 כשהייתי הולכת לחנות הוא היה מציע לי שוקולד מכניס אותי לשרותים בחצר ביתו והיה עושה את זה.
    עכשיו היא אומרת לי איך נתת לו לעשות דבר כזה היית טיפשה?
    אני כרגע בת 25 ולא בדיוק זוכרת אם הייתי מתנגדת או שהדבר הזה היה מוזר לי ובאמת מרגישה כאילו ננתי לו לעשות בכיף.
    האם ילדה בת 5 אמורה להבין שזה משהו לא בסדר?(לא זוכרת אם התנגדתי או לא)

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות מינית בילדות

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 היא רק בת 5

פרופ' רחל לב-ויזל
    27/11/2007

הי
    ילדה בת 5 היא רק בת 5
    גם אם מבינה שלא בסדר, אם לא רוצה , או אפילו נהנית מהסוד, החוויה או טובות ההנה, התובנות שלה הן ברמת גיל 5 , היכולת להגיב היא לא של מבוגר והמבוכה והבושה גדולים. התגובה של אמך היא בדרך כלל תגובת בהלה של הורה שמגלה שילדו חווה משהו אסור או טראומטי.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רונית סדגר
    29/11/2007

שלום,

נשמע שכרגע ישנם שני גורמים שמקשים עליך - האחד נעוץ בתגובת אימך והשני בספק שמלווה אותך.
    אין ספק שילדה בת 5 אינה אמורה להבין מהם גבולות הגוף. היום, כשיש מודעות רבה יותר לנושא, מלמדים זאת כבר בגני ילדים, אולם זה דבר חדש.
    ברור שלא הבנת ובודאי שלא התנגדת. השכן הוא זה שאחראי והוא זה שידע שמה שעשה אסור ופוגע. השאלה של אימך גם היא ממקום של חוסר הבנה ונסיון לרמוז כאילו האחריות היתה שלך.
    חד משמעית, האחריות אינה עליך אלא על השכן ושחוב להבין זאת.

שלך,

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי
    שני
    25/11/2007

אולי זה ישמע קצת גיזעני..אבל אני היום בת 17 וב4 שנים האחרונים ערבים לא מפסיקים לעצור מכוניות לידי או שבמסיבות לגעת בי "בטעות"...ואפילו פעם אחת ביום הצעמאות כמעט אנסו אותי...עד שחברה שלי מצא אותי וזה קרה במזל משמיים!!....אבל כל זה פשוט גרם לי לטראומה...קשה לי מאוד לסמוך על בני אדם..ההורים שלי לא יודעית על זה אני מתביישת אפילו לספר להם על זה..אני לא יודעת מה לעשות...חשבתי על ללכת לפסיכולוגית אבל אני מאוד סגורה..לא יודעת מה לעשות!!

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי

הוספת תגובה

• טיפול- לא לחכות

פרופ' רחל לב-ויזל
    26/11/2007

העזרה הגדולה ביותר שאת יכולה לתת לעצמך והתנהגות אחראית תהיה מצדך לנסות לשתף את ההורים וללכת לטיפול. לא לחכות. כפי שאת נשמעת ישנם סימנים מקדימים שאת לא מזהה כסימנים מסכנים ונכנסת למילכוד מסוכן. אל תחכי - תפני לייעוץ.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רונית סדגר
    29/11/2007

שלום לך,
    עצם כתיבתך מראה שאת רוצה שינוי, ושאת מבינה את ההשלכות של הדברים שעברו עליך.
    ראשית, חשוב שתביני שהסוד מעצים את התחושות הקשות ולכן חשוב לשתף אדם שאת סומכת עליו. מעבר לכך, אני יכולה להבין את הקושי הראשוני ללכת לטיפול, אלא שבקשר טיפולי טוב נוצרת תחושת קירבה וקבלה, שמאפשרת בעקבותיה את הפתיחות. חבל לותר על תהליך כזה.

שלך,

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

מירי
    01/12/2007

ראשית כול רציתי לחזק אותך שיש אור בקצה המנהרה
    שתדעי שאני בחורה בת 24 אם חד הורית לשלושה ילדיםפ עברתי לצערי אונס
    ואני אומרת לך אני הייתי באותו מצב לא ידעתי מה לעשות ולמי כן לספר??
    אני מאד ממליצה לך להיתקשר למוקד ניפגעות במספר 1202
    יש שם בחורות ונשים מקסימות
    שם את יכולה לספר הכול כולם יקשיבו רק לך ויצדיקו אותך
    הם גם יכולות לייעץ לך מה ואיך לעשות
    הם מלוות גם בהליך פלילי כשצריך
    אותי הם מלוות עד היום אני מאד ממליצה לך את תרגישי מאד מוגנת
    הם מדהימות!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שכחתי עוד משהו

מירי
    01/12/2007

ושכחתי להוסיף שאשמח מאאאד
    לשמוע מימך אני חושבת שאוכל לחזק אותך אני כבר מאחורי זה
    ואשמח מאד לעזור ולדבר איתך על הכול
    אים תרצי אני במייל שלי
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אנס
    אורן
    22/11/2007

יצאתי עם מישהי והיינו שניינו שיכורים ושכבנו אצלי בבית. אח"כ היא הלכה הבייתה
    יום למחרת היא מתקשרת ואומרת לי שניצלתי אותה והיא חושבת שזה "כמו אונס".
    אני המום, תמיד שמעתי גברים מתלוננים על נשים שאומרות כאלו דברים והיום זה קורה לי.
    איך אני יכול לשכנע אותה שזה לא היה אונס?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא אנס

הוספת תגובה

• תתנצל ותלכו ביחד לשיחה

פרופ' רחל לב-ויזל
    23/11/2007

גם אם הייתם שניכם שיכורים והיא חשה שהשתתפה בפעילות מינית שלא רצתה אך היתה חסרת כוח או אנרגיה להתנגד מבחינתה היה ניצול או אונס. אם לא התנגדה או התנגדה והתייחסת לכך כחלק מן המשחק המקדים, מבחינתה חדרת לתחום פרטי. אני מבינה את תחושתך. אני מציעה כי מעבר להתנצלות תציע לה ללכת במשותף לשיחת ייעוץ באחד ממרכזי הסיוע. עצם הליכתך אתה יסייע לה להתגבר על מה שקרה ולך על תחושותיך.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?? על מה הוא צריך להיתנצל בדיוק?

מישהו
    28/11/2007

שתיהם היו שיכורים עשו סקס ו... למה הוא אנס אותה אולי היא אנסה אותו? שניהם היו שיכורים מרגיז שנשים חושבות שהם "נותנות" בסקס,למה היא לא חדרה לפרטיות שלו? אפשר להציג את זה גם ככה מה הקטע להיתנצל על זה שהם שכבו שיכורים או לא שניהם היו שיכורים מה היא עושה עניין מיזה?!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רונית סדגר
    29/11/2007

אחד הדברים שחשוב להבין הוא מהי התוצאה של קשר מיני תחת השפעת שכרות - ואין ספק שיש בכך סיכון. בשיחה איתה צריך לשמוע אותה ולא רק לשכנע אותה שזה לא היה אונס. מסתבר שבחוויה שלה היה משהו חודרני - ורק שיחה פתוחה וקשובה יכולה להבהיר.

רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכזי תמיכה
    אילה
    20/11/2007

שלום רב,
    בחודשים האחרונים אני מתמודדת עם פוסט טראומה לאחר התפרצות של זיכרון פגיעה מינית בילדות.
    אני מטופלת באופן פרטני, ותרופתי, אך מעבר לשעות הטיפול אני מאוד בודדה וחווה הצפה רגשית וסבל.
    הייתי רוצה למצוא מרכז מוגן בו אוכל להיות עם בנות שעברו חוויות דומות, ולו רק בשביל להיות בחברה, כי קשה לי להיות כרגע בחברה. כדי שיהיה עם מי לדבר, כדי שלא אהיה לבד.
    במרכזי הסיוע נתקלתי בקבוצות תמיכה, אך אני מחפשת מקום בטוח אליו אפשר להגיע מספר פעמים בשבוע. פשוט מקום בטוח.
    שמעתי על פרוייקט בית אמיתי של עמותת עלם, אך הוא רק עד גיל 25.
    האם מישהו מכיר מקום שיכול לסייע מבחינה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    מרכזי תמיכה

הוספת תגובה

• הלוואי היו מרכזים כאלה

פרופ' רחל לב-ויזל
    26/11/2007

לצערי אני לא מכירה מקום כזה. כדאי לבדוק במרכזי הסיוע.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכזי תמיכה

רונית סדגר
    28/11/2007

שלום לך,
    במידה ואת גרה באזור הצפון, את יכולה לברר במכון איתן, בהנהלת שרי עוז. במידה ולא, האפשרויות היחידות הינן רק קבוצות במרכזי הסיוע. בחיפה קיימת גם אפשרות לקבלת מתנדבת לתמיכה במרכז אשה לאשה - פרויקט בהנהלת אורה אדם. תוכלי להתקשר בעניין לחנה אבני ילפון 0545925990.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו הטרדה מינית?
    סברינה
    18/11/2007

היי
    הייתי אצל אופטמטריסט לפני כמה ימים בשביל לקנות עדשות חדשות אמרתי לו שיסביר לי אופן ניקוי העדשות והסביר לי באריכות ובצורה מנומסת....לאחר מכן קמתי הייתי עם הגב אליו והיו לי עדשות בתיק אז הרכבתי אותן מבלי לנקות את הידיים (ידיי היו נקיות) אז האופטמטריסט פתאום אומר לי אני אתן לך מכות בתחת קצת הייתי בהלם אני שואלת למה?
    הוא אומר שזה בגלל שאני מכניסה עדשות בחלי לנקות ידיים.
    ואני עוד דתייה עם כיסוי ראש אני מבינה שלא התכוון לשום דבר מיני אבל בכל זאת האם זה נחשב להטרדה מינית כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו הטרדה מינית?

הוספת תגובה

• כן בטח! ברור!

לילי
    18/11/2007

תגישי נגדו תביעה, תפשטי את עורו ותוציאי ממנו כל גרוש, תעשי לו בושות בכל העיר, תפרסמי אותו ואת החנות שלו שיפשוט רגל ומשפחתו תרעב ללחם, שכולם ידעו שהוא חרמן בלתי נלאה וסוטה מין רק כי הוא אמר לך מכות בתחת.

אפשר לחשוב מה אמר לך.
    את לא חושבת שהגזמת קצת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מרונית סדגר

רונית סדגר
    20/11/2007

שלום לך,

אין ספק שדרך הפניה נשמעת חוצת גבולות, ובהחלט בקטגוריה של הטרדה. אלא שבהיבט החוקי אינני בטוחה שאמירה חד פעמית (גם אם בתוכנה היא בבירור הטרדה) נכנסת בקטגוריה של הטרדה מינית. כדאי לברר זאת עם מומחים בתחום המשפטי.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית בעבר והשלכות לעתיד
    גל
    13/11/2007

הי,
    טוב, פעם ראשונה שאני מוציא את זה. אחרי שנים של שתיקה. מדהים שגם אחרי כל כך הרבה זמן זה מעלה לי דמעות בעיניים. בגיל 12 נפגעתי מינית. היום אני כבר בן 21 ומידי פעם נזכר בזה.
    זה היה ע"י בחור בן 18-22 וזה קרה באירוע אינטימי של מספר משפחות של חברי הוריי.
    במשך חצי שעה (בערך) הייתי איתו לבד בחדר של אחד האנשים. הוא נגע בי בכל מקום. הייתי ערום.
    ובזה זה הסתיים. לשמחתי מישהו דפק בדלת בשלב כלשהו ובכך העניין נגמר.

אני זוכר שבתקופה לאחר מכן הייתי בוכה המון. עד שאחרי כמה שנים "השלמתי" עם הרעיון של מה שקרה לי. עד היום אני כועס על עצמי שלא הפסקתי את זה על המקום. שנתתי לו לעשות לי את זה. שלא ישר הלכתי משם. שחיכיתי שמישהו אחר יעצור.
    אני מרגיש שבמידה מסויימת זה נשאר בי עד היום. הפסיביות בתגובה שלי לגבי מעשים לא טובים שעושים לי. מאז נסגרתי עוד יותר.
    עבדתי על עצמי שנים עד שהצלחתי לחבק חברים טובים או לתת נשיקת שלום לידידות. ועדיין אני מרגיש חסום. מרגיש שהפצע לא עבר לגמרי.

הוא יעבור מתישהו בכלל?
    אני מרגיש שיש כל כך הרבה דברים פגומים באישיות שלי. אני מסתיר אותם הייטב. אבל הם פגומים. אני לא יודע כבר אם אפשר להאשים את המקרה הזה בדברים הפגומים. אבל כבר יש לי אוסף של מעשים ודברים שאני כל כך מצטער עליהם אבל לא יכול לשנותם.
    יש לי קושי להתמודד מול מישהו שאני פוגע בו. אני אעדיף להתחמק, לשקר, לברוח. העיקר לא לבוא ולהיות גלוי, אמיתי, כן.
    לא חשוב כמה אני מכריח את עצמי להיות אני, פתאום צץ מקרה שהצד השני שלי מתגלה בו.

מה אפשר לעשות כדי להמשיך הלאה? למה לקחתי את המקרה בצורה כל כך קשה? איך משלימים באמת ובתמים עם מה שהיה? מתי יפסיקו לרדוף אותי כל המחשבות והתחושות האלה?

תודה על ההקשבה. גם אם לא כל כך הקשבתם.
    גל

הוספת תגובה

• הקשבתי לך ומקוה שגם אתה תקשיב לעצמך

פרופ' רחל לב-ויזל
    13/11/2007

שלום לך גל,
    אירוע כפי שתארת בגיל צעיר ובמיוחד אם קרה בגיל ההתבגרות או תחילת גיל ההתבגרות מעורר הרבה סימני שאלה אצל הנפגע. ההלם והאלם הראשונים מעצם המעשה מוןנעים אפשרות תגובה. לכן הכעס על העצמי בנקודה זו אין לו למעשה על מה להסתמך כיון שהגוף הופך לקפוא ומנותק מהרגש או מחשיבה מסודרת המאפשרת פעילות. מגע של אחר מעורר תחושות ורגשות שונים מתיעוב וגועל ועד עוררות פיזית, כל קשת התחושות המתעוררות יכולות להביא לכעס נגד העצמי. אבל זכור, מי שעשה הוא התוקף והאחריות עליו. הקורבן שמעורב במיוחד אם האירוע בלתי צפוי אין לו אחריות אפילו לא במשמעות של בריחה. הבריחה האוטומטית נעשית בראש בנקודת הזמן ההיא ולא מאפשרת בריחה ממשית מן המקום.
    אני מציעה כי תגש לשיחות על הנושא על מנת להשתחרר מהזכרון והמחשבות המלוות אותך ולהפוך את הניסיון לאירוע שניתן עד כמה שיראה לך מוזר גם לצמוח ממנוו. אל תפחד להיות אתה- הרי להיות מישהו אחר אנחנו יכולים רק לזמן קצר.
    בהצלחה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גל שלום - כנס

לילי
    14/11/2007

פנייתך ריגשה אותי וממש צר לי על מה שארע לך.

יש לי שאלה:

האם בזמנו שיתפת את הוריך או מישהו קרוב?

אסור לך להאשים את עצמך בשום אופן. אתה היית הילד, הקורבן,החסר ישע. הוא היה המבוגר והאקטיבי.

אני מאחלת לך שתרגיש טוב

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית בעבר והשלכות לעתיד

רונית סדגר
    18/11/2007

שלום לך גל,
    מדבריך עולה שעברת טראומה מורכבת באותו אירוע, בה נפגעת מינית. ברור לי כי הסודיות שלוותה אותך, ותחושת האשמה והאחריות שלקחת על עצמך לגבי האירוע, גרמו לך להסגר במהלך השנים. אתה מתייחס גם להשפעת הטראומה על קשר - ואתה בהחלט צודק.
    במקביל - אתה מדבר על חלק נוסף בך, שאתה מצטער עליו. כנראה על חלק תוקפני או פגיע. ברור ממכתבך שאינך שלם עם המחירים שאתה משלם, על אותו אירוע בגיל 12. על מנת להמשיך הלאה ולהתמודד גם עם הצד הפגיע וגם עם החלק התוקפני, אני מאוד ממליצה על טיפול, שיתייחס לשני החלקים. טיפול טוב אינו מוחק את הטראומה, אך מאפשר לפתח חיים שאינם מוכתבים על ידיה.

רונית סדגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה על אך אפשר לסמוך על בני
    """אנונימית""
    08/11/2007

אדם
    מה לעשות שאי אפשר כבר לסמוך
    על בני אדם, שמאבדים כול תקווה.
    מה לעשות שפעם לא רציתי לחיות והיום אני רוצצ.
    עברתי התעללות מינית (גילוי עריות קשה) + עוד תקיפות מיניות ואונס.
    הייתי בטיפולים אצל 4 מטפלות שלא הצליחו לעזור לי ואחרונה פגעה בי קשות שניפרדה ממני ב20 דקות דבר שהשאיר לי צלקות קשות במיוחד שלא הבנתי למה?.
    ואני עכשיו במצוקה מצד אחד נישרפת בתוך עצמי בכאב מצד שני לא מסוגלת ללכת לסמוך.
    אני פגועה ממטפלים.
    תסבירי לי בבקשה רונית סדגר (ואני לא מבקשת טיפול או תמיכה) אך אפשר לצאת מזה, מהבועה הזו של המצוקה. האם למרכז כמו שלך מותר לעשות דבר כזה? האם זה חוקי?
    אם לא תסבירי לי אך יכולתם לעשות לבכורה צעירה 5 חודשים אחרי שנאנסה שהיא חוזרת ללמוד אם מי שאנס אותה באותה כיתה, בחורה שהתפרקה לגמרי את מה שעשיתם לי. אולי ההתפרקות שלי הפחידה (והאמת אני מודה במבט לאחור לא עצרתי את עצמי נתתי לעצמי להתפרק בלי גבולות) אבל עדין לעזוב אותי לבד לגמרי בלי להכין אותי לזה?
    אם הייתן נותות לי לפחות עוד פגישה לעקל זאת פגישה אחת אולי היום לא הייתי סובלת כול כך וסובלת זה בחורה ללא חברות ללא אף אחת זאת בחורה שהיתה סטודנטית טובה והיום היא לא....
    מיצטערת,
    היתי צריכה לשמח אותך,
    שרע לי עכשיו,
    ואני לבד.
    לא מסוגלת לסמוך על אף אחד.

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    13/11/2007

שלום רב,
    אני שומעת את המצוקה שעולה מתוך המכתב, וברור לי שעברת טראומות מיניות מורכבות וקשות במהלך החיים שלך - בתוך המשפחה ומחוץ לה.
    יחד עם זאת, ברור שהיה נסיון טיפולי ממושך ומקצועי ללוות אותך, ואף הוסכם על מטפלת נוספת, במטרה לתת אפשרות שונה לתהליך הטיפול. קיימים מקרים בהם הטיפול מחזק דוקא חלקים פגועים, במקום לשקם את הצדדים החזקים, ובמקרים אלה פסיכותרפיה אינה מומלצת, אלא מערך שיחזק את החלקים התפקודיים. כפי שהסברנו, זה היה הרציונל, שגובש לאחר טיפול ממושך, וחשיבה מעמיקה על תרומתו.
    מקוה שעם הזמן תוכלי להבין את ההחלטה, ולהשתמש במערך העומד לרשותך להמשך הדרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדין יכולתם לעשות זאת בצורה

"""אנונימית""
    13/11/2007

יותר אנושית.
    אני לא היחידה שנפגעה ממכם.
    משיחה אם חברותי שאף הן היו מטופלות במרכז
    ניראה שאינכם יודעים לסיים קשרים.
    זה לא הגיוני שאני ועוד 5 בנות שהסתיים לנו הטיפול באופן מפתיע
    נפלנו לתוך משבר יותר עמוק.
    חשבי על זה.
    זה היה כול כך קשה לעשות בזמנו סיום בפעמים (שתי פגישות)
    זה היה כול כך קשה לדווח למי שמטפל בי באוניברסיטה (שלא ידע דבר) שאתם מפסיקים את הטיפול.
    היית חיבת להיות כה מרשעת כאשר אני הלכתי לויצו וביקשתי עזרה כהיטמותתי ולומר להן לשלוח אותי משם ושיש לי מספיק עזרה (כאשר אין לי כלום ולומר למרכז סיוע (5 חודשים אחרי שנאנסתי)שלא יתמכו בי.
    מה שכתבת לי מובן לי ואף בחלקו מקובל (שאולי שיחות איתי לא היו הדרך) מה שמסביב שהיה לא מקובל אלי ולא היה מקובל על אף איש מיקצוע ושורדת שסיפרתי לה על מה שעשיתם לי , מיקצועי = בספק.
    בי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל"אנונימית"

רונית סדגר
    18/11/2007

שלום לך,
    פעמים רבות, כאשר עוברים פגיעות ממושכות, מתגבשת דרך חשיבה (סכמה) שדרכה רואים את העולם בדרך מסוימת. דרך זו מקשה לראות את הדברים כפי שהם, והדבר מובן על רקע הפגיעה הטראומתית.
    לא ידוע לי לגבי פונות אחרות ואיננו מסיימות טיפולים באופן מפתיע.
    יתר המידע שאת מתייחסת אליו לגבי האוניברסיטה, ויצו וכדומה, פשוט אינו נכון.
    ברור לי שאת כועסת, אך איני מוצאת לנכון להמשיך התכתבות כזו. נראה שהיא רק מעצימה את הרגישות והתפיסות הקיימות ממילא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני שקרנית הסכמה אצלך בראש מכשפה.

"""אנונימית""
    19/11/2007

אני לא אכתובס יותר אני לא ארד לרמה שלך.
    העלובה.
    בי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממקלחת
    תמי
    07/11/2007

האם פחד פתאומי ממקלחות עשוי להעיד על פגיעה מינית. לילד בגן אשר מעולם לא הייתה לו בעיה עם המקלחת. להפך.הוא מתחיל לצרוח כשמורידים לו את הבגדים. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממקלחת

הוספת תגובה

• פחד ממקלחת אצל ילד

רונית סדגר
    18/11/2007

כל שינוי בהתנהגות או שינוי רגשי עלול להצביע על טראומה שילד עבר. יחד עם זאת קשה לי לתת תשובה חד משמעית, משום שאיני יודעת מהו השלב ההתפתחותי של הילד, האם חל לאחרונה שינוי במערך חייו, או גורמים אחרים. גם אם היתה טראומה שגורמת לו לחשוש ממקלחת, זו לא בהכרח טראומה מינית. במידה ואת מודאגת כדאי ללכת להתייעצות.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית
    אינקוגניטה
    05/11/2007

בעבר נחשפתי למספר לא מועט של מקרי הטרדה מינית, החל מהתחלות לא נעימות, דרך אנשים שחשפו את עצמם ברחוב ועד נסיונות לגעת בי. שום דבר לא היה חמור אבל עדיין קשה לי לבטוח בגברים. אני מרגישה קצת דפוקה כי לא קרה משהו רציני ובכל זאת קשה לי להתחיל קשר מיני עם גבר ואני נסוגה ובורחת לתוך עצמי נורא בקלות. יכול להיות שזה בגלל דברים כאלה קטנים?

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

רונית סדגר
    08/11/2007

שלום רב,

הקושי ביצירת קשר מיני עם גבר יכול להיות תוצאה או של אישיותך, או של מקרי ההטרדה שנחשפת אליהם. יתכן ומקרים אלה השאירו "סכמה" מסוימת, בה את מקשרת בין מיניות (שהיא חלק נפלא בקרבה) לבין פולשנות וחודרנות. במידה וזוהי הסיבה, כדאי להעזר בטיפול התנהגותי- קוגניטיבי, שיעזור לראות קירבה כמשהו נעים, שגם מיניות היא חלק ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף
    smadar
    03/11/2007

שלום

אחרי ניתוח הסרת גידול שפיר דרך האף התחלתי לשנוא האף שלי והרגשתי שמשהו לא בסדר , אז הלכתי לאף אוזן גרון שאמר לי שהאף שלי עקום ומאז התחלתי לשנוא האף שלי ובגלל חוסר הבטיחון העצמי שתמיד סובלת ממנו הלכתי הרבה בדיקות לאף ואפילו עשיתו צילומים על מנת שהכול יהיה בסדר ולמרות שלא הופיע משהו חמור ואין שבר באף חזרתי על אותם צילומים עד שהגעתי למצב שאני חייבת לקרוא דף התשובות עוד פעם ופעם ....
    גם עברתי תקיפה מינית שרק החדיר אצבעות לאיבר המין שלי ואחרי שנה מזה התחלתי להתנהג באופן כפייתי כלפי האף אני מחטטת בו כול הזמן , פוצעת אותו מתחילה לממש האף בצורה שאני משתגעת ממנה ומרגישה שהעצם לא בסדר שיש משהו לא תקין באף .
    אני מטופלת אצל פסיכולוגית כבר הרבה זמן ללא שיפור משמעותי , אני שונאת הגוף שלי כך כך , אני חלשה והרבה פעמים אני חותכת הידיים כדי להיפטר מהכאב אך עדיין הוא נשאר , אני חושבת על מוות הרבה ואף אחד מהשפחה לא מודע לכאביי אני מתה לאט לאט

לקביעת תור
    סגירה
    אף

הוספת תגובה

• לפגוע בעצמך בעצמך?

פרופ' רחל לב-ויזל
    04/11/2007

שלום סמדר,
    האם שתפת את הפסיכולוגית המטפלת בך בפגיעה המינית שעברת? האם שתפת אותה בחתכים בידיים והפגיעה באף? מאד חשוב שתשתפי אותה בתחושה שאת מתה לאט לאט.
    פציעה עצמית כפי שתיארת את פציעת האף וחתכים בידיים הינה התנהגות אופיינית במקרים של אנשים החשים שנאה לגופם אם בגלל שמישהו פגע בגופם ולכן חשים שגופם אינו "מבצרם" יותר, כמו בית ולכן פוגעים בו או שלא חשים את הגוף ומנסים לגרום לגוף להתעורר על ידי חתכים.
    חשוב שתזכרי שאם מישהו זר פגע בך, את היית הקורבן. למה אם כן להצטרף אליו ולהמשיך במה שעשה לך? הרי על ידי פציעה של עצמך בעצמך את ממשיכה את מעשיו של הפוגע. לא מגיע לו שתצרפי למעשיו נגדך, לא?
    ונקודה אחרונה, גוף אנחנו מקבלים רק אחד, אין חלקי חילוף. לא עדיף לשמור אם כן הדגם היחידי שיש לנו?
    אני שוב מציעה שתשתפי את הפסיכולוגית שלך בכל התכנים שהעלית כאן על מנת שתוכל לסייע לך.
    שיהיה לך ולגופך רק טוב.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף

רונית סדגר
    05/11/2007

שלום רב,
    קראתי את ההודעה שלך, וברור היה לי שאת מתמודדת עם כאב רב ולאורך זמן. הקשר שאת מתארת בין הפגיעה והחודרנות באף, לבין הפגיעה המינית, לבין מחשבות על מוות, נראה בעיני ברור.
    נראה כאילו הפגיעה המינית חברה אותך למצב של חוסר שליטה, ושאת מנסה להחזיר תחושת שליטה באמצעות העיסוק באף - אלא שזה לא עוזר.
    אני חושבת שבודאי מגיעה לך עזרה. נגרמה לך פגיעה משמעותית. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר שיוכל לעזור לך להפסיק לפצוע את עצמך וכן להתמודד עם המחשבות על מוות. אפשר לעזור, וחשוב למצוא את בעל המקצוע הנכון לכך. לא מגיע לך להמשיך לסבול. שיהיה בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה