מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניוון דיסק L5אני20/02/2011
הי. בן32. סובל 3 שנים מכאב גב תחתון קורן לרגל וכאבים בשוקיים. בשכיבה מחמיר מאוד וחש גם לעיתים חשמולים. טיפוליים שמרניים וקובלציה כשלו. מזה שבועיים נוטל ליריקה 300 ביום. עוזר קצת. במהלך היום אני מסוגל לחיות עם הכאב אך בלילה מקשה עליי להירדם.
שאלותיי:
1. האם ניתן לקחת את ה-300 מ"ג במכה אחת לפני השינה? או לחלופין האם ניתן להעלות מינון ל150 בבוקר ו-300 לפני השינה?
2. האם מותר שילוב של ליריקה עם אטופן/ארקוקסיה וכדורים כגון אקמול/אופטלגין?
3. האם ניתן לחיות שנים על ליריקה בלי להזיק לאיברים פננימיים בגוף?
כלומר - אני צעיר סה"כ והדילמה היא בין ניתוח קיבוע שעשוי, אולי, לעזור אך קיימים בו גם סיכונים, זמן החלמה ארוך ואופציה להחמרה לבין לחיות על ליריקה בחיזוק אופטלגין ואטופן שמקלים על הכאב אך איני יודע, וזו למעשה שאלתי, כיצד משפיעים על הגוף לטווח ארוך. (נאמר לי למשל ששימוש ארוך טווח באטופן מזיק לכבד. לכן הפסקתי שימוש, שהיה על בסיס דו יומי, ולוקח רק שממש חייב והכאב בלתי נסבל. מה לגבי ליריקה?????) .
סליחה על אריכות הדברים. חשוב לי בעיקר מענה על שאלה 1 ו-2.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון דיסק L5 - תגובה
ד``ר זאב קריסטל05/03/2011שלום רב
עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לצורך כניסה לתכנית טיפולית יסודית שתכלול הזרקות איבחונים תחת שיקוף רנטגן לשורשי העצבים המעורבים בכאב. לאחר מכן טיפולים בגלי רדיו בתדירות גבוהה ולבסוף כאופציה אחרונה השתלת אלקטרודה אפידוראלית לגרויי חוט השדרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)