מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב חד וחזק בצד השמאלילירן25/08/2008
ערב טוב. אני בן 27 , כבר מזה שנתיים שאני חש בכאבים חדים בצד הראש באיזור הרקה השמאלית בדיוק היכן שמתחיל לצמוח השיער ,יש לציין שהכאב הופיע פעם בכמה ימים באופן לא קבוע ,זה יכול להיות פעם אחת בערב ולפעמים פעם בכמה שבועות ,הכאב הוא חזק מאד וחולף במהרה. בחודשים האחרונים הכאבים מתעצמים באותו איזור ואני מרגיש אותם מדי יום מהרגע שאני קם מהשינה ועד הלילה ,אני מרגיש שיש לי שם רגישות ,עד שמגיע הכאב החזק שאני מרגיש שהוא עומד לבוא. האם אלו תופעות של גידול סרטני ח"ו , או שזהו סימפטום של חסימת עורק. אני מאד מבוהל מזה ,ואני יודע שזה רק הולך ומחמיר ,תודה מראש. לירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד
ד``ר זאב קריסטל09/09/2008שלום לירן
כאב חד באזור הרקה איננו תופעה אופיינית ולכן מחייבת ברור. יש לברר האם המקור הוא באזור עצמו או שהכאב מקרין מאזור אחר כמו הצוואר, העורף, המפרק שבין הלסת לגולגולת או קשת השיניים.
כך למשל דלקת כרונית של המפרק הנ"ל יכולה לתת תסמיני כאב כרוני עם התבטאות קבועה או התקפית. יש לפנות לרופא פה ולסת לברור ספציפי. אי סגירה טובה של קשתות השיניים יכולה להוות גורם נוסף לתופעה זו. גם כאן סגר מיוחד שיותאם ע"י רופא פה ולסת יכול לפתור את הבעיה. כאב ממקור עצבי ראשוני יכול להיות הגורם לתופעה. תגובה טובה לטיפול בתרופות נוגדות פירכוסים יכולה להוות הוכחה למקור כזה של כאב, למרות שהמיקום איננו אופייני. הקרנה מהצוואר אפשר לאתר על ידי לחץ בנקודות טריגר הגורמות להופעת הכאב האופייני. הטיפול הוא על ידי הזרקה מקומית לנקודות הטריגר. הכאב מופיע לרב בסוף היום כתוצאה ממתח נפשי ועייפות. מנוחה, הרפייה ושנת לילה טובים יכולים להעלים את התופעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)