מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליריקה לכאבאני31/12/2010
שלום. בן 33. סובל כ-10 שנים מפריצת דיסק L5S1. בשנתיים האחרונות החמרה. כדורים אנטי-דלקתיים כמעט לא עוזרים. (אקמולים עוזרים יותר). אלטרול וקלונקס עזרו יותר, בעיקר בלילה. נוירולוג נתן לי ליריקה במינון נמוך (75X2 לשבוע). עזר קצת.
שאלותי:
1. האם ליריקה משפיעה מיד או שיתכן ורק אחרי שבוע-שבועיים אתחיל להרגיש הקלה משמעותית?
2. האם ניתן להעלות מינון. כלומר מהו מינון סביר לאדם שלא רוצה להיות ישנוני כל היום. האם 300-400 מ"ג ביום זה מינון מומלץ שניתן לתפקד עימו באופן מלא ולא אמור לפגוע בריכוז/עירנות.
3. האם ניתן לחיות עם הכדור לאורך שנים. כלומר - האם לא מזיק לאיברים שונים בגוף (למשל לקחתי אטופן 600 פעמיים ביום אך נאמר לי ששימוש לאורך שנים יהרוס לי את הכבד. האם ליריקה היא תרופה בטוחה שאוכל לקחת לאורך שנים רבות).
תודה, ושנה אזרחית טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה לכאב - תגובה
ד``ר זאב קריסטל02/01/2011שלום רב
ליריקה מתחילה להיות אפקטיבית במינון של 150 מ"ג פעמיים ביום. ניתן לקבל תרופה זאת לאורך זמן ללא בעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אני03/01/2011פעמיים ביום 150 (כלומר 300) או סה"כ 150 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
ד``ר זאב קריסטל06/01/2011150 בבוקר ו - 150 בערב, סה"כ 300
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)