מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב טורקלים כרוניםרויטל01/04/2010
שלום רב.
אני סובלת מזה 10 חודשים מכאב גב טורקלי (איזור D6-D8) פארא ורטברלים משמאל. הכאב החל בצורה חדה וחשבתי שנתפס לי שריר ( עד אז עסקתי בספיניניג ויוגה). אחרי שטיפול בנוגדי דלקת לא הועיל עברתי לזריקות סטרואידים למקום, הזריקה הרכאשונה הקלה במידת מה, אך הזריקה השנייה גרמה להחמרה קשה. בעקבות זאת אושפזתי למתן סטרואידים לוריד, במהלך האישפוז בוצע מיפוי עצמות שהיה תקין. בהמשך עקב הופעת סימנים נוירולוגים של החזרים ערים ברגל שמאל ובבינסקי חיובי, נשלחתי ל MRI שפוענח בהתחלה כתקין ולאחר חוות דעת שנייה נמצאה פריצת דיסק לטרלית קטנה ב D7-8 שאינה מסבירה את הכאב. באולטראסאונד נמצא ממצא באיזור של הדורסל רוט ב D6 , ממצא זה לא נצפה בבדיקות MRI חוזרות.
אני מטופלת במרפאת כאב בתה"ש. במהלך התקופה ניסינו טיפולים שונים כגון: אלטרולט, טרמדקס, כעת אני מטופלת במינון מקסימלי של ליריקה, מדבקת בוטרנס 10 מק"ג, ועל זה מוסיפה בימים קשים, אוקסיקוד במינונים עולים (הגעתי עד ל 40 מ"ג ליום).
קיבלתי זריקת אפידורל לאיזור D7-8, ללא הועיל, וכעת אני שבוע וחצי אחרי זריקת הרדמה לאיזור הדורסל רוט ב D6, ללא שיפור.
אני מטפסת על הקירות מרוב כאבים, אני בדיכאון מטורף ולא מסוגלת להמשיך לחיות. משגע אותי שאין אבחנה ברורה, ואני גם לא יודעת לאן לפנות הלאה.
אעריך מאוד במידה ויש למישהו רעיון כלשהוא כיצד ניתן לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש פריצה כזאת
נטלי02/07/2015לי יש פריצת דיסק טורקאלית חוליות d6.7.8. 9 אשמח לשוחח איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב טורקלים
ד``ר זאב קריסטל05/04/2010שלום רויטל (האם את רופאה?)
עלייך לעבור מספר פרוצדורות איבחוניות במסגרת מרפאת הכאב (יתכן שכבר עברת אותן?). 1 - EMG לאיבחון ומיקום נזק עיצבי שורשי טורקאלי. 2 - הזרקה לשורש D6 או D6 (לפי הממצאים ב EMG), תחת שיקוף רנטגן. 3 - במידה ויש תגובה חיובית יש לחזור על הפעולה תוך שימוש בגלי רדיו בתדירות גבוהה. 4 - שלב אחרון הוא השתלת אלקטרודה אפידוראלית לגרויי חוט השידרה, טיפול עם יעילות גבוהה אותו ניתן לנסות אם כל שאר הטיפולים אינם נותנים תשובה משביעת רצון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)