מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגב תכתוןדוד30/11/2007
לד"ר קריסטל שלום רב
אני בן 72 . זה שנים רבות אני סובל מכאבים בגב התכתון והקרנת הכאב לרגל שמאל שגרמו לי להירדמות הרגל שהיה חולף בעזרת ויוקס.
זה כשנה אין לי בעיות מכאבים ברגליים אבל אני סובל מכאבים חזקים בגב התכתתון ואני מתקשה
לקום מהמיטה או מכסא ואינני יכול ללכת יותר ממאה מטר.
צילומי CT מראים שבכל החוליות יש שינויים ניוונים במפרקים הפצטרים ושבחוליות L-4-5 בלט דיסק פורמינלי מימין ואקום אפקט בדיסק ו- L5-S1 בלט אחורי קל ואקום אפקט בדיסק , התעלה הגרמית תקינה.
פניתי עם הבעיות שלי למרפאת כאב ושם ניסו לי לעזור כדלקמן:
קיבלתי זריקה אפידורלית לחוט השידרה שלא עזרה לי במאומה, אחרי כשלוש שבועות ניסו לצרוף את קצות העצבים עם זריקה אחרת תחת שיקוף כלשהו ואחרי שגם זה לא עזר הישתילו לי אלקטרודה לתוך חוט השידרה לצורך גירוי לנסיון של 10 ימים. היות ולא היה שום שינוי בכאבים בגב הוציאו לי את האלקטרודה. לפני התהליך לעיל עשיתי טיפול בדיקור שגם לא עזר.
באם לד"ר הנכבד יש הצאות אחרות לטיפול בכאבים שמרתקים אותי לבית אשמח לשמוע על כך?
בתודה מראש דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב תחתון
ד``ר זאב קריסטל02/12/2007שלום דוד
מתיאורך מדובר כפי הנראה בהצרות הפתחים הבין חולייתיים מהם יוצאים שורשי העצבים מחוט השדרה . הצרות זאת נובעת מהגדלה ניוונית בלתי מבוקרת של פרקי החוליות. אם כל הניסיונות האחרים לטיפול במצב נכשלו עד כה קיימת עדיין האופציה של ניתוח גב בו מתקנים את ההיצרויות (laminectomy). אם אין אפשרות לתיקון כירורגי של המצב עדיין קיימת אופציה של טיפול תרופתי במשככי כאב בעלי עוצמה חזקה ממשפחת האופיאטים ואם המינונים גבוהים מידי ו/או תופעות הלוואי בלתי נסבלות, ניתן להשתיל משאבה תת-עורית המזליפה מורפין במינונים זעירים ובאפן מתמשך, ישירות לנוזל חוט השדרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בגב התכתון, השתלת משאבה
דוד02/12/2007לד"ר זאב קריסטל שלום רב
הרבה תודות עבור עבור תשובתך המפורטת. היות וניסיתי הרבה תרופות לשיכוך כאבים ללא הצלחה והיות וגילי ומצב בריאותי לא מאפשר לעשות ניתוח (בעיות לב וראות) נראה לי שקימת בישבילי רק האלטרנטיבה להשתלת משאבה.
האם תוכל לתת לי מידע נוסף כגאן מה אחוז ההצלחה ומה הסכנות וגם למי עלי לפנות לביצוע ההשתלה. בתודה מראש דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת משאבה
ד``ר זאב קריסטל03/12/2007שלום דוד
השתלת משאבה נעשית במסגרת מרפאת כאב באישפוז יום. היא נעשית בשני שלבים : 1. שלב הניסיון בו מחדירים צינורית זמנית לעמוד השידרה ומזליפים מורפין למשך 3 ימים (במסגרת אישפוזית) ובודקים צריכה יעילות ותופעות לוואי. רק לאחר קבלת תוצאות משביעות רצון בשלב הנסיון החולה מוזמן
להשתלת המערכת הקבועה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)