כאב ברגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ברגליים
    נורית
    13/11/2008

שלום רב. אני סובלת במשך ה3 שנים האחרונות מכאבים ברגליים מתחת לישבן אשר נובעים מכאבי גב תחתון, ידוע לי כי בהתקף חזק אני מרגישה כאבי גב. לפיMRI וCT אין חשש לפריצת דיסק, כמו כן עשיתי ב3 השנים את כל הבדיקות האפשריות (גנקולוגיה, כלי דם, עצבים, מיפוי עצמות, ראומטולוגיה וכו') וברוך ה' שללו הכל. אני נוטלת ב3 שנים האחרונות כמעט כל ערב אתופן 600 מ"ג ובהתקפים קשים מאוד ארקוקסיה 90 מ"ג- זה הדבר היחידי שמשאיר אותי שפויה. לפני חצי שנה לערך הייתי אצל מומחה לכאב שנתן לי ארקוקסיה למשך שבועיים רצוף ואחרי שלושה שבועות מתחילת הטיפול חש שיפור למשך חודש בלבד ולאחר מכן חזרו הכאבים. מה עוד ניתן לעשות כדי למצוא פתרון??? האם אתופן וארקוקסיה אכן מזיקים לטווח הארוך? הייתכן שכבר עשיתי נזק לכבד/כליות/קיבה כתוצאה מנטילת הכדורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברגליים

הוספת תגובה

• כאב ברגליים

ד``ר זאב קריסטל
    15/11/2008

שלום נורית
    ברור ומוכח שלתרופות ממשפחת נוגדי הדלקת יש השפעה מזיקה אם נוטלים אותם באופן קבוע לטווח ארוך.
    לא ברור לי אצל איזה מומחה לכאב היית, אך ממה שתיארת ברור שעדיין לא הושלם אצלך ברור מקיף לגבי מקור הכאבים ובטח לא לגבי הטיפול בהם. בכדי לעשות זאת היית צריכה לעבור (במסגרת מרפאת הכאב) סידרה של פעולות אבחנתיות כמו חסמי עצב לעצבי הפרקים הקטנים של חוליות עמוד השידרה המותניות, תוצאה חיובית מנחה לכיוון טיפול פשוט ויעיל עם גלי רדיו בתדר גבוה, הניתנים בעמצעות מחטים מיוחדות המוחדרות לקרבת העצבים האמורים. כאב ממקור של הדיסק הבין חולייתי ניתן לאבחן באמצעות הזרקה לתוך הדיסק המחשיד, לקבלת כאב המחכה את הכאב הקליני הרגיל שלך. חסמי עצב בגובה המתאים יכולים גם הם לאבחן את הבעייה.
    לגבי הטיפול בכאב עצמו במידה ואין תגובה קלינית מספקת לתרופות נוגדות דלקת יש להתקדם בסולם לתרופות חזקות יותר כמו טרמדול ואחר כך תרופות ממשפחת האופיאטים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו