שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יהודה
    16/01/2008

שלום רב.

אני גבר בן 60 שסובל 20 שנה מדלקת כרונית בערמונית א-בקטריאלית. התלונות הכי קשות שלי הם כאבים במשך כל שעות היום והלילה בכל האזור התחתון של גופי, רקטאלי,פירינאלי, בבטן התחתונה ועוד כהנה וכהנה ללא פירוט יתר. כל נסיונות הטיפול בי עד היום לא הועילו במאומה. עברתי את כל הטיפולים האפשריים מתרופות משכחות כאב[גם מורפיום לעתים],תרופות נוגדות דכאון ע"מנת לעלות את רמת הסירוטונין ועד לטיפולים פולשניים כמו אפידורל, RF,ביו פידבק ,היפנוזה וכו'. לאחרונה הציאו לי כברירת מחדל השתלת אלקטרודות ישירות לסקרום ואני בהתלבטות. מה יש לך מה להגיב על כך?
    בתודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאב פריאנאלי

ד``ר זאב קריסטל
    17/01/2008

שלום יהודה
    השתלת אלקטרודות לגרויי חשמלי של שורשי העצבים הסקראלים היא אמנם הצעה טיפולית ראיה ונכונה בשלב זה של הטיפון בבעיתך. לאחר שכל הטיפולים שנוסו עד כה נכשלו רצויי מאוד שתלך על אופציה טיפולית זו. אין לך מה להפסיד, שכן ההשתלה מבוצעת בשני שלבים. בשלב הראשון מחדירים אלקטרודה זמנית בהרדמה מקומית ואתה מנסה את התאמת הטיפול לבעיתך למשך שבוע ימים עם מכשיר מחולל גרויים חשמליים חיצוני. רק אם יש שיפור מוכח ומשמעותי בכאב וביכולת התפקודית (מעל 70% שיפור), רק אז אתה מוזמן להשתלת אלקטרודה קבועה עם קוצב חשמלי המושתל תחת העור בהרדמה מקומית (כמו קוצב לב). כך שבניגוד לשיטות טיפול אחרות כמו ניתוחים יש כאן בדיקה מוקדמת של יעילות הטיפול ורק אם הוא באמת עוזר מבצעים את ההשתלה.
    כמו כן בניגוד לטיפול תרופתי, גרויי חשמלי של שורשי העצבים איננו מלווה בתופעות לוואי בלתי רצויות כמו שיש בדרך כלל לתרופות והגרויי נותן תחושה נעימה ומשככת כאב למשך שעות לאחר כל הפעלה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו