מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנהAL06/11/2007
שלום רב, אני בת 22 סובלת ממיגרנות בערך מגיל 12 תדירות ההתקפים כפעמיים בחודש למשך שלושה ימים ההתקפים מלווים בבחילות וחולשה. הכאב של המיגרנה בצד ימין של הראש מעל העין. לאחרונה הייתי אצל נוירולוג וקיבלתי טיפול מונע של דראלין שלא עוזר לי כלל, וכאשר יש התקף ריזלט.
אני פונה אלייך מכיוון שבשבוע האחרון אני סובלת מהתקף הנמשך כל השבוע ולא עובר כל פעם שזה נחלש בערב זה שוב מתחזק והריזלט לא עוזר וגם לא רוקסט תרופה שהייתי נוטלת בעבר. רציתי לדעת אם זה סביר ואם יש משהו שאני יכולה לעשות להקל על הכאב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד``ר זאב קריסטל08/11/2007שלום AL
לרוע המזל בחלק מהמקרים של מיגרנה רבת שנים, ההתקפים הולכים ותוכפים בתדירותם בד בבד עם עליה בעמידות לטיפול המקובל. בהתאם למה שתיארת הטיפול בהתקפיי מיגרנה מרכב מתרופות אותם נוטלים בתחילת ההתקף ותפקידן להפסיק את ההתקף בעודו באיבו. בקבוצה זאת ניתן למנות מהקל אל הכבד את משככי הכאב הנפוצים כנו אקמול אופטאלגין ותרופות ממשפחת נוגדי הדלקת כמו אדביל, וולטרן, איבופרופן וכדומה. תרופות אלו יעילות בשלבים הקלים של המחלה וכפי הנראה לא יועילו בשלב המתקדם אותו את מתארת תוספת קפאין ותכשירי ארגוט כמו ברוקסט ומיגרלב היעילים בשלבים קשים יותר כבר אינם עוזרים לך. לפי תיאורך גם התרופות המקדמות ביותר מסוג ריזאלט כבר אינן יעילות להפסקת התקפי מיגרנה. בשלב כזה של עמידות לטיפול ניתן לפנות לקבוצה השנייה של תרופות שנלקחות באופן קבוע ומטרתן למנוע את ההתקפים. את כבר ניסית תרופה אחת השייכת לקבוצה זאת – דרלין, שכאמור לא סיפקה את הסחורה. תרופות אחרות הממומלצות יותר בקבוצה זאת הם: א. תרופות נוגדות דיכאון הנמצאות בשימוש גם לתסמונות כאב כרוניות שונות כמו אלטרול, דפרקסן, אפקסור.
2. תרופות נוירולוגיות נוגדות פרכוסים ובעיקר נצפו תוצאות טובות עם TOPAMAX . 3. מקרים עמידים במיוחד הגיבו גם להזרקות של BOTOX למספר נקודות במצח ושרירי העורף. 4. גרויי חשמלי של העצבים המעצבבים את החלק האחורי של הקרקפת הוא טיפול חדשני במקרים שלא הגיבו לכל טיפול אחר. 5. תרופות משככות כאב חזקות יותר המכילות אופיאטים (ממשפחת הנרקוטיקה), יכול להיות פתרון בחולים בהם איבות החיים נפגעה באורח אנוש.
תודה ואיחולי בריאות ללא כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)