מספר שאלות הקשורות לשימוש בארקוקסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות הקשורות לשימוש בארקוקסיה
    ד``ר זאב קריסטל
    27/07/2008

שלום רב. יש לי מספר שאלות הקשורות לשימוש בארקוקסיה: למשך כמה זמן מותר לקחת את התרופה ברציפות?
    אני סובלת מכאבים כרונים קשים ולקוחת ארקוקסיה מזה כחודש וחצי. התחלתי לחוש בשיפור משמעותי רק אחרי כשלושה שבועות. האם זה הגיוני שהתרופה תשפיע אחרי זמן רב כל כך? כלומר - האם התרופה היא בעלת אפקט מצטבר?
    תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ארקוקסיה

ד''ר אברהם לזרי
    12/08/2008

שלום רב
    אענה לך באופן כללי בהתייחס לקבוצה אליה משתיכת ארקוקסיה. תרופות נוגדות דלקת, יעילות ביותר בטיפול במצבי כאב כרוניים. תרופות אלה הנן בעלות תופעות לוואי רבות, ביניהן- גירוי הקיבה עד כדי הופעת דימומים. בכדי להפחית תופעת הדימומים ממערכת העיכול- פותחו תרופות נוגדות דלקת מקבוצה חדשה- אלה, על פי הפרסומים, אינן מגרות את מערכת העיכול. אולם, במהלך שנות השימוש בקבוצה זו התברר ישי להן תופעות לוואי שונות. תופעת הלוואי הקשה ביותר הנה עלייה בלחץ הדם, במיוחד לאלה הסובלים מנטייה לכך או חולים באופן ממשי. מקול שבשימוש נכון, מבוקר ותחת בקרה רפואית צמודה ניתן לגלות את תופעות הלוואי מוקדם והפסיקן. אני נוטה לתת תרופות יעילות אלה לזמן קצר, בדרך כלל, לא יותר מ10 ימים עד שבועיים באופן רציף. אם התרופה אינה משפיעה בתקופה זו, סימן שאין היא יעילה לכאב הנתון.
    לדעתי, תופעת הכאב שלך, חלפה מעצמה, ללא קשר למתן התרופה.
    בכל מקרה- אין לקחת רצוף יותר מ- שבועיים רצוף.
    רפואה שלמה
    ד"ר לזרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארקןקסיה

חנה
    17/04/2012

אני בת 48 ליפני חודש וחצי התחלתי ליסבול מכאבים חזקים ברגליים בזמן עבודה וגם הליכה כאב נוקשה . הרופא נתן לי מרשם לארקוקסיה אני שותה כחודש את התרופה 120 מג פעם ביום.אני עדיין סובלת מכאבים יש לי חשד לדלקת פרקים. בעוד שבועיים יש לי תור לראומטולוג האם להמשיך לשתות או להחליף משכך כאב אחר.מצפה לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

עמית
    15/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו