מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראשקרן.22/10/2008
שלום רב אני סובלת מכאבי ראש חזקים שמתחילים בלילה באזור הגבות אני הולכת לישון עם כאבים ולפעמים כמה עם כאבים,זה מגיע בתקופות.רק כדור עוזר. השאלה מה הסיבות לכך אולי אוכל מסויים או מחזור או.... אני שותה מספיק. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר אברהם לזרי22/10/2008שלום רב
אני זקוק לתוספת מידע על מנת שאוכל להעריך את סוג הכאב שלך:
* מהו גילך והאם את סובלת ממחלה כלשהי?
* מהו מיקום הכאב? האם תמיד באותו מיקום? האם מקרין לאזור מסוים?
* מהי עוצמתו?
* מה אופי (דוקר, שורף, יורה, לוחץ, פועם וכדומה) הכאב?
* האם קשור למאמץ או לפעילות מסויימת, האם קשור למחזור הוסת?
* מה תדירות ההתקפים וכמה זמן נמשך כל התקף עד שחולף (ללא טיפול ועם טיפול)?
* איזו תרופה מקלה עליו? האם מופיעה הקלה גם בשימוש במשהו אחר (קירור, חימום, לחיצה, הרפייה וכדומה)?
* האם מישהו במשפחה סובל מכאבים דומים?
זהו, אגב, המידע שתישאלי עליו במרפאת כאב. הוא חיוני במקרים כמו שלך על מנת להגיע לאבחון ברור.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
קרן.22/10/2008שלום רב * אני בת 27 לא סובלת ממחלות * המיקום מעל הגבות לפעמים גם מתחת לכיוון האף כשאני נוגעת במקום * העוצמה לפעמים חזקה מאוד ולפעמים פחות * אופי הכאב: כאב שנמצא שם כל הזמן לפעמים גם דקירות לפעמים אני לא יכולה בכלל לחשוב בכלל הכאב. * נראה לי שבמחזור זה מתחזק אני כרגע במחזור,אני אבדוק גם כשאני לא. * כרגע זה כל יום בלי תרופה זה לא עובר ועם 2 נורפן ג'ל זה מקל וחוזר ואף אחד לא סובל בכאבים במשפחה. אני גם רוצה לציין שאני מעשנת 12 סיגריות ביום אבל יש ימים שלא כואב לי אז לא נראה לי שזה הבעיה. תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר אברהם לזרי26/10/2008שלום רב
לפי התיאור שלך, הכאב, כפי הנראה, אינו מיגרנה. אני משער שמדובר בכאב ממקור עצבי (כאב נוירופתי). לפי תיאורך- אחד מהענפים של העצב שמעצבב את התחושה בפנים (נקרא העצב הטריגמינלי- "תלת- ענפי"). עצב זה עלול לעבור תהליך דלקתי (בד"כ לאחר זיהום ויראלי- וירוס ההרפס/אבעבועות רוח) ולאחר שנים- התהליך מתפרץ וגורם לכאבים. תסמונת הכאב הנה כרונית ולעיתים אינה חולפת ללא טיפול.
בין הטיפולים ניתן למנות: תרופות נוגדות כאב ודלקת, הזרקה של חומר לאלחוש מקומי, גירוי חשמלי (TENS), תרופות נוגדות פעילות חשמלית של העצבים הנגועים (קרויות תרופות נוגדות אפילפסיה), תרופות נוגדות דכאון- שיש להן פעילות ספציפית לדיכוי כאב ועוד.
כאב, כפי שאת מתארת, הנו מסוג שבמרפאת כאב יוכלו להתמודד אתו. התערבות מוקדמת ויעילה תפחית את סבלך.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)