כאבים בחזה ודופק חזק ומהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחזה ודופק חזק ומהיר
    אלה
    22/11/2007

שלום, אני סובלת כבר שנים מדופק מהיר וחזק (בעיקר חזק) וכאבים חזקים בחזה. נבדקתי בדיקה קרדיולוגית מקיפה ולא נמצא דבר. טופלתי בתרופות נגד חרדה, כיוון שזה היה השערת הרופאים אבל הכאבים לא פוסקים.
    אני שואלת מה עוד אני יכולה לבדוק, כדי לגלות את הבעיה שלי? כי הכאבים והדופק פשוט לא נפסקים כל היום ואני לא מסוגלת לתפקד ככה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בחזה ודופק חזק ומהיר

ד``ר זאב קריסטל
    23/11/2007

שלום אלה
    בפנייתך לא ציינת את גילך, דבר שהוא שפט חשוב ביותר לצורך אבחון הבעיה.
    האפשרויות בנתונים הנוכחיים הם כדלקמן:
    א. הכאבים בחזה הם בכל זאת ממקור לבבי ומאד שכיח להחמיץ זאת בנשים שהן מתחת לגיל המעבר, שכן רופאים עדיין בקיבעון שזאת בעיה של גברים בלבד.
    לאיתור הבעיה יש לבצע ניטור של מספר ימים על ידי מכשיר מיוחד הנקרא Holter, שמקליט את פעילות הלב ומאתר הפרעות בקצב הלב. הפרעת הקצב מסוג מהיר (פירפור התקפי, ריפרוף פרוזדורים, ( PATיכולים בהחלט להתבטא בדפיקות לב ובכאבים בחזה עקב אספקת חמצן בלתי מספקת לשריר הלב.
    אבחנה נוספת היא תסמונת ידועה אך נדירה של התכווצויות כלי הדם בשריר הלב (X Syndrome) , הנובעת מתגובת יתר לאדרנלין היכולה להופיע גם באנשים צעירים ומתבטאת בכאבים בחזה דופק מהיר ותחושת דפיקות לב מהירות. אין בדרך כלל ממצאים ב- ECG. והטיפול על ידי חוסמי ביתא.
    אבחנה נוספת היא מחלה ראשונית או משנית של שריר הלב (Cardiomyopathy), היכולה להתבטא קלינית על ידי רגישות יתר של שריר הלב לאדרנלין המסתובב בדם. הסימפטומים הם כמו במצב הקודם וכן הטיפול.
    ב. בעיה חוץ לבבית: מצבים אמוציונאלים של לחץ נפשי ועליה ברמת האדרנלין בדם יכול להתבטא באופן משני לדפיקות לב וכאבים בחזה ממקור לבבי או עקב גרויי עצבי על רקע רגישות של מערכת העצבים התחושתית להשפעות ממערכת העצבים הסימפטטית (אדרנלין). הטיפול במצב זה הוא תרופות הרגעה וחוסמי בטא.
    לבריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו