מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב כרוני בראש ומאחורי העיןאלדד05/07/2010
שלום. אני בן 21, וסובל כשנה מכאבי ראש שמתבטאים בצורות הבאות:
1. כאב עמום בחלק האחורי של הראש, קרוב לחיבור לעורף.
2. תחושת לחץ כללית בראש ומאחורי העיניים, מלווה ברצון לשכב לנוח. התחושה הופכת לכאב בזמן תנועות חדות, כמו התכופפות והתרוממות מהירה.
3. כאב מאחורי עין ימין.
התחושות מופיעות לחילופין או במקביל זו לזו. הן חלשות למדי, מציקות אבל לא מפסיקות-תפקוד.
הכאב מופיע כמה ימים בשבוע, מתחיל אחר הצהריים ונמשך כמה שעות.
בדיקות שעברתי ויצאו תקינות:
דופק, לחץ דם, נשימה, בדיקה של רופא עיניים (כולל לחץ תוך עיני), בדיקת ראייה, בדיקה פיזית נוירולוגית, בדיקות שתן ודם (כולל אלמנטים שקשורים לכאבי ראש).
בנוסף קיבלתי מרשם לאינדומת'סין נגד tension type headache- לא עזר.
קיבלתי הפנייה גם לבדיקות EEG ו-CT, שאני לא נלהב לבצע (בגלל הקרינה והטרחה של הגעה לבי"ח). בשלב זה עצרתי וחשבתי:
את רוב הזמן אני מבלה בישיבה, ויתכן שהתנוחה שלי לא טובה. שמתי לב שהכאב אופייני בעיקר בימים שיוצא לי לעמוד לזמן ממושך או לעשות עבודה פיזית. לכן אני מתלבט אם לראות אורתופד לפני שאמשיך עם הבדיקות.
נקודה נוספת: תמיד היתה לי בעיה של יובש בעיניים, שמציקה יותר בעין ימין, שם מתפרצים לעיתים כלי דם ויוצרים 'עין אדומה'. רופא העיניים לא מצא הסבר לכך שעין אחת רגישה יותר מהשניה, אבל גם לא הופתע מכך. בכל אופן, זו אותה עין שמאחוריה מופיע 'כאב הראש'.
כעת לשאלות:
א. בהתחשב בכלל הסימפטומים (כאב באחורי הראש, לחץ כללי בראש, כאב מאחורי עין אחת, כולם נפוצים יותר אחרי זמן ממושך של עמידה או פעילות), האם סביר כאב ראש ממקור אורתופדי?
ב. אם כן, האם כדאי לקבוע תור לאורתופד לפני ביצוע בדיקות CT ו-EEG? לדוגמא, אם אורתופד ירצה לבצע צילום רנטגן או CT של העורף.
ג. האם יש משמעות לכך שהסימפוטמים לא מופיעים כל הזמן, ולא מפריעים לתפקוד?
כאמור, אני לא נלהב לבצע בדיקות נוספות. זו תחושה מוזרה- מצד אחד סובלים מכאבים במשך שנה, ומצד שני אין לי תסמינים נוירולוגיים וחיי היומיומם מתנהלים כסדרם.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני בראש ומאחורי העין
ד''ר תמר ישר07/07/2010אלדד
הכאב ,אמנם מופיע-לא כל הזמן,אך מתמשך לאורך תקופה ארוכה מדי!
לכן יש לבצע את הבדיקות שניתנו לך.
חשוב בנוסף לבצע באותה הזדמנות גם CT ע"ש צאורי.
לאחר ביצוע הבדיקות יש להוועץ עם נוירולוג ואורטופד
כלטוב
ד"ר תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)