למצוא את התרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למצוא את התרופה
    רן
    05/11/2007

שלום ד"ר קריסטל,

אני סובל כ-6 שנים מכאבים חזקים בכפות הרגלים הובחנתי כסובל מכאבים פסיכו סומטים פוסט טראומטיים. לפני כמה חודשים הופנתי למרפאת כאב ושם קיבלתי אלטרולט שהפך לאלטרול ...הרגשתי שיפור גדול אבל לא ממצא, ז"א אני מרגיש שאני נוגע בתרופה המתאימה אבל לא בעוצמה הנכונה, לכן העלנו את המינון ל100מ"ג והשיפור עלה, אך התופעות לוואי הכריעו אותי ( הזעה מוגברת מאד ויובש בפה ...).

הרופא המליץ על סימבלטה אני כרגע עם סימבלטה שלושה שבועות והשיפור כמעט ולא מורגש. השאלה האם מוקדם מידי להסיק מסקנות? האם ליריקה היא תרופה יותר מבטיחה ומה מחירה מבחינת תופעות לוואי? והאם אפשר לשלב עם ליריקה כדור נגד חרדה כמו סרוקסט?

תודה, רן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למצוא את התרופה

הוספת תגובה

• למצוא את התרופה

ד``ר זאב קריסטל
    05/11/2007

שלום רב
    לפי הטיפול שקיבלת עד כה במסגרת מרפאת הכאב, אתה סובל כפי הנראה מהפרעה בתפקוד של העצבים התחושתיים ההיקפיים בכפות הרגליים (כאב נוירופאטי). תופעה זאת שכיחה למדי בחולי סכרת, ויכולה להופיע במגוון מחלות אחרות, הרעלות ולאחר טיפול בתרופות נגר סרטן. לא ציינת אם אתה חולה סכרת, שכן הטיפול בסימבלטה מאושר למימון בסל הבריאות לחולי סכרת בלבד. מנגנון הפעולה של אלטרול וסימבלטה דומה בעיקרון – שניהם תרופות המעכבות מעבר כאב במערכת העצבים המרכזית ע"י הגברת ריכוזי חומרים מיוחדים במוח ובחוט השידרה. הסימבלטה מהווה דור חדש לסוג תרופות זה (משפחת התרופות נוגדות דיכאון SNRI), עם פרופיל תופעות לוואי הרבה יותר נמוך מאלטרול. יתרונה גם בנוחות למטופל - פעם אחת ליום, בשיפור ביכולת השינה ובאפקט האנטי דיכאוני שלה (כידוע כאב כרוני מלווה לרוב בדיכאון)
    הליריקה לעומת זאת שייכת למשפחת התרופות לטיפול בפירכוסים (אפילפסיה). היא מדכאת פעילות חשמלית חולנית של עצבים גם במוח וגם בעצבים ההיקפיים. במקרה שלך בעצבי תחושת הכאב ברגליים. מכאן ששתי התרופות פועלות במנגנונים שונים ולכן הגיוני לשלב טיפול בשתי התרופות גם יחד, כך תקבל אפקט טיפולי הרבה יותר חזק ובמינון נמוך יותר מאשר בטיפול עם כל תרופה לחוד, דבר המפחית תופעות לוואי בלתי רצויות.
    מקווה שעניתי על שאלתך ואשמח לענות על שאלות נוספות בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו