סימבלטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימבלטה
    אביב
    13/06/2010

שלום לרופאים .
    אני בחורה בת 30 שסובלת מטריגמינל נאורלגיה מזה כשנתיים לאחר שתל שעשיתי בלסת העליונה מצד שמאל . הצד השמאלי שלי נפגע ,צילום MRI שעשיתי לא נמצא גיד שעלה על העצב וגרם לכאב .
    אני נוטלת סימבלטה במינון של 90 מ"ל ביום .(מי שהמציא את הסימבלטה הוא גאון !) לפני כן איכות חיי היתה בריצפה . אפשר לומר שאני מאוזנת מבחינת הכאב עם המינון הזה ,למרות שהכאב עדיין מפציע פעם בחודש למשך דקה או שתיים שבהן בא לי למות !
    יש לי שאלות חשובות אליכם בנוגע לאדם שסובל מכאב ורוצה להמשיך את חייו (כי מה לעשות החיים ממשיכים) 1. אני נשואה 8נ חודשים, מטופלת בסימבלטה 7 חודשים ורוצה להיכנס להריון עם סימבלטה במינון של 90 מ"ל ביום האם יש אפשרות כזאת ? זה מאוד חשוב לי אני רוצה ילד! אני יודעת שאני לא אוכל לסבול את הכאבים למשך 9 חודשים בלי התרופה הזאת . מה עושים?
    2. האם המחלה תעבור לי בסוף או שאצטרך לחיות איתה כל חיי?
    3. האם זה רק הולך ומחמיר או שישנה אפשרות שמצבי ישתפר לטובה ואהיה אדם חופשי מתרופות ?
    דעתכם חשובה לי מאוד ! (אל תפנו אותי לרופא מטפל , אם הוא היה יודע הייתי שואלת אותו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה עדיין מחכה לתשובה

אביב
    15/06/2010

אנא מכם , אם תוכלו לשפוך קצת אור בנושא זה מאוד יעזור לי ויעודד אותי.

ויש לי שאלה נוספת האם נטילת חומצה פולית 3 חודשים לפני הריון יכולה להועיל בהפחתה למומים האם זה יועיל במשהו ,במידה ואמשיך לקחת סימבלטה תוך כדי הריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה

ד``ר זאב קריסטל
    19/06/2010

שלום אביב
    פגיעה עיצבית כגורם לכאב כרוני איננה אחידה בתוצאותיה בכל האנשים. יש אנשים בהם לא מופיע כאב בכלל ויש כאלו אצלם מופיע כאב נוירופאטי כרוני הנמשך שנים רבות ואפילו כל החיים. רוב האנשים נמצאים בדרגות ביניים ביון שתי הקצוות האלה. הטיפול בכאב עיצבי הוא באמצעות תרופות היעודיות למחלות עצבים כמו הסימבלטה. לכן עלייך להמשיך טיפול זה באופן כרוני. לגבי השפעת הטיפול בזמן הריון יש להתיעץ עם הרופא שרשם לך תרופה זאת ו/או רופא גניקולוג. מחקרים הראו שתרופה זאת איננה בטוחה בזמן ההריון, אך על הרופא המטפל להחליט אם המשך הטיפול בזמן ההריון חשוב יותר ושווה לקחת סיכון נמוך יחסית לסיבוכים לעובר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו