איזה כדור יותר חזק נגד כאבים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה כדור יותר חזק נגד כאבים?
    עינב אור
    25/03/2009

שלום רב ד"ר
    שמי עינב אור ואני בת 33 אני סובלת מפריצת דיסק בגב ושנים אני לוקחת נקסין 500 מי"ג פעמיים ביום ועכשיו הרופא הציע לי לעבור לכדור ליריקה כי זה יותר חזק במינון 75 מיליגרם
    השאלה שלי מה יכול לעזור לי יותר נגד הכאב שלא מפסיק מהגב התחתון ומקרין כל הזמן לרגל ימין ומקשה עלי לעמוד ללכת ואפילו לשבת זמן רב
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר זאב קריסטל
    26/03/2009

שלום עינב
    שתי התרופות שהזכרת שונות אחת מהשניה בדרך פעולתן והן ניתנות למטרות שונות לחלוטין, לכן לא ניתן להשוות אותן מבחינת העוצמה לשיכוך כאב. נקסין היא תרופה אנטי דלקתית ולכן היא ניתנת במצבי דלקת. לא הוכחה יעילות של תרופה ממשפחה זאת במצבים של גרויי שורש עצב עם כאב המקרין לרגל כמו שתואר אצלך. עדיף לבצע סידרה של הזרקות אפידוראליות של סטרואידים שהם הרבה יותר אפקטיביים במצב זה. ליריקה היא תרופה נוירולוגית המרגיעה עצבים מגורים ולכן היא יעילה רק במקרים של בעייה עיצבית. המינון האפקטיבי הוא 150 מ"ג פעמיים ביום.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו