מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי סרטןאילנה29/11/2007
לד"ר קריסטל שלום
אבא שלי (בן שמונים) מאושפז בהוספיס (שיבא) עם סרטן במוח (GBM)
לצערי הוא כבר לא מסוגל לדבר, הוא סובל גם מאמפיזמה קשה כך שגם הנשימה
היא מטלה קשה עבורו, כבר 5 ימים שהוא ישן (כך בכל אופן נאמר לי), עדיין לא מקבל מורפיום
כי קבעו שהוא לא נראה סובל (?!) אני יושבת לידו ועוקבת אחר תנועותיו משך שעות רבות
ולדעתי כואב לו מאוד !!!! אתמול הזזתי לו את הראש לצד כי חשבתי שהוא נחנק (הוא חירחר)
ואז פתאום ראיתי על פניו הבעת כאב נוראית והוא ניסה להרים את יד ימין לכיוון הראש אבל היא מיד נפלה חזרה על המיטה.סיפרתי את זה לאחות אבל היא חזרה ואמרה שהוא לא מראה סימני סבל !!!
אז איך לעזאזל (סליחה !) קובעים מתי כואב לאדם עם סרטן אלים במוח, בצקת ענקית שמועכת לו את כל המוח, אמפיזמה שחונקת וגורמת לו לחנק שאני לא מסוגלת לשמוע, שמשותק
בכל הגוף (חוץ מיד ימין) שעינייו עצומות ושאינו מסוגל לבלוע אפילו את הרוק ושאינו מסוגל לצעוק" "כואב לי" ? לדעתי אפילו הגומי שמניחים לו סביב הראש בזמן האינהלציה מכאיב לו !!
בתודה על תשובתך, אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי סרטן
ד``ר זאב קריסטל02/12/2007שלום אילנה
אני מאוד מבין לליבך ומשתתף בכאב הנפשי שלך לנוכח הכאב הפיזי של אביך. אין בכלל ויכוח שההצדקה לקיום מוסד ההוספיס היא יכולתו לתמוך בנוטים למות ולתת להם איכות חיים מינימאלית בימיהם האחרונים. לצערנו כמו בתחומים אחרים ברפואה הטיפול בכאב חלקי ביותר ובאחוז גבוה מהמקרים איננו נותן מענה מספק. לא תאמיני, אך נאמר לי ע"י רופא מומחה שמנע תרופה משככת כאב מחולה סרטן סופני, שנותרו לו חודשים מועטים לחיות "כדי שהחולה לא יתמכר לתרופות נרקוטיות". מחובתו של כל הוספיס לעשות מאמץ עליון ולמנוע סבל וכאב מחולה שהוא בסוף דרכו. הכאב עצמו מונע סיבוכים מסוכנים כמו הפסקת נשימה גם במינונים גבוהים של מורפין, לכן גם זו לא סיבה להימנע מטיפול מתאים בכאב. זכותך לדרוש טיפול וזו זכותו הבסיסית של אביך לקבל טיפול נאות בכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קריסטל, שלום
אילנה06/12/2007לד"ר קריסטל, שלום
רק עכשיו קראתי את תשובתך...
בדיוק ! באותו יום שענית לי - 2.12.07
ובדיוק ! באותה שעה - 16.54
קברנו את אבא ז"ל - וכבר לא כואב לו !
לצערי, עוד לא הומצא ה"מורפין" שירגיע את הכאב העצום שנשאר בלבנו לנצח !
את זה כך אומרים "עושה הזמן......".....נחיה ונראה !
תודה על תשובתך.
אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)