כאבי מחזור חזקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי מחזור חזקים
    נאווה
    24/10/2007

היי,
    מזל טוב על הפורום החדש :)
    אני בת 25 ויש לי כאבי מחזור חזקים מאוד כמעט כל חודש, עד כדי כך שהם ממש משביתים אותי ליום לפחות (לפעמים יומיים או שלוש). יש לי גם כאבי ראש הרבה פעמים ולפעמים זה הופך למיגרנה. הייתי אצל מלא רופאים ולא היה לאף אחד מהם פתרון. ראיתי את הפורום הזה והחלטתי שאולי כדאי לשאול כאן... יש משהו שתוכל להציע לי לעשות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מחזור חזקים

הוספת תגובה

• כאבי מחזור חזקים

ד``ר זאב קריסטל
    25/10/2007

שלום נאווה
    כאבי מחזור הם לצערנו תופעה שכיחה בנשים צעירות, מצד שני ברוב המכריע של המקרים כאב זה מגיב לתרופות משככחות כאב המקובלות מסוג האקמול ואופטלגין וכן לתרופות ממשפחת נוגדי הדלקת כמו נורופן, וולטרן, קספו, אדקס וכדומה. לתרופות ממשפחה זאת יש השפעה על קדישת הדם ולכן יש להזהר במצבים של דימום מחזורי גדול מהרגיל. בנוסף יש להזהר במקרים של בעיות בקיבה עקב הנזק שתרופות אלו גורמות לרירית הקיבה ולקחת אותם בזמו ארוחה ובמידת הצורך להוסיף תרופות נוגדי חומציות כמו לוסק. תרופות חדשות יותר ממשפחה זאת כמו סלקוקס וארקוקסיה אינן משפיעות על קרישת הדם ולכן מומלצות יותר במצבים בהם הכאב קשור לדימום.
    כאשר התרופות הנ"ל לא מועילות להפחתת הכאב ניתן לעלות מדרגה ולשלב תרופות מסוג האופיואידים (*) החלשים: אלגוליזין, קודאין, טראמאל, טראמדקס. רק במצבים עמידים במיוחד יש לטפל בתרופות אופיואידיות חזקות כמו אוקסיקונטין. תרופות אלו ניתנות רק ע"י רופא, לאחר הדרכה לגבי אופן הטיפול ותופעות הלוואי שלו.
    מיגרנה בזמן המחזור מגיבה לרוב לאותו לאותו טיפול תרופתי לפי הסדר שתואר למעלה . במקרים עמידים יש לפנות למרפאה נאורולוגית לקבלת תרופות מיוחדות היעילות להפסקת התקפים מיגרנוטיים.
    (*) אופיואידים הם תרופות שפועלות על קולטנים חוסמי כאב כמו מורפין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו