מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטהאביב13/06/2010
שלום לרופאים .
אני בחורה בת 30 שסובלת מטריגמינל נאורלגיה מזה כשנתיים לאחר שתל שעשיתי בלסת העליונה מצד שמאל . הצד השמאלי שלי נפגע ,צילום MRI שעשיתי לא נמצא גיד שעלה על העצב וגרם לכאב .
אני נוטלת סימבלטה במינון של 90 מ"ל ביום .(מי שהמציא את הסימבלטה הוא גאון !) לפני כן איכות חיי היתה בריצפה . אפשר לומר שאני מאוזנת מבחינת הכאב עם המינון הזה ,למרות שהכאב עדיין מפציע פעם בחודש למשך דקה או שתיים שבהן בא לי למות !
יש לי שאלות חשובות אליכם בנוגע לאדם שסובל מכאב ורוצה להמשיך את חייו (כי מה לעשות החיים ממשיכים) 1. אני נשואה 8נ חודשים, מטופלת בסימבלטה 7 חודשים ורוצה להיכנס להריון עם סימבלטה במינון של 90 מ"ל ביום האם יש אפשרות כזאת ? זה מאוד חשוב לי אני רוצה ילד! אני יודעת שאני לא אוכל לסבול את הכאבים למשך 9 חודשים בלי התרופה הזאת . מה עושים?
2. האם המחלה תעבור לי בסוף או שאצטרך לחיות איתה כל חיי?
3. האם זה רק הולך ומחמיר או שישנה אפשרות שמצבי ישתפר לטובה ואהיה אדם חופשי מתרופות ?
דעתכם חשובה לי מאוד ! (אל תפנו אותי לרופא מטפל , אם הוא היה יודע הייתי שואלת אותו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה עדיין מחכה לתשובה
אביב15/06/2010אנא מכם , אם תוכלו לשפוך קצת אור בנושא זה מאוד יעזור לי ויעודד אותי.
ויש לי שאלה נוספת האם נטילת חומצה פולית 3 חודשים לפני הריון יכולה להועיל בהפחתה למומים האם זה יועיל במשהו ,במידה ואמשיך לקחת סימבלטה תוך כדי הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלטה
ד``ר זאב קריסטל19/06/2010שלום אביב
פגיעה עיצבית כגורם לכאב כרוני איננה אחידה בתוצאותיה בכל האנשים. יש אנשים בהם לא מופיע כאב בכלל ויש כאלו אצלם מופיע כאב נוירופאטי כרוני הנמשך שנים רבות ואפילו כל החיים. רוב האנשים נמצאים בדרגות ביניים ביון שתי הקצוות האלה. הטיפול בכאב עיצבי הוא באמצעות תרופות היעודיות למחלות עצבים כמו הסימבלטה. לכן עלייך להמשיך טיפול זה באופן כרוני. לגבי השפעת הטיפול בזמן הריון יש להתיעץ עם הרופא שרשם לך תרופה זאת ו/או רופא גניקולוג. מחקרים הראו שתרופה זאת איננה בטוחה בזמן ההריון, אך על הרופא המטפל להחליט אם המשך הטיפול בזמן ההריון חשוב יותר ושווה לקחת סיכון נמוך יחסית לסיבוכים לעובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)