מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בחזהגיא04/04/2008
שלום רב.
אני בן 22 וכבר 4 חודשים שיש לי כאבים בתוך החזה בצד שמאל הכאבים הם התכווצויות ולחצים שחוזרים על עצמם וכאבים שמוקרנים ליד שמאל לכתף ולשיניים לפעמים, ובסיבוב חלק הגוף העליון לצד ימין יש כאב. בהתחלה חשבתי שזה קשור איכשהו ללב כי אני מרגיש את הכאב בלב ופניתי לקרדיולוג, הוא שלל שהכאב מקורו מהלב לאחר ביצוע של בדיקת אקג מאצץ ואולטראסאונד. לפני כמה ימים פניתי לאורטופד והוא הבחן אצלי neuralgia AND radiculitis nos suspected chest wall בלי כל צילום ונתן לי טיפול תרופתי etopan xl 600mg*20 כדור אחד ביום.
השאלה שלי היא קצת הסבר על מה שאיבחן אצלי הדוקטור, ועם ההבחנה שבוצעה ללא כל צילום היא מדוייקת. אני רוצה לציין שהכאבים אצלי כבר הרבה זמן ורק עכשיו קיבלתי אבחנה כלשהי לפני זה לא הכרדיולוג ולא הרופא משפחה לא יכלו לאבחן ממה נובעים הכאבים. ולא קיבלתי טיפול תרופתי
וגם רציתי לשאול עם הכאבים לא היו אמורים לחלוף מעצמם במשך כל הזמן הזה ורק טיפול תרופתי יכול לתקן את הבעיה?
הודה לך מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד''ר אברהם לזרי05/04/2008כאב בחזה מדאיג, מאחר שהוא עלול להיות הסימן הראשון להתקף לב. בכל מקרה שקיים כאב בחזה באיזור שתיארת ומלווה בהזעה ו/או בתחושה רעה- יש להגיע מיידית לרופא או לחדר מיון.
לא סיפרת לי על בריאותך הקודמת, האם הנך פעיל ספורטיבית, מתאמן בחדר כושר או באמצעות מכשירי כוח, בעל גמישות רבה במפרקים וכו'.
בהנחה שכאבך אינו ממקור לבבי, יש לשקול מספר אפשרויות, אכתוב, בקצרה, של שלוש:
1. כאב ממקור השרירים- במקרה זה, שרירי החזה ובעיקר- שרירי החזה הגדול. שריר זה עלול להימתח ומקרים קיצוניים גם להיקרע כאשר הו פועל כנגד התנגדות רבה ופתאומית (מכשיר תרגול בחדר כושר- סיבוב פנימה של הזרועות כשהמרפקים צמודים לצידי הגוף, או דחיקת משקולות בשכיבה על הגב).
2. כאב ממקור שדרתי בשל לחץ על שורשי העצבים היוצאים מחוט השדרה לכיוון קדמת בית החזה. כאן הדמייה יכולה לעזור. CT שדרתי עשוי להראות לחץ כזה.
3. כאב שמקורו בתהליך דלקתי של העצבים בין הצלעות. בדרך כלל מדובר בדלקת עקב נגיעות על ידי וירוס ממשפחת ההרפס (הוירוס הגורם לאבעבועות רוח) והקרוייה שלבקת חוגרת (Herpes Zoster). המחלה שכיחה בגילים המבוגרים יותר. הכאב בעל אופי שורף, עז ביותר, אינו מאפשר תפקוד ועקשן לטיפול. אין בדיקות הדמייה להוכחת המחלה. המהלך האופייני (אולם יש יוצאין מו הכלל) כולל שלב של הופעת פריחה שלפוחיתית לפי פיזור העצבים בין הצלעות, מספר ימים עד מספר שבועות לאחר היעלמות השלפוחיות מופיע הכאב.
טיפולים בשלושת המצבים נעשים במרפאת כאב. רק שם יש למטפלים "תחמושת" מגוונת ורבה כנגד הכאבים הטורדניים שהוזכרו. בדרך כלל יאומצו מספר גישות טיפוליות, בעת ובעונה אחת. בין הטיפולים: טיפול תרופתי נוגד דלקת, טיפול תרופתי כנגד דלקת עצבית (נוירופתיה), הזרקה מקומית לאלחוש ("הרדמה מקומית") וכנגד דלקת- כפי הנראה זה הטיפול בעל היעילות הטובה ביותר לטווח הקרוב, גירוי חשמלי בעל עוצמה נמוכה (TENS), ביופידבק, דיקור ועוד.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה
גיא06/04/2008ד"ר שלום
בקשר להודעתי הקודמת אני רוצה לציין שהכן לפני הופעת הכאב באיזור החזה הייתי פעיל מבחינה ספורטיבית והתאמנתי בחדר כושר מצב בריאותי טוב. כמו כן אני אני נמצא בעבודה הרבה שעות אבל לא עובד פיזית ומתעייף, והכאב הופיע לי לאחר עייפות רבה ושתיית אלכוהול. האם יש קשר בין הכאב לזה? ואיזה בדיקות אני צריך לבקש מהרופא שלי כדי להבחן את מקור הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- כאב בחזה
ד''ר אברהם לזרי08/04/2008שלום רב
אם אכן הבירור לחשד בעייה בלב- הסתיים ולא נמצא ממצא פתולוגי, יש להתייחס לבעייה כנובעת מהסיבות שציינתי בתשובתי הקודמת ולטפל כפי שהסברתי.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)