ריסטור אולטרא -נוירוסטימולטור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריסטור אולטרא -נוירוסטימולטור
    עמית
    23/02/2009

לרופאים שלום רב , בחודשים האחרונים אני רואה פירסומים נרחבים לשיטה של השתלת מכשיר זעיר שניקרא ריסטור אולטרה "Restore ULTRA ". זהו נוירוסטימולטור נטען שתפקידו להקל על הסובלים מכאבים קשים . אני עם פריצת דיסק ולאחר ניתוח לפני 7 שנים שלא צלח ,ועם כאבים איומים בגב (לא ברגליים שם יש "רק" חוסר תחושה לאורך הירך החיצונית ובאצבעות הרגליים). הזרקות , טיפולים + RF במרפאת כאב הועילו לפרק זמן מוגבל ביותר (כרגיל?) . האם אתם יכולים לשפוך לי אור על השיטה הזו יתרונותיה ,ניסיון ,חסרונותיה ומה ההבדל מהשתלת האלקטרודות "הרגילה" שהייתה נהוגה עד היום .מי מתאים בדיוק לשיטה הזו כי הכאבים שלי כאמור מפושטים ומרוכזים בכל ! הגב התחתון ומעל העכוז השמאלי (L5-S1 ) מי מבצע את ההשתלה של הנוירוסטימולטור מתחת לעור הרופא במרפאת הכאב או כירורג כבשאר הניתוחים ? אודה לכם על כל אינפורמציה בנושא בכבוד רב, אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוירוסטימולטור

ד``ר זאב קריסטל
    25/02/2009

שלום אבי
    גרויי חוט השדרה באמצעות אלקטרודות המושתלות בחלל האפידוראלי היא טכניקה טיפולית המוכיחה את עצמה באחוז גבוה מאוד של מטופלים. הפעולה מתבצעת בשני שלבים, שלב הניסיון בו מושתלת האלקטרודה באופן זמני ומתחברת חיצונית למכשיר המייצר גרויי חשמלי בעוצמה נמוכה. החולה מנסה את הטיפול למשך שבוע ורק אם יש תוצאות משביעות רצון עוברים לשלב השני בו מושתלת אלקטרודה קבועה המחוברת לקוצב המוכנס לכיס תת-עורי. מערכת הריסטור מוטענת חיצונית ומופעלת ע"י שלט חיצוני. בארץ רוב האנשים שעוברים השתלת אלקטרודה הם חולים שעברו ניתוחי גב ולמרות שהניתוחים בוצעו בהצלחה, מצב הכאבים בגב החמיר ואף הוחמר.
    נראה שגם אתה עונה לקריטריונים לצורך טיפול בטכניקה זאת, עליך לפנות למרפאת כאב בבית חולים בו מבצעים את ההשתלות, לקבלת הסבר והדרכה מפורטים יותר. הפעולה נעשית בחדר ניתוח במסגרת אישפוז יום ע"י רופאי כאב המנוסים בפעולה מסוג זה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר קריסטל על התשובה המפורטת

עמית
    25/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו