מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות כאב לתרופות NSAID קלאסיותשאלת תם10/06/2009
שלום רב!
לפני מספר שבועות עברתי ניתוח דיסקטומי L4-L5 לאחר שנה וחצי של כאבים שהלכו והחמירו עד למצב של כמעט חוסר תפקוד (לא נוירולוגי, רק מכאב). עברתי שלוש זריקות סטרואידים, שתיים תחת שיקוף, לפני, אבל לא עזר.
אחרי הניתוח, הכאב החזק חלף לשבוע, אך עתה חזר כאב ברגל שמאל, כך שקשה לי מאוד לעמוד וללכת. (לאין ארוך יותר טוב מקודם, אבל קשה מאוד לתפקוד).
כרגע בבירור לגבי סיבת הכאב - האם חזרה הפריצה, בצקת או אפשרות אחר, וכנראה אשלח לדימות.
מה שרציתי לשאול לגביו הם סוג התרופות שמשפיעות עלי, ומה זה אומר, אם בכלל.
לאחר מעט שימת לב וקריאה באינטרנט, שמתי לב שתרופות מסוג NSAID החדשות, אשר ממוקדות השפעה על COX-2, לחלוטין חסרות השפעה עלי (Arcoxia 120 לא הזיז לי), אבל יש לי רגישות גבוהה למה שאני מעריך שהן תרופות שפועלות על COX-1, לדוגמא וולטרן 100 ממש משפר את המצב התפקודי בנטילה קבועה (אבל מסוכן לנטילה מאוד מושכת לפי הבנתי, וגם ברגע שהפסקתי חזרתי למצב הירוד).
כמו כן ניסיתי גם Etopen, שעזר, אך אפילו הופיעה תופעה של החמרה זמנית אך רצינית בכאבים אחרי שהשפעת התרופה פגה (כל יום).
אני רואה שגם לאספירין יש השפעה טובה עלי אפילו במינון נמוך (100), אבל זה כבר אחרי הניתוח אז קשה לי להשוות.
בכל מקרה: הבנתי מקריאה שהרגישות לכאורה המאוד מוטה לטובת תרופות שיותר פעילות על COX-1 ואדישות לCox-2 inhibitors זה לא כל כך תואם מקרים כמו שלי, או שאני טועה? האם זה יכול לגלות משהו על דרכי התהוות הכאב או על המקור שלו?, ואולי על משהו שפיספסתי באפשרויות טרום הניתוח?
מי בעצם האנשים שממומחים בשאלות מהסוג הזה?
אודה מאוד לכל תשובה או הפנייה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר ניתוח גב
ד``ר זאב קריסטל14/06/2009שלום רב
לצערנו יש שכיחות די רבה (20-45%) של חזרת כאב ואפילו החמרתו לאחר ניתוחי גב, למרות שהניתוח בוצע ללא דופי. הטיפול במצב זה, שמקורו בתפקוד עיצבי חולני, הוא על ידי תרופות נוירולוגיות, משככי כאב חזקים יותר מאילו שתיארת, ואמצעי ניווט נוירולוגיים כמו טיפול בגלי רדיו והשתלת אלקטרודה לגרויי חוט השדרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

