מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לקחת?עדי26/11/2007
שלום, אני בן 41 .
סובל כבר כמה שנים מכאבי ראש, צוואר וכתפיים די חזקים. כנראה גם בגלל מבנה די כפוף ועבודה מרובה מול מחשב ( אני עוסק בתכנות ). עשיתי המון עיסויים ושיאצו אך ללא הועיל. בשנתיים האחרונות כאבי הראש החמירו ויש לי כפעמיים בשבוע כאב ראש עז בעורף וברכות ובפנים ואני מחמם את המקום ולוקח משככי כאב ונח וחייב להפסיק לעבוד.
נוירולוג קופת חולים המליץ לי על טיפול שימנע כאבי ראש וצוואר באמצעות אלטרולט ובמועד אחר הציע טיפול מונע כאב באמצעות סרוקסט. התייעצתי עם עוד נוירולוג באופן פרטי אשר הציע טיפול מונע כאב בכדור בשם סימבלטה.
רופא המשפחה, אמר לי שלמיטב ידיעתו הכי אפקטיבי למניעת כאבים כאלה כדור בשם דפלפט
וקראתי שהליריקה מומלצת גם.
השאלה שלי היא איזה מהכדורים הכי אפקטיבי למניעת כאבי ראש-פנים -עורף-צוואר חזקים? ( הנוירולוג אמר שזה לא מיגרנה). לאיזה מהם יהיה הכי פחות תופעות לוואי ? אם איזה מהכדורים את היית ממליצה להתחיל ואיזה נראה לך הכי פחות מתאים?
הרבה תודה וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לקחת?
ד``ר זאב קריסטל27/11/2007שלום עדי
אין ספק לפי תיאורך שאתה סובל מבעיה של יציבה בלתי נכונה ומאמצת למשך שעות רבות כל יום בעבודתך מול המחשב. דבר ראשון שעליך לעשות, בכדי למנוע נזק נוסף, זה לשנות את הרגלי הישיבה שלך, דהיינו לקבל ייעוץ לגבי כיסא הניתן לשינויי תנוחה בהתאם למבנה גופך ואף נותן תמיכה לצוואר . כמו כן סידור מיקום המחשב לגובה העיניים דבר שימנע את הצורך לכופף את הראש, או לחלופין למתוח את הצוואר. יש יצאת להפסקות כל זמן קצוב ולבצע תרגילי הרפיה לשרירי הצוואר והכתפיים.
בשלב השני יש לטפל בבעיות שכבר נוצרו שמקורן במתח שרירי מתמשך (Myofascial Pain syndrome) , עקב התנוחה הבלתי טבעית של הצוואר. ניתן לעשות זאת על ידי שילוב של פיזיוטרפיה (גרויי חשמלי, חימום עמוק, עיסויי ומתיחה, אולטרה-סאונד וכו') להרפייה של שרירי העורף, טיפולים משלימים כמו יוגה דיקור סיני וכירופרקטיקה. הרפייה מודעת כמו ביו-פידבק גם יכולה לעזור.
מבין התרופות שהזכרת: 1. אלטרול היא תרופה אפקטיבית. יש לקחת אותה לפני השינה היא מפחיתה מתחים, משפרת מאוד את יכולת השינה (חוסר שינה מחמיר כאב ראש ממתח שרירי העורף) ומפחיתה כאב. יש לעלות בהדרגה במינון לפי הוראות רופא כאב. תופעות הלוואי: יובש בפה וישנוניות בימים הראשונים של הטיפול. 2. לסימבלטה פעולה דומה לזו של אלטרול אך עם פחות תופעות לוואי לכן היא תהייה תרופת הבחירה מבין שתיהן.
3. שילוב של תרופות מרפות שרירים (כמו קלונקס) גם הן יכולות להועיל.
4. סידרה של הזרקות של חומר הרדמה מקומית לנקודות רגישות בעורף וגב עליון יכולות לשפר את המצב באופן דרמטי. 5. תרופה נוספת עליה יש דיווח חיובי במצבים אלו זו היא טופמקס (Topamax)
שהיא אפקטיבית יותר מדפלפט וליריקה במצב ספציפי זה.
6. ולבסוף יש תוצאות מבטיחות להזרקות של בוטוקס (Botox) לנקודות שונות בשרירי העורף להמצח .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

