כאבים ברגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברגליים
    אני
    15/01/2012

מצטער מראש על אריכות הדברים.
    שלום רב. בן 33. בריא. סובל 4 שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגליים. ממצאים - בקע דיסק L4-5-S1. טיפולים שמרניים כשלו. סדרה של 3 זריקות אפידורל ללא שינוי. קובלציה לא הועילה. לאחרונה אופי הכאב השתנה, קרי: בעבר היה כאב קלאסי לבעיה ב-L5, לרבות ההקרנה לרגל שמאל, אך כיום: הכאב בגב כמעט נעלם ומנגד הכאב בשתי הרגליים, בעיקר באיזור השוקיים הקדמיות, גבר מאוד. E.M.G לא תקין. נוירוכירוג שבדק אותי לאחרונה לא בטוח שהכאב ברגליים מקורו מהדיסקים הנ"ל. ליריקה מועילה ברמה בינונית להפחתת כאבי הרגליים אך מעדיף להפסיק עקב תופעות לוואי. (בעבר לקחתי גם קלונקס שהועיל אך הפסקתי מאותן הסיבות).
    בשבועות האחרונים בעייתי העיקרית היא במצב שכיבה כלומר מתקשה עד מאוד להירדם.
    לסיכום: במהלך היום המצב סביר/נסבל (מבצע מתיחות, קם כל חצי שעה מהכסא וכו') ואני מסוגל להעביר את היום ללא משככי כאב. אולם שאני עובר למצב מאוזן, כלומר הולך לישון, הכאב ברגליים מתעצם ואיני מצליח להירדם. משתמש בהרבה אופטלגין ונעזר בארקוקסיה, בשביל להצליח להירדם. מ23:00 מתחיל לקחת כדור כל שעה בערך ולעיתים מגיע ל 3-4 כדורים/שעות עד שנרדם). בימים האחרונים האופטלגינים כבר כמעט ולא משפיעים.
    שאלתי: האם יש לכם איזו המלצה לכדור שינה/שמפחית כאב אשר יוכל לעזור להירדמות?
    הרצון שלי הוא להשתמש במינימום תרופות. כלומר לקחת רק כדור אחד ביום לפני השינה. המלצה לכדור כזה, שאותו אבקש כמובן מרופא המשפחה, תתקבל בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגליים

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    16/01/2012

שלום
    אם הכאב הוא זה שמונע שינה ניתן לקחת אוקסיקונטין 10 מ"ג לפני השינה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וכן

אני
    16/01/2012

הכאב הוא זה שמונע את השינה, אך לא מעיר אותי.
    כלומר: הבעיה היא ביכולת להירדם עם כאב. לאחר שנרדמתי אני מסוגל לישון ברציפות.
    האם המלצתך נשארת בעינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו