שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרה
    25/11/2008

לפני כשבועיים נתפס לי הגב התחתון, ניסיתי לנוח ולקחת דברים רגילים כמו אופטלגין וזה עזר כצת לפני כ4 ימים התחזקו מאוד הכאבים עד אשר קשה עלי הקימה והישיבה, הלילה גם קשה לי להירדם עשיתי טיפול של רפואה משלימה, אך הטיפול מאוד כאב לי ולכן יש לי פחד גדול לחזור האם כל טיפול ברפואה משלימה חיב להכאיב, אני מאוד סומכת על הרופא שלי אך אין לי כוחות הנפש ליסבול עוד כאב על מה שאני כבר סובלת. מה לעשות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

ד``ר זאב קריסטל
    25/11/2008

שלום שרה
    בתשעים וחמישה אחוזים מהמקרים עם הפקף חריף של כאבי גב, הכאב חולף באופן עצמוני גם ללא כל טיפול. כל הטיפולים הניתנים בשלב החריף יעודם העיקרי הוא הקלה בסבל וחזרה מהר ככל הניתן לפעילות מלאה. לכן אין מדברים כבר על תקופת מנוחה מלאה, אלא להתחיל מייד הליכה ותרגילים מתאימים, זאת כמובן לאחר לקיחת תרופות משככות כאב מסוג נוגדי הדלקת ואם צריך גם חזקות יותר כמו טרמדול אלגוליזין וכו'. רק אם אחרי שלושה עד שישה חדשים הכאב איננו חולף רק אז יש לחשוב על טיפולים מיוחדים יותר. יש כמובן לשים לב לדגלים אדומים כמו סימפטומים המצביעים על נזק לעצבים כמו חולשה, איבוד יכולת שליטה על הגפה, איבוד שליטה על השתן וכדומה. במקרה כזה יש לפנות דחוף למיון לקבלת טיפול בהתאם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו