כאב חד בראש מאחורי האוזן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב חד בראש מאחורי האוזן
    רונן
    29/07/2008

שלום, אני בן 49 בריא בד"כ. מזה כ- 15 שנה אני סובל מהתקפים של כאב חד בראש באזור שמאחורי האוזן. תדירות הופעת הכאב נעה בין פעמיים בשבוע לפעם בחודשיים. הכאב הוא חד מאוד (כמו סכין) ומשפיע על כל האזור, כאשר במצב של הופעת הכאב אפילו דיבור או חיוך מגבירים את הכאב כמו גם נהיגה או ישיבה במחשב. בשנים האחרונות שחיה מעוררת את הכאב כמעט באופן מיידי. הדבר היחיד שעוזר לי הוא לשכב על האוזן מיד עם הופעת הכאב, במקרה כזה (אם עשיתי זאת מיד עם תחילת הכאב) המצב משתפר לאחר כרבע שעה, במידה ולא - הכאב עשוי להימשך בין מספר שעות ועד יום. למעט שחיה (בשנים האחרונות) לא הצלחתי למצוא trigger לכאב למרות שיש לי הרגשה שתנוחת או תנועת הצוואר מחמירה את הכאב עם הופעתו. בנוסף, אני מרכיב משקפיים וכאשר הזרועה לוחצת על האזור שמאחורי האוזן הכאב מתגבר, אם כי היו מקרים בהם השתמשתי בעדשות מגע ובכל זאת התחיל כאב. במשך השנים הייתי אצל מספר נירולוגים ובבדיקות השגרתיות לא נמצאו ממצאים חריגים. הטיפולים שהומלצו כללו: החל מאופטלגין, משחה להרדמה מקומית, משככי כאבים וזריקה שקיבלתי בצוואר (ביחידה לכאב בבי"ח רמב"ם) להרדמה של חצי מהגולגולת - כל הטיפולים לא עזרו. כרגע , אינני יודע מה לעשות כדי להתגבר על הבעיה, למי לפנות ואודה מאוד לכל דיאגנוזה, עצה לטיפול ואו המלצה אחרת. בתודה מראש, רונן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בראש מאחורי האוזן

הוספת תגובה

ד''ר אברהם לזרי
    12/08/2008

שלום רב
    ראשית- אפנה אותך לתשובה קודמת במדור בה הסברתי מקור לכאבים שורפים. בפנים- מדובר בכאב ממקור העצב התחושתי של הפנים, עצב המחולק לשלושה סעיפים בכל צד של הפנים. אתה מתאר כאב, שכפי הנראה, מקורו בענף האמצעי של העצב. הטיפול אינו פשוט, ולעיתים נדרשים טיפולים שונים בעת ובעונה אחת. אני מציע שתפנה למרפאת כאב, שכן הטיפולים דורשים מיומנות מקצועית ספציפית.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סובלת מהתקפי כאב חד כאלה

עדית
    17/11/2009

הייתי אצל אורתופד אבל הוא אמר שזה לא קשור. יכול להיות שזה נאורלגיה אבל אני לא בטוחה.
    אני סובלת נורא. לא מסוגלת לזוז במשך שעות, וכשזה מחריף אני צועקת כל התקף.
    ההתקפים הם כל כמה שניות למשך כמה שניות. אני מתכווצת מהכאב החד מאחורי האוזן.
    מתגברים כשיש לי שפעת וחום, אבל בהחלט קיימים גם בתקופות רגילות. אני לוקחת אתופן, אבל בעיתות שפעת גם האתופן לא עוזר....
    האם העלית משהו בחכתך? אני בדיוק צריכה עזרה כי אני עם שפעת וממש צועקת מההתקפים הללו.
    מקוה שתקבלת את ההודעה. תודה!! עדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    20/11/2009

שלום רונן
    כאב חד המופיע באיזור מוגבל לפי עיצבוב של עצב מסויים בגוף מצביע על גרוייעצבי NEURALGIA.
    הזרקת חומר הרדמה לחסימת העצב היא אבחנתית בלבד ולא טיפולית, לכן אין זה מפליא כלל שהזריקה שקיבלת במרפאת הכאב לא עזרה לך. הטיפול הנכון הוא על ידי תרופות החוסמות פעילות חשמלית לא תקינה של עצבים פגועים, כמו ליריקה וגבפנטין, טיפול בגלי רדיו לשורש העצבי הצווארי מס' 2 ו - 3 יכול להוות פתרון משלים לטיפול התרופתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו