מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים מאוד..!!!!!!שי משה21/11/2009
שלום רב ד"ר זאב קריסטל.
אני סובל ממה שנקרא בלט בקע פריצת דיסק. עשיתי בדיקת סי.טי לאחרונה וזה לשון הבדיקה ד"ר.
בגובה l4-5 בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ קל על השק התקאלי
בגובה l5 -s1 בקע דיסק אחורי ופורמינלי משמאל גורם לחץ על השק התקאלי ועל העצב ההיקפי מאותו צד.
ד"ר אשמח מאוד אם תפרש לי את לשון הבדיקה הזאת אין לי מושג מה זה אומר.
אני סובל מכאבים חזקים מאוד ברגל שמאל עם דגש על השוק של הרגל והקרנות של כאבים לכל אורך הרגל.
התחלתי בתקופה האחרונה טיפולי פיזותרפיה אבל זה לא כל כך עוזר לי לכאבים. ואני ממש חסר אונים בכל מה שקשור לנושא לכאים ולדרכי טיפול בבעיה שלי.
ד"ר שאלה שניה חשובה לי אליך. עוד חודשיים בדיוק אני יוצא לטיול שאני מתכנן אותו כבר שנה לדרום אמריקה לחמישה חודשים. שאלתי אליך אם אני יכול בכלל לצאת לטיול הזה שכולל מסעות הרמת תיקים גדולים הליכות ובעיקר נופים יפים. אם הטיול הז לא יגרום לי לנזק יותר גדול בבעיה שלי אם אני לא יחזור לארץ עם כאבים ומצב יותר חמור. אני ממש מפחד שלא אצליח לצאת לטיול בגלל הפריצת דיסק הזאת. אודה לך על כל עזרה בנושא ומודה לך מראש על ההקשבה
בברכה שי משה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
ד``ר זאב קריסטל23/11/2009שלום שי
הממצא המשמעותי בצילום ה - CT שעשית הוא בקע הדיסק בגובה L5-S1. התוכן הרך הנמצא בתוך הדיסק בגובה זה פרץ החוצה וגורם לתגובה דלקתית וגירויי שורש העצב השמאלי היוצא מהנקב הבין-חולייתי השמאלי ומשם הוא עושה את דרכו לרגל שמאל. זו הסיבה שהכאב מקרין לאורך הגפה השמאלית. ברוב הגדול של המקרים הכאב חולף מעצמו, עם או בלי טיפול. כאשר הכאב נמשך יותר משלושה חודשים, יש מקום לטיפולים פולשניים יותר כמו הזרקות אפידוראליות של סטרואידים או במקרה שלך עדיף לטפל בהזרקות ישירות לתוך הנקב הבין חולייתי השמאלי, שם נמצאת הבעייה. פעולת זאת מבוצעת במרפאת כאב מוסמכת, תחת שיקוף רנטגן. לעיתים נדירות מאוד יש צורך בהתערבות ניתוחית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.....המשך
שי שמה25/11/2009ד"ר זאב קריסטל תודה רבה על התגובה.
האמת זה לא כל כך נעים הזריקות האלו לפי תגובות ששמעתי מאנשים....
אבל אם אין דרך אחרת כדי להקל על כאב וכדי שהמצב לא התדרדר אז אין ברירה.
שאלתי השניה היא אליך ד"ר: האם אני יכול לטוס בעוד חודש וחצי לטיול משמעותי לדרום אמריקה עם הבעיה שיש לי..????
אשמח לתגובה ד"ר תודה רבה..!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)