מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות הקשורות לשימוש בארקוקסיהד``ר זאב קריסטל27/07/2008
שלום רב. יש לי מספר שאלות הקשורות לשימוש בארקוקסיה: למשך כמה זמן מותר לקחת את התרופה ברציפות?
אני סובלת מכאבים כרונים קשים ולקוחת ארקוקסיה מזה כחודש וחצי. התחלתי לחוש בשיפור משמעותי רק אחרי כשלושה שבועות. האם זה הגיוני שהתרופה תשפיע אחרי זמן רב כל כך? כלומר - האם התרופה היא בעלת אפקט מצטבר?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה
ד''ר אברהם לזרי12/08/2008שלום רב
אענה לך באופן כללי בהתייחס לקבוצה אליה משתיכת ארקוקסיה. תרופות נוגדות דלקת, יעילות ביותר בטיפול במצבי כאב כרוניים. תרופות אלה הנן בעלות תופעות לוואי רבות, ביניהן- גירוי הקיבה עד כדי הופעת דימומים. בכדי להפחית תופעת הדימומים ממערכת העיכול- פותחו תרופות נוגדות דלקת מקבוצה חדשה- אלה, על פי הפרסומים, אינן מגרות את מערכת העיכול. אולם, במהלך שנות השימוש בקבוצה זו התברר ישי להן תופעות לוואי שונות. תופעת הלוואי הקשה ביותר הנה עלייה בלחץ הדם, במיוחד לאלה הסובלים מנטייה לכך או חולים באופן ממשי. מקול שבשימוש נכון, מבוקר ותחת בקרה רפואית צמודה ניתן לגלות את תופעות הלוואי מוקדם והפסיקן. אני נוטה לתת תרופות יעילות אלה לזמן קצר, בדרך כלל, לא יותר מ10 ימים עד שבועיים באופן רציף. אם התרופה אינה משפיעה בתקופה זו, סימן שאין היא יעילה לכאב הנתון.
לדעתי, תופעת הכאב שלך, חלפה מעצמה, ללא קשר למתן התרופה.
בכל מקרה- אין לקחת רצוף יותר מ- שבועיים רצוף.
רפואה שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקןקסיה
חנה17/04/2012אני בת 48 ליפני חודש וחצי התחלתי ליסבול מכאבים חזקים ברגליים בזמן עבודה וגם הליכה כאב נוקשה . הרופא נתן לי מרשם לארקוקסיה אני שותה כחודש את התרופה 120 מג פעם ביום.אני עדיין סובלת מכאבים יש לי חשד לדלקת פרקים. בעוד שבועיים יש לי תור לראומטולוג האם להמשיך לשתות או להחליף משכך כאב אחר.מצפה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עמית15/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)