ספונדילוליסטזיס והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספונדילוליסטזיס והריון
    הדס
    07/08/2010

שלום, שמי הדס, בת 36. סובלת מכאבי גב קשים יומיומיים ומזה שנה חלה החמרה בכאבים.
    הממצאים לאחר CT: חוליות L4-L5 ספונדילוליסטזיס דו צדדי עם ליסטזיס דרגה 1.
    דיסקית בינחולייתית מנוונת עם תופעת ואקום. בלט דיסק צדדי ימני מלווה בזיזים בולטים מגופי החוליות הסמוכות. נצפית דחיקת מוצא העצב הימני. מודגמת חוליית מעבר L5 עם המיסקראליזציה משמאל.
    בחודשים האחרונים אני נוטלת ארקוקסיה לשיכוך הכאבים וכעת מעוניינת להכנס להריון.
    ידוע לי שלא אוכל ליטול משככי כאבים כארקוקסיה בהריון ובהנקה ואני תוהה איך אשא את הכאבים ללא תרופות.
    יש סיכוי שהריון יבטל/יצמצם את הכאבים במצבי?
    אני שוקלת ניתוח אך בשל גילי אני מעדיפה להכנס להריון קודם כל.
    כמה זמן לאחר ניתוח עמוד השדרה ישוקם על מנת להכנס להריון והאם הריון לא יפגע בהשגי ניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספונדילוליסטזיס והריון

הוספת תגובה

• הריון

ד``ר זאב קריסטל
    07/08/2010

שלום הדס
    לצערי אין לי בשורות משמחות עבורך. עומס ההריון איננו בריא לגב ולכן צפויי שבעיות גב יחמירו בשלבי ההריון המתקדמים. גם תרופות משככות כאב אינן מועילות להתפתחות העובר ולבריאותו. ניתוח גב יכול להיות פתרון זמני אך גם בו יש סיכונים, סיבוכים ואחוז לא מבוטל של כישלון. באין ברירה יש לנסות תחילה הזרקות אפידוראליות של סטרואידים , לאחר מכן טיפול בגלי רדיו ואם כל אילו לא נתנו רגיעה לטווח ארוך, יש ללכת על ניתוח.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו