שאלה דחופה ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה ביותר
    אתי
    10/12/2007

אמרו לי שיש לי פריצת דיסק, אני מציינת כי אני סובלת מזה כחודש וחצי מכאבי שהם הרבה יותר מצירי לידה, הכאבים הינם מן העכוז ועד לכף הרגל, יש רגעים של התקפי כאב עז שאינני יודעת מה לעשות. אנא ענו לי מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה ביותר

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

ד``ר זאב קריסטל
    14/12/2007

שלום אתי
    התיאור שהבאת של כאב המקרין לאורך כל הרגל עד העקב אמנם מתאים לגירויי של שורש עצבי ע"י פריצת דיסק בין-חולייתי מותני (בגובה (L5-S1. ברוב המקרים התקפים אלו חולפים באופן ספונטאני תוך מספר ימים עד 3 חודשים. בזמן ההתקף יש לקחת תרופות שהן גם משככי כאב וגם נוגדי דלקת כמו איבופרופן, וולטרן וכדומה, שכן גרויי שורש העצב השידרתי נובע מדלקת הנוצרת כתגובה לחומר הדולף מתוך הדיסק. כתגובה לדלקת זאת יש גם תופעה של התכווצות שרירים בגב תחתון ולכן מומלץ לשלב תרופות מרפות שרירים ופיזיותרפיה. מייד עם קבלת הקלה בכאב ושיפור יכולת התנועה יש לחזור לפעילות במהירות האפשרית, שכן חוסר תנועה רק מחמיר את המצב.
    רק אם ההתקף נמשך יותר משלושה חודשים יש להתייעץ לגבי אמצעי טיפול פולשני יותר כמו הזרקות אפידוראליות. ניתוחי גב נשמרים כיום רק למקרים נבחרים של פגיעה עצבית משמעותית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו