למה לא עונים לי???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי???
    רוני
    11/10/2012

ד"ר איתי שלום רב ,
    לפני כ- 3 שנים התחילו לי כאבים באזור הפנים, היום הכאבים הם רק בצד ימין של הפנים באזור הסינוסים המקסימלרי + כאבים בצד ימין בצוואר ובשכמות – לעיתים רחוקות הכאבים מקרינים ליד ימין ולרגל ימין. מאחר והכאבים מקרינים גם לשיניים העליונות בהתחלה הלכתי לרופאי שיניים והם פשוט עקרו לי 9 שיניים, כל פעם שן אחרת אבל הכאב לא הפסיק .
    כלל הרופאים טענו שהכאבים נובעים מלחצים נפשיים ושעלי להירגע!!! אך מאחר והכאבים לא הפסיקו המשכתי לחפש פיתרון...
    לפני כשנתיים רופא א.א.ג שלח אותי ל CT ראש ושם ראו סינוסיטיס כרוני קל (אני שמחתי עד כלות נשמתי הייתי בטוחה שסוף סוף מצאו את הבעיה ויש לה פיתרון), צוין שם כי ישנה חסימה בצד ימין (צירפתי לך את הממצאים) – הומלץ לי על ניתוח ועשיתי ניתוח FESS, לאחר הניתוח הייתה הקלה בכאבים למשך 3 חודשים ולאחר מכן הם חזרו כאילו כלום.
    מאחר והייתי אז בהריון תקין לא לקחתי כדורים נגד כאבים וסבלתי בשקט אך יום אחד לא יכולתי לסבול יותר ונסעתי למרפאת כאב בהדסה עין כרם שם ראה אותי פרופסור שרב וטען שמאחר ואני בהריון רצוי שאמנע מתרופות ואלך לטפל בדיקור סיני ובנוסף לשלב טיפול פסיכולוגי CBT ושאחזור אליו לאחר סיום ההריון במידה והכאבים יימשכו.
    הלכתי למרפאת כאב לפני כשנה ושם נתנו לי כדורים מסוג אלטרולט נגד כאבים אבל העדפתי שלא לקחת.
    הלכתי לאורטופד ששלח אותי לצילומים בגב ובצוואר ולא מצא דבר, הלכתי למומחה לכלי דם שהפנה אותי לבדיקת EEG וגם שם לא נמצא דבר, נשלחתי למיפוי עצמות שיצא תקין לחלוטין ובנוסף עשיתי MRI למוח ששלח אותי נוירולוג וגם זה יצא תקין, ביצעתי לפני מס' שבועות CT נוסף למערות הפנים ומלבד שרידי סינוסיטיס לא נמצא דבר.
    אוסיף ואציין כי בשנה האחרונה חל שיפור בכאבים בעקבות טיפול בדיקור וטווינה שעשיתי מדי שבוע אצל מטפל אך הוא עזב את האזור ועברתי למטפלת אחרת, בנוסף בשנה האחרונה לקחתי תרסיסים לאף מסוג סטרונס, אבאמיס ופלקסונז מדי יום.
    לצערי בחודשיים האחרונים הכאבים שבו לעוצמתם הראשונית ואני אובדת עצות
    אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה שתדריך אותי מה עלי לעשות ולאן עליי ללכת בכדי למצוא פיתרון לבעיה הזאת שכ"כ מכבידה לי על החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי???

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי??? - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    12/10/2012

שלום רוני
    נראה על פניו שהבעייה היא כאב המקרין מנקודות מוקד שריריות בצוואר ובעורף לצד הימני של הפנים. זה מעגל קסמים המזין את עצמו לאורך זמן וניתן לנתק אותו על ידי הזרקות של חומר הרדמה מקומית + סטרואיד לנקודות המוקד האמורות, בשילוב עם טיפול פיזיותראפי אינטנסיבי, לשיחור והארכת השרירים המכווצים בצוואר ובעורף. ניתו גם להעזר בגרויי חשמלי של נקודות המוקד ו\או לייזר באמצעות מכשירי TENS ולייזר בעוצמה נמוכה, ביתיים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה נוספת

רוני
    14/10/2012

ראשית אני מאוד מודה לך על התשובה העיניינית , אכן נשמע לי כי הדברים שאתה אומר מאוד הגיוניים... מאחר והייתה תקופה שהצוואר לא כאב בכלל וכמעט לא הרגשתי את הכאב בפנים אני באמת יודעת שיש לי כמה נקודות טריגר מאוד כואבות בצוואר וכאש לוחצים עליהם המון זמן אני מרגישה כאילו אספקת הדם לפנים משתחחרת ולאט לאט הכאב נעלם.
    אודה באם תוכל להסביר לי איך מגיעים למצב שעושים לי את הזריקות האלה? מה הסיכונים הכרוכים בכך והאם זה בעלות כספית או מסובסד ע"י קופת החולים.
    שאלה נוספת , אני מאוד אבל מאוד מפחדת שהכאב הזה הוא כאב עצבי איך ניתן לשלול זאת??? אני כל הזמן בחרדות מזה שהכאב הזה לא ייעלם ויימשך איתי לכל החיים זה מכניס אותי לדיכאון עמוק שאני פשוט לא יכולה להתמודד איתו...
    אודה לך באם תוכל להדריך אותי מה עלי לעשות כדי שיעשו לי את הזריקות האלה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כירופרקט או טווינה יעזור

אסתר
    08/11/2012

גם אני סובלת מבעיה כמו שלך (בת 35). ד"ר ענת גביש אמר אצלי הכאבים ממקור שרירי ולא ממפרקי הלסת. ואם הבנתי אותה נכון הצוואר (עורף ושכמות )גורם לכאבים בלסת ובפנים. שאלתי למומחים אם כירופרקט או אוסטיאופת או טווינה יכולים לעזור לי. כשאני ישנה אני מהדקת שיניים ועל הצד שאני ישנה בלילה זה הצד שנתפס לי בבוקר ולאורך כל היום, על בסיס יומי. כשמאוד כואב לי אני לוקחת חצי כדור קלונקס. ונעזרת במשחות ומדבקות מחממות. מטופלת גם אצל פסיכולוגית אבל לשאלתי האם כירופרקט יכול לשחרר לי את השרירים. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו