זאלדיאר: כמה זמן וממה להיזהר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זאלדיאר: כמה זמן וממה להיזהר?
    נרקיס
    15/05/2013

שלום,
    אני סובלת כבר 5 שנים מכאבים חזקים באגן ובגב תחתון, לעיתים קרובות עם דקירות חזקות בירכיים וכאב במפשעות. כל הבדיקות עד כה לא העלו שום דבר משמעותי (CT, MRI, מיפוי עצמות, EMG, אולטראסאונד כליות...) מלבד אולי פגיעה לא מאוד חמורה בדיסק בין חוליות L5-S1.
    בחודשיים-שלושה האחרונים אני "חיה" על זאלדיאר - מקפידה לקחת לא יותר מ-1 ביום.
    לפני חודש התחלתי לקחת אלטרולט, בהתחלה רבע כדור ביום, ובימים האחרונים עליתי לחצי כדור. בינתיים יש איזו הקלה כללית, אך לא משהו דרמטי.
    שאלותי:
    1. למשך כמה זמן משפיע הזאלדיאר? לפעמים אני לוקחת אחד בבוקר, ושעות רבות לאחר מכן עדיין המצב סביר. האם יתכן שהוא משפיע ל-10 שעות או יותר?
    2. כמה זמן אפשר להמשיך לקחת את הזאלדיאר (כרגע אני לא רואה מתי אוכל להפסיק להשתמש בו)? ממה צריך להיזהר? האם צריך לעשות איזושהי בדיקה מדי פעם?

חוץ מזה, אם יש לכם איזשהו רעיון איך עוד אפשר לבדוק מה יש לי... אשמח מאוד :-)

תודה רבה מראש על התשובה,
    נרקיס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זאלדיאר: כמה זמן וממה להיזהר? - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/05/2013

שלום
    זלדיאר פועל למשך 4 עד 6 שעות והוא נועד לטיפול בכאב בעל עצמה בינונית. מאחר והוא מורכב משילוב של שתי תרופות במינון מופחת, יש סבירות צפחותה לתופעות לוואי או התמכרות וניתן להשתמש בתרופה זאת למשך זמן רב. יש להזהר במקרה של מחלה ופגיעה בתיפקוד הכבד, ובשילוב עם תרופות נגד דיכאון.
    כאב כרוני באגן יכול לנבוע גם מבעייה פנימית ולא רק מעמוד השדרה. ממליץ על בדיקה גניקולוגית מקיפה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאלדיאר ותרופות נגד דכאון

נרקיס
    07/07/2013

ד"ר קריסטל שלום,

כתבת לי שצריך להיזהר משילוב של זאלדיאר עם תרופות נגד דיכאון.
    אני לוקחת אלטרולט (10 מ"ג), שגם הוא אמור לסייע בשיכוך הכאב.
    האם עלולה להיות בעיה בקשר בין שתי התרופות? מה הסיבה לבעיה?

תודה ושבוע טוב, נרקיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא רופאה אבל

חן
    14/03/2016

אני סובלת מפיברומיאלגיה תסמינים רבים של כאבים חזקים והתענות כללית.
    לקחתי אלטרולט לי אישית הוא עשה ממש רע, הכאבים לא עברו, הדיכאון חגג, ולא נדבר על העיכול...
    אני הייתי מאוד לא מאוזנת וכל דבר עורר תופעות לוואי מאוד בעייתיות. ממליצה להיוועץ עם הרופא לגבי שילוב תרופות כאלה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן יקרה....

נרקיס
    15/03/2016

מאז עברו קצת מים... עדיין לוקחת אלטרולט (עלי הוא לא משפיע לרעה), אבל את הזלדיאר החלפתי מזמן בפעילות גופנית שעושה לי טוב, ואם צריך מדי פעם - קצת ולריאן טבעי.
    אפילו שכואב, ממליצה לך להתחיל בפעילות הדרגתית (קפיצה בטרמפולינה עוזרת מאוד!), ולחפש טיפול ב - Facial manipulation, הדבר היחיד שעזר לי להישלף בהדרגה ממעגל הכאב האינסופי. בריאות והצלחה !! נרקיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו