מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה מורכבתאמיר02/03/2008
שלום ד"ר. זוהי בעייה מורכבת ואני מקווה שתוכל לקרוא הודעה זו בעיון ולעזור לי - עזרתך ממש חשובה לי. אני מתנצל מראש על אורך ההודעה.
מזה זמן רב מאוד (4 שנים!), אני סובל מכאבים באשכים ובפין, אשר פוגעים לחלוטין באורך חיי ולא מאפשרים לי לחיות באופן תקין. ישנם נפיחות, כאבים ורגישות באיזור העצבים של חבל הזרע ויתרת האשך הנמצאים מעל האשכים. בבדיקת BCR - EMG של הפין התגלתה ירידה בהולכה העצבית באיזור.
לאחר חיפושים רבים ואין ספור נסיונות שונים ורופאים רבים, כולל אורולוגים ונוירולוגים התגלה המקור לבעייה: בעקבות טראומה לאשכים נוצרו בצקות ורקמות צלקתיות באיזור של חבל הזרע הזרע ויתרת האשך אשר גורמות ללחץ ולכאבים עזים באזור. בקרוב אני עתיד לעבור צנתור
לחסימת דליות באיזור (ווריקוצלה) כדי לפתור את הבעיות הנגרמות ממנה (פורית) אך בעיקר כדי לפתור את בעיית הכאבים ולנסות להוריד את הבצקות (זו התקווה הגדולה שלי). אציין רק שמעולם לא אבחנו אצלי דליות בבדיקות קודמות באזור עד שקרתה הטראומה.
שאלותיי הן:
1. האם יש סיכוי שהדליות נוצרו בעקבות הטראומה, כמו שקורה לכלי דם המתרחבים בזמן הווצרות בצקות לאחר פגיעות טראומטיות? ואם כן, אז האם הצינתור של הדליות יכול להביא להעלמת הבצקות שנוצרו בעקבות הטראומה?
2. אם התשובה לשאלה הנ"ל היא כן, אז לאחר הצינתור, איזה מינון של תרופות אנטי-דלקתיות (הכוונה היא או לדיקלופנאק או לאיבופרופן) יכול לעזור לי להוריד את הבצקות? ומהי תקופת הזמן המירבי שאני צריך לקחת אחת מהן כדי להשיג תוצאות - האם זה זמן ארוך מהרגיל בהתחשב בכל הזמן שעבר? (4 שנים!)
3. מה אפשר לעשות כדי לשפר הולכה עצבית באיזור ולטפל ברקמות הצלקתיות שנוצרו על העצבים? האם לקיחת ויטמין B עשויה לעזור? האם יש דברים אחרים שיכולים לעזור?
אני מתנצל שוב על אורך ההודעה.
בתודה ענקית על עבודת הקודש שאתה עושה.
אמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מורכבת
ד``ר זאב קריסטל02/03/2008שלום אמיר
לאורך צינור הזרע נמצאים לא רק מקלעת של ורידים אלא גם רשת שלמה של עצבים דקיקים הכוללים עצבים של המערכת האוטונומית ועצבי כאב. לחצ על עצבי אילו כמו ע"י כליאתם בתוך צלקות וכול לגרום לנזק ופגיעה בתפקוד של עצבים אילו, דבר המתבטא בין היתר בכאבים. הפתרון במקרה שלך הוא שיחרור כירורגי של הלחץ או הכליאה של קומפלקס העצבים שסביב צינור הזרע. אם הדבר איננו ניתן לביצוע הפתרון הו טיפול בתרופות נוירולוגיות לשיכוך פעילות לא תקענה של עצבים במו גבפנטין, ליריקה קלונקס וכדומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)