מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש חזקים למעלה מ20 יוםנעמה11/01/2008
שלום ,
בתי בת ה-11 סובלת למעלה מ20 יום מכאבי ראש עזים בעיקר באזור המצח בצד אחד קבוע.ביצענו כבר את הבדיקות הבאות:צילום רנטגן לסינוסים-תקין,פונדוס ראייה-תקין,בדיקה כללית של רפלקסים-תקינה.
הילדה לא מגיבה למשככי כאבים רגילים(כמו:נורופן,מוסקול,דקסמול אפילו תמיגרן).
התקפי הכאבים במהלך השבועיים האחרונים מופיעים כל כמה שעות במהלך כל היום(כאב,רגיעה,כאב וכן הלאה),ושיא הכאבים מתבטא בעיקר בערב.מלווה בבחילות ובזמן שיעול הכאב אף מחריף.
ביקרנו אצל רופאת ילדים,היינו במיון ואתמול אף נבדקה ע"י פרופסור לנוירולוגיה שהחליטה כי כנראה זו מיגרנה.קיבלה מרשם לטגרטול 200 מ"ג וריזאלט 5 מ"ג.
היום,במהלך ההתקף קיבלה ריזאלט.הכאב שכך רק לאחר 4 שעות,אולם הכאב חזר אחרי 3 שעות. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר זאב קריסטל15/01/2008ראשית, יש לשלול כל גורם דחוף היכול להתבטא בכאבי ראש מהסוג שתיארת. העובדה שהכאב מחמיר עם שיעול מחשיד לכיוון של יתר לחץ תוך-גולגלתי העומד מאחורי הבעיה. יש לכן מקום לבצע בדיקות עזר אבחנתיות כמו CT, MRI וכן בדיקת פונדוס חוזרת. יש לעקוב אחרי תסמינים כמו טישטוש ראייה והידרדרות בכושר הראייה. עליה זמנית בלחץ התוך גולגלתי יכולה להחמיר גם לחץ על עצבים היוצאים מהגולגולת, כמו העצב הטריגמינאלי , מצב שיכול גם לתת כאבים התקפיים אופיניים. הרופא הנוירולוג שלכם לקח מצב זה בחשבון ולכן החל בטיפול עם טגרטול. הריזאלט איננו אפקטיבי כפי הנראה כטיפול בביתך. אני ממליץ לשלב טיפול בנוגדי דלקת (רצויי אינדומד) עם טרמדקס בטיפות במינון עולה בהדרגה.
להפסיק גורמים חיצוניים מחמירים כמו צפיית יתר ב –TV ובמחשב. שינה מספקת ובשעות מקובלות. הוספת שנת צהריים. הפסקת מאכלים ושתייה עם חומרים משמרים. ברור אלרגיה למאכלים או חומרים אחרים. דיקור סיני יכול לעזור במקרים מסוימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש חזקים-אלונה ש
נעמה19/01/2008שלום ד"ר,
בתאריך ה-15.01.08,בתגובה לשאלה שלי,המלצת לבתי בת ה-11(הסובלת מכאבי ראש חזקים) ליטול טיפות של טרמדקס עם "מינון עולה בהדרגה".השאלה היא-עד איזו כמות מקסימלית של מינון יש להגיע בשיא הכאב...היא שוקלת 45 ק"ג,ומקבלת בד"כ 20 טיפות,פעם ביום.אפשר לעלות את המינון כדי להגדיל את הפקטיביות?...לפי התלונות שלה,המינון הזה כנראה לא מספיק עוזר...
נ.ב:היא בהמתנה לבדיקת EEG,ו CT.
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש חזקים
ד``ר זאב קריסטל22/01/2008לטרמדקס בטיפות השפעה קצרת טווח (4-3 שעות). לכן יש לקחת מנה חוזרת כל 6 שעות 04 פעמים ביום. ניתן להחליף את הטיפות בכדורי מציצה - טרמדקס פלשטאב, עם אפקט זההץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוב מכאבי ראש כבר כמה שנים כל יום!!
חסוי22/02/2009שלום אני בן 17 אני סובל כבר כמה שנים מכאבי ראש חזקים לפני 4 שנים הם היו חלשים ופעם בשבוע ובמשך השנים זה התחזק ובשנתיים האחרונות זה נהיה חזק מאוד וזה כל יום ויום עשיתי בדיקות דם והם טובות עשיתי בדיקת ראיה - 6/6 הכאבים מקרינים לעיניים וגם כואבות לי העינים מזה ואני רואה מצויין יש לי כאבים באיזור המצח ובצדדי הראש וללמעלה וגם מאחורי הראש איפה שהצוור מתחבר ומלמעלה גם זה עושה לי גם עייפות וחוסר ריכוז קיצר כל הגולגולת שלי כאבי ראש אין לי הקאות או בחילות בחיים! אני יושן טוב בלילה ולא מתעורר וזה גם נותן לראש שלי לנוח שאני מתקלח זה עוזר לי מרענן אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)