מיגרנות-זקוקה לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיגרנות-זקוקה לעזרה
    מיקה
    15/02/2008

מזה כשנתיים אני סובלת מכאב בעין ימין מעין לחץ שמקרין לי לכאב ראש נוראי ובלתי נסבל עד כדי מצב של חוסר סבלנות בחילות כאבים בכל הגוף הכאב בגוף הוא מעין כאב שרירים תפוסים. ובמצב הזה אני רק רוצה לשכב קצת במקום חשוך ולא לשמוע רעשים...כמובן שאני גם לוקחת במצב הזה כדור נגד כאב ראש. העיניין הוא שבמוצש האחרון הכאב היה מאוד חזק ובלתי נסבל וניגשתי לרופא שישר קבע שאני סובלת ממיגרנות והביא לי טיפול תרופתי בכדור שנקרא מיגרלב.

(((שכחתי לציין שבפעמים הראשונות שרק התחיל לי הכאב פניתי לרופא אחר שפשוט הביא לי הפניה לרופא עיניים ולאף אוזן גרון לשלול סינוסים או משהו כזה, מיותר לציין כמובן שכל הבדיקות יצאו תקינות אפילו צילום שעשו לי לא הראה משהו חשוד ,והרופא הזה רק פתר את הבעיה בזה שאשתה אדוויל או משהו שירגיע את הכאב.))).

רציתי לדעת האם יש קשר לתזונה לקויה או למאכלים שאולי אני יכולה להיות אלרגית אליהם? אילו טיפולים יש כי אני מעדיפה לא להשתמש בכדורים . מה יכול לעזור לי? האם חוסר פעילות גופנית גם גורם למצב להיות גרוע יותר? האם אכילה של ממתקים לרוב שוקולד יכולה להחמיר את המצב? האם קופאין יכול גם לגרום להופעת המיגרנה? אני פשוט מכורה לשוקולד ולנס קפה.. והאם גלולות יש להם גם השפעה על המצב...?(אגב קראתי קצת על מיגרנות והבנתי שהסיכוי לקבל שבץ מוחי הוא גבוהה...קצת מפחיד...מה עושים???)אשמח לקבל תשובות.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנות-זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• מיגרנות-זקוקה לעזרה

ד''ר אברהם לזרי
    15/02/2008

שלום מיקה
    כפיהנראה מדובר, אכן, במיגרנה. למרות שקיימים מצבים המחקים תסמונת זו ועשויים לנבוע מגירוי בעצבי הקרקפת או סביב העין, מצבים הקשורים לעין עצמה (כמו לחץ תוך עיני מוגבר) ועוד. בכל מקרה תידרשי להיבדק ע"י רופא נוירולוג שיסקור את תלונותייך כולן ויאושש את האבחנה. מיגרנה אמורה ל"מלא" אחר מספר קריטריונים ובתוכם: כאב התקפי חוזר כרוני, עצמת הכאב עזה מאוד, מלווה בבחילה, מוחמר ע"י אור או רעש ומפריע לתפקוד. נראה שהכאב שאת מתארת תואם את הגדרות המיגרנה. מיגרנה נמצאה בשכיחות גבוהה, בעיקר אצל נשים צעירות עם הופעת שבץ מוחי. לכן- בשל הסיכון שבמחלה ובשל הסבל הרב לו היא גורמת- יש לטפל!!!
    הטיפולים המומלצים כוללים תרופות (דוגמת טריפטנים, תכשירי ארגוט ותרופות נוגדות כאב ודלקת), בנוסף ניתן להקל על הסבל באמצעות טיפולים משלימים וביופידבק.
    אם כן: נוירולוג, טיפול תרופתי וטיפול משלים ולא לזלזל.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי השאלות שקשורות לממתקים

מיקה
    16/02/2008

שוקולד גלולות וכו? האם יש קשר האם הם יכולים להיות הגורם לכל התופעה הזאת אצלי?
    תודה רבה על התשובות...יש לי באמת הפניה לניורולוג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אברהם לזרי
    17/02/2008

שלום
    התגובה לחומרים שונים (תרופות, משקאות, ממתקים, גבינה צהובה ועוד) שונה מאדם לאדם. ישנם כאלה שאחד או יותר יגרמו להם למיגרנה ויש כאלה שלא. בכל מקרה יש להתייעץ עם הנוירולוג, שאני מניח, ידריכך לנהל "יומן" בו תידרשי לרשום מתי מופיע התקף והאם בסמוך להופעתו השתמשת באחד מהחומרים שציינתי.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו