מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריסטור אולטרא -נוירוסטימולטורעמית23/02/2009
לרופאים שלום רב , בחודשים האחרונים אני רואה פירסומים נרחבים לשיטה של השתלת מכשיר זעיר שניקרא ריסטור אולטרה "Restore ULTRA ". זהו נוירוסטימולטור נטען שתפקידו להקל על הסובלים מכאבים קשים . אני עם פריצת דיסק ולאחר ניתוח לפני 7 שנים שלא צלח ,ועם כאבים איומים בגב (לא ברגליים שם יש "רק" חוסר תחושה לאורך הירך החיצונית ובאצבעות הרגליים). הזרקות , טיפולים + RF במרפאת כאב הועילו לפרק זמן מוגבל ביותר (כרגיל?) . האם אתם יכולים לשפוך לי אור על השיטה הזו יתרונותיה ,ניסיון ,חסרונותיה ומה ההבדל מהשתלת האלקטרודות "הרגילה" שהייתה נהוגה עד היום .מי מתאים בדיוק לשיטה הזו כי הכאבים שלי כאמור מפושטים ומרוכזים בכל ! הגב התחתון ומעל העכוז השמאלי (L5-S1 ) מי מבצע את ההשתלה של הנוירוסטימולטור מתחת לעור הרופא במרפאת הכאב או כירורג כבשאר הניתוחים ? אודה לכם על כל אינפורמציה בנושא בכבוד רב, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירוסטימולטור
ד``ר זאב קריסטל25/02/2009שלום אבי
גרויי חוט השדרה באמצעות אלקטרודות המושתלות בחלל האפידוראלי היא טכניקה טיפולית המוכיחה את עצמה באחוז גבוה מאוד של מטופלים. הפעולה מתבצעת בשני שלבים, שלב הניסיון בו מושתלת האלקטרודה באופן זמני ומתחברת חיצונית למכשיר המייצר גרויי חשמלי בעוצמה נמוכה. החולה מנסה את הטיפול למשך שבוע ורק אם יש תוצאות משביעות רצון עוברים לשלב השני בו מושתלת אלקטרודה קבועה המחוברת לקוצב המוכנס לכיס תת-עורי. מערכת הריסטור מוטענת חיצונית ומופעלת ע"י שלט חיצוני. בארץ רוב האנשים שעוברים השתלת אלקטרודה הם חולים שעברו ניתוחי גב ולמרות שהניתוחים בוצעו בהצלחה, מצב הכאבים בגב החמיר ואף הוחמר.
נראה שגם אתה עונה לקריטריונים לצורך טיפול בטכניקה זאת, עליך לפנות למרפאת כאב בבית חולים בו מבצעים את ההשתלות, לקבלת הסבר והדרכה מפורטים יותר. הפעולה נעשית בחדר ניתוח במסגרת אישפוז יום ע"י רופאי כאב המנוסים בפעולה מסוג זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קריסטל על התשובה המפורטת
עמית25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)