בעיית ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית ברכיים
    גבי
    02/03/2008

שלום רב!
    מזה כמה זמן,כשאני מזיז את הברך אני מרגיש מין חריקות של הברך בעיקר כאשר אני מכופף ופושט את הברך,כמו כן,אני רוצה לציין שזה לא חריקות נורמליות כמו לכולם ושאכן זה די מלחיץ,זה לא קרה לי מעולם.
    חבר אמר לי שזה לא אמור להוות בעיה זה פשוט המבנה של הברך שלי,אני לא חושב ככה,זה באמת חריג...
    כמו כן עלי לציין שאני כנראה סובל מ"ברך קופצים"...
    אבל עליי לציין שהחריקות מציקות לי עוד לפני שסבלתי מ"ברך קופצים".
    שאלתי היא,האם זהו אחד התסמינים של "ברך קופצים"? או שמא זו בעיה בפני עצמה? אשמח אם תוכלו לומר לי מה לעשות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ברכיים

הוספת תגובה

• בעיית ברכיים

ד''ר אברהם לזרי
    05/03/2008

שלום רב
    ברך הקופץ- Jumper's knee, יכולה בהחלט להסתמן בחריקות. משמעות החריקות (קרפיטציות בלעז)- חיספוס של משטחי המפרק. גם התופעה הקרוייה ברך הרץ- Runner's knee עלולה להסתמן בחריקות- כאן מדובר בדרך כלל נזק לסחוס הפיקה עצמה. פיקת הברך מתרככת עקב חבלות חוזרות ומופיע כאב בקדמת הברך, מלוווה בחריקות ובהגבלה בתנועה.
    רצוי שתיבדק על ידי רופא המטפל בסוג כזה של בעיות (אורתופד, רופא שיקום וכדומה), אשר יפנה אותך לבדיקות הדמייה- אם יש צורך ויכוון אותך לטיפולים מתאימים- הזרקות, קיבועים ותמיכות, תרגול מתאים והוראות לגבי פעילות גופנית מתאימה למניעת נזק עתידי.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו