ניוון דיסק L5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניוון דיסק L5
    אני
    20/02/2011

הי. בן32. סובל 3 שנים מכאב גב תחתון קורן לרגל וכאבים בשוקיים. בשכיבה מחמיר מאוד וחש גם לעיתים חשמולים. טיפוליים שמרניים וקובלציה כשלו. מזה שבועיים נוטל ליריקה 300 ביום. עוזר קצת. במהלך היום אני מסוגל לחיות עם הכאב אך בלילה מקשה עליי להירדם.
    שאלותיי:
    1. האם ניתן לקחת את ה-300 מ"ג במכה אחת לפני השינה? או לחלופין האם ניתן להעלות מינון ל150 בבוקר ו-300 לפני השינה?
    2. האם מותר שילוב של ליריקה עם אטופן/ארקוקסיה וכדורים כגון אקמול/אופטלגין?
    3. האם ניתן לחיות שנים על ליריקה בלי להזיק לאיברים פננימיים בגוף?
    כלומר - אני צעיר סה"כ והדילמה היא בין ניתוח קיבוע שעשוי, אולי, לעזור אך קיימים בו גם סיכונים, זמן החלמה ארוך ואופציה להחמרה לבין לחיות על ליריקה בחיזוק אופטלגין ואטופן שמקלים על הכאב אך איני יודע, וזו למעשה שאלתי, כיצד משפיעים על הגוף לטווח ארוך. (נאמר לי למשל ששימוש ארוך טווח באטופן מזיק לכבד. לכן הפסקתי שימוש, שהיה על בסיס דו יומי, ולוקח רק שממש חייב והכאב בלתי נסבל. מה לגבי ליריקה?????) .
    סליחה על אריכות הדברים. חשוב לי בעיקר מענה על שאלה 1 ו-2.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניוון דיסק L5

הוספת תגובה

• ניוון דיסק L5 - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    05/03/2011

שלום רב
    עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לצורך כניסה לתכנית טיפולית יסודית שתכלול הזרקות איבחונים תחת שיקוף רנטגן לשורשי העצבים המעורבים בכאב. לאחר מכן טיפולים בגלי רדיו בתדירות גבוהה ולבסוף כאופציה אחרונה השתלת אלקטרודה אפידוראלית לגרויי חוט השדרה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו