כאבים בברך ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברך ימין
    דנה
    07/10/2008

אני בת 27, מתאמנת (ריצות 3-4 פעמים בשבוע) , חבלה בברך ימין . יש כאבים בירידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך ימין

הוספת תגובה

• כאבים בברך ימין

ד''ר אברהם לזרי
    22/10/2008

שלום רב
    צר לי על העיכוב במתן התשובה.
    כאבים כפי שאת מתארת- כאבים הכלולים בקבוצה "כאב בקדמת הברך", שכיחים בספורטאים ובעיקר ברצים. בין הסיבות- פגיעה בסחוס הפיקה של הברך, מתיחה של השרירים והרצועות, פגיעה בסחוסי המניסקוס ("סהרונים")- שתפקידם לבלום זעזועים, שברי מעמס (ולא מאמץ- כפי שנוטים לכנותם). בכל מקרה מדובר בשילוב של: נטייה טבעית- אם בשל גמישות יתר של המפרקים או אחרת, או משטר אימונים בלתי נאות*.
    * משטר אימונים בלתי נאות, דוגמאות: נעליים שאינן מתאימות, תדירות גבוהה של אימון, משטח קשה מדי או רך מדי, ריבוי שיפועים (ירידות), אימון בזמן מחלה או עייפות, אי ביצוע הכנה דוגמת מתיחות או חימום, תזונה דלה וכדומה.
    טיפול: הבסיס לטיפול הנו אבחון מדוייק של הבעייה ולאחריו: בניית תוכנית אימון מתאימה, הקלה על הכאב (תרופות, לייזר רך וכדומה), חיזוק שרירים והדרכה לגבי מתיחות, מקבע לברך- במידת הצורך, מדרסים, נעלי ספורט מתאימות.
    עלייך להיבדק במרפאה המתמחה בפגיעות השלד והשרירים ואני בטוח שתטופלי באופן הנאות.
    רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו