מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופותחסוי04/11/2007
שלום רב,
אני בת 23 וסובלת מכאבי ראש קשים. מאחר ויש לי תסמונת רנו, איני יכולה לקחת ריזאלט או תרופות אחרות שמכווצות את כלי הדם.
ישנם ימים רבים בהם אני נוטלת עד 10 כדורים ביום מסוגים שונים (רוקסט פלוס, אופטלגין, איבורופנים לסוגיהם, אלגולזין פורטה, נרוסין).
CT מוח תקין (לפני 3 שנים).
ברצוני לדעת מהו הזנק היכול להיגרם מנטילה מוגזמת של משככי כאבים? (אני מניחה שאני מכורה אליהם). האם יש פתרון אלטרנטיבי מומלץ יותר?
האם מותר לערבב סוגים שונים של משככים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר זאב קריסטל05/11/2007שלום רב
שם נרדף לתרופות הוא סמי מרפא, ואמנם במינון המקובל התרופות נותנות מרפא או הקלה, אך במינון מוגזם ו/או למשך זמן ארוך מהמקובל התרופות הופכות לסם – רעל. נראה לי לפי התיאור של נטילת "עשר כדורים ביום", שאת נמצאת בתחום הרעיל של תרופות משככות כאב. בתחום זה את חשופה לכל תופעות הלוואי הבלתי רצויות והסיבוכים מנטילה בלתי מבוקרת של התרופות. כך לדוגמה לתרופות מסוג של נרוסין ואיבופרופן תופעות לוואי רעילות המתבטאות בפגיעה בכליות, רירית הקיבה עם יצירת כיבים, פגיעה בקרישת הדם עם נטייה לדימומים קשים בעיקר ממערכת העיכול (עד כדי סכנה לחיים), דימומים חזקים בזמן מחזור עד כדי מצב של חוסר דם, אגירת נוזלים עם עליה בלחץ דם ובמשקל. יש לציין שנטילת תרופות ממשפחה זאת וכן אופטאלגין ואקמול במינונים גבוהים ולמשך זמן רב מהמותר מהווה גורם לכאבי ראש לא פחות קשים מאילו שבגללם החל הטיפול.
תרופות המכילות אופיואידים (מסוג המורפין) חלשים כמו פרקוסט ואלגוליזין יתנו במינונים גבוהים מירי פגיעה בכבד (ע"י האקמול) וכל תופעות הלוואי של אופיואידים: עצירות, בעיות במתן שתן, פגיעה הורמונאלית עם איבוד החשק המיני, התכווצויות שרירים. זאת בנוסף להתמכרות פיזית ותלות נפשית ודרישה למינונים הולכים וגוברים של התרופות.
ברור שהדבר הראשון שעליך לעשות זה לקחת "פסק זמן" ולהתנקות מכל הרעלים שהצטברו בגופך, שזה אומר הפחתה הדרגתית במינון התרופות (הפחתה של כדור אחד כל 3-4 ימים), עד למצב ללא תרופות למשך 2-3 חודשים. תתפלאי איך מצבך ישתפר אפילו מבחינת כאבי הראש. רק לאחר תקופת ההתנקות תוכלי להתחיל בטיפול מיוחד לכאב כרוני הכולל שילוב של תרופות הפועלות באתרים שונים של מסלולי הכאב. השילוב מסוג זה נותן יעילות טובה הרבה יותר ומוריד את המינון של כל תרופה אם הייתה נלקחת לחוד, דבר המונע תופעות לוואי בלתי רצויות עקב מינון יתר. לשם קבלת יעוץ לגבי שילוב התרופות המתאים ביותר למצבך עלייך לפנות למרפאת כאב מקצועית.
מקווה שעזרתי לך
שלום ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)