מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת ליריקהאני07/02/2011
האם אמורה לעזור מיידית או רק לאחר מספר ימים/שבועות ?
הסבר- אני בן 32, סובל 3 שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגל. לאחרונה גם כאבי בשוקיים המלווים בתחושת בעירה. טיפולים שמרנים כשלו. זריקות קורטיזון לא הועילו. לפני 3 חודשים עברתי צריבת דיסק (קובלציה) - ללא שיפור.תרופות כגון אטופן, ארקוקסיה, קספו, אביטרן - כמעט לא עוזרים. (בערך כמו אקמול). קלונקס ואלטרול עזרו יותר אך מלווים בתופעות לוואי.
הומלץ לי על ליריקה. התחלתי ליטול היום. 300 ביום (150*2). עוזר מעט.
שאלתי - האם הבחינה אם ליריקה מועילה לי יכולה להתבצע אחרי יום או שיכול להיות שבעוד שבוע-שבועיים אתחיל להרגיש הקלה יותר משמעותית?
אודה על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובה
אני12/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוזר להרפיית השרירים ברגליים במקצת
ת13/02/2011מוביל לעלייה במשקל, 5 קג ב3-4 שבועות שלפי תגובות של אחרים זה עוד יחסית לא הרבה.
בתור אחד שנלחם עם משקל עודף וניצח עלייה במשקל היא מכה קשה למורל.
לא ברור לי המנגנון שמוביל לכך ולמה זה קורה אפילו כשהצריכה הקלורית היא נמוכה.
הפסקת התרופה לא גורמת לירידה, ומי לעזאזל יכול לחשוב על פעילות גופנית במצב כזה.
בכל מקרה מניסיון אישי העלות לא שווה את התועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובה מקצועית
אני14/02/2011ת - תודה על תגובתך, אך אתה טועה. עליה במשקל היא מאכילה...
יתכן והכדור השפיע על מצב הרוח שלך וגרם לתחושת "היי" וכפועל יוצא אכלת הרבה בימים הראשונים.
אין כל קשר ישיר בין נטילת התרופה לעליה במשקל.
בכל מקרה שאלתי היתה לגבי השפעת התרופה על כאב שזו בעייתי העיקרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא דווקא צודק, וגם אתה
רון02/03/2011מניסיון ,אני נוטל ליריקה במינון גבוה (400 מ"ג) ליום , כבר תקופה,
אני סובל מכאבים אחרי טיפול שיניים (כאבים נוראיים) כמעט כל היום, בלסת התחתונה, בשיניים, בחניכיים - כמו לחיות עם כאב שיניים רצוף רוב היום (אם מישהו מכיר ורוצה לחלוק "חוויות" - מוזמן בשמחה לפנות אליי למייל),
בכל מקרה, נוטל ליריקה תקופה - הייתי בחור שחיף , פחות מ 60 ק"ג, ובהחלט הגוף יותר "מוצק" ,עלייה במשקל וצמיגים (אני לא שמן מאוד עכשיו, אבל נהייתי יותר מוצק),
נכון - זה נובע מזה שיש לי יותר תאבון , לפעמים מתחשק לאכול ולאכול.
חשבתי שאוכל לשלוט בזה - כלומר - פשוט לא לאכול , אבל לפעמים התאבון כל כך חזק שחייבים ללכת למקרר ולאכול עוד ועוד .
אז ככה - הליריקה בהחלט "תורמת" מאוד לעלייה במשקל (אני מכיר כאלה שנוטלים והעלו יותר ממני) - היא אולי לא משמינה כשלעצמה -אבל תורמת לתאבון מוגבר שקשה להתגבר עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)