כאב מטריד בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב מטריד בגב
    אורי
    13/02/2008

שלום ד"ר,

יש לי בעיה מטרידה בגב מעל כחודש ימים כבר. לפני כן אני אציין כי אני בגילאי ה-30 במצב בריאותי תקין ומתאמן אירובי וכוח באופן מתון ומסודר מזה שנים מספר.

רק כדי לקצר אומר שלפני חודש וקצת החל אצלי באופן פתאומי כאב סמוך לשכמה בצד שמאל אשר הלך והתגבר עד שהתחלתי לקחת אתופן שאותו נטלתי למשך 10 ימים עם הטבה באזור הכואב. עד כאן זה הפרק "הראשון" של העניין. יחד עם ההטבה שחלה באזור שהיה הכואב, החלה אצלי תחושה של "עקצוץ" וחוסר נוחות קבועים במקום נמוך במעט מהמקום הקודם אשר נמשכה מספר ימים. את האתופן כבר הפסקתי בינתיים לקחת במחשבה שהעניין אינו קשור ויעבור מעצמו. אפילו חזרתי באופן מתון להתאמן לאחר שלא התאמנתי בגלל הכאב הקודם. לאחר מספר ימים, קמתי בוקר אחד עם תחושה של כאב עמום אבל עקבי ב"חגורת" גב תחתון חיבור למותניים (צד שמאלי) וקצת כאב במפשעה שמאלית. שוב, לא לקחתי דבר וחיכיתי להתפתחות.

בינתיים הכאב בצד שמאל בגב מתחת לשכמה שהחל ככאב עמום כאמור הפך לאזור מאוד רגיש עם כאב שמורגש בלחיצה (לעומת התחושה באותו אזור מקביל בצד ימין).

והכי מטריד הוא עניין של "הקרנות" של תחושות עצביות ואי נוחות כלפי מטה לאורך הגב השמאלי באזור רחב למדי. התחושה והכאב הם כאלה שלבישת חולצה או מכנס מעוררים אצלי חוסר נוחות גבוהה ו"כאב" בעל אופי של אי נעימות ורגישות יתר על העור. זה מתגבר משעות הבוקר לקראת הלילה. יש לציין כי תחושת הרגישות יתר על העור מקרינה גם לחזה- באותו צד של האזור בגב. אני גם מרגיש ששרירי הבטן באזור מול האזור בגב תפוסים יחסית וכואבים למגע.

זה מאוד מטריד אותי והתחלתי שוב סבב של רופאים (עדיין לא הגעתי לאורתופד שהייתי אצלו) כולל פיזיותרפיסט שעשה לי מתיחות ותרגילים שהוא טוען יחזקו את האזור הנגוע ויחזירו את הגוף ל"מצב טרום פגיעתי".

אני קצת אובד עצות. האם הדברים שאני מתאר מצביעים על בעיה חמורה לדעתך? העניין של רגישות יתר על העור על אזורים נרחבים נראה לי קצת מפחיד. אני גם לא יודע האם מדובר במשהו דלקתי בשריר או עצם או מה שלא יהיה וכיצד הכי טוב לטפל בזה. ואולי זה בכלל משהו ניורלוגי. קשה מאוד לקבל תשובה מוסמכת בעניין.

זה לוקח כבר לא מעט זמן כל העניין (מעל חודש ימים)- האם זה סביר שזה יקח כל כך הרבה זמן? אולי לחזור לאתופן בינתיים? הייתי מאוד שמח לשמוע כל דיעה שלך גם אם כמובן היא אינה מבוססת על בדיקה פיסית שלי.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב מטריד בגב

הוספת תגובה

• כאב מטריד בגב

ד``ר זאב קריסטל
    14/02/2008

שלום אורי
    לפי תאורך מדובר כפי הנראה בנקודת הדק (trigger point), שריר מכווץ הגורם לכאב. הטיפול ע"י הרפית הנקודה אם ע"י דיקור יבש או הסננה מקומית עם הרדמה מקומים ואם ע"י טיפול פיזיוטרפי בעיקר מכשיר TENS.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר-שאלת המשך

אורי
    14/02/2008

בין כתיבת הודעתי הקודמת ותשובתך, ביקרתי בינתיים אתמול אצל רופא המשפחה שלי שהסתכל בגבי וראה אדמומיות ממש מוגבלת (בגודל מטבע וקצת) בגב באזור ה"רגיש" אשר הביאה אותו יחד עם הסימפטומים שתיארתי לך בהודעה הקודמת (בעיקר התחושות הלא נעימות על פני העור בצד אחד של הגב כלפי מטה ושמקרינות גם על הבטן) לחשוד שמדובר בתחילת התפרצות של הרפס זוסטר (שעדיין לא נראה בעין גם היום) ורשם לי מייד זובירקס 800 לשבוע.

עכשיו לאור תשובתך לשאלתי אני עוד יותר מבולבל- האם זה נשמע לך הגיוני? האם הרפס זוסטר יכול "לדגור" זמן רב כל כך לפני הופעת שלפוחיות? האם הופעת שלפוחיות רבות ונראות לעין בצורה ברורה היא הכרחית בכל המצבים? האם העובדה כי לא הופיעו עדיין פצעונים "כמו בספר" של הרפס היא טובה לעניין תזמון לקיחת הזובירקס (קראתי שהיא הכי אפקטיבית כשהיא נלקחת לפני הופעת הפצעים)?

אני קצת מבולבל מריבוי האבחנות ומהעובדה שעברתי מבעיה אורתופדית להרפס זוסטר ועדיין אין לי את "כל" התופעות הרגילות של ההרפס (לפחות על מי מה שקראתי באינטרנט).

האם יכול להיות שכבר עברתי את ההתקף ועכשיו אני בתקופת כאבים של אחרי?

מקריאה אקראית באינטרנט מתוארות ממש תופעות מפחידות של כאבי תופת במהלך ההתקפים וגם הרבה אחרי ריפוי ההתקף האקוטי של השלפוחיות. ,

האם זה מחוייב? האם אין גם מקרים קלים יותר של המחלה? האם לדעתך רצוי כבר בשלב הזה לפנות למרפאת כאב בכדי לנסות למנוע סיבוכים עתידיים?

אני שוב מודה לך על הסבלנות ועל המידע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס

ד``ר זאב קריסטל
    20/02/2008

שלום אורי
    הסימפטומים שתיארת בהחלט יכולים להתאים להרפס - שלבקת חוגרת בעברית. היא יכולה להופיע בצורה חמורה יותר או פחות ולרוב באנשים עם ירידה בתנגודת הגופנים אם בגלל גיל מתקדם או עקב מחלות כמו סכרת , סרטן או נטילת סטרואידים. התעוררות וירוס ההרפס יכולה לקרות לאחר עשרות שנים. הוא מתלבש על עצב גדול וגורם לו נזק עם כל הסימנים שתארת: כאבים, רגישות יתר, עיקצוץ, הרגשת שריפה וכו'. התמדת הסימפטומים 3 חודשים לאחר העלמות הפריחה מראה על מעבר לשלב הכרוני שמצריך טיפול בהתאם במסגרת מרפאת הכאב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו