ליריקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליריקה
    ר
    28/06/2008

לרופא שלום ותודה מראש 1.ידוע לי שליריקה מפחיתה את התפקוד החשמלי של העצב. האם ליריקה גורמת נזק לעצבים שיכול להשאר גם אחרי סיום הטיפול בתרופה? 2.נתקלתי באינטרנט בבקשת החמרה, שרצו להוסיף לעלון של הליריקה אזהרה שהיא יכולה לגרום להתעלפות או אבדן הכרה. מה ידוע לך על סכנה זאת, שכיחותה,והאם מופיעה בעלון? 3.האם כאב של לחץ על שרשי העצבים ב-עמ"ש בגלל בלטי דיסק הוא כאב ממקור נוירופטי?(שאם כן-יש טעם לנסות ליריקה) 4.האם מותר לקחת אותה עם משככי כאבים אחרים ,כגון אדויל, פוינט,אלגוליזין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה

הוספת תגובה

• ליריקה

ד``ר זאב קריסטל
    30/06/2008

שלום
    ליריקה מפחיתה פעילות חשמלית פאתולוגית על ידי עיכוב מעבר יוני סידן לתוך תאי העצב. היא לא גורמת לנזק לעצב.
    יש השפעה על מערכת העצבים המרכזית אך היא ברוב המקרים מזערית ולא משמעותית. עליה הדרגתית במינון מונעת במרבית המקרים תופעות לוואי נדירות מסוג זה.
    כאב ממקור שורשי הוא לרוב מעורב - כאב מכאני כתוצאה מלחץ, כאב דלקתי כתוצאה מפריצת תוכן הדיסק וכאב נוירופאטי כתוצאה מנזק או סבל עיצבי. במצבים כרוניים וכן באחוז מסויים של המקרים שעברו ניתוחיי גב, המרכיב הנוירופאטי הולך וגובר ולעתים הוא המרכיב הדומיננטי. במצבים אילו ליריקה מהווה מרכיב טיפולי חשוב.
    שילוב של מספר תרופות הפועלות במנגנונים שונים תמיד נותן אפקט טיפולי טוב מאשר כל תרופה לחוד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא כאבי רגל וגב תחתון

קליפר דב
    21/02/2009

אני בן - 72 אחרי ניתוח לב פתוח וסרטן המעי הגס. אני סובל מלחץ דם גבוה וסכרת. לפני כ- 6 חודשים התחילו לי כאבים ברגל שמאל לאורכה. הכאבים בשכיבה , בישיבה ובעיקר בעמידה. עברתי דיקור סיני וכמה טיפולים של שיאצ'ו. כרגע אני מקבל טיפול תרופתי של ליריקה - הגעתי למינון של 300 מג' ליום וכדורי מציצה של טרמדקס. לצערי ללא הואיל , יש תחושה שהכאב מתגבר ולא קטן. אשמח לקבל עצה והנחיות כיצד למגר את הנגע הכואב . תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו